21 Şubat 2010

Madrid'de Milan-Man.United

Ekmeğini yazarak ve konuşarak kazanan biri için tatil galiba klavyeden uzak durmak ve mümkün olduğunca kısa cümleler kurmak demek. Ben de onu yaptım bir hafta Madrid'de. Biriktirmeyi ihmal etmedim tabii. Hafta içinde Frente Atletico'dan, Santiago Bernabeu'ya yazılası çok hikaye var. Geçen hafta salı akşamı Madrid'de izlemesi kolay olan maç O.Lyon-Real Madrid idi tabii. Maç yayınlayan her mekanda o maçın açık olacağı kesindi. Biz Milan-Manchester United maçını gözümüze kestirmiştik. Akşama doğru bir arkadaşım aradı, Star vermiyor dedi maçı, çıldırmış doğal olarak. D-Smart gibi kısıtlı bir platforma mahkum etmelerine bir anlam veremiyorum Şampiyonlar Ligi'ni. Ellerindeki en büyük futbol organizasyonunda bu turun en değerli maçını naklen vermiyorsan neden yayını elinde tutarsın ki! Arkadaşım iyi dileklerini iletti Star'a ve kapattık. Biz de biraz şansımız varmış ki güzel bir İrlanda pub'ı (Moore's) bulduk akşam için. İyi yerden seyredelim diye de 1.5 saat önceden perdenin karşısındaki masaya oturup İrlanda biralarına verdik kendimizi. Güzel maçtı, İtalyanlar da pub'ı doldurunca izlemesi keyifli oldu. 4 Türk, Madrid'de bir İrlanda pub'ında bir İtalyan ve bir İngiliz takımının maçını izledik. Üzerimize yapışan globalizmi de otele yürürken Madrid yağmuru sildi attı.. Şimdi baktım programa. Inter-Chelsea maçın Allahtan Çarşamba akşamı ve Star naklen veriyor...

13 yorum:

PENNEARABIATA dedi ki...

4 Türk o gece hem İrlandalılara, hem İtalyanlara, hem İspanyollara hem de İngilizlere bedeldik; hem futbola olan aşkımız, hem de coşkumuzla.

MustafaAGCA dedi ki...

Türk italyan ingiliz irlandalı diye gidince "yeni bir fıkra mı geliyor" dedim kendimce :p

Ege dedi ki...

Galatasaray-Madrid maçını da Star veriyor mu canlı olarak

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Türk-İtalyan-İngiliz bir Madrid gecesinde bira bardaklarında kardeşliği bulmuş diyesim gelir.

Demesem daha iyidi tabi.

Ku.Ba dedi ki...

Peki Ramon..?

A dedi ki...

@Ege evet..

Madrid'deki pubların, Türkiye'deki muadillerinden en büyük farkı sanırım bizdeki gibi fanatizmin yoğun olmaması. Bizde FB'li, GS'li publar var, gol olunca rakip takımdan izleyicilerin sevinemedikleri..

umutation! dedi ki...

salı akşamı yine yok ama yayın. bu kadar paragöz bir grup gelmedi türkiye'ye...

mre dedi ki...

Merak ettiğim bir şey var. Belki bilenler çıkar star'ın kaç sene daha elinde bu CL? Bir de UEFA direl hali hazırdaki ulusal yayıncıya mı veriyor yoksa ihale geçerli mi? İhale olsa da yeni bir grup alsa yayınları. Hem rakam yükselirse (bildiğim kadarıyla) CL'ye katılan takımlarımızın da yayın haklarından alacağı rakam artıyor.

EsEs dedi ki...

Ramon nerdeydi peki abi o sırada, mağlubiyetin ardından pek kayıplara mı karıştı yoksa :)

ygtylmz dedi ki...

Madrid'den maceralarınızı blogda görmek isteriz Bülent abi. Özet olarakta olsa bir yazı bekleriz.

adsumcu dedi ki...

Bülent Abi yazılarından bizi daha fazla mahrum etmemen dileğiyle, İspanya izlenimlerini ve en önemlisi blogdaki o dönerci fotoğrafının ayrıntılarını bekliyorum senden.

Adsız dedi ki...

star'a iyi dileklerimi ben de aşağılardaki post'ların yorumlarında sunmuştum ve başkalarının da sunmamasına anlam verememiştim. orada da sormuştum, star'ın anlaşmasında her maç günü en az bir maç yayınlama gereği yok muydu, karıştırıyor muyum?

Canto dedi ki...

Üzülerek bildiriyorum, şamp. ligi yayın hakları 2012'ye dek Doğan grubunda (Star satılacak deniyordu bir ara, o yüzden Star demedim.) Ben de buradan Ercan Taner'e sesleneyim diyordum ama 2012'ye daha çok varmış, şimdiden taciz etmeye gerek yok adamı.