25 Şubat 2010

Daum ve Lourdes

Fenerbahçe'de bu kadar sakat oyuncu olmasının iki sebebi var. Stadın zemini ve Daum'un kadroda rotasyon yapmaması ve kulübede oturan adamlara güvenmemesi. Kazım ve Roberto Carlos'un gittiği kadroya, Türkiye'nin her alanda en çok kazanan kulübünün neden takviye yapmadığı sorusunun muhatabı ise elbette ki Aziz Yıldırım. Lille maçı öncesinde dün Daum düzenlediği basın toplantısında şöyle demiş: "Fransa’dan gelen misafirlerimiz var. Lourdes diye özel bir ilaç varmış. Belki bize ondan getirip yardımcı olabilirler"
Toplantının metni önümüze geldiğinde nedir bu Lourdes dedik? Eczacı değiliz. Çin yağı gibi her derde deva bir ilaç mı(!) Yine ufak çaplı bir çeviri krizi yaşanmış. Bugün dikkatli arkadaşlar sayfalarında araştırarak doğrusunu vermişler.
Lourdes, Fransa'da Meryem Ana'nın defalarca görüldüğüne inanılan ve suyu şifalı kabul edilen bir kasaba. Katolikler tedavi için Lourdes'e gidiyorlar. Daum da olayı ince görmüş...
Emre Belözoğlu'nun kariyerinin en iyi performanslarından birini ortaya koyduğu Bursaspor maçında yenilen 3 gol en büyük soru işareti ama ben o maçın ilk yarısındaki Fenerbahçe'yi çok beğendim. Aynı kadroyu bile sahaya çıkartmak mümkün olmadığından bugün Lille karşısında kulübeden gelen Selçuk, Semih gibi isimler kötü futbol oynama kredileri yok. Fransızlar da sakatlarla birlikte tek ayak üstünde yakalandılar. Klasik bir tabirdir ama bu maç için geçerlidir. Tribünler patlamaya hazır. Fenerbahçe maçta ilk golü bulursa, arkasına taraftarına alır. Lakin Lille golü atarsa sonrası soru işareti olur...
***
Vederson'un sakatlık haberi galiba taktikmiş. Kadroda olduğu söyleniyor.

6 yorum:

A dedi ki...

Fenerbahçe'nin sakatlıkların yanı sıra maçın sonunu getirememe sorunu da mevcut. Ve belki de Lille maçı bu sorunların ortaya çıkması en muhtemel olan maç. Dolayısıyla Bursaspor'a nefesi yetmeyen Fenerbahçe'nin Lille önünde turu geçebilmesinin en önemli şartı erken gol bulması.

Aksi halde maç ilerledikçe Fenerbahçe'nin gardı düşecektir.

lkrsdn dedi ki...

Sakatlıkların nedeni zemin olabilir ancak rotasyon yapılmamasına katılmıyorum.

Lugano ve Bilica sağolsunlar zaten kendileri uyguluyorlar rotasyonu gördükleri abuk subuk kartlarla. Emre zaten 2-3 maç oynuyor sonra sakat. Mehmet Topuz, Özer, Wederson gibi adamlar ilk yarının ortasına ve sonuna doğru forma bulmaya başladılar. Semih ve Guiza'ya da aşırı yüklenildiği söylenemez.

Şu anki sakatlardan Uğur Boral, Ali Bilgin, Deivid gibi adamların bu sezon üçünün toplamda oynadığı maç 10'u bulmaz.

Takımda En fazla oynayan ve sezonun yükünü çeken oyuncular Gökhan Gönül, Alex ve Baroni. Bunlardan da sadece Baroni, o da son maçta sakatlandı.

Maça gelince, Fenerbahçe'nin zaten en az 3 gol atması lazım turu geçmek için, gol yemeden maçı bitirmesi imkansız. O yüzden Lille golü önce bulsa da 90. dakikaya kadar heyecan fırtınası devam edecektir.

Corpse dedi ki...

Bence bu maçın sonucunu duran toplar da etkileyebilir.. Özellikle kadroda uzun süredir forma yüzü göremeyen oyuncular hep uzun boylular.. Kendi blogumda bu konuyu daha detaylı yazma fırsatı buldum.. Dilerseniz oradan okuyun..

http://corpse22.blogspot.com/2010/02/duran-toplar.html

BuRaK dedi ki...

vederson'un oynayacağı haberine sevinir hale geldiysek çok yazık. kadro eriye eriye ne hale geldi.

bir de skor tahmini yapayım.

fb 1 lille 2
gs 0 atletico 2.

íí dedi ki...

bir fransiz filmi vardi gecen sene yayinlanan, ismi "lourdes"ti. felcli bir kizin buraya yaptigi gezi ile ilgili, epey hristiyanlik motifli ama epey guzel bir filmdi. bircok uluslararasi festivalde odul kazanmis, belki istanbul'daki festivale de gelir.

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

Daum saolsun korkusundan takımı elettirdi. Yazık bu takımı bu adam yönetiyor çok yazık..