8 Ekim 2010

Almanya:3 Türkiye:0

Hafta boyunca kendi içinde motive olmak yerine futbolcuların demeçleriyle Mesut'un üzerine oynaması kendi tercihleri olmamalı. Bu da bir takım taktiği... Mikrofon uzatılan, Mesut'un tercihini sorguladı. Hamit konuştu, ortalık gerildi. İstiklal Marşı'nı okumalı diyenler bile çıktı. Mesut, Alman milli takımı tercihini bu maç öncesinde yapmışçasına Amerika'yı yeniden keşfettik. Mesut, Alman milli takımının bir parçası olmayı çoktan başarmış, atı alan Üsküdar'ı geçmiş, adam Dünya Kupası'nda o formayla yarı final oynamış, hala birileri çıkıp hata yaptın kardeş diyor (!)
Evlatlık verdiğin bir çocuğun onca yıl sonra sana baba demesini bekler misin? Söylemezse, sarılmazsa bir itirazın olur mu? Sen ülke olarak Mesut'u değil, Özil ailesini evlatlık verdin Almanya'ya. O çoğalan ailenin bir bireyi, orayı yuva belledi, hayırlı evlat oldu. Dahası ne!

Dünya Kupası'nda Şili, şampiyon İspanya ve Almanya. 24.8 ile 25.5 yaş ortalamalarıyla gençlik ateşini yakan takımlardı. Dinamizmlerinin kaynağı buydu. Avustralya ile 4 yaş farkını tabelaya da yazdırmışlardı Almanlar. Onlarda motor her zaman iyi, her zaman hacimli. Görmeyen kalma dı ki artık? Onların direksiyonu da iyi, göçmenlerle tekniğini yükselten gerektiğinde seni sollamasını da bilen bir takım. Onlarla nasıl başedersin? Aracı devrini iyi ayarlayacaksın -ki hiç anlamam bu otomobil işinden- adamlarla hız yarışına girmeyeceksin. Biz gittik, sol şeritte hızı kesip arkadan sinyal yakmalarını bekledik. Kornaya asıldılar ve uzayıp gittiler...Almanya kadrosu bir klasik, Güney Afrika'dan herkes aşina. Evet o finalleri yemiş her takım gibi onlar da hasarlı, yorgun ama işte yaş ortalamaları da ortada! Kariyerine sağ açık olarak başlamış bir oyuncuyu milli takımda sol bek olarak sahaya sürüyorsak bunun adı fantezidir. Gökhan ve Sabri arasında biri sol bek oynayacaksa bunu kıvırabilecek olan da Gökhan Gönül'dür zaten. Mesut kafası karışık başladı maça. Biraz da bundan kuramadılar oyunu. Arda'sız, yaratıcılığı yitirmiş takımda bu role soyunan Hamit'in ziyadesiyle fazla top kayıplarıyla pek de olacak gibi durmuyorduk. Aurelio sakatlanınca Selçuk İnan'ı beklemek hakkımız. Hiddink büyük hoca, biz de oyunu izlerken onu anlamaya çalışıyoruz. Tuncay değişikliği, solda Sabri tercihi, böyle bir takım karşısında hazır olmayan -olmuş haline de inancım yok- Özer hamlesi, forvette Halil ve sakatlık sonrası geriye çekilen ve sıradanlaştırılan Nuri. "Buyrun gelin" demekti. Geldiler de. Hiç acımazlar...Hiddink, total futbol dediğinde sinirlenen adamdır. Lakin göze hoş gelen, kafası daha fazla hücuma basan bir takım beklentisiyle getirilen Hollandalı teknik adamların içine de Lucescu kaçıyor bu topraklarda. Total da benzinci adı kalıyor tabelalarda. İkinci yarı Mesut'un o basit oyunu devreye girince, kopuk devreleri de bağladılar ve ışıl ışıl parladılar. Gurbetçiler stadı terkederken Almanların "Auf wiedersehen" (Güle Güle) tezahüratı yumruk gibi oturmadı değil mideme. Mesut adabıyla sevindi gole, 3. gol takım iflasının Volkan'da hayat bulmasıdır...Almanya'da Almanya'ya mağlup olmak dert edilecek mesele değil. Meselemiz, Arda ya da bir başkası... Birden fazlası... Bu takımın sağlam, sağlıklı, kendi takımında takır takır oynayan isimlerden kurulu olması gerektiğidir. Televizyon karşısında bıraktığımız Volkan Şen'i anlayabilmektir. Milli takım, maç eksiğini ayyıldızlı forma altında kapatıp kulübüne dönme fırsatını sunmamalı kimseye! Tuncay Şanlı, Mesut'un kariyerindeki tercihlerini eleştiriyordu iki gün önce. Ümit ediyorum, bu gece soyunma odasında dönüp bir aynaya bakar...

40 yorum:

unknown dedi ki...

Bugün Almanya'nın karşısında son avrupa şampiyonasında yarı final oynamış takım var deseler münasip bi yerimle gülerdim. Koskoca milli takımın dmc mevkisinde oynayacak 35lik brezilya asıllı adamdan başka adam yok mu arkadaş. 70 milyonluk ülkeden bir tane sol bek çıkmaz mı? hala tuncaylarla fln oynuyoruz. Tuncay'ın bırakın oynamasını milli takıma çağırılması büyük fiyasko. senin milli takımını seçme hatasında bulunuş mevlüt diye bir forvetin var. niye zorlamazsın olmuyo diyip kestirip atarsında bizi tuncay'a mahkum edersin. Arda'sız Galatasaray'ı haftalardır izliyoruz oynanan oyun ortada. bu gece Arda'sız milli takımı da izledik. Hala bu ülkede Arda'nın futbolunu eleştiren adamlar var şaşırıyorum. ne hucumda ne savunmada modern futbol oynadık. biz buyuz işte kendimizi yüksek görmeye gerek yok. artist volkan ne güzel yumurtlattı ama klose seni. merak etme 20 kez böyle hata yapsanda kale senin rahat ol..

TA dedi ki...

sabri sol bek.yuh

volkan demirel hala milli takımda.tam bir saatli bomba

kanat açıkları yok. özer ve hamit kanatlarda .yuh

modern futbolun en önemli ayrıntısı kanat bekleri ve kanat açıklarıdır.biz doldurmuşuz orta saha özellikli oyuncuları takıma.yuh

bu takımda deli ibo bu maçta solbek oynayamazmıydı.

volkan şen bursasporda ibb maçının son 10 dakikasında sol açık performansına bakılarak sol açık oynayamazmıydı.

hamit gerçek yerinde sağ açık oynayamazmıydı.

garip saçma bir kadro.

modern futbolda kanatların çalışmıyorsa fazla efektif olamazsın.(barca hariç)
sanki barcayızda hep orta saha özellikli kadro ile çıkıyoruz.enteresan.

bu kadroda oğuz çetin etkisi nedir bilinmez ama hiç umut yok maalesef.

Mutlu Kare Adam dedi ki...

"Auf Wiedersehen" tam olarak güle güle deil.. "Görüşmek üzere" tadında edilmiş bir söz.. Bütün maç boyunca bağıran çağıran Türk taraftarlarını göz önünde bulundurduğumuzda amiyane tabirle "Bir daha ki sefer görüşürüz gençler" yine bizi sizi yeneriz tadında bir tezahürat yaptı Almanlar.. Biraz halamın bıyıklarına benzese de Halil golü atsa herşey farklı olurdu. Keza Almanlar 1. yarıda buldukları yarımdan bir pozisyonda golü atmadılar mı?Biz onu da bulamadık orası ayrı.. Gerçi Almanya deplasmanından ne bekliyorduk ki?3 puan? Bana 1 puan yeterdi..

A dedi ki...

Sinan Bolat
Volkan Şen
Toraman

bu takımın ilk 11'ine kesinlikle monte edilmeli artık.

Birinci tercihimiz artık Semih, Tuncay falan değil; Mevlüt, Sercan olmalı..

Özer, Tuncay ve hatta Semih'in neden hala kadroda olduğunu açıklayabilecek olan varsa seve seve dinleyeceğim.

Sol bekimiz İsmail mi İbrahim mi Hakan mı olacak bir karar verelim, fantezi yapmayalım.

revenant dedi ki...

bakmaz.tuncay efendi aynaya asla bakmaz.o yüzden bu hale düştü ya

armandolionel dedi ki...

yazın yediğimiz hurmalar kışın g.tümüzü tırmalar.
ezbere kurulmuş kadro.
rezalet oyun,bitmiş futbolcular.
normal sonuç.

TA dedi ki...

toraman gibi çok iyi bir stoper neden ilk 11 de olmaz anlamak zor.

bence bu milli takımın orta saha göbeği kesinlikle selçukinan-emre belezoğlu olmalı.

AD dedi ki...

Tuncay aynaya bakmaz baksa zaten o saçlarını kestirirdi.

Ben böyle milli takımı hayatımda görmedim.Tek kelime; rezillik.

Ah Fatih Terim ah bilemedi bu ülke senin kıymetini...

alper dedi ki...

Herkes doğal olarak Hiddink'i eleştiriyor eleştirecek de.Maça çıktığı kadro fantezi bir kadroydu düşündükleri tutmadı ve mağlup olduk.

Bu kadroyla maça çıkmadan önce bir bildiği,hesapladığı vardır elbette diyor insan.Ama şöyle bir gerçek var bir takımın kimyasıyla bu kadar oynarsan bu sonuca da hzırlıklı olmak gerekir.

Bugün maçta kadro tercihleri yanlıştı,oyuncular istedikleri oyunu oynayamadılar vs.. ama şunu net gördük ki Almanlar bizi bu maçta sadece fizik güçleriyle bile yenerlerdi.Tüm ikili mücadeleleri onlar kazandı.Adamlar zaten sistem takımı olmuşlar artık ilk 11'in 7 yada 8 adamı hiç değişmiyor neredeyse,ayağa pası ezelden beri en iyi yapan ülkeler.

Bize bakıyoruz Sabri sakatlıktan yeni çıkmış en son Karabük maçında oynamış maç eksiği var üstüne maça sol bekde başlamış.Özer FB'de doğru düzgün süre alamamış son haftalarda keze Hamit'de aynı şekilde süre alamadı Bayern'de ve maça da sol açıkda başladı Bayern'de de burada oynuyor zaman zaman ama etkinliğinin ne kadar azaldığını biliyoruz.

Maçtan sonra konuşmak her zaman en kolayıdır.Ama maçtan önce kadroyu görünce herkes bir durup bayağı bir düşünmüştür.Almanya'ya yenilmek çok olağan dışı değil tabi İngiltere ve Arjantin'i de dörtlemişlerdi DK'da.Ama hiçbirşey oynamadan yenilmek,böyle yenilmek insanı üzüyor en çok da orada yaşayan kardeşlerimize yazık.

bonaventure dedi ki...

hiddink bu maçı değil türkiyedeki maçı düşünüyordu bence. tr deki maçın provasını yaptı bu maçla. zaten kayebederdik bu maçı ya 1-0 ya 5-0. ortalaması oldu ne tesadüftir ki...

TA dedi ki...

benim ideal kadrom.

------hakan arıkan----------

gökhan---toraman-servet--deliibo

-------emreb.---selçukinan--

---hamit-----nuri------volkanşen

-------------mevlüt--------

volkan şen'in ibb maçındaki son 10 dakika sol açık pozizyonunda arda vari performansı tercih sebebimdir.

TA dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
EMRE KARSLI dedi ki...

Nuri hakkında olumsuz bir yorum belirtmemen beni sevindirdi ağabey.Mesut'u kaybettik bari Nuri'yi kaybetmeyelim.

The Unique dedi ki...

Bence bu is Hiddink ile olmayacak,çok kariyerli evet ve milli takımlar teknik direktörleri arasında yabancı olarak belkide en iyisi,ama yaptıgı son ise bakarsak bence Rusya da başarılı degildi!yine bir almanya macında kaybederek Rusya yi dünya Kupası'na goturemedi ki bu Almanya o zamanki Almanya dan çok çok daha iyi!biz ise sadece kariyerine bakıp adamı takımın basın getirdik ki en vahimi de yardımcılığını oğuz Cetin ile devam ettirdik.merak ediyorum aramızda varmı oğuz Cetin in bir gün milli takımın basına geçeceğini düşünen???

Bugün çıkan kadro bence milli takım için tam bir fiyaskodur!milli takım deneme tahtası değildir ki adam deneyeceksen bile,bunu o amerika turistik gezisinde yapacaksın.Sabri'den sol bek mı olur???bırak sol beki Sabri bu sakatlıklardan sonra daha 2 hafta sag bekte oynayamaz.sonra Mevlüt oynamaz???Altıntop gibi 2 kalite bı adamla neden maca başlanır??neden mehmet topal kadroya çağrılmaz??neden Mehmet sakatlanır Tuncay onun yerine girer????bu kimin fikridir????Özer iyi bir oyuncudur ama su ana kadar sürekli oynamamistir neden bu adam direk başlayıp 90 daima oyunda kalır??neden Ömer Erdoğan milli takıma çağrılır??Recep beyle aynı soyadı taşıdığından ve ona bir jest olsun diye mı???50 kere maca çıksam 50 kere toramani oynatırım Ömer'in yerine!!!!baltayı oynatırım Ömer'in yerine!!!ya bir gidin yatın milli takımı yönetenler !!! Allah askiniza ya!!!

thunderbird4577 dedi ki...

mesut bencede istiklal marsini okumaliydi... baski'ya boyun egdigi ortada!

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

mesut'un attığı gol sadece grup elemesinde yediğimiz bir gol değil.

türkiye'nin spor, eğitim, ekonomi, sosyal.. kısacası türkiye'de kurulan sistemlerin yediği goldür.

ben bu gole sevindim arkadaş.

Anıl dedi ki...

Özil ailesinin Almanya'ya evlatlık olarak verildiğini kesinlikle düşünmüyorum. Nedir yani, Türkiye "Haydi size yol göründü. Almanya'ya postalıyoruz biz sizi" mi demiştir?

Bunun dışında, Mesut'un Türk Milli Takımını değil de Alman Milli Takımını seçmiş olmasından gocunmam, aksine gurur duyarım. O çok ayrı bir şey, fakat dediğim gibi Özil ailesinin evlatlık verilmesi gibi bir yorumu kabul edemem.

solaristrip dedi ki...

Volkan Şen'in senatörlük payesi alması gerek daha.Yoksa A milli çiftliğinin bir parçası olması bayağı bir zor gibi gözüküyor.Çiftlikten daha ekmek yiyecek çok ağa var,sıra gelmez Volkan gibilerine.

EZLN dedi ki...

Genel problem zaten kimse kimsenin tercihlerine saygi duymuyor.Benim gibi degil misin? O zaman dostum degilsin,dostun degilsen düsmanimsin...

Kime mikrofon uzatilsa herkes Mesut'u anliyorum diyor sonra mac boyunca isliklaniyor herkes tarafindan o zaman biz samimi degiliz.O zaman sokakta röportaj verende yalan söylüyor kösesinde Real'e gittiginde "guru duyuyoyrum" diyen spor yazarida yalan söylüyor zira son 1 hafta icinde yazilanlar gün gibi asikar.

Dünya'da küresellesmenin artik kendi icindeki evrimini tamamladigi bir zamanda hala gen ve kan tartismasi yapmak yersiz.
Ekonomi derslerinde anlatilir küresellesme aslinda sosyoliji derlerindede anlatilmali.

En güzeli zaten burda (Almanya) yasamayan cok bilmislerin bizler hakkinda yorum yapmasi ve ahkam kesmesi.
Bu Yavuz Seckin'in yaptigi seviyesiz "Das Borak" sakasindan basliyor Hamit ve Halil'in Mesut yorumlarinda bitiyor.

Yazilari okudum son günlerde herkes "irk,kan bagliligi ve kimlik" üzerinden yorumluyor maci.Bu sadece futbol birakalim artik bu temiz oyunun icinede girmesin "kan ve genler"...

futbol-ex dedi ki...

mesut oezil

Almanlar dada mesut isminin olduğunu bilmiyordum ,ilk defa bir alman da mesut isminin olduğunu gördüm.şaşırdım...

Unknown dedi ki...

türkiye ligindeki futbol kalitesi milli takıma da yansıyor doğal olarak.sonuç şaşırtıcı değil. rakibimiz almanaya olamazdı zaten. biz ikinciliği kovalayanız. tabi zarbeycan maçı önemli bariyer.

DenizEr dedi ki...

Mesut olayinin hala tartisilmasi cok ilkel bir durum. niye yerimizde saydigimizi da cok guzel acikliyor. ulkede sporun s'si yok, biz gidip Mesut'u tartisiyoruz. diyelim ki bize gelseydi ve Almanya'yi yenseydik ne olacakti ???

Asil bence sorun Hiddink'in senede 6 milyon euroyu cebe atip, emekliye ayrilmis olmasi. galiba Turkiye'den boyle bir intikam alma yolu secmis. cok da kizamiyorum adama...

Anıl Can Yıldırım dedi ki...

piyyy hala marştan kökten memleketten bahseden var yahu.. nerenizle okuyorsunuz anlamıyorumki... şu yazının son cümlesi de mi yetmedi hepinize???

aydın dedi ki...

Tantananın Mesut için değil Serdar Taşçı için kopması lazımdı.3 yıl sonra bu ülke Ömer Erdoğan'ı bile bulamayacak.Kim oynayacak defansta? Bekir İrtegün? Emre Güngör?
Bazıları eleştiriden sıkılıyor ama yapacak bir şey yok.Bu Mesut olayı ikiyüzlülük ve kıskançlıktır.
Almanya yarı final oynamasa,
Mesut yedek beklese,
Real Madrid'e transfer olmasa
kimse üzerine düşmezdi.Mesut'un binde biri kadar Serdar Taşçı'dan bahseden var mı?
En komik olan da aslında şu maçta bile Mesut ilk 45 dakika çektiği tek şut haricinde pek görünmedi.
Almanya gibi bir takımda böyleyken Türkiye gibi bir takımda bu 60 veya 90 dakikayı bulabilir.
O zaman gelecek eleştirileri gayet iyi tamin edebiliyorum:
- Koşmuyor
- Milli formanın değerini bilmeli
- Bunun için mi bu kadar uğraştlar
vs vs..
Beğenmediğin kız, yakışıklı-zengin koca bulunca kıymete biner..

artac dedi ki...

Yıllarca Naim'in altınlarıyla övünen,

Elvan Abeylegeese'nin rekorlarıyla ile gurur duyan,

Ersan 3lükleri soktuğunda çığlıklar atan,

Türkiye-Yunanistan maçında Aurelio'yu eliniz patlayıncaya kadar alkışlayan,

AMA bugun Mesut Almanya'yı tercih etti diye "şerefsiz" diyenler

Sizden ikiyüzlüsü yok bu dünyada!

Özgür Gemici dedi ki...

12 senedir championship manager oynuyorum bir kere bile sol beki sağ bek oynatmadım..reserve takımdan bi genci koyarım en azından kendi pozisyonunda oynar..ama bizim milli takımda kim nerde oynuyo belli değil!!

bucho dedi ki...

yenilmiş olmak o kadar koymazdı bana bu kadar korkak top oynamasaydık. yani adamalara resmen idman macı yaptırdık. sistemde ise anlayamadıgım birsey vardı biz ne hucum oynadk ne defans futbolu biri bana cevap versin ne olur biz ne futbolu oynadık dun aksam. sabri sol kanatta nedir yahu ? özer fenerbahce'de ilk onbir cıkmıo milli takımda 11. hadi herseyi gectim tuncay sen ne ayaksın ya mis gibi selcuk duruyordu gitti tuncay dedi. nuriyi serbest oynatmadın adam nerdeyse kaleye gececekti ikinci yarı azıcık kıpırdadık ve hemen pozisyon bulduk yani o saatten sonrada anlamadın mı almanyanın azrail olmadıgını. azrail bile olsa arkadas git ustune adam gibi yenil yenileceksen oraya gelen binlerce yurttaşa güle güle dedirtme maç daha bitmeden. neyden korktuk bu kadar anlamıorum. bence oguz cetin uzaklaşsın bu takımdan başka birsey demem..

tofi dedi ki...

son yillarda zaten berbat oynuyoruz, iyi oynadigimiz tek mac, son avrupa finallerinde almanya maciydi, onu da kaybettik, her gun birisi cikip kahraman oldu, arda, nihari tuncay...ama almanya saat gibi bir takim, mesut da fazla rahat ve ozguven dolu, teknik, oyun bilgisi muhtesem, dunyanin gelmis gecmis en basarili takimi, bosuna almaz birisini, ders verdiler tebrikler.

unknown dedi ki...

bu takımın kanat rotasyonunda oynayabilcek herkesin unuttuğu, unutturulduğu bir adam var. Gökdeniz KARADENİZ. Forvet rotasyonunda Semih'i görmektense maç kondisyonu olan Nobre'yi tercih ederim. Kendi takımında 3. forvet olan, 2. forvet olan Gökhan ÜNAL'ın olmadığı takıma Semih çağırılıyorsa işlerin doğru gitmesini bekleyemezsiniz. Fenerbahçe Semih'i satacakta Milli takımda piyasasını canlı mı tutmaya çalışıyor. İnsanın aklına başka bi açıklama gelmiyor.

linguisticsfc dedi ki...

bazen hakikaten komikleşiyoruz. tuncayın mesut'un kariyerindeki tercihlerini eleştirmesi gibi. yalnız beni bu maç sürecinde en çok güldüren löw'le röportaj yapan sevgili muhabirimiz oldu. ernst i milli takıma almayı neden düşünmüyormuş löw. arkadaşım adam belli bir yaş ortalaması tutturmaya çalışıyor nasıl sorularla geliyorsunuz ya.

r7bertpires dedi ki...

artac,

naim öz be öz türk, ne saçmalıyosun? bilmeden yorum yapma. kendine gel.

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

İki şey söylemek istiyorum yazılan yorumlarla ilgili ve hakikaten şaşırıyorum;

1) Almanya forması altında oynayan bir insan niye istiklal marşı okusun? Kafanız mı güzel sizin?

2) 85 dakika boyunca maçın en iyisi olan Volkan Demirel bir hata yaptı diye tüm suç ona yükleniyor, bu adam kaleci mi falan? Belçika maçında gördük Volkan'ın yerine oynamasını istediğiniz adamı. İnsan Fenerbahçe'li diye yaptığınız ayıptır ya. Milli takım gençler orası ay yıldız var akıllı olun az.

murcasa dedi ki...

Mesut'u tartışmaktan çok kendi oyunumuza bakmamız gerekmez miydi bu maçı almak için?
Hala Sabri'yi mi tartışacağız? Yoksa altyapıya verilmeyen önem nedeniyle yaşanılan yeni futbolcu üretme sıkıntısını mı?
http://murcasa.blogspot.com/

Erdal Güngör dedi ki...

Gerçek futbol oyununda ctrl+alt+dell tuşu yok,birileri bunu Hiddink hocaya anlatmalı!

Unknown dedi ki...

Maçla ilgili hiç bir yorum yapmaya gerek yok sadece dünkü ilk onbiri sayarsanız oradaki oyuncuların beş tane oyuncumuz(Ömer,nuri,hamit,halil,özer) gurbetçi bir taneside türk pasaportlu yabancı(Aurelio) diğer dbeş kişi Türkiye'de yetişmiş futbolcular(Volkan,sabri,gökhan,servet,emre)

Bu tabloyu ve futbolumuzun durumunu karşılaştırırsanız bu sonuçlara pek şaşırmamız gerekir.En kısa sürede altyapıları güçlendirmezsek bundan daha kötü günleri göreceğiz.

çağatay dedi ki...

gerçek şu ki mesut türk milli takımını seçseydi emrelerin tuncayların yanında figüran olarak bile milli takıma alınmazdı.bizim takımda askerdeki devreciliğe dayalı böyle bir adaletsiz seçim söz konusu.iyi ki almanları seçmiş.utanması gereken bizimkiler.

Radical Media dedi ki...

Bugün aklıma gelen birşey değil bu, ilk hazırlık maçı kadrosu açıklandığında düşünmüştüm federasyon galiba Guus hocayla kadro seçimi Oğuza ait sen teknik direktör/koordinatör olacaksın tadında bir anlaşma yapmış diye. Bu projeksiyonla bakarsak "Hoca" nın imza sürecindeki git-gelleri de anlam kazanıyor. Oğuz Çetin'in futbolculuğu dönemindeki "Sakaryalı" örgütçülüğü , yardımcı teknik direktörlük zamanında da entrikacılığı ayyuka çıkmış söylentilerdir. Nitekim Fener'e teknik direktör oluş şekli , bir de daha öncesinde Rıdvan Dilmen'in kovulmasına etkisini bu piyasadaki herkes biliyor. Fatih terim'in ardından herkesin uzaklaştırılıp bir tek Oğuz'un kalmasınıOğuz'u Hiddink istedi mavalına bağladılarsa da Hiddink'in Fener zamanını bilen kimse yutmadı. Zamanın gazetelerinde Oğuz ile Hiddink'in kavgasını bulabilir isteyen. Kavga dediysek Oğuz Çetin hiçbir zaman yüzyüze kavga etmemiştir. "O pozisyonda Oynamam", "Yedek oturmam" kaprisleriyle Hocasıyla sürtüşmüş, sonrasında yöneticileri , oyuncuları teknik direktöre karşı örgütlemişti.Nihayetinde Fener açılış maçında sahasında Aydınspor'dan 6 yemiş , izleyen haftalarda da Hiddink'e yol görünmüştü. Tuncay Şanlı,Özer Hurmacı , Kaleci Volkan, Sabri Sarıoğlu , "genç" Semih, Servet Çetin gibi isimler ;
Sakaryalı Lobisi
Sakaryalı'nın manevi evladı kontenjanı,
Eski Kulüple arayı iyi tutma endişesi,
Sakaryalı - tarikatçı ricası kontenjanı,
Menejer ricası,
Rijkaard'a ve G.Saray yönetimine düşman arkadaşın 2. ricası
gibi sebeplerden milli takımdalar. İsteyen istediği ismi istediği sebeple eşleştirsin. Bunu hemen "adam fenerli ondan böyle diyosunuz" diye algılayacak insanlara da Fatih Terim döneminin teknik kadrolarının ve milli oyuncu seçimlerinin besbeter olduğunu düşündüğümü söylemek isterim...Milli Takım'ın "çiftlik" haline getirilmesi süreci 70'li yılların ilk yıllarında başlamış ve bize kabus gibi bir 20 yıl olarak dönmüştür. Piontek döneminde ne yapıldıysa 10-12 yıllık altın dönemi sağlamış son yıllarda ise artık "deniz bitti" noktasına gelinmiştir. günlük başarılar dışında bu gidiş daha da kötüye gidecek bundan sonra. Herşeyden önce sistemi temizlemek, kirlilik ve mafyadan kurtulmak açısından Milli Takım'ın çatı değil taban olduğunu kabul etmek lazım...bu takımı kimseyi eyvallahı olmayan bir hocaya bırakıp, formayı hakedenin alıp oynadığı bir hale getirmek lazım ama benim açıkçası umudum hiç yok ...
menejer,asalak komisyoncu yönetici,avantacı yazar, torpilci teknik direktör faktörlerinden temizlenir umarım birgün Türk Futbolu.

son not : bundesliga'nın bu yılki toplam transfer harcaması 3 büyük takımdan birinin son 3 yılda transfere döktüğü paradan azdır. bu konuda düşünmek lazım cevaplar buna neden olan ilişkilerde kanaatimce

Necdet dedi ki...

hakkımız olmayan başarıların ardından hakkımız olan bir mağlubiyet ve mağlubiyetler serisi sonrası da hüsranlar yaşamamız bence bizi normalleştiriyor, kendimize getiriyor.o yarı finallerin ardından ispanya'dan dört yiyen rusların kaçı avrupaya uçtu farkındasınızdır. ya bizden, kimse gitmediği gibi nihat ve emre döndü, tuncay'da kulübede dönüyor.arda'ymış, lütfen ağaca çaput bağlamayalım, arda bir futbolcudur çaput değil.

EsEs dedi ki...

Sanki sadece Mesutmuş gibi bin türlü tantana kopartıyoruz.Almanyada,Avusturyada,İsviçrede daha ne Mesutlar var bu F.T ve Tayfası yüzünden kaybettiklerimiz..

E Türk halkıyız tabi severiz Mesut gibi sahte suçlular yaratmayı abi..

Abi eğer beğenirsen bu konuda yazılmış güzel bir yazı bu da :

http://felsefesis.blogspot.com/2010/10/mesutun-sucu-ne.html

eldazer dedi ki...

mesutla ilgili bi yazı, baya iyi tavsiye ederim:



http://footballent.blogspot.com/2010/08/buyuk-hedefler-sadelik-ve-basari.html