24 Şubat 2010

Inter 2 - Chelsea 1

Sahadaki iki takım da onun eseri. Chelsea'deki kilit adamlar takımdan gitmediği sürece de bu takım Mourinho'nun takımı olarak anılacak. Ancelotti'nin 6 ayda kendi imzasını atmasını beklemek zaten hayalcilik olur. Lampard'dan Kaka performansı bekliyor ki daha çok bekler. Portekizli ise 1.5 yılda eğrisi doğrusuyla kendi Inter'ini yarattı İtalya'da. Golü bu kadar erken bulmasa yine aynı oyunu oynar mıydı? Bence oynardı. Mourinho çok konuşur ama ayakları yere sağlam basar. Karşısındaki takımın kendi takımından daha güçlü olduğunun farkında. Orta sahasıyla başedemeyeceğini de biliyor. İki hızlı adam Anelka ve Drogba'ya geniş alan bırakmamak için yaslanmak zorunda. Bu taktiği yakın zamanda Flores, Barcelona'ya karşı yaptı ve kazandı. Etme, bulma dünyası işte. Geçen sezon Chelsea-Barça eşleşmesinde Chelsea'nin yaptığını Mourinho İngilizlere uyguladı. İzleyen açısından, ev sahibi takımın bu taktikle oynaması elbette ki pek keyifli değil.
Golde Terry çok kolay savruldu. Milito'nun görüp göreceği pozisyon da buydu zaten. Sonrasında ileriye kan gitmedi. Eto'o'nun ıskaladığı top dışında sahada hayalet gibi gezdiğini söylemek lazım. Inter onbirinden alıp gönül ferahlığıyla Chelsea'ye koyabileceğim iki adam var. Biri kaleci Cesar diğeri de Maicon. Bu kadro farkı bir de Motta tercihiyle oyunu Chelsea'ye verdi. Kabul etmek lazım Inter'de hala oyuna romantik tarafından bakan adamlar var. Lucio, Zanetti, Cambiasso bunlar kalpten oynayan adamlar. Mourinho'nun hesabı mutlaka yememek üzerine kuruluydu ama onbirin en zayıf halkası görünen İvanovic iyi günündeydi. Golde de kamikaze gibi daldı. Pozisyonu eli belinde izleyen Motta da yedirtti golü. İki forvet ve Sneijder ile birlikte Pandev'i lüks gören Mourinho mecburen risk aldı. 1-1 ile Londra'dan çıkamayacağının o da farkındaydı. Balotelli hareketlilik getirdi ama orta saha da çok geriye yaslandığından dönen topların toplayamadılar. Sneijder her seferinde markajda kalınca forvete top gitmedi. İki teknik adam da gollerde fena kastılar. Özellikle Mourinho'nun ilk golden sonra kulübede kıpırdamayışı... Talihli günlerindeydiler ki Cambiasso'nun mükemmel golü geldi. Arjantinli vurduğu topun dönüşüne iyi çaktı. Cech'in sakatlığı (dizindeki sakatlık ciddi gibi. Ligi de fena halde etkiler ) sonrasında Chelsea kalesini yoklayamamaları elbette İngiliz-İtalyan tempo farkından. Inter'in dili dışarı çıktı son 15 dakikada. Pandev'in oyuna girmesi de anlamını yitirdi. Hakem Mejuto Gonzalez, Chelsea'nin bir penaltısını yedi, düdükleri de ev sahibinden yana üfledi çokça... Maçın en güzel pozisyonu Drogba-Anelka ile başlaayan ve Lampard ile biten Chelsea atağıydı ikinci yarıda. Birkaç dakika sonra Anelka defansından top çıkartırken ise bir döktürdü ki... Turun favorisi Chelsea idi. Hala da öyle. Mourinho rövanşta da farklı bir kalıpla çıkmayacaktır. Aynı oyunu oynayacak ama Londra'da tek şansı Chelsea'den önce golü bulmak. Aksi takdirde yemeden duramayan Inter, Liverool ve Man. United'dan sonra 3 yıl üst üste bir İngiliz kulübüne elenmiş olacak. Son olarak gözüm Ballack'ı tedavi eden doktorun saatine takıldı maçın 10. dakikasında. Amca saatini ileri almamıştı, Londra saatiyle 19:55 idi. Gereksiz ayrıntı işte...

25 yorum:

AbSurDMaN dedi ki...

Pek keyif veren bir maç değildi kendi adıma. Chelsea evinde tur atlar.

Alpisbayram dedi ki...

çok manidar bir skorve manidar bir yorum oldu BT

.......

ACY dedi ki...

kalou'ya yapılan bence penaltı değildi ayrıca bi pozisyon önce milito'ya kendini yere atmaktan dolayı gösterilen sarı kart kalou'ya da çıkmalıydı ve kırmızı olmalıydı, bütün maçı skora göre eyyam dahilinde götüren mejuto gonzalez ikinci sarıyı da çıkaramadı orda..

Unknown dedi ki...

Ivanovic ilk 55-60 dk cok iyi oynadi..

cortez85 dedi ki...

Estos dos ekipos (inter y chelsea) son unos ekipazos,cualkiera d los dos podrian ganar este trofeo,eso podria ser una final perfectamente.q gane el mejor. HALA MADRID!!

Çağrı dedi ki...

Soununda Mejuto Gonzalez'i bile eyyamcı yaptık ya helal olsun bize, Mejuto n'oluyo .... .... ... tezahüratını yaptı mı bari İnter taraftarı =)

otti dedi ki...

@cleanshit

adamın ayağı defansın altında kalıyorsa o pozisyona sarı kart çıkmaz. sarı kart çıkaramıyorsan penaltı vereceksin. penaltılık görmedi pozisyonu hakem müdaheleyi gördü bence. net penaltıydı bana göre.

chelsea 1-0dan sonra iyi bastırdı 1-1de yatmasını beklerdim ama 2-1e yattılar. terry çok savruktu maç boyu zaten kafa yerinde değil gibi amcanın.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Beklediğim gibi sıkıcı bir maç oldu.Jose'nin şansı bu maçtaki gibi yaver gitmeye devam ederse İngiltere'de 0-0'a yatabilir.Favori hala %51'le Chelski bana göre yine de...

cortez85 dedi ki...

what is chelski . it's chelsea jajajajaja

cortez85 dedi ki...

si senor. anelka drogba y lampard superiota.

manos arriba que esto es un atrako pufff vaya arbitro mas malo 1 penati clarisimo no pitado platini dimision ya!!! estos arbitros fueron los peores de toda la historia pero con 2-1 vasta que el chelsea gane 1-0 ya esta clasificado vaya suerte que tiene el inter moratti, laporta, platini, Villar amigos

liquefied dedi ki...

Kalou'ya yapılan net penaltıydı. Motta ayağına bastı adamın. Hatta sarı kart gerekirdi bence ve maç da kopardı o noktada.

Chelsea'de Lampard oynayamadı bugün. Anelka da çok bencildi. 4 kişi çalımlamadan çıkartmadı ayağından topu. Malouda sol bekte iyiydi. 3-5-2 kanadı olarak oynamış adam zaten. Diğer kanatta Ivanovic de iyiydi. Stoper bozması ama bek performansı olarak başarılıydı.

Bonussimo dedi ki...

Buz gibi penaltıyı yediler orta ve yan hakem el ele,o poziyonda bir de kırmızı çıkardı Samuel'e, Gonzalez elemenin kaderini etkilemekten korktu sanırım. Inter beklendiği gibi oynadı, tur için şansları az, alternatifi bol chelsea karşısında bence gelenek değişmez Inter'i yine bir ingiliz evine uğurlar..

L dedi ki...

o değil de, lucio çok tiksindirdi sağolsun. bu kadar da olmaz.

kidfromleeds dedi ki...

samuel ve lucio rovansta da bu kadar saglam oynarlarsa drogba'nin isi cok zor. wesley sneijder mukemmel bir ilk yari oynadi.. yari bitmeden sol cizgide sert ve yuksekten gelen bir topu rahatlikla indirdi, agzim acik kaldi.

Steganoss dedi ki...

Jose nin turu bu kez bırakmayacığını düşünüyorum.1-1 le dönerler Londra'dan.

mre dedi ki...

ben inter'in malouda'nın kanadını zorlamasını beklerdim. ancak balotelli girdikten sonra akıllarına geldi ki orayı da bir hayli zorladı hep yardımla kapadılar. aslında balotelli biraz daha al vere yatkın adam olsa maicon'la birlikte çok etkili olabilirlerdi. lucio'ya hayran kaldım yedi bitirdi drogba gibi bir insanüstüyü.

Adsız dedi ki...

futbol sonuç için değil, prestij için oynanır. sonuç da zaten prestij kazanmak için istenir. 82 dünya kupasında tur atlayan avusturya değil, hakeden cezayir taht kurmuştur gönüllerde. çok az kupa alan arsene wenger'in prestiji de kazanmak için kendi evinde savunma yapan mourinho'dan fazla olacaktır.

untildie dedi ki...

o çapraz göstergeli saatte benim dikkatimi çekti

non of your business dedi ki...

Lucio yıllanmış şarap gibi.özellikle ilk yarı çok iyi oynadı.
ben de Maluda tarafından yüklenmelerini beklerdim inter'in.hatta chelsea'nin kadrosuna baktığımda ilk, sol bek kim dedim önce,sonra maluda olduğunu anlayınca dedim Jose düşünmüştür heralde bişiler oraya özel.ama çok kullanamadılar orayı.
2-1 çok iyi bir skor olmasa da avantajdır. Hiç kolay olmayacak ama Jose'nin Londra'dan zaferle dönmesi en büyük temennim.

SuMMaNuS dedi ki...

Maçın adamı tartışmasız Ivanovic idi. Boyu sağlam, fizik sağlam, çeviklik 10 üzerinden 10. Ortaları da gayet yerinde. Sürekli hücuma çıkmayı düşünüyor. Dikkat ettiyseniz ilk yarıda çok kısa bir mesafede Zanetti'nin sağından atıp solundan geçti. Keza Malouda'da iyi oynadı dün Chelsea adına. Ama Drogba, Anelka, Lampard günlerinde değillerdi. Chelsea turu geçer gibi görünüyor.

Ethem Nostar dedi ki...

bu arada balotelli maç 2-1'ken oyuna dahil oldu sadece söylemek istedim:)

Corpse dedi ki...

İki takım da Türkiye'deki çok bilmiş spor yazarlarının aksine 4-3-3 sistemi ile sahadaydı.. Yalnız ikisi arasında hücum 3'lüsü arasında bir fark vardı.. İnter ileride Milito-Eto'o ikilisi ve arkasında Sneijder ile oynarken, Chelsea ise ileride Drogba ve arkasında Anelka ile Kalou ikilisiyle oynadı.. İki takım da orta sahalarında 3 adet savaşçı orta saha oyuncusu ile oynayınca oyun izlenilesi bir hal almıştı.. İki takım da defansta kontrollü, ileride de çabuk çoğalan görüntü sergiledi..


Oyunun hakimi genelde Chelsea idi.. Top Chelsea’li oyuncuların ayağında daha fazla kaldı.. Bunun sebeplerinden bir tanesi İnter’in erken bulduğu golle skor avantajını elde etmesi olsa da, bence asıl önemli sebebi Chelsea orta sahasındaki 3 oyuncunun İnter orta sahasındaki 3 oyuncuya karşı sağladıkları üstünlüktü.. Obi Mikel, Lampard ve Ballack maç boyunca Stankoviç, Cambiasso ve de Motta üçlüsüne karşı daha fazla topu ayağında tuttu..


Mourinho elindeki malzemeyi çok iyi kullanabilen hocaların başında geliyor şüphesiz.. Ancak benim görüşüme göre eğer ligden sonra Avrupa’da da kupayı istiyorsa orta sahasını mutlaka daha iyi oyuncularla güçlendirmeli.. Bir Motta, bir Stankoviç bence İnter orta sahasının yedekleyicileri konumunda olmalılar.. Oyunu çift yönlü oynayan 2 oyuncu ile İnter çok daha baskın maçlar oynayabilir..


Ancelotti de en az Mourinho kadar korkusuzca oynattı takımını.. Bana göre tek hatası 60 dakikadan sonra orulan Kalou yerine Joe Cole’u oyuna almamasıydı.. Eğer Joe Cole oyuna girse Anelka ile birlikte Drogba’yı daha fazla besleyebilirdi.. Chelsea’da bir Sneijder olmayınca topa her ne kadar daha fazla sahip olsalar da yaratıcılık konusunda sıkıntı çektiler..

Skora etki eden oyunculardan Milito bitiriciliği ile yine dikkatleri üzerine çekti.. Her ne kadar gösterişsiz bir oyun stili olsa da oldukça yararlı bir adam.. Julio Cesar geçirdiği kazanın da etkisiyle bence normalde yemeyeceği bir gol yedi.. Tabii bu golde Kalou'nun vuruşundaki güzelliği de görmek gerek.. Top tam da Cesar'ın önünde sekti kaleyi bulmadan önce.. Cambiasso oyun içinde sergilediği mücadelenin hakkını ileri çıktığı nadir pozisyonlardan birinde yaptığı klas vuruşla aldı.. Eto'o beklediğimden kötü bir performans sergiledi.. Anelka ise klas hareketleriyle gözlerimizin pasını sildi..

moistozzy dedi ki...

jose mourinho = istediğini almak ! bu maçta öyle yada böyle galip gelmek istiyordu 1-0 da aynı olacaktı onun için 5-0 da ! şimdi 2.maçta elbetteki turu isteyecek ilklerin adamı olmayı sever istediğini almak skora bakılarak zor gözüküyor ama ama jose yi jose yapan faktörlerin artısı daha çok mutlak tur interindir..

varol döken dedi ki...

italyan-ingiliz maçını, hollandalı komşuyla iskoç viskisi içerek izlersen ulan ben bunları neden hatırlamıyorum dersin işte...

hakkaten anlamıyorum ben bu işten...

cem dedi ki...

Su azman Lucio macin en cok faul alan adami oldu heralde. Sirf Drogba'nin 2-3 kere faulune maruz kaldi. Toplamda da 5-6 tane almistir. Fener-Chelsea maclarinda Drogba'nin Lugano'yu hakeme sikayet edisi geldi aklima.

Bu arada maca sikici diyenler hic Inter maci izlememisler heralde. Bu aralar Milan disinda her Italyan takimin maci bundan cok daha sikici gecerdi. Tempo gayet yuksekti bence.