27 Mart 2010

Alex De Souza & Rijkaard


ALEX DE SOUZA:
"Galatasaray taraftarı Fenerbahçe'yi sahaya girdiği zaman alkışlamak zorunda değil, fakat herhangi bir takım başka takımın sahasına gittiği zaman istediği tek şey saygıdır. Galatasaray taraftarı büyük bir taraftardır, onların bu saygıyı göstereceğine inanıyorum. Ben de taraftar oldum. Tuttuğum takımın maçlarına gidip tezahürat yaptım. Maçın sonunda taraftarın yaşadığı iki duygu vardır. Taraftarın takımının kazanmış olduğundan dolayı yaşadığı mutluluk ya da kaybetmiş olduğu için üzüntü vardır. Umuyorum bu maçta sadece bu olur. Pazar günü bu maç yaşanacak ve pazartesi güneş yeniden doğmuş olacak ve hayat devam edecek. Yaşanılan üzüntünün ya da sevincin sadece skor ile gelen üzüntü ve sevinç olacağı bir maç olur."

FRANK RİJKAARD: "Ben her zaman oynadığım rakiplere karşı saygı duyarım. Fenerbahçe'ye de çok saygı duyuyorum. Bence gayet iyi bir takım, Ama ne olursa olsun, umarım bu istatistiğimizi devam ettirip sahadan galip ayrılırız."

14 yorum:

Çağrı dedi ki...

Bu alkışlama, saygı, centilmenlik vs. gibi kavramlar nedense hep Ali Sami Yen'deki maçtan önce tartışılagelmiştir. Khalkedon'daki maçladan önce hiç duymadım, görmedim bu konuların tartışıldığını ...

Drama Queen dedi ki...

Çelişkili..
Çelişki şu; Mağlubiyette tesisi basılan- maçta protesto edilen, kısacası taraftarından saygı göremeyen bir takımın bunu rakip taraftardan istemesi..

Rijkaard için durum biraz daha berrak; Rudi Völler oalyını gençliğine verecek olursak; gerçekçi..

Tabi dileğim, ikilinin dilediği/dillendirdiği şekilde bir derbi geçmesi.

Erdal Güngör dedi ki...

Habil ile Kabil kardeşler,benim ezeli rekabete bakışım bu derbinin başka türlü tarifi yok.Her dünya derbisinin kendine öz karakteri vardır bizmikisi de bu olmalı.

Bir sorum olacak,koyduğun bilet hangi yıla ayit,15 haziranı çözebildim ama senesini göremedim?

benden bu kadar dedi ki...

bu alex'in ağzı iyi laf yapıyor :D

@dramaqueen

sorulan soru muhtemelen "sizin taraftarınız rakibin merhum başkanını alkışladı, siz de galatasaray taraftarından size karşı bu tip bi hareket bekliyor musunuz" gibi birşey sanırım. bu sorunun karşısında farklı bir cevap beklemek de çelişki olur bir yerde.

@ şakadan anlayan galatasaraylılar

gördüğünüz gibi bizim kaptanımızın sözünün yanına sizin teknik direktörünüzün sözü anca yakışıyor. avusturya kralı'nın osmanlı sadrazamına eşit sayılması gibi bişey. ha bizim teknik direktörümüzde iş yok, orası ayrı :D

sozcelyk dedi ki...

dbakır bursa maçı öncesi herkesin sağduyu çağrısına benziyor bu durum.

'' evet zemin futbol oynamaya müsait müthiş dbakır seyircisi stadı tıklım tıklım doldurmuş dbakır düşmemek için mücadele edecek bursa şampiyonluk yolunda çok önemli bir üç puan mücadelesi için sahada iyi futbol bekliyoruz asjksdlasda ''

arda semihin ağzına iki tane çakar bilica mustafa sarpa çelme takar herşey olduğu gibi akmaya devam eder , kimi neyle kandırıyosunuz

Drama Queen dedi ki...

@ benden bu kadar

Bu denklik yarışı değil; derbiye dair yapılan açıklamaların derlemesidir.. ikinci konu; 2007 şampiyonluğunda da yine ASY'de alkış beklemiş bir takımın bu beklentilerine "kılıf" formatınca soru yaratma çabası da boştur..

Derbiye geri dönecek olursak; UltrAslan'da verilen "sağduyu" temalı mesajlara antu'dan gelen cevaplar göz önüne alındığında bu maçın nasıl geçeceği ortadadır. Bu da bizim gözümüzde "dünya derbisi" olan maçın, kendine dünya televizyonlarında neden yer bulamadığının cevabıdır. Pek çoğumuzun burun kıvırdığı Lizbon derbisinin dahi daha fazla bekleyeni/izleyeni var..

di canio dedi ki...

hep ASY'de beklersiniz ama daha nefretten başka birşey görmedik onların sahasında hiç heveslenmesinler ne alkışı tebriği biz sadece bekliyoruz hani geliyoruz diyorlarya heryerde...

#21 dedi ki...

17 nisan 2005;saygıyı hakeden hakettiği yerde aldı.herkes önce kendisine bakacak.

buraya şunu yaptınız bunu yaptınız yazmak istemiyorum.ama herkes birşeyler yapıyor.sulu derbide saygı göstermek bu kadar zor olmamalıydı.istisnai bi durumdu,hangi sene hangi takım diğerinin sahasına şampiyon olarak gitmiş ki.sanıyorum ilk kez denk gelmişti.herkes ilk adımı başkasından bekliyor,ama gördüğünüz gibi ilk adım atılmış fb-bjk maçında 2005'te.şöyle de bir durum var,galatasaray kadıköye maç öncesi gerginlik yaşanmadan gelir,oyuncusu kafasına gelmeyen şişe yüzünden yerde yatmadan maçı bitirir,kaptanı maç öncesi kavga çıkarmaz,maç sonunda da galip gelir,o zaman alkışlanarak uğurlanır."kazandık da yapmadınız" deme hakkınız yok,malum 10 sene oldu.

benden bu kadar dedi ki...

@dramaqueen

ben hiç bir şey dememişken bu alınganlık nereden geliyor bilemiyorum. ben takımın başkanı değilim temsilcisi değilim birşeyi değilim. asy'den alkış bekleyenler kimse derdinizi gidin onlara anlatın. benim veya bu camianın asy'deki alkışlara ihtiyacı yoktur zaten. galatasaray'ın da saracoğlu'ndaki alkışlara ihtiyacı yoktur. bu taraftan bir kibarlık yapılmış. karşı taraf yapmazsa fenerbahçe değil, cümle alem ayıplar. size selam verene selam vermek gibi birşey bu. abartmaya gerek yok kısacası.

sadece alex'e böyle bir soru yöneltilmiştir dedim ki gayet mantıklı, gelip itiraz etmeniz faydasız. adam kameraların önüne atlayıp bunları söylememiştir zaten. şaka olsun diye dediğimiz bir lafı da ciddiye alıp "denklik" ten bahsettiniz ya helal olsun. tamam galatasaray arşidükü bir fenerbahçe milliyetçisi tarafından öldürülsün de derbi başlasın madem.

mre dedi ki...

yapılan yorumlar sidik yarışı.benim bu 2 takımın maçlarında ait hiç bir umudum yok.buradaki, başka mecralardaki yazılanlar, etrafımda gördüklerim, hatta bizzat ben... insanlıktan çıkıyoruz bu maçlarda. bırakın maçı, bu 2 takım hakkında konuşurken bile normal kalamıyoruz. holding ceo'su da böyle, gazetecisi de, simitçi de. genlerimize işlemiş gittikçe de kötüleşiyor.

lion's advocate dedi ki...

alex ve tayfasından bu tarz açıklamaları kadıköy'deki maçlardan önce de bekliyoruz.
yıllardır neden sadece asy'deki maçlar öncesi böyle açıklamalar oluyor. tek kelime ile "riyakarlık"tır bunun adı.

Ocakçıyan dedi ki...

@benden bu kadar

inceden işliyosun ama bırak şimdi..

Semir dedi ki...

Alex'in dediği bir şey yok bizi alkışlamayın diyor zaten tek dediği şey kendi takımınızı destekleyin ve rakibe saygı gösterin, Alex'in çok kitap okudugu kurdugu cümlelerden belli oluyor. gslılar son derece haklı fb samiyene giderken hep grilimi düşüren açıklamalar yapıyor sonuçta bu bir psikolojik bir savaş

Unknown dedi ki...

Alex'i samimi bulmuyorum. Onlarin sahasinda oynadigimiz macta ailesinin locadan bizim taraftara yaptigi kiskirtmalari hepimiz gorduk. Bu demecleri kendi sahalarindaki maclardan once versinler de gorelim.