9 Nisan 2010

Baba Ocağı'na Dönüş

Şampiyonlar Ligi'nde akıllara ziyan iki geceden sonra Avrupa Ligi kesmiyor tabii. Liverpool-Benfica maçını izledim. Kasap havası bekliyordum, tam olmasa da beklentimi karşıladı. İlk golde iletişimin önemi bir kez daha ortaya çıktı. Kornerden gelen topa yardımcı ofsayt bayrağı kaldırdı. Orada bitti zaten adam. Kafayı vuran Kuyt bence faul yapmamıştı kaleciye. Orta hakem de memleketlisi olunca iki cümle söyledi ve orta santra noktasını gösterdi. Benfica'nın bu tura gelebilmesi bile garip. Di Maria'nın ayağına bakan bir takım. Aimar'ı da sevgiyle anıyoruz, ama olmuyor artık. Liverpool'un apaçileri iyi bastılar ortada. Dayıoğlu Gerrard da sazı eline aldı. İlk golde korneri atan, yedikleri golde barajda kafasından sektiren o. Bu kupaya fazla gelen Torres de son iki golle işi bitirdi. 3. golde kontratağa çıktıklarında 3 pasla golü buldular ki ona defansın yapacağı birşey yok. 2-1'in rövanşında oyun 3-0'den 3-1'e gelince elbette dün gece geliyor akıllara ama. Tünelden sahaya çıkışta yazdığı gibi "This is Anfield Road". Atletico Madrid, Galatasaray galibiyetiyle yarı finale geldi. 2-2'nin rövanşında İspanyol medyası, 85'te Zigic'e yapılan net bir penaltının verilmediğini iddia ediyor. Bu kupaya 5 hakem koydular en büyük rezaletler bu kupada çıktı. A.Madrid hakem artısıyla yarı finalde eski kaptanını buldu. (+95'te oyundan çıkarken vakit çalıp sarı kart gören Agüero 22 Nisan'da Calderon'daki ilk maçta cezalı.)İki kupa da bu hikayeleri seviyor. bir tarafta Inter-Barça eşleşmesinde İbra ve Eto'o, Mourinho ve Camp Nou nefreti diğer tarafında "The Kid" ve Atletico Madrid. Fulham olası bir Alman yarı finalinin de üzerini çizdi. Hamburg-Fulham yarı finali de tadından yenmez. Almanlar iki kupada da finale birer takım gönderirlerse, hesapları kontrol etmek lazım ama iki sezon sonra İtalyanlar Şampiyonlar Ligi'ndeki 4 takım haklarını Almanlara devredebilirler.Fulham'ın peşinde deplasman kovalayan Hugh Grant, Volkswagen Arena'da...

18 yorum:

AbSurDMaN dedi ki...

Adamlar tek galibiyetle kupaya uzanacaklar şaka maka. Liverpool'u da iki beraberlikle elerlerse şaşırmam.

leon dedi ki...

Adamlar resmen 17 kişi ile oynuyorlar. Hak etmeden yarı finale kadar geldiler eğer kupayı alırsalar yazıklar olsun UEFA'ya.

winston barian dedi ki...

hakem orada sanırım khyriakosun topa dokunduğunu zannedip aktif alandaki kuyt'a ofsaytını kaldırdı. top hızlı geldiği için yan kamerada gerçekten de dokunmuş gibi hissediliyor. yoksa taaa ebesinin ikametinden ne diye faul çalsın? sözüm spikere.

Musti dedi ki...

zigic'in forma o pozisyonda paramparça olmuş yahu. öbür turda rakipten birinin penaltı niyetine ayağını kırsacaklar yine penaltı verilmeyecek galiba...

ynwa dedi ki...

emery hocayı da pozisyondan sonra soyunma odasına gönderdiler. 4.hakeme fena gider yapıyodu içeri girerken. hakemin o pozisyonu görmesi kolay değildi ancak asistan hakemler resmen konu mankeni gibi takılıyorlar çizgide. etliye sütlüye karışmak istemiyorlar herhalde. halbuki ilk maçta benfica'ya penaltılardan birini asistan hakem vermişti, veren veriyor demekki.

atletico bu sezon avrupa'da oynadığı 12 maçta (önelemeler haric tabi) 1 galibiyet almış ve adamlar yarı finalde. bu kadar ite kaka giden bir takım karşısında tırsmamak elde değil.

Onur Yıldız dedi ki...

Türkiye'de yardımcı hakemler, yan hakem olduklarını unuttukları için Kuyt'ın golündeki gibi hiçbir zaman o bayrağı havada göremeyiz. Yardımcı hakem, Kuyt faul yapıyor diye bayrak kaldırıyor.

QuaresmA dedi ki...

3 kontra + 1 korner golü. bu ne be ? liverpool cidden yıllardır bu kadar kötü olup da buralara nasıl geliyor ?

şu takımdan torres ve gerrard'ı, hadi bir de bugünkü oyununun hatrına kujt'u çıkar kasımpaşa top göstermez bunlara.

Alp dedi ki...

"Benfica'nın bu tura gelebilmesi bile garip. Di Maria'nın ayağına bakan bir takım." ifadesi bana garip geldi. Kendi liginde 6 puan farkla lider, 25 maçta 20-4-1 yapmış. UEFA'da da yalnızca bir kez yenilmiş(bu maça kadar), son derece akıcı bir hücum futbolu oynamaya çalışan, ilk maçta kendi evinde Liverpool'dan çok daha üstün oynayan, bu maça 7 maçlık bir galibiyet serisiyle gelen, 2010 yılında hiç yenilmeyen, kendi liginde şu ana dek +54 averaj yapan, Cardozo, Ramirez, David Luiz, Luisao gibi Şampiyonlar Ligi seviyesindeki oyunculara sahip bir takımın UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale çıkması Anfield'da kaybettikleri bir maç yüzünden mi garip?

mates dedi ki...

liverpool yıllardır değil bu sene düşüşte. geçen sene takım oturmuşken yapılan yanlış transferler yüzünden.buna rağmen maça abanmadılar..her zaman anfieldda rakibe çöken liverpool görüntüsü yoktu.

Unknown dedi ki...

Aceto, hesaplari surdan kontrol edebilirsin: http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/data/method4/crank2010.html

Iki sene degil, buyuk ihtimalle gelecek seneye Italyanlar sampiyonlar ligine 3 takimla katilmak zorunda kalacaklar. Su anda Italya ile Almanya arasinda sadece 0.4 puan kalmis. Bayern ve Hamburg bir iki galibiyet daha alinca Almanlar (maalesef) gececek Italyanlari.

Serie A, Azzurri, Milan eski gozagrilarim..ama kalite cok dustu. Bu da dogal sonucu.

liverpoolandkop dedi ki...

2-1'in rövanşında oyun 3-0'den 3-1'e gelince elbette dün gece geliyor akıllara ama. Tünelden sahaya çıkışta yazdığı gibi "This is Anfield Road".

Harikasın abi eline sağlık.

monco dedi ki...

Dün gece Gerard'ın kafasından seken topun değil ayaklarına çarpan topun gol olduğunu yazmama rağmen yorumumum yayınlamamış, bunun muhtemelen benden kaynaklandığını tahmin ediyorum, lakin tekrar yazıyorum, Cardozo'nun vuruşunda yerden giden top zıplayan Gerard'ın ayaklarına çarptı ve köşeye gitti.

Martin Eden dedi ki...

gerrard'ın lucas'a verdiği pasıda unutmamak gerek. atletico madrid'in balonunu söndürüp, almanya'dan kupayı alıp geliriz.

Boş vites dedi ki...

"2-1'in rövanşında oyun 3-0'den 3-1'e gelince elbette dün gece geliyor akıllara ama. Tünelden sahaya çıkışta yazdığı gibi "This is Anfield Road"." bu kısım şahane olmuş doğrusu :)

cuma dursun dedi ki...

bence liverpool'un ilk golündeki ofsayat bayrağı doğruydu. ön direkteki kırmızılının kafasından sekip kuyt'a geldiğinde kuyt ofsayt.

erdem diye biri dedi ki...

zigiç'in pozisyonunun linkini de verelim:

http://www.facebook.com/video/video.php?v=1392900296968&ref=mf

Yalçın Özen dedi ki...

Selam Bulent Bey..Uzun zamandır yazılarınızı gercekten hayranlıkla okuyorum ancak Lıverpool macıyla ılgılı yazınızda anlasamadıgımız -kı anlasmak zorundada degılız- br cok nokta var.Benfıca'ya buraya kadar nasıl gelmsı dıyorsunuz?
Ancak macın ılk yarım saatınde oyle bır Benfıca vardıkı macı ızleyen arkadaslarım ve ben bu LIVERPOOL'un(!) nasıl buraya kadar geldıgını ve bukadar kotu bır takım olmadıgını dusunuyorduk...Oysa benfıca hem oyunu hızlandırmaya calısıyor hemde topu karsı tarafa yıkmaya calısıyordu.Hatta bı ara bu baskı oyle yogun kendını hıssettırdıkı Lıverpool sag ve sol beklerı topu ayagına alıp şişirmeye basladı.Ancak ılk gol gelıcne arkdaslarıma donup"futbolun gercekten adaletı yok dedım"
Benfıca bence elınden gelenı yaptı
Bırazcık da sans olmalı bır takımda.Ornegın Atletıco Madrıd gıbı 11 kısı degıl bırde uefa ıcadı 5.-6.hakemlerın olacak.
Malesef futbolun gercekten adaletı yok.

BT dedi ki...

@alp ve @yalçın
Fikirlerinize saygı duyuyorum. Ben de biraz abartmış olabilirim.