23 Mart 2010

Süper Lige Sıradan Notlar

Bursa puan farkını 5'e çıkarmışken geride kalanlar nerede, nasıl kaybetti ona bakmak lazım. Trabzon, Şenol Güneş'i sezon başında getirmeyi başarabilseydi çok daha anlamlı bir sezon geçirebilirlerdi. Onlar için yolun sonu Avni Aker'de hem Beşiktaş'a hem de Fenerbahçe mağlup oldukları maçlardı. 3 Büyükler tökezlerken aldıkları 3 seri beraberlik olmasa bugün yarışın içindeydiler. Fenerbahçe'nin devre arasında Kazım ve Carlos gitmişken neden sadece Gökhan Ünal transferiyle yetindiğini, her alanda en fazla gelire sahip kulübün neden 3 şampiyonluk sözü ortadayken özellikle yabancı transferinde işi bu kadar ağırdan aldığını elbette ki Azizi Yıldırım biliyordur. Emre'nin kariyerinin en iyi dönemini geçirdiği haftalarda bile bir torba puan kaybeden Fenerbahçe'de şampiyon olunan her sezonda maksimum katkı sağlayan yabancıların Lugano dışında bu sezon elini taşını altına koymamış olması yeterli sebeptir sanırım. Kırılma noktası ise Kadıköy'de kaybedilen Bursa maçı oldu elbette. Beşiktaş için Gaziantep'de kaybedilen 3 puan ve ardından derbide yakılan 2 puan kepenkleri indirdi. Galatasaray'ın deplasmanlardaki zincirleme puan kayıpları bir sonraki deplasmanda kazanma mecburiyeti getirdiğinden Rijkaard'ı kaosa sürükledi. Eskişehir deplasmanında alınacak bir 3 puan, Trabzon deplasmanında bir puanı yeterli kılabilecekken, Florya'ya her seferinde eli boş dönen Hollandalı da raydan çıktı. Rijkaard'ın elindeki yetersiz orta saha göbeğini 6 yıl önce Barça'da yaptığı Davids benzeri bir transfer yerine Giovani tercihi de Galatasaray'ı yaktı. Bursaspor'u takipçilerinden ayıran ise sahaya çıkardığı onbirin yere sağlam basması. Sağlam'ın takımı her maçında oyunu son dakikaya kadar kovaladı ve evindeki maçlarda da kazanırken kontrollü oynamayı başardı. Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi aynı senaryo ile deplasmanda devirmek, Galatasaray'ı puansız göndermek zirvede tesadüfen oturmadıklarının göstergesi. Ertuğrul Sağlam itiraz etti ama Cuma günü İstanbul Belediye ile derbiden iki önce oynamaları Bursa için büyük avantaj. Kazandıkları takdirde derbiye 8 ve 9 puan farkla çıkacak iki İstanbullu olacak Ali Sami Yen'de.
Tahminle bitireyim. Bursaspor, Belediye'yi geçerse şampiyon olur. Fenerbahçe, hafta sonunda derbide kaybetmezse ligi 2. bitirir. (iki takımın da cepte 3 puanı var) Derbiyi Galatasaray kazanırsa, kalan deplasmanlarında aynı hataya düşmezse (Sivas, Manisa, Belediye, G.Birliği ) ligi 2. bitirir. Beşiktaş'ın 2. lik şansı için Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin beraber bitmesi ve Kadıköy'de kazanmaları gerekiyor. Sanki:1... Son hafta evinde oynayacağı Beşiktaş'a bir zamanlar "Senin yüzünden düştüm" diyen Bursa'nın kaderi galiba fikstür çekilirken çizilmişti. Bu da sanki iki!...

38 yorum:

Unknown dedi ki...

Cuma günü dükkanları kapatıp da geliyoruz İstanbul'a. Tofaş, Renault fabrikada işleri durduruyor. Şartlar zor, viraj keskin, aydınlık yakın...

turnusoll dedi ki...

Galatasaray Feneri geçtiğinde yolun sonu şampiyonluk olacaktır.

Buraya dönüp bakarız inşallah..

Tuğberk dedi ki...

Bursa eğer Belediye'yi yenerse pazar akşamı geçen senekine benzer bir gerilimde maç oynanır Sami Yen'de..

Bursa takılırsa , pazar günü kazanan takım şampiyonluğun bir numaralı adayı olur..

Major dedi ki...

abi bursa'nın fikstürü de o kadar kolay değil dışarda bir galatasaray maçı içerde kayseri, bjk maçları var. 3 puanların cepte olduğunu varsayarsak şuanda fenerbahçe ile aralarında sadece 3 puan fark var. eğer derbide beraberlik olursa iki takımında toparlanıp bursanın önüne geçmesi bence çok zor olur, tabi aradan beşiktaş'ın da çıkma ihtimali var o zaman..

uzun süre sonra bu kadar heyecanlı bir şampiyonluk yarışı izliyoruz. yine de hangisi şampiyon olursa olsun anadoludan şampiyon çıkmama geleneği devam edecek..

Drunk Coyote dedi ki...

Her gün baktım bloğunuza belki yeni bir yazı vardır belki çıkmışsınızdır diye. Yeni yazdığınız yazıları görünce çocuklar gibi sevindim, sokaktan dönen ergenin suya saldırması gibi hızlıca okudum hepsini :D Hoş geldiniz, iyi ki varsınız...Tekrar geçmiş olsun.

Svetlin dedi ki...

kaan özaydın,

bursa ve fenerbahçe arasında ankaraspor'dan gelen 3 puanları da sayarsak yine 6 puan fark var.

FK dedi ki...

biraz uçuk gibi gelebilir ama benim sıralamam şu şekilde sezon sonu için;
1-beşiktaş
2-galatasaray
3-bursaspor
4-fenerbahçe

cerkez1905 dedi ki...

Galatasaray feneri yenerse şampiyon olur...çünkü bursa daha samiyene gelecek ve bursasporun kalan maçlarını kazanması bu stresle zor bunu denizlispor maçında gördük...

bence son maçta bjk bursayı yenip 2.olacak bursayı 3.yapacak buda benden 3. :)))

Bonussimo dedi ki...

Galatasaray-Bursayı İstanbul'da yenip puan farkını 2'ye indirir son hafta Beşiktaş Bursaspor'u Bursa'da yenip kan davasını bir level daha üste taşıyıp Galatasaray'ı şampiyon yapar... bu da benim kehanetim:D...hee Fenerbahçe maçıda 2-0 biter...:)(Kaynak:Rüya Tabirleri Kitabı)

Del Piero dedi ki...

ben 4-5 hafta önce bursa şampiyon olur demiştim, o zaman daha sessizce, sinsice zirveye geliyorlardı. Bence Bursa bu sezon büyük bir devrim gerçekleştirerek şampiyon olacak, derbi de maçı alan ligi 2. bitirir, kaybeden 4. olur, derbi berabere kalırsa, nitekim geçen yıl olduğu gibi, beşiktaşa gün doğar, şampiyonluk için heyecanlanır ama 2. olur.

twilost dedi ki...

derbiyi fenerbahçe alacak ve bursayla birkaç hafta daha didişme fırsatı bulacak ama yakalayabileceğimizi sanmıyorum. samiyende bursa şampiyonluğunu ilan eder..

mrt309 dedi ki...

Fenerbahçeliyim ama taraftarın ve yönetimin son zamanlardaki hakem isyanından inanılmaz rahatsızım. Hata bariz şekilde yönetimdeyken biz hala hakem diye bik bik ötüyoruz. Sorunca da İBB maçında Güiza'ya yapılan hareketi örnek veriyorlar. Trabzon maçında 3 metre geriden çıkan adama ofsayt çalındı. Bunu hiçbiri söylemiyor. Eskişehir - Galatasaray maçında Santos'un pozisyonu penaltı değilmiş. E o maçta 2 tane bariz elle oynama var hakemin es geçtiği.

Aziz Yıldırım devre arasında hakemleri tehdit ediyor, yarın öbürgün federasyona karşı açıklama yapılacakmış. Böyle olucaksa bizleri daha fazla utandırmadan bıraksın gitsin.

natgeo dedi ki...

merhaba,Senin yüzünden düştüm, bir beşiktaşlı olarak bu söylemi kabul etmem mümkün değil. o sezon bursalılar sene boyunca düşmek için ellerinden geleni yaptılar sonra aman bjk bütün maçlarını kazan ligte kalalım söylemine başladılar. yok öyle bir dünya. hazımsız bursalıların bunu söylemesini anlarım ama sizin söylemenizi anlamam. gönlüm bjk'den yana ama biz olamazsak bjk'nin bursa'yı bursa'da yenerek olası şampiyonluğunu engellemesi beni en az bjk'nin şampiyonluğu kadar mutlu eder.

tamer çetin

telbis dedi ki...

dilerim ki bursa sami yen de sampiyonlugu ilan eder.

Adsız dedi ki...

Bugün 3 büyük takımdan herhangi biri 5-6 puan farkla lider olsa, herkes tarafından şampiyon olarak değerlendirilirdi, lig bitti denirdi. Ancak bu durum Bursaspor için gerçekleşince sırf isminden dolayı son haftalarda şampiyonluğu kaptıracağından bahsediliyor. Ama sanırım bunu savunanlar kendi takımlarının oynadığı futbola bakmıyor. Beşiktaş sene başından beri gol yollarında sıkıntılı. Nispeten daha iyi kadroya sahip Fenerbahçe ve Galatasaray'da ise daha büyük sorunlar var. ne istikrarı sağlayabildiler ne de belli oyunculardan beklenen verimi alabildiler sene başındaki ilk 6-8 haftadan sonra.

E hal böyle iken sadece son iki sezondaki Sivasspor örneğine bakıp Bursaspor da şampiyonluğu son haftalarda kaybeder Sivas gibi demek aymazlıktır, futbol bilmemektir. Bugün Bursaspor hangi maça çıksa gol yollarında etkili, savunmada ise sağlam bir oyun ortaya kuruyor. Çoğu takımdan gönderilen oyuncuları (Ömer Erdoğan, Ali Tandoğan) toplayıp onları genç yeteneklerle (Sercan Yıldırım, Volkan Şen, Ozan İpek) kaynaştırıp bir takım yaratmış bir teknik direktöre sahipler; Ertuğrul Sağlam.

Bütün bunlardan sonra "derbiyi kazanan ligi alır" ya da "derbi berabere biterse, beşiktaş aradan sıyrılır" demek hangi mantığa sığar anlayabilmiş değilim. Tabii ki Bursaspor çoğu kişinin öngördüğü gibi şampiyonluğu kaybedebilir, ama işte bu sürpriz olur; şampiyon olması değil.

FatihE dedi ki...

Şampiyonu bilemem de, Belediye maçı kazanırsa, Bursa 4.olur.

lions dedi ki...

feneri yenersek kesin şampiyonuz ben 2 maç kalsa bursa 5 puan önde olsa gene inanmam onların olacağına anadoludan şampiyon görmeye bizim ömrümüz yetmez bence :))

Dobrowski dedi ki...

geçmiş olsun tekrardan. özlemişiz yazıları..

sozcelyk dedi ki...

beşiktaşla ilgili tek yüklem yok , e hayırlısı sene sonu yine fener cimbom kötüydü o yüzden tepedesiniz muhabbeti yaparsınız alışığız

coming soon...

mre dedi ki...

Bursa son maça bırakmamalı. Eğer 3 büyüklerden herhangi birinin 1-2 puan önünde girerse şampiyonluk çok zor olur. O stresle Beşiktaş'ı yenemez. Ama şans olarak %50 bursa kalan %50'yi 3 büyüklere paylaştırın artanı cimboma yazın :)

kidfromleeds dedi ki...

Bir lig dusunun 3 buyuk takimi var, 83'ten beri sampiyonluklari aralarinda paylasan. Sampiyonu avrupa'da grubunu sonuncu bitirmis, digerleri de ilk ciddi sinavlarinda kolayca elenmis. Biri futbol oynamiyor, hocasi sampiyonluk kehanetlerinde bulunuyor, biri Barcelona gibi oynamaya calisiyor ama xavi'nin bolgesinde pas veremeyen mustafa sarp oynuyor ve digeri taktigi olmadan, gol atan forveti olmadan, olmayan fizik gucuyle mac kazanmaya calisiyor.
Lig mi kotu buyukler mi kotu henuz belli degil, ama Bursa benim sampiyonum olacaksa Eylul'de Anderlecht'ten bes yemesin...

MaX CadY dedi ki...

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=18503323

ALPER dedi ki...

Hoş geldiniz. Bende yeni yazı var mı diye hergün bloga bakanlardanım. Geçmiş olsun. Sağlıklı mutlu günler.

Dung Beetle dedi ki...

Insanlarin, Bulent abi dahil romantik olarak Bursanin sampiyonlugunu istemeleri normal ama soyle bir gercek var ki bu yatirim ve kadro ile Fener ve Galatasaray o kadar kolay pes etmicektir. iki senedir garip sonuclar aliyor olmalari sampiyonlugun pesini birakacaklari anlamina gelmez.
Bursasporun sampiyon olmasi, seneye sivas gibi sampiyonlar liginde rezil olmayacagini da garanti etmeyecegi gibi, diger anadolu takimlarina da insanlarin tahmin ettikleri "gaz"I vermekten oteye gitmeyecektir.
Ben de istiyorum, Athletico Bilbao sampiyon olsun diye ama kazin ayagi bu cagda artik oyle degil.

Halim dedi ki...

kagit uzerinde gs halen sampiyonlugun en buyuk adayi. takim zorlu deplasmanlarin çogunu atlatmis. bursa,fb yi kendi sahasinda agirlayacak(6 puanlik maçlar), onemli oyunculari sakatliktan teker teker donuyor vs vs

ama gs sampiyon olur mu derseniz, ilk 2 bile çok zor derim. devre arasinda orta sahaya yirtici bi zenci veya italya/fransa ligi gormus eleman alsalardi ikinciye 10-15 puan fark atabilirdik ama mevcut oyuncularla hersey çok zor. bursa daha sonra bjk sampiyonlugun en buyuk adaylaridir. fb ise uefa kupasini kazanacak kadroyu kurmakla ugrassin..

BT dedi ki...

@natgeo
Biraz daha dikkatli okursan bunu ben demiyorum sadece aktarıyorum. Bursaspor camiası böyle düşünüyor diyorum

natgeo dedi ki...

doğru. fevri hareket etmişim. herkese sevgi
ler (bursalılara da)

tamer çetin

ThE ReiS dedi ki...

bursanın illaki puan kaybı olacaktır ancak diğerlerinde iş yok, bence onlar daha fazla puan kaybı yaşayacak

bursanın bundan sonra işinin daha kolay olduğunu düşünüyorum, zor kısmı geçtiler

venezia dedi ki...

oh ohh buralar iyi hazımsız bünyeler yapmış yine bu sene :)))

@ bruskvilla

ben de demiştim bursa şampiyon olur diye ama bi farkla.ben sezon başındaki '6 büyük ligde kim şampiyon olur' anketinde demiştim.sanırım tek kişiydim de bunu diyen.ama tabi diğer liglerdeki tercihlerimi liverpool ve marsilya gibi takımlardan yana kullanınca yandı gülüm keten helva :))

Valthord dedi ki...

fenerbahçe derbiyi 100-0 kazansa bile bu kadroyla kesinlikle şampiyon olamaz, galatasaray'ın da önünde bursaspor maçı olmasa kesinlikle olamaz derdim ama bir ihtimal var. ve gördüğüm kadarıyla aramızda hala beşiktaş'ın şampiyon olabileceğini sanan insanlar var, onlara birşey demiyorum. :) hele bazıları var ki, "son hafta bursa'yı yenip gs'yi şampiyon yapalım" zavallılığına düşmüşler, onlara ise acıyorum sadece. :)))

şu haliyle yüzde 80 bursa, yüzde 20 gs şampiyon. başka bir olasılık yok, açık ve net.

avrupa konusunda "sivasspor gibi olurlar, anderlecht'ten 5 yerler" diyenler de önce cl'de rekor (!) kırarak 8 yiyen, 0 çeken veya köy takımı tromsö'lere elenip yıllardır cl yüzü görmemesine rağmen hala "avrupa fatihi" denilen "büyük"lerimize baksınlar.

bursaspor bu ligin en iyi futbol oynayan ve şampiyonluğu en çok hakeden takımı, kabul etseniz de etmeseniz de.

Ersin dedi ki...

bursa kalan maçlarından 6 puan alsın başka almasın ligi üçüncü bitirir.
14-15 puana direk şampiyon olur.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Memleket insanı ders almıyor aga.Bunu bir kez daha gördüm yani.Neyse,bakalım yanılacakmıyım ama, zannetmiyorum.Akın akın anadolu.

Unknown dedi ki...

%20'lik Galatasaray'ın sorunu puan dezavantajı değil, istikrarsız futbolu.

Kalli'nin takımı olsa yahut Cevat Güler diyelim, Galatasaray'ın şansı %49 sayılırdı... dı, dı, dı...

Ekrem35 dedi ki...

bursa şampiyon olmuştur bu saatten sonra 3 büyükler yakalayamaz. beşiktaş veya fener ikinci olur. gs ise 4. bitirir sezonu.

bacon1903 dedi ki...

Bende sizi severek takip edenlerdenim.Ama ayni zamanda sizede cok kirginim.Bjk gecen sene sampiyon oldu bir post bile acmadiniz!!!!Tamam gslisiniz ama bjki wolsfburgla kiyasladiniz!!!Bjk turkiye liginin olsa olsa schalkesi werder bremenidir.Turkiye liginin wolfsburgu bursadir.Fb ve bjk oynadiklari futbolla umut vermemektedir yoksa gs ile hemen hemen ayni sanslari vardir.Bursali arkadaslar nedense bizi sevmiyor(hocalari bjkli) ama bizim icin fb-gs olmasin bursa olsun!!!Bursali arkadaslar dua edin iddamiz olsun bursa macinda egerki iddamiz olmazsa gercekten bende korkuyom sizi yenip gsyi sampiyon yapcagiz diye!!!!!

Kalten dedi ki...

Eğer Bursa 33. haftada şampiyonluğu garantilemişse Beşiktaş takımı son maçta sahaya önce çıkıp Bursa'yı alkışlar mı?

Bence lüzumsuz ama kesin itiraz geleceği için söylemek istediğim not: Beşiktaşlıyım

bacon1903 dedi ki...

Neden olmasin????Bende bjkliyim.Peki tersi olursa oldu ya zor gorunuyor tamam bjk sampiyon oldu bursalilar sahaya once cikip Besiktasi alkislar mi?Bursa taraftari bjkli futbolculari alkislarmi???

íí dedi ki...

besiktas'a hicbir sans vermemissiniz sampiyonluk icin, en iyi senaryoyu ikincilik olarak cizmis, takimin kepenkleri kapattigini yazmissiniz. umarim sezon sonunda haksiz cikarsiniz, ben de size bu yazdiklarinizi hatirlatirim.