7 Ekim 2010

1992 Barselona Olimpiyatları

1992 Olimpiyatları'na hazırlanan İspanyol Milli Takımı'nda kimler yok ki! Jose Amavisca, Santiago Canizares, Abelardo, Albert Ferrer, Josep Guardiola, Luis Enrique, Kiko, Alfonso Antonio Pinilla, Francisco Soler , Gabriel Vidal ,Roberto Solozabal... 21 yaşındaki Guardiola (15 yaşında gibi duruyor bu karede) habere fotoğraf olmuş. İspanya, Barselona'daki finalde Polonya'yı 3-2 mağlup edip altın madalyayı almıştı. Gollerin ikisi Kiko'dan biri Abelardo'dan. Abelardo-doğrusu biraz kazmaydı- yarı finalde de Gana'ya gol atmış.

5 yorum:

Erdem dedi ki...

erkeklerin yaşlanmışı kadınlarında yaşlanmamışı makbul bu hayatta

tofi dedi ki...

kazmaydı ama kemik gibiydi, her takıma oyle savaşçı lazım

Adsız dedi ki...

Bulent abi, Kiko'ya ne oldu? CM'de hep transfer etmek istediğim adamdı zamanında. Bi sezon bi baktım yok olmuş. Antrenör müdür, futbola tövbe mi etmiştiri,nerededir? Bilgilendirirsen çok sevinirim. Bu arada Guardiolanın bakışlar kötü yönde değişmemiş mi gençliğin saflığı var üzerinde sanki bu fotoğrafta.

Necdet dedi ki...

caminero vardı atletico'dan, var mıydı o turnuvada bilmem tabi.
de la pena'da fenaydı, eşşeklik etmese şu an ne zidane ne guardiola konuşulur olurdu.

Adsız dedi ki...

allahü teala taksiratını affetsin, abelardo at hırsızı gibi adamdı. kılıksızdı. sokakta karşılaşsan yolunu değiştirirsin. masada karşına otursa iştahın kaçar, lokmalar boğazına düğümlenir. recep çetin'i yakışıklı gösteren bir adamdı abelardo.

futbolculuğunu ise zerre hatırlamıyorum ama o tiple herhalde top geçer adam geçmez ekolündendi diye düşünüyorum.

yeni nesil maalesef metroseksüel oldu; futbolculuğun da o çirkinlikten sadreden karizması yokoldu gitti. meydan ronaldo gibi lise önünde kavga için bekleyen, kız kesen bebelere, serserilere kaldı.