4 Mayıs 2011

Barcelona: 1 Real Madrid: 1

Senede iki tane olunca dört gözle bekliyorduk ama fazlası zarar işte. Üç haftada 4 El Clasico sonunda bitse de önümüzdeki maçlara baksak dedirtti. Öyle ya da böyle. 0-2’in rövanşında tribünlerde 95 bin seyirci, 965 medya çalışanı, 33 farklı ülkeden gelen gazeteciler ve 224 ülkede naklen yayın. Dünya futbolunun doruk noktası bu. İyi ki iki maçın arası 6 gündü. Tüm bu polemikler 15 güne yayılsa harbiden çekilmezdi. Mourinho, Real Madrid geleneklerine ihanet etti. Savunma futbolundan nefret eden, büyük bir kulüp nasıl oynarsa; her zaman öyle oynayan bir takımı, 7 savunmacıyla kendi taraftarının önüne çıkartıp iki yedikten sonra söyledikleriyle şehrin medyasını da, kulübün ağır abilerine de karşısına aldı. UNİCEF-Barça-UEFA üçgeni komplo teorisinin son noktasıydı. Bu gece onu haklı çıkartacak pozisyon olmadı mı? Oldu. Cristiano Ronaldo’nun dengesini kaybedip düştüğü pozisyonda rakibe faul yaptığını söylemek ve Higuain’in golüne iptal etmek akıllı adam işi değildi. O pozisyon gol olsa, başka bir maç olur muydu? Olurdu ama yine Barça turu geçerdi.İlk maçta kuru saha, kesilmemiş çim tartışması da vardı. Yağmur isteyen Katalanların, Aziz Jordi’leri var. Bize gelmeyen bahar Barselona’ya da uğramadı daha. 10 gün önce de hafta böyle geçmişti. Cezalı Mourinho için 3 alternatif vardı. Bir; stada gelecek ve bir locada UEFA yetkilisi gözetiminde maçı izleyecekti. Malum, kulübeyi araması yasak. 2) Bu biraz medya gazlaması oldu galiba, biletlerden üç binini iade eden Real Madrid taraftarları arasında, 2000 Madrista arasında olacaktı. Üç, stada 5 dakika mesafedeki kamp yaptıkları Rey Juan Carlos Otel’deki odasında izleyecekti. Üçüncüyü tercih etti.

Sahaya sürdüğü bu kadroyu Santiago Bernabeu’da Ramos ve Pepe göbeğiyle kullansa sanki daha fazla şansı olurdu diye düşünüyor insan. Neyse Mourinho’dan iyi bilecek halimiz yok. Bu kadro kendi evinde daha kolay pozisyon bulur kıvamdaydı. Sezona Alman gibi başlayan biraz Türk gibi bitiren, son dönemde fizik olarak düşen Mesut kenarda, Valencia maçının iyisi Kaka sahada. Higuain de Benzema ya da Adebayor’un yerinde, en uçta...Barcelona klasik onbir, İniesta dönmüş. İlk 10 dakika sonrasında da sazı aldılar yine ellerine. İlk yarı, son yılların klasiği. Barça, Aziz Casillas’a karşı. Zaten Casillas tutmazsa, ya 6 oluyor ya da 5! Yine de günlerdir yüklenen tansiyon ve iki eksikli Madrid karşısında pek de 5 atalım havasıyla çıkmamışlardı. Tabii, hepsi finale sağlam gitmek isteyen adamlar... Real Madrid, önceki 3 maçın faul ortalamasının üzerine çıktı. Carvalho ilk yarı atılsa kim itiraz eder? Maçı uefa.com’dan izledim. Bir demet papatyam parası karşılığında. Bu ekrana para da ödesen insan o hiç haz etmediğim illegal yayınları izliyor gibi hissediyor. Doğrusu hiç giremedim maçın havasına...İkinci yarıda bir yerde çözüleceği belliydi Real Madrid savunmasının. İniesta her zamankinden attı, Pedro da en iyi bildiğini yaptı, sızdı ve plase. Camp Nou’da El Clasico da olsa kötü tribünler var. Maçın başındaki kareografi de kulüp imzalı zaten. Taraftarın emeği olmayan gösteri, en güzeli olsa ne yazar... Sağ kale arkasında 4-5 davullu genç bir grup dışında sürekli tezahürat yapan da yok zaten. Hakemle oynamasını ise elbette ki iyi biliyorlar. Barça’nın baygınlık geçirten 25-30 paslık serisinde oleyler yine erken başladı. Futbolda uğursuzluktur bu. Oley çektin mi golü yersin. Di Maria’nın kötü şutu direkte iyi açıda patladı, autu hakeden bir şuttu aslında, dönüşü ve Marcelo’nun golü... Hesapta asıldı Real Madrid ama neye fayda... Kaka ilk yarıda sahada yok, Mesut eh işte. Higuain’in golü verilmemiş, Adebayor pislik peşinde.
Barça’yı güzel kılan muhteşem futbol kadar sempatik adamları da... Xavi, İniesta, Messi; bu adamları kavga ederken, rakibe pislik yaparken göremezsin. Ama beklenildiği üzere Mascherano bu takımın oyununa katkı yapsa da kimyasını bozdu. Artık Barcelona’da da futbolseverin nefretini kazanan, rol kesen Mascherano, Pedro ve Busquets gibi adamlar var. Maçın en güzel anı elbette ki, sakatlıktan değil bir tümör ameliyatından sonra mucizevi bir şekilde sahalara dönen Abidal’ın oyuna girmesi.

Real Madrid için transfer dönemi yarın sabah açılıyor. Başta Nuri Şahin olmak üzere onlarca futbolcu yazılıp çizilecek. Mourinho kalır mı emin değilim. Bir mucize bekleyen basın da dahil olmak üzere Madrid’de kimse daha kılıçlarını çekmemişti. Asıl kavga bu geceden sonra başlar. Bu sezon Avrupa’nın en iyi futbol oynayan ve finali hakeden iki takımı Wembley’e çıkacak. İki yıl öncesinin sıcak rövanşı... Manchester United’ın iyi gününde olmaktan başka çaresi yok... Çünkü karşısında en kötü günümüz işte bu gece gibi olsun diyen bir Barcelona var.

23 yorum:

Devil dedi ki...

Keşke Mourinho ilk maçta bu kadroyu düşünseydi keşke . . .

M.Cagdas dedi ki...

Verilmeyen gol hakkindaki yoruma katilamiycam. Eger diyorsanizki Ronaldo dengesini kaybetti, o zaman bariz Mascherano'ya faul yapilmistir ve dogru karar. Sonucta dengesini de kaybetse bilerek de atlasa orada Higuain'i durdurabilecek tek defans oyuncusunu devre disi birakti. Mascherano'nun bu pozisyonda kendini attigini da dusunmuyorum, o hizla kosarken birak birisinin uzerinize dusmesini, ayaginiza dokunsa bile yuzu koyun serilirsiniz.
Ha Ronaldoya faul yapildi derseniz anlarim, ama o da pek oyle gozukmedi, Piquenin temasi varla yok arasi.

gurcan dedi ki...

Maç içinde hakemin hafta içi olaylarından etkilendiği açıkça görüldü.Kartlarında çok cimriydi, ama aynı şeyi faul standardı için söyleyemeyiz.Sertliğe başvuran Madridlileri suçlamakta gelmiyor insanın içinden , küfreder gibi yanında vızır vızır 30 pas yapıyorlar hiç bir şey yapamıyorsun insan ister istemez çıldırır.Adabayorun bu öfkesini anlamak mümkün değil iki maçta toplam 3 kırmızılık hareket yaptı toplasan 60 dakika kaldıgı oyunda.
Barcelona tribünleri gerçekten çok zayıftı Türkiyede 3 bin kişinin oluşturacağı ambiyansı 90 bin seyirciyle oluşturamamak ilginç.

tarık ziya dedi ki...

Bizim gibi Rah E-Farda dan izleseydin abi...

Unknown dedi ki...

bir pozisyon daha var ki ilk yarida -tam dakikayi hatirlamiyorum- hakem ofsayt veriyor. halbuki o pasla -sanirsam- Ronaldo sag caprazdan girip kaleciyle karsi karsiya kalacakti.

jeankier dedi ki...

sevgili bülent abim bu nasıl yorumdur, " O pozisyon gol olsa, başka bir maç olur muydu? Olurdu ama yine Barça turu geçerdi."

Kenan Yilmaz dedi ki...

Karanka da maç sonu "herkes gördü 11-11 olursa ve topçularımızın oynaması engellenmezse bizi yenemiyorlar" manasında birşeyler zırvalamış. Açıkça bırakın tekmeleyelim diyemiyorda böyle imalı imalı göndermeler. Ayıptır top mu oynadı RM, gelene geçene tekme sallayan 11 adam.

otti dedi ki...

madrid'in golünde gol vermek çok saçma olurdu bence. orda ronaldo'ya faul var mı var. avantaja bıraktı diyelim. ronaldo'nun düştüğü yerde mascerano'nun bacağı var. mascerano topa müdahale edebilecek durumda o pozisyonda ama ronaldo düşünce o da avantaj yitiriyor. dönüp tekrar ronaldo'Nun pozisyonuna faul vermeliydi hakem.

ilk yarı real'in kesilen atağı üzerinden hakem eleştirilmeli bence eleştirilecekse. ya da carvalho nasıl 90 dk kızarmadı, morinyo nasıl barça'ya karşı 11 kişi tamamladı bu maçı.

adebayor her maç çirkeflik yapsın diye giriyor. tanımayan biri messi'yi savunan bir dmc sanır. her yaptığı hareket kasıtlı. kırmızı kartlık bir tekmesi vardı hakem görmezden geldi yine.

sonuç olarak el classico baydı.
barça 3 maçtan istediğini aldı real de kral kupasını.

şimdi bahisler dönsün;
mourinho kalacak mı gidecek mi?
aceto da bi anket yaparsa güzel olur..

Çağrı dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=p1UihUqHKbU&feature=related

Mourinho haklı beyler !

nicomedia dedi ki...

Elinde Kaka, Mesut, Ronaldo, Di Maria, Benzema, Granero, Higuaín, Xabi Alonso gibi yetenekli adamlar olacak, sen oynamaya değil oynatmama üstüne kuracaksın her şeyi. Levante'ye, Malaga'ya bu kadroyla zaten futbol oynarsın. Maharet bu kadroyla, Barcelona'ya top oynamakta.

xaxa dedi ki...

kusura bakmayın ama ronaldo'nun pozisyonunu yanlış değerlendirip asıl tartışılabilecek pozisyonu es geçmişsiniz.

Dogukan dedi ki...

“O pozisyon gol olsa, başka bir maç olur muydu? Olurdu ama yine Barça turu geçerdi.” Mou’nun örnek alması gereken ağır başlı bir yorum bence. Mou’nun ihanetine malesef oyuncuları da katılıyorlar ve hala hakeme sallamaya devam ediyorlar. Hakem maçı 11’e 11 tamamlamak için bu kadar çaba sarf etmişken bu biraz haksızlık gibi.
4 maçlık “gergin” seriye baktığımızda Real oyun planını daima oynatmama üzerine kurdu stratejisinin merkezinde de “tolere edilebilir” sertlik vardı. Hal böyle olunca bol bol kart gördüler ve maçları eksik tamamladılar. Aceto’nun “Carvalho ilk yarı atılsa kim itiraz eder?” sorusuna Diarra’yı, Adebayor’u ve hatta Alonso’yu da eklemek istiyorum. Mou’nun makyavelizm felsefesi bu sefer işlemedi; ancak bir Barcelona taraftarı olarak Busquets’in yaklaşık 1,5 sene önce başlattığı çadır tiyatrosu geleneğini de hiç tasvip etmiyorum. Bu kadar sertliğe maruz kalan takımın oyuncularının kendilerine yapılan faulleri göstermelerine bir diyeceğim yok; ama bu kadar da abartmamak lazım.
Guardiola geçen sene bize bir söz vermişti bu sözü tutmakta emin adımlarla ilerliyor.

The Secret dedi ki...

Barca'nın sıkıcı futbolu her zamankı gibi. Kımse kusura bakmasın bu futboldan zevk alan futboldan anlamıyor diyorum.

Neyse İlk yorumum bu. Evet Madrid taraftarıyım. Evet Jose çirkef bir adam evet madrid önceliği top oynatmamak. ama ilk maçta bilmem kaç pas yapan barca'nın tek pozisyon ve korneri bile yokken madrid 5 kornere ve 1 net pozisyona sahipti. Di maria sağolsun kötüydü. Her neyse gelmek istediğim konu jose'nin teknik adamlığına kimsenin birşey söyleyemeyeceği. Dünyadaki tartışmasız en iyi teknik adamdır kendisi.

Ve son söz yazı hakkında olacak ama çok barca taraflı bir yazı.

Mitya dedi ki...

@theSecret

Simdi futbolu nasil tanimladigina gore degisiyor herhalde hersey. Barcelona'nin oynadigi futbolu sikici buluyorsan zaten bence futbol filan seyretmene gerek yok, hele barcelona karsisinda Real Madrid'in oynadigi futbolu yuceltmeye kalkacaksan action filmlerine dogru kaymani tavsiye ediyorum.

Bir de su objektiflik vesvesesi artik cigrindan cikti. Adam gelmis blogunda macla ilgili yorumunu yaziyor, sen sanki objektiflik yemini etmismis gibi tarafli olmakla sucluyorsun. Pes!

xaxa dedi ki...

@dogukan

ne sözü?

otti dedi ki...

@theSecret
real'in oyununu beğenip barçayı beğenmiyorsan git amerikan güreşi boks falan izle. futbol o değil.

yan pas yapan sıkıcı barça otuz-40 arası casillas'ı 4-5 kere yokladı net bir şekilde. messi şovunu yaptı.

mourinho bence de en iyi teknik direktör olabilir. öyle düşünüyordum. ta ki real ile barça karşısında görene kadar. artık sir alex ferguson mu mourinho mu kararsızım. finali manu alırsa fergi'ye kayar ibre.

liverpoolandkop dedi ki...

Eline sağlık abi ama son bölüme katılamadım. Bu sezon Avrupa’nın en iyi futbol oynayan ve finali hakeden iki takımı, bence Barca ve Porto ve büyük ihtimal Süper Kupa finalinde karşılaşacaklar.

The Secret dedi ki...

@otti
@mel

evet haklisiniz blog yazisi tarafli olabilir olacakta. buna lafim yok. sonucta bende blogumda madrid tarafim agir basiyor.

Ben halen anlamiyorum. Bir tartisma yaratmak degil amacim ama futboldan da iyi anlarim.
Simdi barcelonanin bisquet puyol xavi iniesta vs. 20 pas yapip arada kanata pedroya yerine gore messi villaya topu indiren bu 20 pas arasinda da illa ki acigi gorup derine pas atan ve pozisyon bulan takimin futbolu bana zevk vermiyor. Size zevk verebilir mucadelesiz futbol buyrun izleyin.Ben xaviden iniestaya iniestadan bisquete ondan villaya oradan messiye(buradan sonrasini copy-paste yapilabilir) gormek istemiyorum. Kanatlardan atak yapacak. Topu rakip kaleye hizlica goturebilecek. uzaktan sut cekecek orta yapip donen topa vuracak bir takimin futbolunu izlemek istiyorum tipki barca-munih maci gibi. hatirlarsaniz...

Ayrica Barca karsisindaki madrid futbolunuda yucelttigim yok.Carpitmaya gerek yok. Madridten cok farkli futbol bekliyordum olmadi goremedim.

manic-depressive dedi ki...

Malesef tarafsız diye takip ettiğim son blog da biraz katalan olmuş..

Messi'yi pislik yaparken görmeyen Bülent abime hizmetim olsun...

Ek: http://yediotuzikiikikirkdort.blogspot.com/2011/04/terbiyeliahlaklmutevaziefendi-seker.html

Ek 2 (Bu da ekstrası):http://www.youtube.com/watch?v=G2oRXFRl6QE&feature=share

gokhan dedi ki...

bence tamamen taraflı bir yazı olmuş.barçalı rıdvan dilmen tadı aldım okuyunca!ronaldo golü atsaydı yine barça geçerdi turuymuş!ne demek şimdi bu?aynı şeyi real lehine olsa eminim farklı yorumlanırdı.ayrıca ilk maçta hakemin üstüne koşan oyuncılar çok mu sempatikdi?öyle ya da böyle bence bu derbiler aslında barçalılara iyi ders oldu.

otti dedi ki...

@TheSecret

tamam işte sen sevmiyorsun bu tarz futbolu biz seviyoruz futboldan anlamıyor muyuz şimdi. pasları abartıyorlar falan ama nasıl bir pres olursa olsun çıkmayı biliyorlar özellikle xavi. ayrıca yan pas yapıyorlar geriye doğru pas yapıyorlar falan deniyor peki başka takım bunu niye yapamıyor. aynı şeyleri denese bile 2 dk topu ayağında anca tutuyor.

barça topu rakip kaleye hızlıca götürecek durumda değil artık. top hep kendilerinde olduğu için rakip sürekli defansa kapanmıi halde. pasla kendine çekmeden nasıl gidecek ki. bu oyunu beğenen olur beğenmeyen olur herkesin kendi görüşüdür. ama futboldan anlamamaksa beğenmek ben anlamıyorum. gayet zevk alıyorum.

xaxa dedi ki...

o değilde iyi ki bir 4 el clasico izledik. ortalık melislerden geçilmiyor. sallamanın dozu yok.

Dogukan dedi ki...

@posinba.blogspot.com

Geçen sene şampiyonluk kutlamaları sırasında "Bu Cumartesi başka bir yerde olmamız gerekirdi; ama olamadık. Size borçluyuz. Önümüzdeki sene bu takım sizi hayal kırıklığına uğratmayacak" demişiti...