20 Mayıs 2010

Bu Marquez Başka Marquez

Fenerbahçe rahmetli Aykut Yiğit ile Aykut Kocaman'ı karıştırmış mıydı? Şehir efsanesidir, bilinmez. Bu hikaye ise gerçek. 1997 senesinde Meksika milli takımının bir maçı için aday kadro açıklanıyor. Kadroda genç bir oyuncu var. 18 yaşında. İlk kez milli olacak. Adı Rafael Marquez. Milli takım kampına geldiğinde hatanın farkına varıyorlar ama genç futbolcuyu geri de yollamıyorlar. Kadroda olması gereken Marquez, bu Marquez değil. Zaten Meksika'da sağın, solun, önün, arkan hep Marquez. O dönem Atlas'da forma giyen Marquez, yanlışlıkla çağrıldığı milli takımda başarılı oluyor ve değişmez oyunculardan biri oluyor. Bununla kalsa! Monaco, 99 senesinde Contreras'ı izlemeye gittiğinde Marquez'i de beğeniyor. Benzer hikayeler çoktur aslında. Real Madrid de Gago'yu izlemeye gittiği Boca-River derbisinde Higuain'i keşfetmişti. Golcünün patladığı maçtı. Marquez 4 sezon Fransa'da oynadıktan sonra Barcelona'ya geliyor. Yok bu kez bir hata yok. Rijkaard döneminin de kilit adamlarından biri olmayı başardı Meksikalı. Guardiola ile inişe geçti. Bu sezon onbir çıktığı maç sayısı 14. Sözleşmesinin bitimine daha çok var ama takımdan ayrılmak istiyor. Henry'nin peşinden ABD'nin yolunu tutacağı söyleniyor. New York Red Bulls ya da Los Angeles Galaxy'den biri olabilir. Marquez valiz toplarken ne oluyor peki? Barcelona, Fabregas'ı Arsenal'den geri alabilmek için Arsene Wenger'in önüne iki adam itiyor nakitin yanında. Biri Toure diğeri Marquez. Kısmetli Marquez seneye Arsenal forması giyer mi?

29 yorum:

Metzelder dedi ki...

bugünkü asparagas spor gazetelerinden birinde "Marquez Galatasaray'da" diye bi başlık vardı. onunla ilgili sandım yazıyı ama bu da güzel olmuş:)

Selocan dedi ki...

Seneye Galatasaray forması giymesini tercih ederim :)

Unknown dedi ki...

Toure çok iyi, neden gönderirler anlamam.

mre dedi ki...

Aykut hikayesini çok dinlemiştim ama bu çok daha ilginçmiş. Yanlışlıkla milli takıma alınmak nasıl bir şeydir. Yanlışlıkla alınan takımda neden oynatılmış? Bir de üstüne başarılı olmuş. Bazılarına yürü ya kulum diyor, orası kesin...

Adsız dedi ki...

Çok ilginç elbette ama Fabregas'ın Arsenal'e kaptırılması ve tekrardan milyon eurolar verilerek alınmak istenmesi bundan kat kat daha ilginçtir. Barcelona'nın son 10 sene içindeki en büyük hatasıydı bu.
http://calciodipunizione.blogspot.com/2010/05/2010-2011-sezonu-transferleri-1.html

Oddi dedi ki...

Giymemesi lazım Galatasaray'a bekliyoruz Marquez'i.Arsen Wenqer istemez zaten bence Meksikalıyı

Spooky dedi ki...

benzer hikayelere örnek beşiktaş'ın drpic'i almaya gidip schildenfeld'le dönmesi de örnek gösterilebilir.

tam olmadı ama idare edin :)

mre dedi ki...

Bu arada Wenger o yaştaki adamı asistanı yapar, futbolcu olarak oynatmaz.

unknown dedi ki...

Wenger istemez marquez'i.. Zaten barcaya rijkaard almıştı, istanbula da getirsin bu adamı..

Olympos dedi ki...

Tam Fenerbahçe'nin aradığı adam.Gerektiğinde ön libero da oynayabiliyor ayağı çok iyi geriden oyun kurar Lugano'yla aynı dili konuşması avantaj falan filan ama Rijkaard var usta biz kapamayız onu Galatasaray alırsa müthiş bir transfer olur.Gerçi bir zamanlar Frank De Boer için de öyle söylemiştim nazara geldi adam burada :)

serbestvurus dedi ki...

bu izleme anılarından biride yanlış hatırlamıyorsan galatasaray da var. önder turacıyı izlemek için gittikleri maçta muhammed sarr (yanlış hatırlamıyorsan)2 gol atıyor. tabi bizim yöneticilerin çok hoşuna gider ve o sezon alınır sarr birader. ama bu hikayenin sonu ne marquez'e ne de higuain'e benzer :)

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Bonservisinin 2 milyon euro olacağı söyleniyordu. Savunmaya yabancı alacakmıyız, kontenjan izin verecekmi bilmem, ama planlamada yer veriliyorsa çok iyi olur. Galatasaray'ın rahatlıkla alabileceği bir isim, iyi oyuncu, bizim için çok iyi. Arsenal kabul ederse, oradada bol bol forma şansı bulacağından gider İngiltere'ye, ama kabul etmezse ki etmemesi muhtemel, getirsinler şu adamı, bırakmasınlar Amerikalılara...

muyek dedi ki...

Henry keske geri donse Arsenale

pi dedi ki...

@serbestvurus
Bildiğim kadarıyla Sarr, Fatih Terim'in Milan'dayken ilgisini çekmiş bir oyuncuydu ve bu yüzden bedelsiz bir şekilde kiralanmıştı. Sizin anlattığınız hikaye muhtemelen bir şehir efsanesi.

Sarr O zamanlar geleceğin önemli yıldız adaylarından biri olarak gösteriliyordu ama burada pek de bir numrasını görmemiştik.

A dedi ki...

Artık Galatasaray'ın da tandemini yabancılardan kurmasının zamanı geldi, underrated Neill ile birlikte oradaki açığı giderecektir Marquez.

Ama bu, halen sol bek, 2 x orta saha ihtiyacımızın daha öncelikli olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Seyyid Ali dedi ki...

Zamanında Barcelona maçına gidip Figo'yu beğenenler yöneticilerimiz de vardı, ama maça kimi izlemek için gittiler bilmiyorum :)

Thiam Jaba dedi ki...

toure giderse,
valdes
maxwell pique puyol alves

busquets

fabregas xavi

iniesta villa messi

7 cüceler barça

benden bu kadar dedi ki...

@mre

gallas ne iş yapıyor abi :)

Spooky dedi ki...

Henry gibi o da MLS'e gelecek diye haberler var Amerikan gazetelerinde.

Spooky dedi ki...

Neill geldiğinden beri bütün muhabirler, Rijkaard Neill'i orta sahada denedi diye haber yaptı. Marquez gelirse bence yan yana oynamayabilirler. Neill'i belki öne koyar.

liverpoolandkop dedi ki...

Abi postla alakasız.

Senden de kaçmazdı aslında ama Ronaldo'nun Real'e transferi sonrası yazdığın postta
"...Günün galibi Nike mı Adidas mı? Nike, adamını Madrid'e bu tişörtle yollamış..."
demişsin ya, şimdi de Adidas adamını Barca'ya kendi tişörtüyle yollamış. =)
http://www.fcbarcelona.com/web/english/noticies/futbol/temporada09-10/05/20/n100520111111.html

Minozzi dedi ki...

Başka topçuyu izlemeye gidip de Ali Lukunku'yu transfer eden yönetimler de gördü bu deli gönül, oh bebek bu deli gönül..

mre dedi ki...

@benden bu kadar
evet haklısın. hatta gallas'da takasla gelmişti a.cole karşılığında. zaten takımın en yaşlıları en geride oynuyor arsenal'de. ileri doğru gittikçe gençleşiyorlar :)
yine de almaz diyorum wenger :)

cerkez1905 dedi ki...

bana da pek inandırıcı gelmedi hikaye.hayır yanlışlıkla aldın da niye oynatıyosun.hadi gelmiş hiç istemediğimiz adam bide oynatalım derler mi koskoca ülke takımında sanmam..Galatasaray'a gelirse müthiş olur olur da orta sahaya 2 iyi yabancı gelmezse serdar özkan ve musa yı alan yönetim çok küfür yer gibime geliyor. Bu arada serdar özkan niye alındı_??

ataryemez dedi ki...

Fabregas gelecekse Toure rahatlıkla gözden çıkarılabilir... Marquez Wenger'in sürat kriterini aşamaz... Bu transfer gerçekleşeceksede Marquez'siz bir formulle gerçekleşir...

Unknown dedi ki...

serbest vuruş@

o sarr değildi ali lukunkuydu.öndere giden yönetim liege den lukunkuyu alıp tarihin en büyük ıskaları arasına sokmuştur.. o dnem 2.750 dolar verilmişti birde üstüne..

Unknown dedi ki...

Benim bu sene Galatasaraydan umudum yok.Geçen seneki kadro başarısız oldu.Ama Baroş sakatlanmasaydı hem uefa da hem ligde sonuçlar ne olurdu herkez biliyor.Bu sezonki hava kulüpte hiç para kalmamış bonservisi elinde oyuncular adı duyulmamış genç oyuncularla bir takım yaratılma çabasında.Ben bu sezondan umutsuzum her sezon olduğu gibi sezon sonları yine başa döneceğiz gibi geliyor.Takımda Aykut,Servet, Gökhan ve Ayhan harici kimse gönderilmesin, sağlık ekibi değiştirilsin Galatasaray elindeki kadroyla yine Fenerbahçe ile çekişir önümüzdeki sezon.Bu benim düşüncem.Ama Musa`larla Batdal`larla Serdar, Veli ile olacak iş değil.İlk sezonunda 50 kişiyi tribüne bu oyunlarla mı çekecek yönetim.Marqueside Hamitide alamaz bizim yönetimimiz.

serbestvurus dedi ki...

@ARTçı
evet ali lukunku. 2. fatih terim döneminde o kadar çok futbolcu gelmişti ki karıştırdım sanırım. aslında ilk mesajı yazmadan bir baksaydım iyi olurdu. her neyse sonuçta bizimde böyle bir transfer hikayemiz var demek istemiştim.

Junior dedi ki...

Nedir Barça'nın derdi bu Toure'yle anlamadım, 2008-2009'un en kritik adamlarından biriydi ve bu sezon da kötü bir performans sergilemedi oynamadığı dönemde. Busquets'e güvenerek küstürüyorlarsa çok ayıp ediyorlar valla.