8 Nisan 2010

Kampı İzciler Yapar

Sezon başından beri bir yaygara kopuyor. Rijkaard, Galatasaray'ı maçlardan önce kampa almıyor diye. Alınan bütün başarısız sonuçların sebebi sanırsın bu yapılmayan kamplar. Rijkaard deplasmanlarda zaten takımı kampa almak zorunda. Federasyon'un kuralı gereği bir gün önce maçın oynanacağı şehire gitmek zorundasın. Galatasaray da bütün deplasmanlarda bir gün önce otelde kampa girmiş zaten. İstanbul'daki maçlardan bir gece önce Florya'da yatan futbolculara Rijkaard ne demiş? Gidin evinizde yatın, maç sabahı 10:00'da gelin. İstanbul'da kamp yapmayan Galatasaray'ın evindeki oynadığı maçlardaki performansı ortada. Demek ki kamp yapmadan da kazanılıyormuş. Sivas maçı öncesinde yönetimin baskısıyla takımı yolculuk öncesinde Florya'da yatırdılar. Bunun adı da kamp oldu.Bakalım oralarda ne oluyor? İspanya'da bu sezon bu maçtan daha önemli bir maç var mı? Şampiyonu belirlemesi beklenen El Clasico öncesinde Real Madrid ve Barcelona ne yapıyor. Manuel Pellegrini takıma maç sabahı saat 10:00'da Santiago Bernabeu'da olmalarını söylemiş. Stadyumdan toplu halde bir otelde gidiyorlar, yemek yiyor, dinleniyor ve akşam maç için stada geçiyorlar. Deplasmana gelecek Barcelona da Cuma gecesini evinde geçiriyor. Cumartesi sabahı Madrid'e uçacak olan Barcelona, Real Madrid gibi bir otele gidecek ve maç saatini bekleyecek. Neymiş o zaman? "Kampı izciler yapar"mış...

5 yorum:

Unknown dedi ki...

o zaman haydin herkes İspanya ya kampa gidiyoruz,toplanın millet... :)

varol döken dedi ki...

kampı bir de adıyaman'a gidenler yapar...

var mıdır 5-20 Kasım 1998 tarihinde Adıyaman Kış Kampı'nda kalıp memleketin dağlarına çam ekmiş, palamut ekmiş bir arkadaş?

oralarda da ne güzel top oynayanlar vardı bir bilseniz...

paytheman dedi ki...

takımda jo gibi ciddiyetsiz adamlar olunca bu kadar göze batıyor zaten kamp yapmamak

adsumcu dedi ki...

naçizane bu mukayese meselesi beni biraz geriyor.

"orda yok=>bizde de olmasın, bizde de olmaması normal"
veya tam tersi
"orda var=>bizde de olmalı,olması normal"

ispanya'da top tepen arkadaşlara kamp uygulaması gerekmezken burda top oynayan futbolculara kamp gerekebilir.

benim iddiam kamp yapmak gereklidir'den ziyade bir argüman ortaya koymak için "orda bu yok/var,demek ki yapılması gereken budur" demenin abes olduğu.
her şeyiyle farklı iki ülkeyi ele alıp bu tarz mukayeseler yapmak anlamsız geliyor bana açıkçası.

anlaşılacağı gibi benim derdim sadece futbol-kamp ile sınırlı da değil,aklınıza gelebilecek her konu için geçerli bir rahatsızlık.yoksa bülent abi'yle bir derdim yok.bu ispanya kıyaslaması biraz da rijkaard-barcelona ilgisinden kaynaklanıyor olmalı.

Dabenti dedi ki...

yahu ne her şeyiyle farklı iki ülkesi, jo tipinde adamlar orada sorun olmuyor bize gelince bak bizde jo gibi adamlar var deniyor. kardeşim jo'nun geceleri evinde parti verdiğini basın ortaya çıkartmasa kim bilebilirdi sahadaki performansından dolayı? adam sahada gayet diri ve güçlü. isterse maç dışında 22 saat parti versin, kime ne? sahada diri ve güçlüyse sorun yoktur.

parti vermeyen futbolcularımız göbek yapıyorlar asıl onlara dikkat. keşke onlar da parti verse de çakı gibi olsalar!

çok bilmiş jo'cular, bir araştırın bakalım real madrid'in gedikli elemanı guti gecelerini neredelerde geçiriyormuş!