31 Mayıs 2010

Sol Bek Messi Sağ Bek Veron

Arjantin, Güney Afrika'ya geldi. Antrenmanın flaş haberi Maradona'nın tercihleri. Messi'yi sol bek, Veron'u ise sağ bek oynatmış D10S. Eleme grubunda 80 futbolcu kulllanmış bir teknik adam arayışlarına devam ediyor da diyebiliriz ama demeyelim. Maradona'nın amacı ikili mücadelelerin çok olduğu bir çift kaleymiş. Yıldızlarını oyunun savunma tarafına sokabilmek için 3-4 oyuncunun pozisyonunu değiştirmiş. (Clarin gazetesi belki de Arjantin'de halk sokağa dökülmesin diye bardağın dolu tarafından bakmıştır!) Maradona tabii bu. Nijerja ile oynayacaklarını ilk maçta kim onbir çıkar, kim nerede oynar belli değil. Seviyoruz ama inanmıyoruz.

21 yorum:

Burak Eken dedi ki...

Bence kaleci sıkıntısı varken, Messi'yi kalede de oynatabilir. :) En azından hızı sayesinde, savunmanın arkasına atılan paslarda, topa rakipten önce yetişir. :)

CT dedi ki...

Guzelim kadroyu mundar edecek valla cambiasso ve zanettiyle basladi zaten kadronun en zayif yerinden en formda 2 adami kesmesini hala anlayamiyorum

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Ulan Messi gibi adamı mundar edecek, nasıl bir adamsın hacı sen... Buda ayrı bir dehadır, saygı duymak lazım...

Unknown dedi ki...

Kupa bi' başlasın da görelim bakalım şapkadan çıkacak tavşanı!

mre dedi ki...

Ben ilk turu geçemezlerse diye çok endişeliyim. Hadi Messi'yi anladık da Veron bu yaştan sonra değişir mi be?

Çağrı dedi ki...

Yalnız Clarin gazetesinin haberi doğruysa bana oldukça ilginç ama bir o kadar da mantıklı bi uygulama gibi geldi, aynı şeyi Mourinho, Capello falan yapsa ulan ne hoca be takımın en büyük yıldızına bile savunma yapmayı öğretiyor adam deriz, Maradona hoca falan değildir ama uygulamayı beğendim ben mantıklı bence ...

erdem dedi ki...

amaç mevki değiştirmek değil..atak oyuncularının savunma yönlerini geliştirmek için idmanlardaki çift kalelerde bunu uygulayan teknik adamlar vardır ve de mantıklıdır. belli ki maradona, savunma forvette-atak defansta başlamadan kupanın kazanılmayacağını anlamış..

mre dedi ki...

Hepimiz anladık, savunmalarını geliştirmeye çalıştığını da!!! Veron bu yaştan sonra top sakalının şeklini bile değiştirmez. Ne savunması, ne mücadelesi, geçin bunları.

ich dedi ki...

Bu antremanı Bergkamp Ajax altyapısında aldığını anlatmıştı. Altyapı eğitimidir bu, Dünya kupası değil.

Protanopia dedi ki...

Yapmayın etmeyin arkadaşlar, değil takımın dünyanın en büyük hücum silahına minimum düzeyde dahi olsa savunma görevi vermek abesle iştigalden başka bir şey değildir. Bırakın da onu diğer 10 oyuncu yapsın. Arjantin bir şey başarırsa bu Maradona'ya rağmen olacaktır, bu kesin.

Zafer dedi ki...

kupaya bu kadar az zaman kala messi'nin savunma yönünü geliştirmeye çalışmak... diego her hafta gündem oluşturacak bir şey yapıyor, geçen hafta da kupayı alırsak çıplak koşacağım demişti, ya adam seni çıplak görmek isteyen kim? maradonayı çıplak görmek değil messi'yi ellerinde kupayla görmek istiyoruz!

varol döken dedi ki...

aceto, arjantin maç sonuçlarını bilene maradona küpesi versin...

farukbaydar dedi ki...

çoğu kere kenar yönetim harici olur herşey sahada... fakat sebep de sonuç da kenar yönetim gösterildiği için röportajlar başlıklar teknik direktör'ün başarısı olarak atılır... bu bildik bişey...

arjantin kişisel yeteneklerle dolup taştığı için, kenar yönetimden hariç son 16 hatta son 4 takım arasına kalabilecektir şüphesiz... fakat sonraki maçlar takım olmayı gerektirdiği stres unsuru takım olarak bertaraf edilebildiği için güçlük çekecektir hissindeyim...

fakat her ne olursa olsun arjantin yarı finali görecek... maradona'yla ya da maradonaya rağmen...

MadLover dedi ki...

di maria'ya dokunmasa bari

Maslow dedi ki...

ahaha veron'nun oyun sistemi bir yana top sakalını bile değiştirmiyeceği yorumu enfesti :)

kidfromleeds dedi ki...

adam sampiyonlar ligi kupasini kaldiran ve defans ile ortasahanin her yerinde oynayan zanetti'yi, messi ve robben'i kitleyen cambiasso'yu kadroya almadi, kirk yasinda martin palermo kadroda. simdi de dunyanin en iyi oyuncusunun mevkisini mi degistiryor? kesin milito'yu da yedek oturtur bu :)

Unknown dedi ki...

Maradona sakal bırakınca Uğur Tütüneker'e benzemiş. Çılgın Maradona umarım bu kadroyu iyi değerlendirir ve Arjantin turnuvaya renk katar.

jugador dedi ki...

liseliler burda bile belli ediyor kendini asjhadjshsakj.

maradona için yapılan bu yorumları okuyunca üzülüyorum. bu adamın dünya kupasında saha kenarında olması bile 16 takımdan daha fazla gelir ve karizma getirir.

ccc diyego reyis ccc

Özgür Kızılaslan dedi ki...

tsubasa'da, hocası tsubasa'yı kalecilerin nasıl düşündüğünü anlaması için antremanlarda kaleci yapıyordu. maradona da oradan izlemiş bence, sol bek oynatıyor ki, karşısında rakip sol bek gelince anlasın hehe

Alpisbayram dedi ki...

sakalından utan ulan maradona... ulann!!!

volkanbk3 dedi ki...

kalli de servet'i ön-libero yapmıştı...