30 Aralık 2010

İnsafın Yok mu Premier Lig

Tamam biz değil birçok ligde devre arası, sayelerinde futbolsuz kalmıyoruz da. İngilizlerinki de iş değil. 4 günde iki haftayı yediler, hani insan oturup skorları saysa birbirine karıştırıyor. Bu ligin temposunda 48 saat aralıkla maça çıkmak delilik. Noel sonrası Boxing Day ile Manş Tüneli giriyor ve yeni yılın 2. günü çıkıyorlar. Kim öle kim kala! Geride kalan dört günün en karlı takımları Manchester City ve Tottenham oldu zirvede. City, kağıt üzerinde zor görünen Newcastle deplasmanında ilk 5 dakikada iki golle 3 puanı kolayladı, ardından beleşçi Balotelli’nin hat-trick yaptığı maçta Aston Villa’yı dörtlediler. Aston Villa büyük komada. Tottenham karşısında 60 dakika 10 kişi oynayan rakibe bile çaresiz kaldılar aslanlar gibi taraftarı önünde. Hakem, Tottenham’ı kesti ama Aston Villa, Van der Vaart’a yenildi. Hollandalı, Tottenham’ı bir üst seviye takım haline getirdi. Transferin son günü, son saatte ancak bu kadar güzel adam alınır. O gazla da City’e çarpılmış Newcastle’a 2 attılar.Manchester United, Giggs’in bu yaşında yine uçtuğu maçta Sunderland’e 2 atıp, ardından dün gece son dakikada Birmingham’a takıldılar. 48 saatin faturası işte. Chelsea’da Ancelotti gitmeyecek açıklamalarına rağmen bu gece Bolton maçı öncesi nereye kadar diye soruluyordu. Bolton’un Londra’da gol bulacağını tahmin ediyordum. 3 maç arasında git-gel olunca pek de uzun cümleler kurmamak lazım ama golü yakaladım. En son Fulham’ı yenen takım en sonunda kazandı. Haftalardır aynı golü yiyorlardı. Göbekten gelen savunmayı yarıp geçiyordu. Ancelotti de elbette durumun farkında. Ama sol şeritte giderken lastik değiştiremiyorsun. Transferde mutlaka saldıracaklar aksi takdirde daha çok sallanırlar. Arsenal en sonunda büyük maç kazandı ama sonra gitti bir çuval inciri berbat etti. Wigan, Wolverhampton deplasmanında 3 puan almıştı. Yeter artar bile o takıma. Çevirdikleri maçta yine 2 puan yaktılar. Ve son olarak Liverpool. Mazareti de yok. Pazar günü maçları ertelenmiş, yorgun değiller. Rakip Wolwerhampton deplasman garibi. Oldu mu oluyor... Öyle Gerrard yok Torres yok maçı da değil... Kaybettiler. Blackburn’de Big Sam gittiyse, Roy Hodgson için de valizi toplama zamanı... Takım da ondan ümidi kesmiş gibi oynuyor. İki gün solunacaklar ve hafta sonunda yine santra... İnsan izlerken yoruluyor, bu adamlar bir haftada 270 dakika oynayıp, 30 kilometre koşuyorlar...
İspanyollar, Pazar ve Pazartesi maçlarıyla geri dönüyorlar, İtalyanlar da gelecek hafta Perşembe-Pazar sahada ve iki sağlam maç var: Inter Napoli ve 3 gün sonra bugünden biletleri biten Napoli-Juventus...

7 yorum:

Murat dedi ki...

Bir zamanlar ben de 1 Ocak'da bile maç yaptıklarını görünce yuh derdim.

Şimdi farklı düşünüyorum.

1 Ocak'da çalışan hamal, ömrünün sonuna kadar buna devam edecek ve hep az parayla yaşayacak.

Bu adamlar, en geç 35-36 civarında emekli olacaklar. Birikim konusunda akıllılarsa, ömürlerinin geri kalanında çalışmaları gerekmeyecek.
Çalışmak isterlerse yazarlıktan antrenörlüğe, bir çok seçenek önlerinde olacak.

Ee ne olmuş 1 Ocak'da maç yapıyorlarsa? Bırakalım işçiler biralarını yudumlayıp bu adamları seyretsin ve eğlensin. Bu da onların eğlencesi ve hakkı.

The Eagle Abroad dedi ki...

Iste bu yuzden bu adamlar her zaman bizim gibi tembel ulkelerin tembel takimlarina nazaran daha basarili oluyorlar... Biz yan gelip yatalim, canim, kis uykusu mubarek...

Pad dedi ki...

Dunyanin her yerinde olu mevsim bu, her is icin. Ister Amerikan - Hristiyan propagandasi deyin, ister aliskanlik, durum bu. Ingilizler cok guzel bir cozum bulmuslar, yilin 9 ayi calisan bu insanlari tatil donemlerinde de calistirip insanlara eglence sunuyorlar, kimse de cok rahatsiz degil aslinda, kar olayi ters geldi sadece.

Su olayin bir standarda baglanmasi lazim, acilen. UEFA devre arasi tatillerini bir kaliba sokmali, yoksa CL ve UEFA kupasindaki form durumlari takimlardan cok yorgunluk/momentum'a bakacak.

sunshine dedi ki...

Elin yabancıları Noel dinlemez ama benim çok modern ülkem haftalarca ara verir!!

yasince dedi ki...

bu torres ya liverpoolu ya futbolu bıraksın arkadaş!! içerde son sıradaki wolves'a yenilinir mi yaa.salak olcam az kaldı bu liverpool yüzünden

Haytaç dedi ki...

bunun adı futbol için futbol.. bizde hiçbir zaman olamayacak futbol kültürü.. eğlence, keyif ve mücadele iç içe.. helal olsun adamlara..

Erdal dedi ki...

E o zaman Cuma sabahı bir "Hafta Sonu Futbol" postu bekleriz senden sevgili Bülent abi.

Arsenal'e de akıl sır erdirmek mümkün değil diyeceğim ama senin de belirttiğin sıkışık maç temposunda rotasyon yapmak zorunda kaldıkları için bu puan kaybı doğal. Fabregas ile Van Persie olmayınca bu takımın kalite problemi ortaya çıkıyor. Aynı Arda-Baros ve Guti-Q7 yokluğunda G.Saray ve Beşiktaş'ın yaşadığı kalite problemi gibi.