22 Haziran 2010

Marc Janko Twente'de

Fenerbahçe için Lisandro Lopez'in ismini bile yazdılar. Bu adama geçen sezon Fransızlar 24 milyon Euro ödemişlerdi. Bir başka haber de İtalya'dan. Fenerbahçe'nin Huntelaar için 18 milyon Euro teklif ettiğini yazmışlar ki buna inanabilmek mümkün değil! Transferde maşallah fiyatı 15 milyon Euro'nun altında adamın adı geçmiyor. Güzel bir transferden bahsedeyim. Bizimkiler beceremez böylesini. Twente'de ihtiyar N'Kufo yolun sonuna geldi, ABD'ye (Seattle) para kazanmaya gidiyor. Yerine golcü lazım. Red Bull Salzburg'dan Janko'yu aldılar. 108 maçta 75 gol futbolcu için sadece 7 milyon Euro ödediler. Hollanda ligi müsait, bu sezon bir çuval gol atsın Janko, Twente iki yıl içinde 20 milyona paketler Avusturyalıyı.

6 yorum:

admin dedi ki...

abi beşiktaş guti ile ilgileniyor mu?

Unknown dedi ki...

Marc Janko'nun attığı golleri izlemiştim youtube'da. Hollanda liginde çok iş yapacağı kesin. Boy posun ötesinde topla gidebilen bir golcü, son vuruşları sağlam. Ama yine de bende bıraktığı izlenim bizdeki üç büyüklerden Galatasaray dışında Avusturya'daki rakamlarının altında kalacağı yönünde olmuştu. Hollanda'da atacağı gol sayısı yanıltmasın zaten, savunmaların son derece açık olduğu bir lig ve oradaki rakamlar gerçek BÜYÜK istisnaları haricinde yanıltıcı oluyor.

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

Bülent abi. Türk takımlarının Avrupa'da gerçekten kimleri istediğine dair kulağına bir şeyler geliyorsa paylaşır mısın. Biz Daum ile uğraşmaktan Fenerbaheç'yi unuttuk. Gerçekten Eden Hazard olayı nedir, bizleri (sadece fb değil) aydınlatır mısın herhangi bir dedikodu geliyor mu kulağına :) Fanatik gazetesi okumaktan iyidir sanırım..

QuaresmA dedi ki...

7 milyon az-buz değil. Hollanda Ligi'nde forvetin kim olduğunun bir önemi yok ki, bütün sezon ilk 11 başlat Nobre bile en az 15 gol atar. Bence parayı defansa harcasınlar.

raul #7 dedi ki...

gidebileceği en doğru takıma gitmiş.iş yaparsa 3büyük ligden birine 20m € fiyatla rahat gider.denemeye değer.çok mantıklı iki taraf için de

MBC dedi ki...

Marc Janko gecen sezon baya bir kötü oynadi. Bu kötü perfomansinin asil sorumlusu "Huub Stevens´ti" Janko zaten Stevens´i medya önünde baya bir elestirmisti..

Marc Janko tam olarak 6,5 Milyon € karsiligina Twente Enschede´ye gidiyor. Eger Red Bull isteseydi onu takimda tutardi ama bir tercih yapmak zorunda kaldilar..
ya Janko yada Stevens..
--

Simdi Red Bull´un transfer listesindeki ilk isimse Trabzonspor´unda istedigi Rapid Wien´in forveti Jelavic.
--
Ayni zamanda Avusturya medyasinda Janko´nun Fenerbahce´nin güdeminde olduguda yaziliyordu..

Buarada Rapid Wien takimda oyniyan Veli Kavlak büyük olasilikla Rapid Wien´de kalacak..
Cünkü Rapid istenilen bonservis fiyati gelmedigi ve onu takimda tutma karari aldiklarini acikladilar..
(Eger Veli isteseydi Galatasaray´a bonservisiz gelirdi ama o alt yapidan ciktigi takima ihanet etmek istemedigi icin bunu red etti - Genclerbirligi, Mattersburg´dan Cem Atan´i bonservis ödemeden aldi sadece yetistirme bedeli ödiyecek Ankara ekibi..)