17 Ocak 2011

Maradona vs. Messi

Maradona: "Tamam peki, beni Messi ile karşılaştırabilirsiniz. Böylece Pele'den kurtulmuş oluruz."

33 yorum:

Egé dedi ki...

Nasıl bir güvendir kendine, eşek herif :)

Murat dedi ki...

Pele'yi sevenlerdenim.

Maradona'nın 'delikanlı' olmadığını düşünmüşümdür hep. Üçkağıtçı, şark kurnazı vs. diye düşünürüm. Ne derseniz.

Şu açıklaması bile, Pele kıyaslamasından kurtulmak için yapılmış bir beyan.
Biraz da Arjantin milliyetçiliği.

Sevmezdim, hala sevmem.

medyenli dedi ki...

eşek herif :)

çok iyi yorum olmuş :)

armandolionel dedi ki...

bu posta msj yazmazsam ayıp olur.

maradonayla pelenin karşılaştırılmasının sebebi pele efendinin maradona kompleksinden kaynaklanmaktadır.hep laf atar,çirkinleşir,samimi değildir.ancak maradonaya bulaşırsa ismi gündeme gelir.

maradonayla pelenin futbolculuğunu kıyaslamak; iskenderle tavuk döneri kıyaslamaktır.

Jordi Metal dedi ki...

:D yorum müthiş olmuş.

roland deschain of gilead dedi ki...

maradona ve messi en overrated 2 oyuncudur herhalde.

tofi dedi ki...

valla günümüz futbolundaki defans anlayışını ve şu son kac haftadir izledigim 90 dk ları görunce, cevabım belli. tabii ki soldaki

Unknown dedi ki...

şu stad meselesi hakkında yorumunuzu merak ediyorum. bir post yazmayı düşünüyor musunuz? bu arada ben de pele'cilerdenim. maradona hep sansasyonel olduğu için daha çok seviliyormuş gibi geliyor bana.

kalabay dedi ki...

messi ve overrated tam oksimoron

Adsız dedi ki...

şahane laf muhteşem ayar.

efendilerin kuklası diğer kuklaların efendisi peleye karşı sonuna kadar diego !!!

murat dedi ki...

@roland
haklısın tabi be bunlarda oyuncu mu!?

Unknown dedi ki...

overrated ne demek bilmiyorsunuz o zaman. ya da futbolu Amerika'lılar oynuyor sananlardansınız :)

Kerem dedi ki...

pele'yi sevmeyenlerdenim. sırf o usa94'de taktığı amerikan bayraklı kravatı yeter. maradona ise nefis mizah anlayışı ile onu tek sevme sebebimin futbol olmadığını bir kere daha göstermiş oldu bana.

Tatü dedi ki...

Tabiki soldaki diyen messi gitsinde ikinci sınıf bir italyan takımı tek başına şampiyon yapsın dünya kupasınıda kazandırsın sonra tartışalım hangisi. Zamanın futbol anlayışı mantalitesinine çözebilmiş değilim zamanın hucüm oyuncusuyla şimidiki bir güçtemi fiziksel olarak yok savunmalar çok güçlenmiş sanki hucümcular yerinde saydı.

Adsız dedi ki...

aceto, tt arena'daki protesto ve sonrasında yaşananlar konusundaki fkirlerini, ben yıllardır sırf senin fikirlerini okumak için bu blog'a tıklayan bir okur olarak merak ediyorum. Lütfen bizlerle paylaş...

Başar Bölükbaş dedi ki...

messi ye overrated mi? yok artik....

roland deschain of gilead dedi ki...

messi bugün bile çok vuruyorlar diye ağlıyo demekki 10 sene önce oynasaydı kesin alırdı bacağını eline. maradona'ya saygım sonsuz olmakla beraber tartışma'nın maradona - pele eksenine kaymasından rahatsızım...beckenbauer, di stefano, cruyff gibi adamlar varken sanki dünya da 2 topçu varmış gibi dayatılan tüm karşılaştırmaları zorlama PR çalışmaları olarak görüyorum.

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

maradona ve messi en overrated 2 oyuncudur herhalde...


böyle bir yorum var yukarıda yıkıldım şu an zuhauhuau

Adsız dedi ki...

ne pele, ne messi, ne de maradona... günümüzde olduğu için messdeki durumu anlataayım. sevenlerinin yüzde 70i yeni yetmeler. yüzde 20u da haftada bir barça maçı izleyen futbollada başka ilişiği olmayan insanlardır. geri kalanı gerçekten sağlıklı bir sempati besliyor olabilir. onlardan biriyseniz bu eleştri size değil. ama onlardan birişseniz şiddetle kınıyorum.

Marty dedi ki...

Bu kadar futbolcunun arasında Giggs'in isminin 1 kere bile geçmemesi çok ilginç.

Olric dedi ki...

bence maradonanın 1.liğini ilan edip, bi süre de messi'yle pele'yi karşılaştıralım. 'şampiyon belli, 2.kim' hesabı...bi karar verebilirsek galibi tekrar maradona'yla karşılaştırırız :)

bss dedi ki...

@justice

bazen sessiz kalmak en güzel cevaptır.

borges'in harika bir yazısı var okumanı tavsiye ederim,kendiside BT kadar iyi futbol bilgisine sahip,düşüncelerini kelimeler BT kadar iyi aktarabilen bir yazardır.

AFO dedi ki...

@Marty,

Kaç saattir konuşuyoruz, bir kere bile Atatürk demedi kimse. 20 küsur yorum yapılmış oysaki!

Arrow Cave dedi ki...

Pele sıradan bir Avrupa takımı tek başına şampiyon yaptı mı??

Adsız dedi ki...

Benim gözlemlediğim çocuklar ve gençler C.Ronaldo seviyor, duvar yazıları ve top oynarken ismini bağrmalarıyla falan.Anti Barcelona tayfası rahat olsun yani, dünyayı da internetten ibaret sanmasınlar.

cesc dedi ki...

Kaç tane yorum olmuş kimse Alex'in sözünü etmemiş!

İkisi de bir Alex değil!

Anıl Can Yıldırım dedi ki...

piii bütün blog ahalisi yatmış kalkmış pele maçı maradona maçı izlemiş de bizim haberimiz yokmuş. izlemediğim futbolcuyu konuşmam, izlediğim en büyük futbolcu da zinedine zidane'dı.

Anıl dedi ki...

Maradona'nın Napoli'yi tek başına şampiyon yaptığını sananların o dönemki Napoli'nin kadrosunda haberi var mıdır acaba?

Sıkayvolkır dedi ki...

Maradona'yı yaşım dolayısıyla hiç izleme şansım olmadı. Fakat mantığım bir takımı tek başına şampiyon yapmak ancak PES'te Become a Legend modunu amatörde oynuyorsanız mümkün olabilir dyor:))

Arrow Cave dedi ki...

O zamanki Napoli kadrosu nasıldı bizi aydınlatabilir misin..

Gokhan dedi ki...

Pele liboşların Maradona ise halkın kahramanıdır.Birisi sisteme çok güzel adapte olmuş diğeri ise hep karşı durmuştur.

frankello dedi ki...

pele=maradona+messi+di stefano+tüm arjantin efsane futbolculari

turhanatakan dedi ki...

benim tercihim maradona, babama sorsanız pele der, çocuğum olsaydı messi diyebilirdi. bu işler doğal olarak, genellikle kendi çocukluğunun efsanesi üzerinden şekillenir. farklı dönemlerdeki oyuncuları kıyaslamanın zorluğu da cabası.

ucundan kıyısından dönemin napolisini izleyebilmiş birisi olarak ise 2. sınıf takım benzetmesine katılmadığımı söyleyeyim, adamlarda maradona var kadronun neresi kötü olsun:) şaka bir yana forvet hattında carnevale-careca ikilisi ile orta sahada de napoliyi hatırlıyorum 90 dünya kupasından özellikle, defanstaki oyunculardan birisi -o zamanlar farkında olmasam da- ciro ferraraydı o kadroda ve internette arasak vay bak bu da varmış diyebileceğimiz ama atmayayım ilk anda aklıma gelmeyen önemli oyuncuları da olduğunu tahmin ediyorum.

ama napoli tüm italya futboluna bakınca inter-juventus-milanla kıyaslanabilecek bir camia değil, devamlı istikrarsız olmuşlar, kesenin ağzını açmışlar ve çok başarılı bir dönem yaşamışlar (2000 öncesi chelseasini düşünün, ilerde chelsea için 2. sınıf takım demek ne derece doğru olur, kaldı ki manchester united, arsenal, liverpool, hatta aston villa, nottingham forest, everton,tottenham vb. takımlar kadar başarılı bir camia değil son yıllara kadar), bu döneme de damgasını vuran isim maradona ister istemez. tabii ki kadrodaki oyuncuların kariyerlerini ve kalitelerini de o başarılardan ayrı düşünemeyeceğimize göre başka takımda olsa fazla ünlü olamayacak, milli takımda oynamayacak isimler olurlardı diyenler çıkabilir.

ama napoliden ayrı düşünsek bile sadece 86 (plasesi de 90) dünya kupası maradonanın dünyanın en büyük futbolcularından biri olarak anılmasına yeter de artar diye düşünüyorum.