19 Mayıs 2010

Milan & Rijkaard & Inter

Berlusconi, ne diyordur acaba bu karede Leonardo'ya? "Bi daha da gelme lan buraya" mı yoksa "Gözüm görmesin seni" mi? Aralarındaki adam da Adriano Galliani... Leonardo'nun teknik direktörlüğe gelmesi için bastıran... Kısaca, "Guardiola modeli"ydi tutmadı. Suçlunun Leonardo olmadığı kesin, Milan'ın bu kadrosuyla daha fazla ne yapabilirdi ki? Üstelik Pato'nun sakatlığı, defans göbeğindeki sorunlarla, vs.. boğuştu. Başarısız bir sezon diyemeyiz ama kendisi takımdan ayrılmayı doğru buldu. Sezona felaket bir giriş yaptıklarında da aynı şey yazılıyordu, Leonardo görevinden ayrıldıktan sonra da: "Rijkaard, Milan'a gidiyor." Ya da "Milan, Rijkaard'ı çağırdı". Bu manşetlerin normal olarak öncelikle İtalya'da atılması lazım. Sonuçta talep eden Milan olduğuna göre o kulübe en yakın kaynaklar İtalyan gazeteleri. Okur da biliyor ki böyle olmadı. Bu manşetlerin hepsi bizim memleketin spor sayfalarında atıldı. Üstelik bıkmadan, usanmadan. Tek tutanacak tarafı, Rijkaard eski Milan'lıydı. Eski yıldızlarına takım teslim eden Milan, Rijkaard'ı da isteyebilirdi. Öyle olmadıysa, spekülasyonların ağababasının yapıldığı İtalya'da neden Rijkaard ve Milan manşetleri atılmadı. Sorulmayan soru buydu aslında. Niye Rijkaard değil? Bıkmıştık bu haberlerden; merak ettik sorduk biz de. İtalya tarafında "Rijkaard, Milan için pahalı hoca" dediler! Leonardo 1 milyon civarında alıyor, yerine düşünülen Galli için 800 bin Euro yazılıp çiziliyordu. (Berlusconi bu gece "yeni hoca Galli olacak" dedi) Hollandalı, yardımcılarıyla beraber Galatasaray'dan 4 milyon Euro net alıyor. Bu türden transfer haberlerinin kaynağı yurt dışı olmalı, öyle değil mi? Bugün İspanyol medyasında sabah saatlerinden itibaren bir haber vardı, nedense memleketin tüm internet gazetecileri görmezden geldi. Erken saatlerde bloga yazınca nasıl olsa anonim oluyor ya ancak bu saate kaldı bu satırlar. Mourinho sonrası kendine teknik adam arayan Inter Başkanı Massimo Moratti'nin hayran olduğu Rijkaard'ı istediğini iddia ediyordu As Gazetesi. Hatta Hollandalı yanında Guti'yi de getirecekti! Inter'in aday listesi kabarık... Benitez, Mihajlovic hatta Capello! Bu spekülasyonun en azından bizdeki garip Milan&Rijkaard manşetlerinden daha fazla inandırıcılığı var. Lakin kırık plakta hala "Rijkaard, Milan'a gidiyor" çalıyor...

19 yorum:

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

bülent abi buraya yazıyorum ama kusura bakma.. film incelemelerini özledik.

Protanopia dedi ki...

Yazdiklarin icin cok sagol abi. Bugun doyduk cok sukur :D

Herhalde ozel yazi isteyen cikmaz bu aralar. Gerci Buca da birinci lige cikti ammmma :):):):)

TA dedi ki...

rijkaardı kimse almaz . ya hollandaya gider yada galatasarayda 3.cülüğe oynamaya devam eder.süper akıllı biziz ya hemen rijkaardı kaptık.avrupanın diğer dev ekipleri böyle bir cevheri! göremediler ama bizim süper akıllı yöneticiler müthiş keşfettiler.ve hemen türkiyeye getirdiler.bana göre rijkaard hazır sistem hocası.yaratıcılığı yok.yaratıcı hocaları ise avrupa devleri bırakmazlar.buraya yazıyorum rijkaard galatasaraydan sonra ya hollandaya gider yada tv yorumculuğu yapar.

Aydın T. dedi ki...

Inter asla Rijkard'ı almaz.Oriali akıllı adamdır.

bahtiyar dedi ki...

gol programında ersin düzen, italya, mourinho mevzusu konuşulurken söyledi bunu. pek inandırıcı gelmedi bana ama bilmiyorum tabii ki.

ihk dedi ki...

"Erken saatlerde bloga yazınca nasıl olsa anonim oluyor ya ancak bu saate kaldı bu satırlar." Ben de Bülent Abi sayfaları tamamladıktan buraya yazı yazıyor zannediyordum. Meğer blogun akşam güncellenmesinin sebeplerden biri de hırsızlarmış. Abi adamlar basılmış gazeteden, 6 ay önce yayınlanmış şeylerden haber çalıyorlar ne kadar önlem alsan da bu hırsızlar çalmanın bir yolunu mutlaka bulur.

Sade dedi ki...

Türkiye'de o kadar çok futbol profesörü varken Rijkaard kimdir? Futbolun F sinden anlamaz ki F. Rijkaard!? Gitsin dandik Milan'a ya da dandik İnter'e!?! Gitsin de nereye giderse gitsin?!?! Ne profesörmüşler be!

silent lucidity dedi ki...

milan'ın sembol isimlerinden biri inter'e hoca olur mu?bana mantıklı gelmiyor acıkcası..hem zaten futbol uzmanlarının dedigi gibi;kim napsın ki rijkaard'ı,yaratıcılıgı yok,vizyonu yok,servet'i bile oynatmadı,go home rijkaard(!)

AFO dedi ki...

@TA,
İstersen suya yaz ki silinmezse pişman olmayasın sonra. ;) Rijkaard'ı Galatasaray'a getirmek büyük başarıydı ve onu Galatasaray'dan sonra büyük külüplerde görmeye devam edeceğimize inanıyorum. Aynı eleştiriler Guardiola getirilirse de yapılabilir. Nedir bu yıldız düşmanlığı anlayamıyorum?

Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim, çok koyu bir Beşiktaş taraftarıyım.

Halim dedi ki...

rijkaard giderse yaninda polat'i da gotursun

pi dedi ki...

http://amarilloroja.blogspot.com/2010/05/leonardoya-veda.html

Milan, gelecek sezon Berlusconi fikrini değiştirmediği sürece gerçek bir yıldız transferi dahi yapmayacak. 34 yaşındaki Mario Yepes'i sezon bitmeden transfer etmişlerdi Chievo'dan, seneye Nesta 3-5 maçta bir sakatlandıkça "genç" cengaver Yepes doldurur artık boşluğunu...

TA dedi ki...

@AFO

rijkaardı neden savunduğun anlaşıldı:)) beşiktaşlılar ve fenerliler rijkaardın gitmesini istemezler.hatta anadolu takımlarıda.nede olsa bu kadar yumuşak defansa sahip ve orta sahası olmayan bir takıma karşı oynamak güzel olsa gerek.

rijkaardı yaratıcı olmamasıyla birlikte belirtmek lazımdır ki derisinin rengide avrupada görev yapmasını zorlaştırıyor.(maalesef).avrupa sanıldığı gibi özgürlüklerin eşitliklerin yeri değildir.kaç tane esmer hoca görev yapıyor avrupada???ama onlarca esmer oyuncu top koşturuyor.onlar işci olarak (futbolcu)çalıştırırlar ama esmer yönetici(teknik adam) istemezler çoğunluk.
adanalı terim bile ''esmerdi'' milanoda.kaç ay görevde kaldı.
yaratıcı teknik adam olmaması ve esmer olması(maalesef avrupada böyledir) avrupanın devleri için kapıların açık olmamasına nedendir.
barcada nasıl çalıştı?.hollanda-barca arasındaki total futbol ailesi içinde olduğu için.ailenin dışında zor.
araştırılsın onlarca yetenekli esmer oyuncu var avrupada ama nedense esmer teknik adam yok.varsada 5 i geçmez.

tufan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
jugador dedi ki...

konu ile alakasız ama şu blog'da gördüğüm en saçma yorumların sahibi sensin "TA". futboldan bu kadar anlamayan görmemiştim ömer çavuşoğlu ve gökmen özdenak dahil.

Ayca Polen dedi ki...

Bülent bey,
Rijkaard'ın Galatasaray'dan gitme olasılığı var mı? (Neticede)

Lenovo "Mc Laren Mercedes"

TA dedi ki...

@jugador

haklısın anlamıyorum.bu çokta önemli birşey değil.zaten herkes futboldan anlıyor.bende anlamayayım.(bilgin gökberk felsefesi)

Taci YALÇIN dedi ki...

Bugun Fanatik'te gördüm İnter/Rijkaard flörtü haberini :)

lion's advocate dedi ki...

rijkarrd giderse üzülmem.
takımın başında herhangi biri olsa da tsl'de 3. olurduk. kimse vizyon vs demesin şimdi...

Unknown dedi ki...

ronaldinhoya yılda 10 milyon euro seedorfa 8 milyon euro dida ya bile 4 milyona yakın bir parayı veren milan hocasına nasıl oluyorda 1 milyondan fazla vermiyor bülent abi?