23 Mayıs 2011

Sat Beni Atletico Madrid

Şampiyonlar Ligi bileti aldıysan ne ala, eğer yoksan yağmaya hazır ol! Son yıllarda bütün yıldız transferlerinde kriter bu. Takım, Şampiyonlar Ligi'nde mi? Gittiği takım Avrupa'da yoksa burun kıvıranlar, oynadığı takım Şampiyonlar Ligi'nde yoksa firar edenler. Her ülkede etkisi farklı ama İspanyollar çok çekiyor bundan. Lig zaten iki takımlı bir lige dönmüş. Önce Sevilla vuruldu şimdi de Atletico Madrid. Son iki sezonda tavan yaptıkları kadro bir Avrupa Ligi kazandı ardından bu sezon çakıldı, ala ala Avrupa Ligi ön eleme bileti aldı ve şimdi herkes arka kapıdan kaçmanın hesabını yapıyor. Simao yeri dolmayacak kadar büyük kayıptı. Kapalı gişe oynayan bir takımdan bahsediyoruz ama kaptanlarına Beşiktaş'ın verdiği parayı ve uzun kontratı veremediler. Yetiştirdikleri kalecinin ekmeğini yemeden satma noktasına geldiler ve asıl büyük travma Kun Agüero. Beşiktaş'ın da talip olduğu Forlan 4.5 milyon Euro alıyor bu takımda. Bahar aylarında teknik direktörle papaz oldu. Gitmek için yeterli bir sebepti ama Flores ondan önce topladı valizi. Şimdi kendisine daha iyi para veren bir kulüp bulana kadar teklifleri değerlendirecek Uruguaylı. Fernando Torres gibi bir golcüyü, kaptanı, bayrak adamı sattıktan sonra Kun Agüero, antibiyotik gibiydi Vicente Calderon'da. 17 yaşında Madrid'e gelen Kun bu sezonun son haftasında 100'ler kulübüne girdi. Atletico Madrid bırak sağlam bir dış transferi, bütün politikasını kim giderse gitsin Agüero kalsın üzerine kurmuştu.

İşte orada devreye İspanya'daki kural giriyor. "Satmam" diyemiyorsun. Futbolcu, kulübe gelip "Beni satın" dediği anda bir ya da daha fazla kulüpten bonservisini öderiz garantisini almış oluyor. Agüero da bu akşam Atletico Madrid yönetimiyle masaya oturdu ve "Ben gidiyorum" dedi. Bonservisi 45 milyon Euro. Son bir yılın rakamlarına bakıldığında düşük bir kabul edilebilir. Atletico Madrid'in eli kolu bağlı. 2014'de bitecek olan sözleşme, Agüero kalsa bile bir sonraki sezon değerini yitirecek, 45 inecek 30 ya da 25'e... Real Madrid, Inter, Juventus, Chelsea ve Manchester City sırada... Real Madrid'in işi bitirdiği söyleniyor ve hatta Atletico Madrid'in de Porto'dan Hulk'u aldığı...
****
Kun Agüero gece sitesinde bir veda mektubu yazdı. Son bölümünden aktarıyorum. "Arjantin'de ünlü tangocu Anibal Troilo der ki: "Quién dijo que me fui? Si siempre estoy volviendo…" (Kim gittiğimi söyledi ki! Eğer hiç gitmediysem...) O zaman ben diyim: Yemezler be Kun kardeş ama sen de haklısın!.

3 yorum:

flyingdupe dedi ki...

iker munian'ı parlatırlar bu seferde :)

aks111 dedi ki...

iker muniain bilbao da parladı zaten.koke çıkış yapabilir atletico madridde.

serhanalp dedi ki...

@onur

iker munain atletic bilbao'nun bask oyuncusu. bilbao'yla madrid'i karıştıranlar kervanından bir örnek daha :)