25 Mart 2010

Sevilla&Jimenez&Aragones

Jose Luis Mendilibar (Valladolid), Ernesto Valverde (Villarreal), Abel Resino (Atletico Madrid), Juan Carlos Mandia (Racing), Marcelino Garcia Toral (Zaragoza), Hugo Sanchez (Almeria), Jose Angel Ziganda (Xerez)
Bu sezon İspanya'da 7 teknik direktör sezon içinde takımından ayrıldı ya da yollandı. 8. isim Sevilla'da Jimenez oldu. 11 yıldır sezon içinde teknik direktör değiştirmeyen Sevilla, Şampiyonlar Ligi'ne veda sonrasında ligde de yokuş aşağı gidince hocasının ipini çekti. Son maçta ligin dibindeki Xerez ile 1-1 berabere biten maçın ardından kim gelecek tahminleri de yapılmaya başlandı. Sevilla ligde 4.sıradaki Mallorca'nın 2 puan gerisinde. Bir maç eksiğiyle A. Bilbao ise 3 puan gerisinde ensesinde Sevilla'nın. Kadrodaki yıldızları tutabilmeleri için elbette ki gelecek sezon için Şampiyonlar Ligi bileti almak zorundalar. Kötü gidişe rağmen Sevilla taraftarı anketlerde Manolo Jimenez'in görevden alınmasını hatalı buldular. Yerine kim gelecek peki? Gün içinde pazarlık masasına oturan isim Luis Aragones'ti. Bu ihtiyarın iş aşkına hayranım. Babacım git Marbella'da otursana güneşe karşı! 3 saat pazarlık yapmış Aragones, anlaşamamışlar. Fenerbahçe'de aldığı yıllık ücret, İspanyol Milli Takımı'nda aldığının yaklaşık 4 katıydı. Piyasam yükseldi deyip aynı parayı da Sevilla'dan istediyse 3 değil 33 saat otursa o masada anlaşamazlar. Bir gün opsiyon tanımışlar Aragones'e. Olur da göreve gelirse sezonun ilerleyen haftalarda ligin kritik maçlarından birinde neler yapacak merak ediyorum. Barcelona'nın Sevilla deplasmanına geleceği maç...
****
Edit: Aragones teklifi kabul etmedi (18:00)

13 yorum:

Svetlin dedi ki...

juande ramos boşta değil miydi? sevilla taraftarı ile arasında problemler yoksa düşünülemez mi?

ich dedi ki...

Ergenekon kapsamında ifade veren emekli yiyici Aragones.

Unknown dedi ki...

bizde anadolu-istanbul makası kapanmaya başladıkça anadolu takımları teknik direktörlerine biraz da olsa tutunmaya başladılar. ispanya'da da tam tersi barca&real-diğerleri makası açılmaya başladı iyice ve diğerleri teknik direktörlere daha sabırsız davranmaya başladılar.

ynwa dedi ki...

@svetlin

sevilla taraftarı en son juande'ye, üstünde resminin olduğu dolarlar fırlatıyordu.

wag dedi ki...

Konuyla alakası olmayacak ama bu blog ve her şey için teşekkürler Bülent abi. Her sıkıntılı anımda blogunda buldum kendimi, alabildiğine düşündürdün, alabildiğine güldürdün, alabildiğine hüzünlendirdin, alabildiğine futbola, yöneticilere, futbolculara başkanlara, taraftara olan bakış açımı değiştirdin.

Çok geçmiş olsun bu arada, umarım sağlığında bir problem yoktur.

Sinan Yılmaz dedi ki...

Taraftarın büyük çoğunluğunun gönderilen bir hocanın arkasından gitmesi hataydı demesi inanılmaz bir olay. Türkiye'de sitten sene olmaz sanırım.

varol döken dedi ki...

70'liği deviririm aragones'i deviremem...

ne belaymışsın arkadaş!

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

barcelona = moda
real madrid = legend

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

Normal que haya dicho que no. No habia firmado todavia y ya le estaban haciendo la cama para el año que viene.

Adsız dedi ki...

aragones-luis fabiano ilişkisini izlemek adına muhteşem olur bence ama birinin dedeye dur demesi de şart artık...

bu arada çok çok geçmiş olsun, sevgiler...

SuMMaNuS dedi ki...

Anlaşılan Sevilla belasını arıyor. Fenerbahçe'de oynattığı sıfır yaratıcılık, sıfır taktik içeren futboluyla gözümde bir hiçtir Aragones. Aragones'in gelişiyle Sevilla düşüşünde daha sert bir ivme kazanır.

jose dedi ki...

Juande Ramos gelsin!

linguisticsfc dedi ki...

jimenez'in fos olduğu daha fener-sevilla maçlarından belliydi. o kadroyla daha iyisini yapabilirdi la ligada da. şaşırmamak gerek.