24 Şubat 2010

Inter vs Chelsea

Şampiyonlar Ligi'nde bu turun hiç şüphesiz en renkli eşleşmesi. Jose Mourinho eski takımına, Ancelotti eski ezeli rakibine karşı. İlk maçın San Siro'da olması Inter için avantaj. Londra'da oynasalar, ilk maçta yiyecekleri dayağın aynısını Milano'da atamazlardı bence. Chelsea'nin dezavantajı bu sezon deplasmanlarda kırılgan bir takım olmaları. Kolay denilemez belki ama kaybedebiliyorlar. Geçen sezonun bahar aylarındaki Chelsea olmadığı kesin. Inter 3 maçtır berabere kalıyor. Mourinho klasiği, oyuncularını korumak için Portekizli sağa, sola, önüne, arkasına saldırıyor. Laf yetiştirmediği, laf sokmadığı adam kalmadı İtalya'da. Milan tarafı elbette ki Chelsea'yi tutuyor. Başta Leonardo olmak üzere İngilizleri desteklediklerini açıkladılar. Inter'de Chivu, Chelsea'de A.Cole, Deco, Essien, Zhirkov sakat. İki takımda da cezalı yok ama Inter'de Samuel, Lucio ve Zanetti ceza sınırında. Sart kart görürlerse; Inter, Londra'daki rövanşta savunmada çok zorlanır. Maçı İspanyol Mejuta Gonzalez yönetecek. İki takımın tarihte ilk kez rakip oluyorlar. Inter'i iki sezondur İngilizler kupa dışına itiyor. İki sezon önce Liverpool geçen sezon da Manchester United, İtalyanları evine yollamıştı. Muhtemel onbir eşleşmelerinde her hatta Chelsea rakibinden daha uzun ve daha kilolu. Chelsea'nin boy ortalaması 1.86. Inter'in ise 1.80. Inter, San Siro'da son mağlubiyetini 2008 yılında Pana'dan almış ve 1-0 yenilmişti. O maçtan bu yana 36 maçta 26 galibiyet, 10 beraberlik aldılar. Chelsea, İtalya'da 9 maça çıktı ve 2003 yılında Lazio'yu 4-0 yendiği maç dışında kazanamadı. 5 beraberlik ve 3 mağlubiyetleri var. Avrupa'da oynadıkları son 22 maçta ise tek mağlubiyetlerini Roma'dan almışlardı.
Muhtemel onbirler
Inter: Cesar, Maicon, Lucio, Samuel, Zanetti, Stankovic, Cambiasso, Muntari, Sneijder, Milito, Eto'o
Chelsea:Cech, Ivankovic, Carvalho, Terry, Belletti, Ballack, Mikel, Lampard, Malouda, Anelka, Drogba.

10 yorum:

Cem Aksoylu dedi ki...

cesar oynamaz diyolardı, haftasonu geçirdiği trafik kazasından sonra?

MrtYLMZ dedi ki...

kadro kalitesine bakarsak chelsea her türlü ezer inter'i.
san siro da olması itibariyle ilk maç berabere biter diyorum.
skor tahminim de 1-1...

Genel Sekreter Vak dedi ki...

"Kazım" Mourinho...

Yalçın Özen dedi ki...

Yanı AVrupa'dan nefret ettıgım 2 takım bu:)
Hanı desem su kazansın 2sınede ayıp olucak.DEsem kı su kaybetsın yıne oyle olcak
Ozaman bende soyle dıyım kım kazanırsa kazansın ama guzel futbol olsun seyırcı kazansın...

liquefied dedi ki...

Paulo Ferreira sol bekte oynayabilirmiş, UEFA'ya yollanan listede yer alsaymış. :D

WTF dedi ki...

Çok hareketli, bol pozisyonlu bir maç olacağını sanmıyorum. İki takımda dengeli oynayacaktır.Bakalım Inter Mourinho'nun ağzının laf yaptığı kadar iş yapacak mı!
Bu arada Milan tarafının kendi Chelsea'yi desteklemesi de ilginç. Tabii onların ülke puanı gibi bir dertleri yok.

Erdi Arslan dedi ki...

Chelsea'de A. Cole ve Zhirkov'un yokluğu baya hissedilir bu akşam oradan yüklenir Inter tahminen de. Drogba yine sihirli bir şeyler yapsa da avantajlı dönse takım Londra'ya...

Erdi Arslan dedi ki...

It is Malouda left-back. Kalou starts, read the Chelsea - Inter team news here...

Bu da Chelsea'nin resmi twitter hesabındaki ileti...Enteresan olur Malouda sol bekte...

ix dedi ki...

Chelsea geçen sene bıkkınlık veren, anti-futbola doğru depar halinde giden futbolunu bu sene düzeltmeyi başardı. Artık güzel paslaşmalar ve saldırgan bir futbol oynuyorlar. Rakipleri de bence Inter gibi çekinilmeyecek bir takım olduğundan Chelsea sazı eline alır. Bugün dahi.

liquefied dedi ki...

Malouda'yı zamanında Lyon 3-5-2 oynarken solda görmüştük. Sürpriz değil. Belletti'nin yerine sol ayaklı bir kanat adamı.