17 Mayıs 2011

Kimdi Şampiyon?



Bu ülkede şampiyonluklar, yıllar sonra kazananın değil; kaybedenin ağzından anlatılır. Bu yüzden burada şampiyon olunmaz. Şampiyonluk kaybedilir.

4 yorum:

selaminko dedi ki...

Geçen sene Fanatik ve türevleri yapmıştı bunu. Koskoca manşetleri Fenerbahcenin kaybetmesi üzerine idi. Bursasporun şampiyonluğu ise altlarda birşeydi. Yazık ülke futbol tarihine altın harflerle bir sayfa yazılmıştı ama maalesef heba ettik.

DenizEr dedi ki...

Bu is dunyanin her yerinde boyledir. Rating yapan takim/kisiler konusulur. Memleket meselesi yapmaya gerek yok yani :)

Burak dedi ki...

Mantıklı olan da bu zaten bence abi. Puan veya averaj olarak önde olan takım bu şansı teperse "şampiyonluk kaybetme" kapsamına giriyor bu iş. Trabzon averaj olarak önde yer alsa ve son maçı kazanıp şampiyon olsa zaten Fener'in şampiyonluğu kaybetmesi mantıken mümkün olmayacaktı. Keza son haftaya lider girmemiş bir takım olacak idi Fener bu durumda zaten.

İsmail Şayan dedi ki...

Çünkü o şampiyonluğu kaybedenler, şampiyonluğun nasıl kazanılacağından bihaber adamlardır. Şampiyonluk sahada kazanılır. Bu işi oynayan oyuncunun, kenarda beyin kemiren antrenörün emeği gelir en başta. Oyun sahada oynanır. Oysa onlar şampiyonluğun böyle kazanıldığına bir türlü inanamazlar. O yüzden çok konuşurlar. Çok konuştukça şampiyon olacaklarını, şampiyonluğu kendilerinin söylediklerinin ve yaptıklarının kazandıracağına inanırlar. Hiç kimsenin çabasına, ortaya koyduğu esere saygı göstermeyi beceremeyenlerin bu alışkanlıkları şampiyonluk başkalarına yar olduktan sonra da değişmez, konuşmaya devam ederler.