17 Mayıs 2010

Tuncay-Deivid-Cristian

Inter şampiyonluk sayısında ezeli rakibi Milan'ı 18-17 solladı dün. Fenerbahçe'nin de Galatasaray'a karşı 18-17 yapmasına iki saat vardı. Ali Sami Yen'de kazandıkları derbi sonrasında, Bursa'nın aynı statta olası 3 puan kaybıyla, Fenerbahçe'nin şampiyon olacağını tahmin etmiştim. Son haftalar da bağıra bağıra bunu işaret ediyordu. Bahar aylarında gol yememişti Fenerbahçe. Dün gece kaleye çekilen 35 şut var. İki direk arasını bulan isabetli şut sayısı 13. Tamam bazıları cılız şuttu ama direkten dönen toplar, Onur'un çıkardıkları, Selçuk'un çizginin dibinden aldığı. Futbol tanrıları istemedi demek dışında bir futbol doğrusu gelmiyor akıla. 2006 bundan farklıydı. Rakibi küme düşmemeye oynayan bir takım, taraftarını da arkasına almıştı. O zordu. Bu kolay olmalıydı. Kupayı aldığı günden bu yana motivasyonunu yitirmiş, kazanmak için bir amacı olmayan bir Trabzonspor ve karşısında 50 bin Fenerbahçe taraftarını arkasına almış 11 futbolcu. Sezon içindeki puan kayıpları, lehine aleyhine hakem hatalarıyla açıklanamaz bu kaçan şampiyonluk. Kupa gelmeden, son düdük çalmadan iz bırakan, çok konuşulan sevinçlerde aramak lazım belki...

2006'da hindi, 2008'de Deivid'in yengeç dansı ve 2010'da Cristian'ın ağlama jesti ve ardından rakibi geren açıklamaları... Geçen hafta 3 puan alınmışken skora artı bir katkı yapan Cristian'ın gol sevinci; belki de dün gece direkten dönen topu, gol olsa ve ardından yaşansa - o zaman bir anlamı olurdu- başka bir Pazartesi olurdu bugün Türkiye'de. Bursaspor, Galatasaray'dan 4, Beşiktaş'tan 6 alıp, Kadıköy'de Fenerbahçe'yi devirerek bu şampiyonluğu sonuna kadar hak etti. 16 Mayıs'ta kupa plakası 16'ya gidiyorsa, hasım belledikleri Beşiktaş'ı devirerek şampiyon oluyorlarsa, hepsi işte bu garip ve güzel oyuna dair...

58 yorum:

thezehir dedi ki...

bu cristian orta sahaya yakin bir yerden 1 gol atti,ardaya tekme atip ortami kizistirdi bir de bu son aglama cicim hareketi.sezon boyunca baska bir faydasi veya goze batan hareketi var mi acaba.
belki irkci bir kelam olacak ama brezilyadan kral olsa futbolcu almayacaksin.alayi sebeklik pesinde ve gevsek.

Unknown dedi ki...

Bursaspor Turk futbolunda bir şeylerin değiştiğini göstermiştir.Bunu da bileğinin hakkıyla almıştır.

Bugra Sisman dedi ki...

Dün maçtan sonra Fb tv'ye baktım. Galatasaraylı olduğum için söylemiyorum ama bu kanal acaip. Galatasaray ve diğerlerine laf sokmak için yayın yapıyorlar. Şampiyonluk gitmiş ve hala eski futbolcu İlker ve dünkü spiker ''Fenerbahçeyi kimse sevmiyor, kimse şampiyon olmasını istemiyor bu bir gerçek, adeta şampiyon olmuş gibi sevinen malum takım taraftarın hali içler acısı'' gibi yorumlar yapıyorlar. İçler acısı durumu olan şampiyon olmuş gibi sevinen kendileri değil miydi.

emre dedi ki...

Vederson da her yeni sevinçte yancı olmasın bi zahmet.

Unknown dedi ki...

Bilica ile Christian gibi kendilerini futbolcu sanan bu insanları görmek beni futboldan soğutuyor.İlahi adalet yerini buldu.Takımın neredeyse hepsi itici kişilikler olmasa Türkiyede belkide herkez Bursanın şampiyon olmasını bu kadar çok istemezlerdi.
ama neyse,

İyiki Galatasaray şampiyonluk yarışından düşmüş yoksa Ankarada Şampiyonluğu biz kaybetseydik neler olurdu bilmiyorum ama allah bu duruma kimseyi düşürmesin, Bütün oyuncuların neden sakat olduğu ve iyileşemediği bilinmeyen Galatasarayda birde kalede Aykutun olması çekilebilir çile değil

Ghetto Ultras Tribune Group dedi ki...

O değilde bülent bey sizin sene başı yazılarınızda vizyon falan dediğiniz takımınızın tüm branşlarda fenerbahçenin altında ezimesi? Bence tüm takımların fenerbahçeye karşıt olmasıdır oyuncularımızı bunu yapmaya gern. Çünkü en büyük basketbol salonunu ataşehrde cebinden yaptıran biziz. En fazla gsm abonesi hala AYAKTA KALAN tek TV KANALI! En çok satan dergi bizim! En büyük sportif kulüp ürünleri satan şirket FENERIUM. Nasılda olayları çarptıp nemalanmaya çalışıyorsunuz. O hareketlerin nedenlerini de irdeleyebilseydiniz keşke. Galatasaraylılar yaparken 3 maymun bize gelince cengaversiniz.Ancak sizi kısa süreliğine de olsa mutlu ettiği için futbolcularımıza bence teşekkür yazısı da yazmalısınız. Neşenizle hk etme kavramlarını wikipedia ve dil kurumundan bakmadan yazmışsınız. Son haftalarda galatasaray'ın sezon değerlendirmesini yapın lütfen. Umarım buda SON fenerbahçe mihraklı yazınız olur zira fenerbahçe hakkında yazdığınız yazılar hep böyle dönemlere denk geliyor. Gönül isterdi ki 8 maçlık seride haftasonu raporunda geçirin feneri bir analiz yapın ama midye yanında bira ile el işi sevincinizle yazıyorsunuz hep aman inşallah gs bizi yenerde buraya 3 sayfa yazarsınız. Size kızgınlığım yazıdan değil fenerbahçeyi sadece başarısız olduğunda analiz etmeniz. Ottan çöpten bahane üreteci kullanarak kulp ile sıkıştırm gayretidir. Fenerbahçenin oyuncularının yaptıkalrı değildir onu anti patik yapan bence fenerbahçenin bu sene 7 branşta şampiyon olması 8.de 2.ci olmasıdır. Biz BUKALEMUN gibi renk değiştirmiyoruz sadece bu yüzden tarafız ve diğerlerinin de sevgisini neden isteyelim ki? KİMSE bizi sempatik bulmasın hatta zaten bizi bukalemun gibi desteklemesinler herkes onurluca kendi takımını desteklesin. Neymiş ağlama hareketiymiş vs geçiniz efendim. Top sektirince yazılan yazınız dün gibi archive bölümünde! Ruh değiştirmediyseniz sarıyı karıştırmayın bari. Fenerbahçe iyi oynadığı bir maçı berabere bitirerek ligi 2. bitirmiş kendi de özeleştiri yaprak gelecek planlaması yapacaktır muhakkak ama siz koca sezonu böyle saçma bir analizle TEK yaparsanız size dahasını da derdim ama utanmalısınız. Zamanında sizden analizler insanlar isterken yapmayıp böyle saçma bir analiz yapmanız sadece BUKALEMUN - LUKTUR

Necdet dedi ki...

Fener'in sevinç gösterilerini saha içerisinden aktaran hiç mi kamera yok(kesintisiz). Lugano'nun, Cristian'ın özellikle de Deivid ve VOLKAN'ın sevinç çığlıkları attıkları görüntüleri arıyorum. Bulan ve herhangi bir yerde paylaşan olursa sevinirim. çok yaşa futbol, çok yaşa fenerbahçe, sen olmasan bu günleride göremeyecektik. bir yaz boyu tüketilemeyecek malzeme çıktı.rüzgar eken fırtına biçer.

Adsız dedi ki...

evet, bu wederson'un yancı tarafı irdelenmeli. sümsük ya..

Unknown dedi ki...

Ben marx'ın şu sözünü hatırlatmak isterim:

"history repeats itself; first as a tragedy, second as a farce."

http://thieboudienne.blogspot.com/

Rüzgar Karabulut dedi ki...

Fenerbahçe sonuna kadar şampiyon olmak için mücade etti ama olmadı.
Bugün yarın ve daima bu mücadelesi de devam edecek, bundan sonra da olabilir son dakikada kaybedeceği şampiyonlukları, bu başarmak için mücade eden takımların sonunda kazanacakları gerçeğini gölgelemez...
Takım kendi içinde bir düzeltme yapacaktır elbette, bu tür olaylarda bu düzeltmenin daha hızlı olması için de katalizör etkisi yapabilir,bugün elde ettiği ikinciliği de küçümsememek gerekir.
Birbirlierine rakip olmaları gereken takımların şampiyonluktan uzaklaşınca rekabeti unutup Fenerbahçe şampiyon olmasında kim olursa olsun histerisiyle hareket etmeleri, kendi takımlarını yüceltmez. Biz Fenerbahçeliyiz, taraftarız taraf tutarız, sizler birleşin zaten bunun için Fenerbahçe ve diğerleri demişler.
Son olarak şampiyon olamamak önemli değil, şampiyon olsak önemli olurdu ...

mre dedi ki...

Bursa tarih yazdı. Benim ömrüm yetmez 5. şampiyonu görmeye diyordum. Yetti :) İşin bir başka yönü de 4 büyüklerde hocalık yaparak veya futbolcu olarak şampiyon olamamış pek çok ismin Bursaspor formasıyla şampiyonluk yaşaması. Emeği geçenlerin emeğine sağlık.
Bu arada Kadıköy'ün dün geceki terörize ortamını görünce kazanmak ve kutlamak kadar, kaybetmeyi hazmetmek de önemliymiş görmüş olduk. Son olarak 2-2 anonsu bazı şeyleri kamufle edecek mi? Aziz Yıldırım istifa edecek mi? Ederse ne zaman geri dönecek?

SirEvo dedi ki...

Bariz faul olan bir pozisyon için bile hakeme itiraz eden çirkefler ordusu bu sırada gol yiyor. Öyle bir adalet ki, öyle bir adalet ki...

Sabaha Kadar Futbol dedi ki...

Sevgili Aceto, bence bu gol sevinçlerinin o kadar bir etkisi olmaması gerekir. Eğer öyle ise zamanında Galatasaray ve bizim Beşiktaş'ta da böyle karşı takım taraftarlarını sinir eden oyuncular vardı. Aslında diğer takım taraftarlarının Fenerbahçe kim ile oynasa karşı takımı tutması tez konusu olup incelenmeli. Acaba Ali Şen zamanından mı geliyor diye düşünüyorum o da mantıklı gelmiyor. Fenerli arkadaşlar bu kulübü sadece futbol kulübü olduğu için tutuyorlarsa, diğer branşlar kapansın bütün para oraya aksın ya da diğer branşları desteklemesinler ama bir spor kulübü olarak tutuyorlarsa şu anda Avrupa'daki en başarılı spor kulübüdür büyük bir olasılıkla. O yüzden üzüntü normal tabii ama tek çözmeleri gereken problem anons problemidir.

BT dedi ki...

@Sabaha Kadar Futbol
Dün 10 pozisyonda top girmiyorsa elbette ki sebebi bunlar değil. Yahu futbolun garipliğinden bahsediyorum, bilimsel makale değil ki bu.

BT dedi ki...

Ghetto Ultras Tribune Group
Hakaretlerin bitti mi? Rahatladın mı?

Necdet dedi ki...

@ Ghetto Ultras Tribune Group

bir gurubu mu temsil ediyorsunuz bilemem, ancak futbolun sadece doğrusal çizgilerle belirlenmediğini, esas hazzın dünkü tecrübeden de çıkardığımız gibi çok daha farklı şeylerle açığa çıktığını bilmeniz gerekir. komik olana sadece gülünür, trajikomik olanaysa...sizin durumunuzu komik bulmuyorum.bir sürede olsa sussanız ve şu "büyük"lüğünüzden bahsetmeseniz, bize bunları hatırlatmasanız diyorum. çünkü ne zaman bu role soyunsanız, ki asla üstünüzden çıkarmadınız, tarih de size bir şeyleri hatırlatıyor.
susunuz artık, çünkü bu gürleyişiniz, bu aymazlığınızla son haftanın ardından kaybedilen ikinciliği değil, sahaya inip timsah yürüyüşü yaptığınız görüntülerin ardından iki saat sonra döndüğünüz evinizde çocuğunuzun elinde kumanda size "baba televizyona çıktın" demesini hakediyorsunuz.

venezia dedi ki...

yanlış hatırlamıyorsam sezon başındaki ''6 büyük ligde kim şampiyon olur'' anketinin türkiye ayağında 'bursaspor' diyen tek kişiydim.en büyük bombayı tahmin ettik ama gel gör ki o liverpool yok mu o liverpool yatacak yeri yok bir tek ingiltere de fire verdik ! 6da 5e teselli yok mu acep ?

Adsız dedi ki...

@ "kim alırsa"

Hayatımızda ilk kez şampiyon olmuşuz, nasıl bir his olduğunu bile bilmiyoruz. Hala " Ama golfte ve snookerda türkiye şampiyonu olduk, sadece Fener'i eleştiriyorsunuz, bik bik bik.."
Tek cümle:
Ağlama melis..

Sabaha Kadar Futbol dedi ki...

@BT

Yok ben gerçekten merak ediyorum :) O yüzden bir tez araştırması bekliyorum.

Deniz Tuna dedi ki...

Yapılan yorumlar bile neden kendi taraftarı haricinde bir takımı kimsenin sevmediğini açıklar nitelikte. Hazımsızlık, seviyesizlik ve agresiflik diz boyu. Bu kafayla daha çok şampiyonluk bırakır daha çok sabahlara kadar uyumayıp internette gördüğünüz her karşı görüşe saldırırsınız.

Rüzgar Karabulut dedi ki...

@ Sabaha kadar futbol ,
hislerime tercüman olmuşsunuz, anons problemi olmasa kaçan bu şampiyonluk bu kadar buruk olmazdı, o taraftar alkışlardı bu ikinciliği ama olan oldu olay alay oldu...

admin dedi ki...

Bülent Bey afedersiniz ama ağlama hareketinin nesi garip? Lafı döndürmeden açıklayabildiğiniz kadar açıklayın. Çok merak ediyorum, bu hareketin neresi size dokundu?

unknown dedi ki...

Adalet yerini buldu.. Hemde acı bir şekilde.. Sen sene boyunca hakemi döv, stadı kaz, her türlü çirkefliği yap.. Sonrada herkes bize karşı onlar bukelemun de.. 5 dakikalık sahte şampiyonluk kutlamanızda bile timsah yürüyüşü yapıp bursayla dalga geçiyodunuz.. hoplayıp zıplamak yerine.. Ama bu lafı diyen çok güzel demiş.. Ne sinema, ne tiyatro, ne de alemde bir gece.. En büyük eğlence fenerbahçe..

Unknown dedi ki...

@Ghetto Ultras Tribune Group yorumuna katılıyorum

fenerbahçe'nin bu kadar iyi oynadığı bir maçta berabere kalarak ligi 2. bitirmesini rakip takımı kızdıran gol sevinçlerine bağlamak oldukça mantık dışı. takımın kötü oynayarak kaybettiği maçlar oldu, kötü oynayarak kazandığı maçlar da oldu ama bu son maçta elinden geleni yaptı tüm takım. kaçan gollerle ilgili guiza'nın ismi geçmiyor hiç mesela postta. oldukça ilginç. bence dünkü maçta kaleye çekilen 35 şut ve bunlardan kaleyi bulan 13 şut fenerbahçe'ye 1 gol kazandırdıysa bunda rakip kalecinin ve defansın yeteneği/özverisi kadar fenerbahçe hücum hattında oynayan oyuncuların kötü performansının da etkisi var. özellikler guiza çok kötüydü, alex de kendinden bekleneni veremedi maç boyunca. çektiği kötü/etkisiz şutlarla takımın skor gücüne katkı sağlayamadı. biraz da bunlardan bahsedilmesini beklerdim dünkü maçla ilgili yazılan bir postta.

Rüzgar Karabulut dedi ki...

Fenerbahçe şampiyon olurken sadece Fenerbahçeliler, ama başka bir takım şampiyon olunca Fenerbahçeli olmayan bir sürü taraftar seviniyor, Biz hangi takımın taraftarı olduğumuzun farkındayız bu yüzden en büyük biziz, biz kazanacağız. Sizler gelecek sezon hangi takımı tutacağınızı düşünürken...

Adsız dedi ki...

@Ghetto Ultras Tribune Group

Bir de konuyu saptırmayalım. Kimse Fenerbahçe ile şampiyonluğu kaybetti diye dalga geçip, yermiyor. Bildiğin şampiyonluğu kutladılar, ardından ortalığı yaktılar-yıktılar. Yetmeedi civardaki dükkanları harebeye çevirdiler. Bunların hepsi anlaşılabilir belki de; futbolcuların tek tek polis arabasına bindirilerek götürüldüler evlerine. Böyle bir taraftarlığı eleştirmek yerine "Bizim niye sevilmediğimiz ile ilgili fikir yürütüyorsunuz?" diye buralara kusmak ne kadar mantıklı ben de bunu merak ediyorum.

bezendra dedi ki...

@ghetto ultras bilmemne

hayır, rakiplerinin fenerbahce'nin şampiyon olamamasına sevinmesinde nası bi gariplik var onu anlamadım ben.olamayıp da olmuş gibi sevinmesiyle dalga geçmek için galatasaray'lı,beşiktaş'lı olmaya zaten gerek yok.

beşiktaş şampiyon olunca anti beşiktaş, galatasaray şampion olunca anti gs, fener şampiyon olunca anti fb.

he fener şampiyon olamayınca nie anti fb diosan bak onun sebebi feysbukta vidyolarda dönüo.

Unknown dedi ki...

bi de fenerbahçelilerin bu yok bukalemunluk da yok bursayı tutan galatasaraylılar, trabzonu tutan beşiktaşlılar hepiniz fenere karşısınız da muhabbeti beni deli ediyor. yahu sen değil misin 10 yıl önce sırasıyla bolognayı tutan, dortmundu, mallorcayı, leedsi, arsenali tutan 2 ay içinde tutmadığı ülke bırakmayan. sen değil misin ben feneerbahçe cumhuriyetiyim diyen. e sen ayrı bi cumhuriyetsen bunları düşünüceksin, 25 milyon fenerli varsa 45 milyon anti fenerli olmasını kabul edeceksin. sonra da kutsal ittifak diye ağlamayacaksın.

Ghetto Ultras Tribune Group dedi ki...

@BT
hakaretim nedir ben tekrar okudum da? Bukalemun korku stres ve baskı ile anlık duygu değişimlerinde renk pigmentleri oynayan bir hayvan. Bu hayvandan yola çıkarak sizin sadece fenerbahçenin başarısız olduğu zamanlarda analiz yapmanız ve bu son analizinizin gol sevinçlerine bağlanması bana bunu hatırlattı. Anlık renk değişimi. bir anda yeşil beyaz olmadı kırmızı beyaz oluyorsunuz. Ben sizden saçma bile olsa 8-8 olduğunda da bir blog beklerdim. Ayrıca bizim anti patik oluşumuzu buna bağlamanızı da tekrar söylüyorum sığ buldum. rahatlamaya gelince yazdığım yazıyı tekrar okuyunuz ortada bir sıkıntı yok sporun sadece kazanmak olmadığını bilecek kadar olgunum lakin bir kulübü eleştirirken biraz ciddi olalım. Galatasaray arşivinde top sektirme ve Yumruk olaylarına cümlelerinizi buraya ekleyebilirim o sevinçler çılgında bunlar mı antipatik vs. geçiniz lütfen. Fenerbahçe şuan voleybol ve kısmetse basketbolda 4 lig kupası futbolda 1 puanla 2.ci bitirdi ligi tabii ki üzgünüz ancak antipatik ve sevimsiz görünmemizin nedeni bence bu değil! Bizim tuttuğumuz kulübü diğer arkadaşların sevmesi ya da sempatik bulmasını istemek bana saçma da geliyor. Bir beşiktaşlı fenerlilerde bizi sevsin mi diyecek allah aşkına. Spor sahada taraftar tribünde ise siz zaten tek bir renksinizdirdiğer renklere dönüşemezsiniz. Germek olayına gelince zaten 30 yıldır babamdan bizlere miras bu. Fenerbahçe köy hizmetleri ile oynaasa bu maçı bize gs ve bjk'den farklı oynar bu sadece 2005'ten sonrasında olan bir durum değil. Sizin gibi biri bunu iyi bilmeli 78-79-83 her zaman fenerbahçe oynamadan rakip gergndir bilenir. ben bundan da rahatsız değilim. Rakip bize bilenecek neymiş sevinçlerle germişiz. yahu KORKOCA trabzonspor bu hareketler olmadan da bize bilenmeyecek mi? Bizden nefret ediliyormuş. Çok normal değil mi bu? Ban mı sadece mantıklı geliyor nolur söyleyin. Bir kulübün rakipelri tarafından sevilmemesi ona karşı maçlarda daha bir motive olması bana mı sadece gayet normal olması gelen gibi görünüyor.z.İşte bu bukalemunluktur. YAzdığma daha farklı cevap atmanızı beklerdim bülent bey rahatlamak falan pekte bir cevap değil.

BT dedi ki...

@Sabaha Kadar Futbol
Tezi Aykut Kocaman yazmalı. Bunun için maaş alıyor.
@Chnas
13 kez topun net pozisyonda içeri girmemesi mantıklı, bu yazı mı mantık dışı? Sevgili kardeşim bu analiz değil. Sadece düşülmüş bir not. Fenerbahçe teknik taktikten değil gol sevinçlerinden dolayı şampiyonluğu kaybetmiştir nokta diye mi bitiyor yazı. İşinize geldiği gibi okumayın metinleri.

SirEvo dedi ki...

Fenerbahçe'nin yerinde Beşiktaş veya Galatasaray olsa ve bu durum onların başına gelse sanki Fenerbahçeliler dalga geçmeycekmiş gibi konuşmuyorlar mı, kendilerini kandırmıyorlar mı ona daha fazla bir gülüyorum ben...
Fenerbahçeli taraftar nasıl BJK ve GS'nin maç yaptığı rakipleri tutuyorsa her hafta, FB maç yaptığında da rakibi tutuluyor haliyle.
Şu bukelamun ayaklarını geçelim..

dustman dedi ki...

Bülent abi, Ghetto Ultras Tribune Group'a bir düzeltme yapmak istiyorum lütfen sidik yarışı olarak algılama.

EN büyük basketbol salonunu fenerbahçe cebinden yaptırmıyor, ülker yapıyor.

En çok dergiyi Galatasaray satıyor bunu araştırabilirsiniz.

Forma satışında bu sene Galatasaray öne geçti bunu da araştırabilirsiniz.

emireri dedi ki...

@ karabulut

arkadaşım, iddia ettiğin konu fenerin en büyük olduğunu değil niye sevilmediğinin gösterir. dünya aleme madara olduğunuz bir kaç dakikalık sevincinizde bile sahaya inip timsah yürüyüşü yaptığınız için sevilmiyorsunuz. siz kazandığınız zaman sevinmeyi değil etrafla uğraşmayı seviyorsunuz, bu da sizin büyüklüğünüzü değilde, sevinmek için ortada o kadar şey varken ne kadar küçük şeylerle mutlu olduğunuzu gösterir, yani kusura bakma ama küçüklüğünüzü gösterir, ne kadar küçük düşündüğünüzü..

bilica hala penaltı noktasında uğraşıyor mudur acaba? ya aziz yıldırım, bu sefer hangi kapıları yumruklamış tekmelemiştir? kimleri tehdit etmiştir??

nocturnal dedi ki...

Fenerbahçe taraftarı ve camiası şu "Fenerbahçe ve diğerleri", "biz çok başarılıyız o yüzden bizi çekemiyorlar", "herkes bize düşman" sapkınlığından kurtulamadığı sürece daha çok 14 Mayıs'lar, 16 Mayıs'lar yaşar muhtemelen.

Topu poponla istop et, penaltı noktasına çukur kaz, ondan sonra "kimse bizi sevmiyor" diye şikayet et...yok öyle yağma:)

suat gürsoylu dedi ki...

bir dokun bin ah işit...ne desen batar bugün ne söylesen bişey anlatamazsın...saplantı..saplantı...olay bukalemunluk değil sadece ortak nefret..Söylesene Aceto, dünyanın hangi liginde bir takım herşeyiyle kendisinden bu kadar nefret ettirebilir? Şampiyon olamayışı bile

Ghetto Ultras Tribune Group dedi ki...

@futbolzede

Haklı olduğun yerler var ancak stadyumdaydım olay sadece anons değil amaraton tribününde istifa sesleri 91. dakikada gelirken anons geldi ardından konfeti ve balonalr atıldı hatta 100.yıl marşı çalındı bana organize bir iş gibi geldi sanırım diğer insanlara da gelmiş bu siniri öfkeyi stresi arttırdı ayrıca saha yakılması yakılan yerlere iyi bakmalı oraları belli noktalardır. Dışarıda olanlarsa ülkemiz gerçeği protestoyu bilemiyoruz dozu siniri maalesef ama bunu genellerken unutmamalı biz ali sami yende 2-0 yenip şampiyon olurken bir polisin gözü kör oldu sahaya 500den fala şişe atıldı ve kapalı tribünde koltuklar yakıldı 900 dakika oynanırken youtube a bakabilirsin bunu da fenere genellememeli bubizim ülke oalrak bir sorunumuz. Futbolcuların çıkışına gelince avrupada da olsa bu güvenlik önlemi alınırdı. gerçekçi olun lütfen. Sana katılıyorum ama genellemek yerine tespiti daha gerçekçi yapalım lütfen. fenerbahçe zaten lig başında burada kadro kalitesi nedeni ile ezeli rakibinin altında görülürken bugün futbolda üstünde bitiriyorsa bence yönetimimizin başarısız olduğu bir sezonda başarıdır. Kötü bir transfer dönemi geçirdik acilen değişim yaşamalıyız vs bunalrı yazabilirim sana ama sevilmememiz konusu bence saçma. İngiltere de de bu böyle fransa da da ispanada da . Ypmayın lütfen ekonomik açıdan ve kaynak açısından güçlü olmak sizi anti patikleştiren ilk ana unsur zaten

karAkus dedi ki...

Ghetto Ultras Tribune Group
adlı sahsı muhteremin yazdıklarını yada gözyaşlarının kaleme ekrana yansıyışını okuyunca nedense aklıma kapımızın önünde düşen ve annesi tarafından ''Geçti annem geçti'' diye susturulmaya çalışılan çocuk geliyor...bırakınız konuşsunlar Atatürk'de fenerliydiye bağlamamış konuyu buna şükredin o da kesmez Zeus'un dünyayı yaratma nedeni fb'dir demediğine şükrediniz.
son kez ''GEÇTİ ANNEM GEÇTİ''

BT dedi ki...

Ghetto Ultras Tribune Group
Bu blog dünyasının en nefret ettiğim hikayesi bu. Sokakta gördüğünde sesi titreyenler, ekran karşısına geçince canavar kesiliyorlar.

Durum şudur. Ben Galatasaraylıyım. Galatasaraylılığımı kimsenin gözüne sokmam.
Buna rağmen "Bana batıyor" diye varsa, derim ki hançeri kanırtmasını da bilirim bu klavyeyle.

Unknown dedi ki...

@BT "Sezon içindeki puan kayıpları, lehine aleyhine hakem hatalarıyla açıklanamaz bu kaçan şampiyonluk. Kupa gelmeden, son düdük çalmadan iz bırakan, çok konuşulan sevinçlerde aramak lazım belki..." cümlesinden rahatsız olduğum için böyle bir yorum yazdım. bence sezon içindeki puan kayıplarıyla, hücum hattının kaçırdığı goller/defans hattının yaptığı hatalarla açıklanabilir bu kaçan şampiyonluk, bunu belirtmek istedim.

drkgulusoy dedi ki...

@ Sabaha Kadar Futbol.Arkadaşım Avrupadaki en başarılı spor klübü nasıl oldu anlamadım.Şampiyonlar ligini mi kazandınız, kupa mı aldınız. Alt tarafı bayanlar voleybolda final four var. Yerel liglerde başarılı olmak için 5-10 milyon dolar yatırım yetiyor, G.Saray zamanında bayan basketbol takımı 10 sene filan üst üste şampiyon oldu Avrupada final oynadı, Avrupada kupa kazandı ama getirisi olmadığı için yatırım azaldı. Başarı dersen Barselona vardı almadık kupa bırakmayan ayrıca geçen hafta Euroleague de şampiyon oldular.

Onur Kurnaz dedi ki...

Gol sevinçlerinde hiçbir saygısızlık görmüyorum. Her şey gayet oyunun içinde. Şampiyon olunsaydı "kurban olduklarım sevinmeyi nasıl da biliyorlar" olacaktı.

Fuzzy Logic dedi ki...

iyi oldu, cok guzel oldu. Her türlü cirkefligi Türk spor lugatina sokan Fenerbahce spor klubu bu sekilde sonlari dibine kadar hak ediyor! Ya insan bir kisiyle tartisir ya da arasi bozulur ama eger herkez ile kanli bicakliysa bir zahmet aynaya baksin yahu. Cok mu zor ozelestri yapmak. "Biz en iyiyiz bundan dolayi kimse bizi sevmiyor" seklindeki zavalli bir dusunce yapisina sahip olmak kimse tarafindan sevilmemenin basli basina nedenidir zaten.

Unknown dedi ki...

Gökhan demis ki; "Bülent Bey afedersiniz ama ağlama hareketinin nesi garip? Lafı döndürmeden açıklayabildiğiniz kadar açıklayın. Çok merak ediyorum, bu hareketin neresi size dokundu?"

Aglama hareketi yapildigi an garip degildi. Dün itibariyle cok garip oldu. Bunu niye göremiyorsun?

Defteri dürmeden, rakiple, sunla bunla dalga gecmeyeceksin kardessss.

Adsız dedi ki...

@Ghetto Ultras Tribune Group ve bütün "kimse bizi sevmiyor"cular

Nefret edilmekten niye bu kadar rahatsızsınız? "Herkez bir gün Fenerbahçeli olacak" diye bir söylem içerisindesiniz?

Zahmet edip yazdıklarınıza(kesinlike kinaye yok)cevap vermek gerikirse: Doğu Avrupa ülkeleri hariç hiçbir şehirde böyle birşey olacağına inanmıyorum. Senin oyuncun sahada bayılmış ve sen o adamı evine polisle gönderiyorsan bu taraftarlık sorgulanır. Kimse sizi sevmiyor, peki; siz kendi takımınızı seviyor musunuz da böyle bir muameleyi oyunculanıza reva görüyorsunuz?

Sabaha Kadar Futbol dedi ki...

@ hell why not

merhaba, ben beşiktaşlı olduğumdan biz bir şey kazanamadık :) ama sadece Fenerbahçe'nin çok fazla branşta başarılı olduğunu söylemek istedim. Belki yanlış anlaşıldı, Avrupa'da da başarılı oldular demek istemedim, Avrupa'da da bir çok branşta başarılı olan kulüp çok yoktu demek istedim.

Rüzgar Karabulut dedi ki...

@ emireri,
yazdığım yazıları bir daha oku istersen, ben ikinci olduğumuz için seviniyorum, ne kadar küçük şeylerden bahsedenin kim olduğunu tekrar düşün, titre ve kendine dön...

Ghetto Ultras Tribune Group dedi ki...

Bakın Bülent bey yaşınıza saygım sonsuz ve size hala hakaret ettiğimi düşünmüyorum. Ses titremesine gelince doğma büyüme kasımpaşalıyım yüzyüze de gelsek pek sesimin titreyeceğini sanmıyorum.Saygısız değilim. Galatasaraylılığınızı değil bu yazınızı eleştirdim. Zira sevinçlerle ilgili daha önceki yazılarınızı hemen arşivden buldum ve hala eleştirimde tutarlı olduğumu düşünüyorum. Ben sizi tuttuğunuz renkelrle bakmanızdan da değil bu yazınızda koskoca spor kulübünün futbol şubesinin 2.ciliğini ve antipatikliğini gol sevinçlerine bağlamanıza kızdım. Yıllardır bu spor camiasındasınız bu fenerbahçe 1980'de de herkesi maç öncesi germiyor muydu? Antipatik değil miydi? Lütfen bana bunalrı yazın. 2005 sonrası gibi oluşturduğunuz bu olgu reel değil. Fenerbahçede Cristian o hareketi yapmasa da her rakip bize gergin bilenerek oynar. Bunda ısrrcıyım.

@Anıl
Amcam üyesi ve bu rakmları veren bizim yönetimimiz biliyorsun aylık periyotlarda hatta aziz bey'in seçim konuşmasından önce sinevizyon side'ında rakamlar vardı onu siteden de edinebilirsin bu senenin rakamları zaten daha verilmedi tam eğer değişiklik olmuşsa sözümü geri alıyorum en azından geçen yıl için konuşayım o halde. Ancak forma satışı genel ürün satışı değildir sonuçta feneriumdan boxer da alabiliyorsun total fenerium'un 2009 cirosunu abdullah bey %14 arttırdık demişti en son bu doğruysa o cümlemin orası da pek hatalı olamaz çünkü gs store'un bu bu sene %150 büyümesi demek olur.

Son not: Bülent Bey yaşınızı bildiğimden abim ile yaşıtsınız burada özel mesaj olmadığından sizi kıracak bir söz ettiysem büyüğümsünüz özür dilerim sizde o halde gençliğimize verirsiniz.

Kenan Yilmaz dedi ki...

@Ghetto Ultras Tribune Group
İki dakika durun ve düşünün aynı şey GS veya BJK'ya olsa, şampiyonluk gitmiş ama haberi yok adamlar 2-3 dakika kutlama yapmış ne yapardınız !! Yahu hiçbir şey olmasa komik be kardeşim kabul edin ! rahatlayın biraz eğlenmeye çalışın sizde...
Öyle en büyük biziz hepiniz kıskandınız bukelemun oldunuz vs. ile kapatılacak türden bir alıklık değil bu harbiden az rastalnır bir durum.
En Büyük, en zengin vs. bilemem ana en azından en zeki olmadığınız ortada !!

kemonen dedi ki...

Oncelikle Bursasporun hakkini vermek gerek, hak ederek kazandilar. Bir seyi ispatladilar sampiyon olunabiliyor bu ligde. Sivasspor cok yaklasmisti, ancak sonunu getiremedi. Fenerbahce'de yakaladigi son 9 haftadir yakaladigi cikisla yarisi sonuna kadar kovaladi, dun daha iyi futbol herhalde oynanamazdi. Istatistikler bunu gosteriyor kanimca. Girmedi mi girmiyor bu kadar basit. Zaten BT de yazisinda belirtmis bunu. Anons tam bir skandal, futbolcularin ve taraflarin gunahi yok buna inanipta kutlama yapmalarina. Rakip klupler tabiki de dalga gececek, fenerbahcelilerde ayni durumda dalgasini gecerdi herhalde.
Bursa macini izlemedim, golleri gordum, fenerin yaninda olmayan sans onlarin yanindaydi. Gecen haftalarda fenerin attigi gollerin arkasindan bin turlu uc kagitciligi dusunenler simdi neden susuyorlar anlamak mumkun degil. Giden kendilerinin lig ucunculugu, avrupa liginde bir fazla on eleme macini oynamak zoruna dustuler. Ben bu gollerin arkasinda bir sey aramiyorum, sadece taraflarlarin fenerbahce konu oldugunda nasil degistiklerinin altini cizmeye calisiyorum. Bursa bizi de yendi, tabiki de lig 4. yenecek guce sahiptir.
Gol sevinclerine gelince, butun medya birlesmis fenerbahceye karsi, aciklamalar yapiliyor lig sonuna geldikce, bir klubun baskani bursasporun sampiyon olmasini istiyoruz diyor. Bir yazar kosesinde Aziz Yildirim maclari ve hakemleri ayarladigi iddaa ediyor. Kedinizi futbolcularin yerine koyun, haftada 5-6 gun idman, 8 ay boyunca durmak bilmeden calisma, hirs azim, son haftalarda psikolojik savas, ortam oyle bir halde ki yalniz "siz ve size karsi olanlar" var. Tepkisiz kalmak imkansiz, gol sevinciyle de bun tepkiyi verdiklerini dusunuyorum.
Son olarak Fenerbahce nice kotu gunleri atlatmisti, bunu da atlatacaktir buyuklugunun buyurdugu gibi. Hatalarini kendinde arayacaktir, baskasinda degil. Toparlanacaktir, zirvedeki yerini alacaktir.

Ghetto Ultras Tribune Group dedi ki...

@futbolzede

Ben nefret edilmekten rahatsız değilim yazılarımı lütfen tekrar oku aksine ben bir kulübün diğer kulüpler tarafından sevilmemesini antipatik gelmesini mantıklı ve normal buluyorum. Sevimsiz gelmemizin nedeni de aziz bey değil zaten tariihimizdir Biz 1970lerde de sevilmiyorduk 1980lerde de. Anlatamıyorum galiba bir takım diğerlerine şirin sevimli neden görünecek ki?

Adem Kenan dedi ki...

Kendi kendilerini maymun edip, başkalarını bukelamun diye görmek..
Milan Kundera' nın bu durumlar için kullandığı '' Litost'' diye bir kavram var, başka bir kelime ile açıklanamaz durumları..
Üstelik, futbol şubesinin üzerinde ki baskı diğer FB şubelerinin üzerinde olsa onlarında bu denli başarılı olacaklarını sanmıyorum. Ve bu baskıyıda kendi iç dinamikleriniz oluşturmaktadır sevgili Getto..

drkgulusoy dedi ki...

@ Gökhan, ağlama hareketi değil orada dahi olmayan rakiple dalga geçilmesi ayıp. Ama sonuçta ağlanacak hale düşmek de Allah'ın sopası yok deyimini hatırlatıyor.

Rüzgar Karabulut dedi ki...

"Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak" bu ne kadar güzel vizyon taşıyan bir söz, biz hemen daima bu hedefe ulaşmak için adım adım ilerliyoruz. Fenerbahçenin daha da büyümesinden rahatsız olan sizlerin hissetiği sancı biraz olsun dindiyse bu hissettiğiniz placebo etkisidir, bilesiniz.

Adsız dedi ki...

@Ghetto Ultras Tribune Group
"Ypmayın lütfen ekonomik açıdan ve kaynak açısından güçlü olmak sizi anti patikleştiren ilk ana unsur zaten"
demişsin ama biz zaten 9 milyona kurulan bir takımız ve gördüğünüz üzere bu gayet yeterliymiş şampiyon olmak için. "para da para" ama bu da sıktı artık. Olmuyor işte parayla. "Benim babam çok zengin,benim olucak Fıstık" durumunudur işte nefretin sebebi.

Halim dedi ki...

kendi sahasinda sampiyonluk maçindan galip ayrilamayan takimdan cacik olmaz arkadas. fb bu hezimeti firsat belleyip koklu degisikliklere gitsin.

tolga dedi ki...

@Ghetto Ultras Tribune Group
fdnin blogunda bi anket var belki biliyorsundur en çok nefret edilen figür diye.
nefret aziz yıldırım'a ve onun zihniyetinin sahadaki "AHLÂKSIZ" temsilcilerine. filmin "KÖTÜ" karakteri filmin sonunda öldü. sinemadaki alkış ondan.

İsmail dedi ki...

Hazmetmek güzeldir be Ghetto Ultras Tribune..Hazmetmek güzeldir..

Anlıyorum kendi içinde neler düşündüğünü.."Neden hep biz" "Neden hep bizim başımıza geliyor bu tarz işler"."Neden hep biz çekiyoruz bu acıları" diyerek için için kahrolduğunu..

Neden 1989 da Galatasarayın Şampiyon Klüpler Kupası yarı finalini gördüm..Neden 4 sene üst üste benim yaşadığım yıllarda şampiyon oldular..UEFA Kupası nı bari almasalardı..Yok artık bir de Süper Kupa mı??Dayanamayacağım artık namelerini ettiğini kulaklarımla duyar gibiyim.

Ama geçiceksin bu işleri ve haz-me-de-cek-sin!

Bir arkadaş güzel yazmışş..Yoksa 2 dakikalığına saha içinde timsah yürüyüşü yaptırırlar adama ve sonra ewe gittiğinde çocuğun sana: "baba neden seviniyordun televizyonda..Biz şampiyon olamadık ki" der.. Ve bunu dibine kadar hakedersin..

Selametle..

BT dedi ki...

@Ghetto Ultras Tribune Group
Sen gel kardeşim bir kahvemi iç. Sohbetimizi edelim.
Arkadaşlar
Her zamanki gibi 3 Büyükler konu olduğunda burada kavga çıkıyor
ben de kavga gürültü sevmiyorum. Bu yüzden yorumlara bu post için bu son noktadır.