7 Şubat 2010

Euro 2012 Kuraları

Öncelikle Türkiye'yi bu kuralar sonrasında hangi grupta görmek istemezdim? İngiltere'nin başı çektiği G grubu mesela ya da İspanya'nı grubu. Hatta İtalya'nın grubu. O gruplarda işimiz çok ama çok zor olurdu. Bunun dışında düştüğümüz A grubunun bana göre diğerlerinden pek farkı yok. Almanlar herkesi devirir de Avusturya'ya kıyak yaparlar mı? Bunu göreceğiz. Gurbetçilerin yoğun olduğu ülkeleri çekmemiz güzel olmuş. İspanya'da öksüz kalmıştık. Biz bu gruptan çıkar mıyız? Günün sorusu bu olmamalı elbette. Önce teknik adamını bulmak zorunda futbol federasyonu. Aylardır o gelecek, bu gelecek diye diye kuralara teknik adamsız götürdüler ülkeyi. Son bir not: Direkt gidecek en iyi ikinci, bence Hırvatistan&Yunanistan grubundan olur. Bir de Portekiz'in bu grupta kıçı donar: Danimarka, Norveç, İzlanda.....

54 yorum:

Sade dedi ki...

net:çıkamaz

Unknown dedi ki...

kesin çıkarız..

Mücahit SARNIK dedi ki...

Fikstür belirlenirken dikkat etmek lazımÇ Almanya-Avusturya maçı sonlara denk gelmesin

SirEvo dedi ki...

geçmiş olsun.

Mustafa dedi ki...

Bülent Bey Almanya Avusturya'ya kıyak yapar mı demişsiniz ama o grupta bize kıyak yapması muhtemel iki takım var ona da bakmak lazım

hayyam dedi ki...

Bana gore cekebilecegimiz en iyi kurayi cektik. Grubumuzda bize her daim celme takan ne eski yugoslavya ne baltik veya slav ulkeleri takimi var. Bu gruptan iyi bir organizasyonla lider olarak bile cikabiliriz. ilk 4 takimi gordugum de hadi Seva cek Turkiye'yi diye o kadar istedim ki, elindek yaziyi okurken sevincten oturdugum yerden dusuyordum. Almanya ise diger seribasi 3 ulke hollanda, ingiltere ve ispanya ile kiyasladigimizda bana sansliyiz dedirtiyor.
Gelde Mesut Ozil'e yanma simdi bizde olmasindan cok Almanlar da olmamasi onemliydi. cok aci olacak ama eger kaybedersek bu Mesut'un iyi oyunuyla ve organizasyonuyla olacak.

aşkın dedi ki...

Belçika jenerasyonu beli doğrultmuşsa iş zor.

xaropinho dedi ki...

bence direk gidecek en iyi ikinci 5'li gruplardan çıkar..o da ya danimarka ya da çek cumhuriyeti olur..

bizim gruba gelince her kurada olduğu gibi yine kağıt üzerinde çıkmamız gereken ama saçma sapan maçlarda puan kaybedip işi ya play off'a bırakırız ya da bu sene olduğu gibi otururuz evimizde izleriz..

delorean dedi ki...

1. Torbadan hangi takımlar gelsin istemezdim: İspanya ve ALMANYA
3. Torbadan Bosna'nın gelmemesi guzel, Avusturya iyidir.
4. Torbadan hangi takimlar gelsin istemezdim: BELÇİKA ve Slovenya
Kazakistan ve Azerbaycan yerine hangi takımlar gelse faketmezdi.
Bu elemelerde de ön elemeyi kovalıcaz gibi duruyor.Hırvatistan, Sırbistan gibi aynı seviyenin takımları olarak,onlar gibi direkt katıldığımız bir turnuva özlemi son bulsa keşke. Almanya'ya karşı başarılı maçlar çıkaran bir takımız ama bizim için belirkeyici olan yine her zamanki gibi kendi altımızdaki takımlara karşı oynayacağımız maçlar olacaktır. Belçika'dan alınacak 6 puanın önemi büyük olur.

ummagumma dedi ki...

bence belçika ya da avusturya ile 3.lük mücadelesi vereceğiz...

Asosyal Sorumsuz dedi ki...

Azerbaycan maçlarıda kesinlikle 6 puan çıkarmamalıyız. Bu defa doğalgaza yaptıkları zamla yetinmeyip vanayı tamamen kapatabilirler. Aman dikkat!!

benden bu kadar dedi ki...

1. torbanın elemelerde en başarılı takımlarından birini, (portekiz gibi rezil olmayanını) 4.torbanın açık ara en iyi takımını çektik.

son 2 torbadan ne çıktığı farketmez zaten. bi yığın çöp takım.

3. torbanın ortalama bir takımını çektik (Bosna, İskoçya, İrlanda gibi takımlar da gelebilirdi.)

bariz bi avantajımız yok yani.

bi de mesela almanları düşünüyorum da,

bizim maç kadıköy'de oynanırsa adamlar avrupa elemelerinde 3 tane asya deplasmanı oynayacaklar :D

Her Yol Roma dedi ki...

bizim ekip yine başlayacaktır, "kendi evimizde" oynayacağız muhabbetine. ben westfallen'de oynanan b.dortmund-gs maçından sonra bi numarasını görmedim oralarda oynamanın. var mı aksini düşünen?

Unknown dedi ki...

Hala TD olmaması rezalet bence.

Bu grupta da en azından 2. olamazsak boşuna heyecan yapmayalım bir daha milli maçlarda.

Adsız dedi ki...

bülent abi son cümlenle yapmışsın yine yapacağını .benim fikrimi soracak olursanız federalleri yeneriz fakat kazakistan ,azerbaycan gibi maçları önemsememiz lazım.onları halledersek rahat cıkarız.tabii iyi ve türk olan bir teknik adamla.

silent lucidity dedi ki...

umarım almanyadaki maç westfalen'de oynanır:)aklı başında bir hocayla en iyi ikinci olmayı zorlayabiliriz bence,şeker gibi olmaktan oldukça uzak bi kura çektik çünkü.belçika bize sürekli ters gelen ve avrupanın en iyi tandemlerinden birine sahip(van buyten&vermaelen) bir takım.bence yunanistan yine en kral kurayı çekti.

Kalau dedi ki...

artislik yapıyodu ronaldo reklamlarda hot places cold places diye,görürüz işte hep beraber paso cold places'te oynayınca ne yapacak:))) Tek dileğim var şu fransızlar gruptan çıkamasın. Bizim iş gene Allah'a havale.. Bi gaza gelirsek herkesi süpürürüz yoksa gene herkes ikinci takımını tutar euro2012'de de...

bahtiyar dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
pckral dedi ki...

Bizim grup türk-germen asıllı ülkelerin karşılaşmalarına sahne olucak gibi.

Anıl Güzelankara dedi ki...

Çıkmamız gereken bi grup. Ama ne taktik belli ne hoca belli bi yorum yapmak zor.

ASVALTTAICENLER dedi ki...

fransa gruptan cikamaz..

Ömer dedi ki...

Fransa-Romanya iliskisi sorgulanmali hatta istatistigi cikarilmali. Abi her elemede ayni gruba dusuyor bunlar ya, ya da bana oyle geliyor. Sanki arastirilsa feci bir istatistik cikacakmis gibime geliyor.

yenal dedi ki...

esas gariban sanmarinolular üşüyecek her deplasmanda..

Genel Sekreter Vak dedi ki...

adam gibi hoca gelirse play-off'ta düzgün bir kura ile kupaya kalırınılır.yok trapattoni benzeri bir isim gelirse kayalara direk katılma hakkı kazanır takım.

Eddie dedi ki...

Yazında G grubu ile yaptığın yorumun aynısını Capello da yapmış :) "Capello: "Groups A and G were worst groups, and we got Group G. All the games will be really tough.", demiş. Bizim grubu da denk göstermiş yani G grubuyla.

1. torbadan Almanya, 3'ten Avusturya'yı bulmamız iyi oldu. Bana kalırsa Avrupa'da önümüzdeki 2 büyük turnuvada en büyük çıkışı Belçika yapacak. O biraz sakat olmuş...

Bir de artık yeter yahu şu Bosna ve Azerbaycan'la eşleşmeyelim lütfen! Kardeş ülke ayağına güme gidiyoruz sürekli. Yetmiyormuş gibi Kazakistan çıktı bir de başımıza şimdi.

Diğer gruptaki takımların güç dengesine baktığımızda en iyi ikinci olma şansımız fena gözükmüyor. Elimize yüzümüze bulaştırma şansımız ise her zamanki kadar. Yani yüksek

Ace Ace dedi ki...

Cristiano'ya Shell Vpower desteği şart oldu. En azından anti firiz lazım:D

Şaka bir yana bazı şeyleri artık ciddiye almanın zamanı geldi. Artık teknik direktörün acilen işbaşı yapması ve yaz boyunca elindeki oyuncuları tanıması lazım.

Sakin dedi ki...

bu gruptan da çıkamazsak bırakalım bu futbol işini..

ACY dedi ki...

4. oluruz, almanya deplasmanından beraberlik alıp azerbaycan deplasmanında puan bırakırız belçikayı içerde yenemeyiz =))

Evli mutsuz cocuksuz dedi ki...

ben de çok zor görüyorum şansımızı.
avusturya bile bizden tempoluydu avrupa şampiyonasında. belçikaların genc finalist takımı da cok başarılıydı. azerbaycan gene cok sert oynayarak bir puanı alır kendi sahasında bizden.

ovgu dedi ki...

Kuraya sanırım en çok Mesut Özil üzülmüştür. Umarım Türkiye'ye gol atmaz. Başka ülkelerde top koşturan Türk kökenli oyuncuların golden sonra sevinememesi durumunu son Avrupa Şampiyonasında görmüştük ve iç burkucuydu.

Yeni bir teknik adam, yeni bir enerji. Umarım yeni hoca bizim heyecanlı yapımızı rasyonelliğiyle degeleyebilen bir isim olur ve gruptan çıkarız.

HarisPilton dedi ki...

Belçika'nın son grup maçlarından daha kötü bi performans göstereceğini sanmıyorum. Ve o gruptan bizden 4 puan aldıklarını düşününce içim pek bi kararıyor.

thezehir dedi ki...

e grubu mukemmel olurdu bize.valla pek iyi kura cekemedik bence

Jester dedi ki...

Mesele Almanya'yı yenmek değil bu grupta; ki yeneriz içeride bence... Mesela Almanya gibi takımların grupta diğer maçları tulum çekerek rahat geçmesiyle 10 maçtan 25 puanları bulması; bizim de o "küçük!" maçlarda tökezlememiz... Playoff'a kalırız bence...

Bonussimo dedi ki...

Açıkçası ben gruptaki küçük olarak nitelediğimiz takımlardan puan kaybetmezsek grubu lider bitirebileceğimizi düşünüyorum,son yıllarda Almanlarla oynadığımız maçlarda bize öyle bariz bir üstünlük kurmuşlukları yok ki son avrupa şampiyonasında da ufak hatalar ve sakatların çokluğuyla elenmiştik(klasik bahane:),belçika van buyten,vanden borre,kompany,vermaelen gibi seçeneği bol tandemiyle sıkıntı yaratabilir ama dediğim gibi düğümü küçükler çözer...

Halim dedi ki...

belçika ve almanya'ya deplasmanda yenilelim, içerde almanya ile berabere kalalim yine de gruptan çikariz. isin puf noktasi 'zayif' takimlara karsi puan kaybetmemek. ya da bu takimlar senden oldugu gibi baskalarindan puan alacak. mesela 2010 DK elemelerinde belçika'nin bosna hersege iki kez kaybetmesi, bize en az estonya ve iç sahada belçika beraberligi kadar pahaliya mal oldu.

bence avantajli bi fiksturle grupta ilk ikiye gireriz.

AbSurDMaN dedi ki...

Bu ne umutsuzluk, ne güvensizlik yahu, sırf hava olsun diye mi çıkamayız diyorsunuz nedir.

aksilaz dedi ki...

Öok terleriz bu grupta. Belçikayı iki maçtada yenemedik bu sefer daha sağlam çıkacaklar karşımıza. Avusturyada düzelen ve yükselen bir değer. Biz ise her zamanki gibi muamma.

Zeyno@himmlisch77 dedi ki...

çıkabiliriz diye düşünüyorum..Gurbetçi avantajımız var..İngiltere ve İspanya grupları daha zor bence.

huseyineksi dedi ki...

bence zor bir gruptayız.Bu arada westfallen diyen arkadaşlar orası artık tarih oldu dortmund 3-4 senedir signal iduna parkta oynuyor.bilginize...

turkuaz0707 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
conqierors dedi ki...

bir aksilik olmazsa lider çıkmamız lazım...

varol döken dedi ki...

gurbetçi sevindiririz başka bir olay olmaz...

steven_stiffler dedi ki...

Belçika ve Azerbaycan'ı istemezdim.

San Marino gelseydi 6 puan garanti olurdu.Azerbaycan dirençli takım...

Manuel Calavera dedi ki...

Almanya'yla birincilik icin cekisiriz. Kesin ucuncu olmayiz. Ben aslinda Rusya'yi isterdim ilk torbadan. Kura hakkindaki diger fikirlerimi henuz anlayamadim, anlarsam onlari da paylasirim

Adsız dedi ki...

bizim için en önemlisi 3. torbadan gelecek takımdı. norveç, bulgaristan ve 3 adalının bulunduğu torbadan açık ara en kötü takım, avusturya'yı çekmek büyük şans. fifa klasmanında 61.ler ve üstelik tam bize uygun hücuma yönelik oynuyorlar.
şanssız olduğumuzsa 4.torbanın en kuvvetlisi belçika'yı çekmemiz. onlar bize rakip olamaz diyenlere son eşleştiğimizde 2 maçtan 1 puan aldığımızı hatırlatmakta yarar var.
ama o zaman en büyük engelimiz terrim'di derseniz eh, o da doğru derim.

#21 dedi ki...

şunu farkettim,şu grupta olsaydık diyebileceğimiz bir grup yok.

turkuaz0707 dedi ki...

Kura çekimi esnasında Rusya Gürcisan'la aynı grupta olamaz diye tekrarladı durdu trt spikeri. Neden olamaz açıklamadı ya da ben kaçırdım. Bilen var mı neden? İngiltere - Galler aynı grupta olabilirken Rusya ile Gürcistan neden aynı grupta olamaz. Bilenler
aydınlatırsa sevinirim.

kidfromleeds dedi ki...

almanyadan 4 puan aliriz, baska maclarda aptalca puan kaybedip 2. yada 3. bitiririz. playoff'a gidersek geceriz, gecemezsek rakibi doveriz. turnuvada son macta gruptan 2. cikariz, mutlaka evsahibini eleriz, en az yari final oynariz...

Kalten dedi ki...

Mesut Ozil bize gol atar da yenilirsek vatan haini ilan edilir

Serkan Özçalık dedi ki...

İçime doğdu.Bence 2. bitirir ve Euro 2012'ya katılırız.

Unknown dedi ki...

Kazakistan ve Azerbaycan deplasmanlarından en az birinde berabere kalırız.Avusturya'yı içerde,dışarda zorlanmadan yeneriz.Belçika ile iki maçta da yenişemeyiz.Almanya'ya deplasmanda iyi futbol oynayarak yeniliriz,iç sahada berabere kalırız.İddaa yorumu gibi oldu ama gruptaki takımlara ve geçmiş tecrübelerimize bakınca kafamda bu tablo beliriyor.Çok iyi takip edemedim, göz ucuyla okuduğum haberler ve açıklamaları üst üste koyunca haziran ayında milli takımın antrenörü Gus Hiddink olacakmış gibi geldi.Hiddink olmayacaksa Yılmaz Vural:)

Mezzo Morto dedi ki...

Türkiye'ye hep aynı takımlar mı denk geliyor, yoksa bana mı öyle geliyor?

networker dedi ki...

07 Şubat 2010 17:50

Ömer dedi ki...
Fransa-Romanya iliskisi sorgulanmali .........

Peki ya Türkiye-Belçika ilişkisi n'olucak.Bıktık artık Belçika dan

Volkan dedi ki...

Daha çok zaman var ama bana 3.lükten ötesi hayal geliyor sadece Ardayla olucak iş değil bu