24 Haziran 2010

Arrivederci İtalia (!)

İlk ateşi İtalyanlar etti. İspanya'nın İsviçre'ye kaybettiği maçın ertesi günü La Gazzetta dello Sport bu manşetle çıktı: "Çok Teşekkürler İsviçre" Fırsat bulup bloga yazamamıştım; yeteri kadar tahrik ediciydi. Spotuna bakalım. Neden teşekkür etmiş İtalyanlar. İsviçre, İspanya'yı yenince; İtalyanlar çeyrek finalde onlarla karşılaşmaktan kurtalabilirmiş (!). Bu arada sanki İtalya gruptan çıkmayı garantilemiş! O tarihte Paraguay maçını oynamış ve 1-1 berabere kalmışlardı. Yaralı İspanyollar, bu manşete çok kızdılar, eleştirdiler. Marca ve La Gazzetta çok konuda ortak içerik üreten birbirine yakın gazetelerdir. Buna rağmen bu manşetin atılması Madrid'e ağır geldi. Sonra Honduras maçıyla kendi dertlerine düştüler. Ve....İtalya, 1950'ye geldiğinde de son şampiyondu. Gruptan çıkamamıştı. 60 yıl sonra tekrar ettiler. 36 yıl sonra gruptan çıkamadılar. 4 yıl önce kupayı kaldıran Lippi, şimdi kılıçtan geçiriliyor. İspanyolların intikamı da acı oldu bu arada... Kendilerine İspanyolca manşet atan İtalyanları iadeyi elbette İtalyanca ile yaptılar. "Arrivederci İtalia". "Güle Güle İtalya" ile evlerine uğurladılar İtalyanları...

17 yorum:

Morpheus dedi ki...

peki yarın ispanya gruptan çıkamazsa başlık hangi dilde olacak:))

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Çok mutluyum be... İtalya, Fransa, Yunanistan gitti. İngiltere-Almanya'da gidince benim için kadro tamamlanacak. Biri kesin gidecek, diğerininde yarı final göremeyeceğine inanıyorum.

SirEvo dedi ki...

Erken olmuş aslında. Yarınki olası bol gollü İsviçre vs. Honduras maçı (tabii ki İsviçre lehine) ve Şili-ispanya beraberliği İspanya'yı grupta bırakır. Bir başlık daha gelir artık italyanlardan. :D

tofi dedi ki...

kötü futbol oynadılar, hakketmediler evet, ama ben yine de Forza italia demek isterdim.

Kalau dedi ki...

erken öten boğanın boynuzunu kırmasınlar da sonra:)

Anıl dedi ki...

Çeyrek finaldeki olası Arjantin-İngiltere maçını bekliyorum. Müthiş olur, Arjantin geçerse kupaya uzanır. Tek temennimiz!

Berber Kenan dedi ki...

Şili bu kupada şahsi kanaatimdir en güzel futbolu oynayan ülke oldu benim için. Umarım İspanyollar tarafından kupa dışına falan itilmezler. O yüzden İtalyan ve İspanyonlar birbirini yesin, kazanan Güney Amerikalılar olsun :)

serdark dedi ki...

Ohh ne guzel itaya, fransa, yunanistan gitti, ingilizler izdirap sicti, almanlar yusuf yusuf bi tane turk cocugunun ayagina bakiyorlar, ki bunlardan biri daha gidicek - isallah ingilizler olur - bide ispanya cikamasa ne guzel olur ya!

Bi proof by authority bi de avrupa kibrini hic cekemiyorum!

Dunya kupasi kotu baslamisti ama bak ne guzel oldu kupa oldu simdi, pufur pufur soyle acildi bi ortalik, walla cok guzel kupa oluyo..

DenizEr dedi ki...

beyler bu kadar da irkci olmayin, almanlar ve ispanyollar guzel oynuyor, niye elenmelerini istiyorsunuz? hakeden kazansin...

outlaw dedi ki...

serdark,

"Dunya kupasi kotu baslamisti ama bak ne guzel oldu kupa oldu simdi, pufur pufur soyle acildi bi ortalik, walla cok guzel kupa oluyo"

bu durum nasil daha güzel anlatilir bilemiyorum, hakikaten püfür püfür acildi ortalik. ayrica beni ikinci turda almanya'yi tutmak zorunda birakan ingilizler'e de lanet olsun diyorum buradan...

Murat dedi ki...

ilhan mansızın hala aktif olarak beşiktaşta oynadığını sanan bir insana, yaşını ve hangi takımlarda oynadığını (benim de katkılarım sayesinde) ezberleten messi insansısının kupaya uzanmasıdır temennim, ondan ötürü arjantini tutmaktayım.

zachpaulsen dedi ki...

yunanistan, italya, fransa, sırbistan'ın gitmesine sevindim. üstüne bugün de isviçre giderse süper olacak. ben hondurastan bugün bir süpriz bekliyorum. inşallah şili ve ispanya kol kola çıkarlar gruptan.
2. turda da diğer kötü futbol oynayan ingiltere'de gitsin.
geriye arjantin, ispanya, şili, almanya, brezilya, gibi turnuvanın iyi takımları kalsın.

varol döken dedi ki...

siz böyle kapışın aranızda ispanya arjantin diye, portakallar sıyrılsın aradan:)

rengimiz turuncu, meyvemiz portakal, takımımız hollanda...

dennis bergkamp aşkına!

alkiza dedi ki...

italya elenmiş dünya kupasını neyleyim

raul #7 dedi ki...

çgh bunlar. yalnız iyi oynayıp elenen takımlar da olmalı ki futbolun adaleti yok kavramıyla daha da tatlansın bu dünya kupası.şili elensin mesela,ispanyaya kıyamam.

SiYaH.ÇoRaPLıLaR dedi ki...

Son Dünya Kupası'nın iki finalisti Fransa ve İtalya bırakın gruplarda çıkmayı , grupları son sırada tamamladılar :D . Çok ilginç gerçekten . Arjantin-Brezilya finali olacak gibi . Ben de bu konu hakkında bir şeyler karaladım . İlgilenirseniz teşekkür ederim .

http://footballgarden10.blogspot.com/2010/06/adios-italya.html

nocturnal dedi ki...

hehe Lippi "hepsi benim suçum" demiş ama eldeki malzeme de bu kadar kardeşim. Hafızamın elverdiği kadarıyla 90'dan itibaren gerek kağıt üstünde gerek sahada bu kadar "zayıf" bir İtalya kadrosu hatırlamıyorum ben Dünya Kupalarında. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Ha yine de şu grupta sonuncu olmak ayıp elbet. Biraz Fatih Terim'in 2. dönemi gibi oldu bu da. Güvendiği adamları yaşlı maşlı aldı Lippi. Yenileyemedi takımı. Daha tecrübesiz ama başarıya aç bir kadro oluştursaydı şu kupaya kadar keşke.

Her ne kadar Fransa ve İtalya'nın elenmesini olumlu karşılasam da (ezeli bir Azzurri destekçisi olmama rağmen), "İspanya elensin İngiltere gitsin" mantığını da çok doğru bulmuyorum. Dünya Kupası bu kardeşim. İngiltere-Arjantin, İtalya-Almanya, Brezilya-Fransa gibi kalburüstü maçlar olmadan, Zidane, Ronaldo, Baggio, Romario gibi efsaneler sahne almadan bi anlamı kalmaz. Rooney gitsin, Xavi gitsin, Ronaldo gitsin, Maicon gitsin...eee sonra oturup Humberto Suazo'yu, Fucile'yi, N'Kufo'yu mu izleyelim:)