22 Haziran 2010

Kaptan

Okumayan kalmasın ama öncelikle yarın evlerine dönecek olan Fransa Milli Takımı futbolcuları okusun. Marcel Desailly kimmiş, kaptan nasıl olurmuş, öğrensinler. Bilmediklerinden değil, unuttuklarından...
Fransa; futbolun bir kez daha kağıt üzerinde kazanılmadığını gösterdi. Kaliteli kadro, tecrübeli yıldızlar... Hepsi yalan. Soyunma odanda huzur; sahaya çıkarken başında bir lider yoksa kaybedersin. 2002'den tek farkı; bu kez bir gol atıp eve dönüyor olmaları (!) Yarından itibaren L'Equipe'ten rezaletin perde arkasını aktarmaya çalışacağım..

14 yorum:

ihk dedi ki...

büyük adamdı desailly. sadece o değil, aynı takımda blanc, deschamp, thuram ve zidane da oynuyordu. şimdiki takım belki onlardan daha yetenekli, daha güçlü, daha hızlı ama kesinlikle daha zeki ve daha uyumlu değil.

ek dedi ki...

Arda'nin okudugu kitap ayni zamanda - TFF dergisine verdigi meshur roportajda soylemisti.

sambalici dedi ki...

Güzel kitap. Tesadüfen okumuş, o zamana kadar niyeyse pek ciddiye almadığım Marcel Desailly'e çok saygı duymuş hayran olmuştum.

Joker dedi ki...

mutlaka okunması gereken, çok güzel detaylar içeren, harika bir kitap. başta zidane olmak üzere thuram, desailly, blanc, pornocu petit, genç henry. fransa'yı bile sevdirebilen bir ekipti.

Unknown dedi ki...

yarın aynı yazı ingiltere ve paul gascoigne için gelirse; alkolik nasıl olunur diye bir yazı bekliyorum =) alkolik de olsa iyi kaptan iyi kaptandır keza.

crossover-d dedi ki...

kitabın yeni baskısı malesef yok.. bu vesileyle yeni basım çok güzel olurdu.. yada ulaşabileceğimiz bir kaynak verilirse de iyi olurdu:))

zachpaulsen dedi ki...

arda daha iyi okusun o zamna. tam anlamamışsa bir daha okusun.
kaptan olmak, lider olmak herkesin yapabileceği birşey değildir. kriz anında sakin kalabilmek, sorun çözmek, ikna etmek, gerektiğinde stratejik davranmak, hatta bir şey alabilmek için önce vermeyi bilmek, bir hedefe tüm takımı inandırmak, kanalize etmek, öncü olmak...
liderlik bence doğuştan gelir. insanın içinde varsa vardır. yoksa yoktur. sonradan, zorlama ile olacak birşey değildir.
sahada lider ve gerçek kaptan için en iyi örnek hagidir benim gözümde.

ikizdereli dedi ki...

bende yıllarca aradım ama bulamadım bı kopyasını nerden ulasırız nerden buluruz bılen bırı haber ederse cok makbule gecer

Çetin Cem dedi ki...

ihk'nin dediği doğru, 98 milli takımında aime jacquet gibi muhteşem bir hocanın yanında sahada da zidane, deschamps, blanc, desailly gibi liderler vardı.

güney afrika'da tanışma şansına eriştiğim arsene wenger fransa için bunu söylemişti: "soyunma odasında futbolcular karizmatik bir lider ararlar. onu gördüklerinde içleri rahatlar. 'kazanabiliriz, çünkü zidane bizde' derler. bu fransız takımında bu yok..."

bu arada evra da döner dönmez her şeyi açıklayacağını söyledi. merakla bekliyoruz. bu tiyatro burada bitmedi. en az iki üç perdesi daha var oyunun :)

Anıl dedi ki...

Arda okuyup ne kapmış acaba?

McDennis dedi ki...

Ali abi'nin (Ali Ece) çevirisini yaptığı, o kadar futbol üzerine kitap okumama rağmen halen daha bulamadığım kitap...

marvin dedi ki...

Piyasada bir türlü bulunamayan kitap. Resmini görünce yeni baskı filan oldu sandım. Okumak nasip olmadı bir türlü...

hales dedi ki...

ARKADAŞLAR BEN BU KİTABI AYLARDIR ARIYORUM..KİTAP BENİM İÇİN GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ..HANİ ARTIK FOTOKOPİSİNE BİLE RAZIYIM..LÜTFEN KİTABA SAHİP ARKADAŞLAR BANA YARDIMCI OLABİLİR Mİ??esr.esn@hotmail.com ADRESİME MAİL ATARSANIZ ÇOK SEWİNİRİM ÇÜNKÜ BURAYA BİDAHA GİREMEYEBİLİRİM..DEDİĞİM GİBİ TAKAS ŞEKLİNDEDE OLABİLİR AMA BU KİTABI MUHAKKAK OKUMAM GEREK..YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM..ŞİMDİDEN TŞK EDERİM..

hales dedi ki...

GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ ARKADAŞLAR ..