27 Eylül 2010

Mourinho'nun Şovu Bitmez

Bu adamın çalıştığı ülke medyasının hem işi zor diğer taraftan da malzeme bol. Jose Mourinho, Auxerre maçı öncesinde Fransa'daki basın toplantısında yine bombayı patlattı. Daha hafta sonunda söyledikleri tartışılırken,  polemik için o kadar iştahlı ki bir kavga daha çıkardı. Basın toplantısında iki kez Pedro Leon sorulmuş kendisine. Maç kadrosunda olması beklenen oyuncu kadroda olmayınca sorulan ilk soruya Mourinho'nun cevabı klasik: "Kadroda olanlara, oynayacak olanlara bakarım. Spekülasyon medyanın işi, takımı ben seçerim." Basın toplantısı sonra normal seyrinde devam ediyor. Benzema kadroda diyor Mourinho. Bütün sorulara cevap veriyor. Son bir soru yine Pedro Leon! "Pedro Leon ile bir probleminiz var mı?" diyor İspanyol gazeteci ve dediğine de pişman oluyor.
Bu adamın sıfatı belli. Tercüman! Çalıştığı her ülkenin lisanıyla basın toplantılarını yaptığından konusuna hakim. Anında cevabı yapıştırıyor. İtalyancasını bildiğimden, İspanyolcasının kesinlikle daha akıcı olduğunu söyleyeyim. Bildiği İngilizceden de iyi.

İşte bu son soruda kayış kopuyor Mourinho'da. İşte cevabı: "Bu soruya cevap vermem. Bana sorduğun adam Maradona, Zidane, Di Stefano mu? Orada duracaksın. Çalışsın, formayı kapsın." Ve basın toplantısı sona ermeden Mourinho yerinden kalkar ve salonu terkeder..

6 yorum:

emirko dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=mBgNrZSEgSg

siboreta dedi ki...

ben bu diyaloglarda bir posta koyma görmüyorum. aslında mourinho gayet samimi. p.leon hafta sonu sahaya sürüldü, icraat da pek yoktu sanırım. fakat bir kızgınlığı var (hamleler işe yaramadı), soruyu soran belli bir yeri kaşıyor (noldu işler istediğin gibi gitmiyor ha!?). mourinho da madem konuyu açtın söyleyeyim diyor. kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor!

varol döken dedi ki...

oğuz atay sevenlerin takip ettiği blog...

PENNEARABIATA dedi ki...

Böyle bir adama kesinlikle ihtiyaç vardı futbol dünyasında, tıpkı senin gibi Aceto!

Gajdop dedi ki...

@siboreta: husamettin tambay ile guldurdun

Léon dedi ki...

o değil de ben esas kovulduğu gün bir basın toplantısı düzenlerse ne söyler, onu merak ediyorum. anlaşılan bu gidişle fazla beklememe gerek kalmayacak.