18 Mayıs 2010

Usta vs. Çırak #2

Louis Van Gaal konuşacak, Mourinho özneli cümleler kuracak. Portekizli sessiz kalacak!.. Finale 4 gün kala ortalık kızışıyor. Hollandalı ustası ne demişse aynen iade etmiş çırak. Elbette ki boynuz kulağı geçti bu arada. Van Gaal'ın açıklamalarını kaçıranlar sayfada biraz aşağı doğru yol alsınlar biz Mourinho ile devam edelim: "Van Gaal eğlenmekten mi bahsediyor. Fiorentina'yı elerken ilk maçta bir golü ofsayttan attılar. O galibiyet golü sayesinde de Floransa'ya beraberlik ihtimalini cebine koyup gitti. Ben mi defansif oynatıyorum? Chelsea ve Barcelona'ya karşı evimizde sürekli atak oynadık, hücum etti. İkisini de ilk maçta sahamızda yendiğimizden rövanşları defansif oynamış olabiliriz. Van Gaal mı ne yaptı? Ribery atılınca, Olic'i çıkarıp Tymoschuk'u aldı oyuna. Benim Camp Nou'daki sevincimi de eleştirmiş. Geçen sezon Iniesta gibi biri Chelsea'ye son dakikada gol attığında deli gibi seviniyordu. Ben neden sevinemiyorum, onu anlamadım. "

23 yorum:

rayrandroark dedi ki...

mourinho gene vermiş ayarı. mükemmel bir beyne sahip nadir insanlardan. umarım real madrid'e gider.

nebilim dedi ki...

kıskananlar çatlasın..

Drama Queen dedi ki...

Neyse ki eşsiz ve neyse ki Türkiye'ye gelmeyecek kadar kibirli.. Zira bu adam Türk sınırından Teknik Direktör olarak geçse ve rakip sahada yer alsa ben futbolu bırakır curlinge adarım kendimi..

admin dedi ki...

offf offf off.. Ben beklemiyordum vallahi, susup kalmasını bekliyordum. Geçirmiş gene.

Unknown dedi ki...

Mourinho'nun haklı olduğu nadir tartışmalardan biri.Ama Van Gaal'da sevinci abarttığı yönündeki beyanatlarında haklı.Birde ben niye sevinemiyorum demiş.Farkında mı bilmiyorum ama İniesta son dakika golü attıda sevindi sen ise futbolu çirkinleştirerek maçı aldın.Utanarak başın eğik ayrılman gerekirken sanki mükemmel futboluyla Barcelona'yı dize getirmiş gibi sevindi.Birde İniesta futbolcu ve gol atıyor son dakikada be adam.Sevinmesin mi?Sen teknik direktörsün.Galiba futbolcu olmadığından ne zaman sevinmesi gerektiğini bilmiyor Mourinho.Mourinho bak gol atılınca seviniliyor ,Çanakkale geçilmez oynanınca utanılıyor bu oyunda.

Facchetti dedi ki...

@antimadde

Hangi maddeyi içtin de böyle saçma konuşabiliyorsun? Evinde 3 atmış. İspanya'da 2-0 yenilse evine eli boş dönecek. Barcelona gibi bir takıma açık oyun oyna bak seni nasıl haşat ediyorlar. Savunma dersi bile verdi o gece Jose ama lise sıralarında konuşulan futbol muhabbetinden belli ki kurtalamamışsın. Futbol sadece gol değildir. Futbolda hücum varsa defans da vardır.

AFO dedi ki...

Mourinho'dan yine taşı gediğine koymasını, Van Gaal'i verdiği beyanattan ötürü pişman etmesini beklerdim. Bu sefer olmamış. Çok sıradan ve Mourinho'nun zekasını yansıtmayan bir cevap olmuş.

Unknown dedi ki...

@vermante
Neyse sanada cevap yazıyorum ya.Canımı sıkıyorum boşu boşuna.Bir kere farkındamısın eleştirimde Mourinho'nun yaptığı catenaccio sistemine ben eleştiride bulunmadım.Barcelona gibi bir takıma karşı elbette ki savunma ağırlıklı oynayacaksın.Benim eleştirim sanki harika bir futbol oynayarak maçı almış gibi sevinmesi.İniesta seviniyor ben niye sevinemiyorum gibi mantıksız bir açıklama yapması.Belli ki yaşın genç olduğundan kendine rol model olarak Mourinho'yu seçmişsin sana tavsiyem başarılı ve alçakgönüllü kalabilmiş insanları sev.Her açıklamasında rakibe saygı duymayan,kibirli bir adamın avukatlığını yapma.Dolu başaklar eğik olur bunu asla unutma.

belgarath dedi ki...

mourinho'nun fotodaki hali fenerli zoran mirkoviç'in aynısı. ya da bana öyle geldi işte.

Kalimera dedi ki...

Harika futbol oynamak demek mal gibi saldırıp maçı almak veya üç beş brezilyalı halı saha topçusuyla show yapmak değildir. Harika futbol, ne yapmaya çalışıyorsan(defans, ofans, total futbol, catenaccio, vs.) onu uygulayabilmektir ki bu da çok görecelidir.Sonuca giden her yol mübahtır felsefesinin günümüz Makyavelisti Mourinho da futbolu saha dışında kızıştırıp saha içinde de güzelleştirebilen nadir insanlardandır.

xaxa dedi ki...

bu adam kadarda iki yüzlü kimse yoktur heralde. barcelona'yı nasıl eledin diye sorarlar adama. 1 golü çalınmayan faul sonrası kontra ataktan atmışsın, 1 golün ofsayttan. üstüne birde rakibin seni elemesi gereken golü sayılmamış. milletin nasıl kazandığından bahsediyorsun birde. insanda önce yüz olacak.

cerkez1905 dedi ki...

rayrandroark

al işte bende bunu anlamıyorum eğer çevirmen tam çevirmişse hayatımda duyduğum en manasız en boş en saçma açıklamalar bunlar.ne anlatmaya çalıştığı pek belli deil ama illa övecez ya mükemmel beyin lafı koymuş falan filan...

morinho bunları dediyse oda zamana yenik düşmüştür.şu cümleleri kuran bunları dememeliydi..

“Pressure? Pressure of what? Pressure is millions of people in the world having no money to buy food for their children. That is pressure. Not in football” [On the pressure of winning a game after losing twice in a row

açıklaması altta var arkadaş çevirmiş ordan bakıverin bi zahmet...

Aydın T. dedi ki...

İlginç olanı Inter Chelsea'ye karşı, Meazza'da defansif (kendi evinde gol yemenin sıkıntısı), deplasmanda hücum oynamıştı.İngiltere'de Chelsea pozisyona dahi giremezken, Inter'in net 5 pozisyonu vardı.

AFO dedi ki...

Bu arada bu uyduruk sözden sonra bugün başka bir blogda (FD), Mourinho'nun söylemiş olduğu ve "İşte tam bir Mourinho sözü" denebilecek güzellikteki başka bir sözü aktarmak istiyorum: "Barcelona serisini kazandık ama herkes Barcelona'nın ne kadar iyi oynadığından ve bizim kalenin önüne takım otobüsünü park ettiğimizden bahsediyor. Kalenin önüne takım otobüsünü parketmedik, takım uçağını parkettik. 2 sebebi vardı. Birincisi 10 kişiydik, ikincisi ilk maçı 3-1 kazanmıştık. Otobüs, gemi ya da uçak parkederek değil, San Siro'da onları ezerek..."

İsmail Şayan dedi ki...

Beklentimiz boşa çıkmamış. Temel meseleye dair yanıt gelmemiş. Yanıt vermek yerine "ama sen de defansif orta saha almıştın" diye ağlamış Jose Efendi.

Bu arada Mourinho yanında iki arkadaşıyla bir kahveye girip "Bize üç çay" dese "Üff, amma soktu lafı" diyecek bir sürü bünye olduğunu da görmüş olduk bir kez daha :)

Genel Sekreter Vak dedi ki...

@hebenneka,

hay ağzına sağlık...

Syd dedi ki...

Darth Sidious vs Darth Vader =D Sith'lerin kapışması

eldazer dedi ki...

Hakem kararları, şanssızlık gibi detayları bu kadar net hatırlamamızın tek sebebi var. Savunmaya dayalı, kendi oyununu oynayan değil karşısındakinin oyununa müdahale etmeye çalışan futbol anlayışı. Yani işini ikincil faktörlere bırakan, kontrolü karşı tarafa veren oyun tarzı.
işte size mourinho...

unknown dedi ki...

bu konuşmalar final sonrasına kadar devam eder düellodada sahadada jose kazanır.. 2side büyük hoca..

portasophia-perennis immortalis dedi ki...

jose=asimetrik zeka+ teklifsiz konuşma

Beytullah B dedi ki...

Bu sefer saçmalamış...
Örnek verirken bula bula Iniesta'yı mı bulabildi...
Birde şu adam osursa vay bee ne değişik osuruyor diye hayranlık duyanlar yok mu güldürüyorlar insanı...

Maslow dedi ki...

şu özgüven yerli bir antrenörde olsa ne ezikliğini, ne kompleksliliğini bırakırdık

SiYaH.ÇoRaPLıLaR dedi ki...

Dobra ve kibirli bir adam .

http://footballgarden10.blogspot.com/2010/05/avrupada-son-futbol-aksam.html