21 Şubat 2010

Beşiktaş 1 - Galatasaray 1

Kağıt üzerinde puan farkı sekizdi ama Beşiktaş'ın eksik İstanbul Belediye maçı ve Ankaraspor maçından gelecek 3 puanı, Galatasaray'ın Eskişehir deplasmanına gittiği haftada puan kaybıyla Denizli'nin takımını zirveye taşıyacaktı. Denizli, Atletico Madrid'in yapmadığını denedi. Kanattan ortalarla yüksek toplarla vurmak istedi rakibini. Leo Franco'nun Madrid'de yakaladığı havanın devamını getirmesi ve yüksek toplarda yumruğunu iyi kullanması Beşiktaş'ın hesaplarını bozdu. Yine de biri tartışmalı iki kafa topuyla pozisyon yakaladı Beşiktaş. Birinde Nobre'nin kafası çıkmaz köşeye gitti ve direkten döndü. Diğerinde Holosko'nun kafasında topun bir kısmı çizgiyi geçti. Sahaya çıkan onbirde sırıtan adam Tello idi. Holosko'yu kanada çekerek, diğer tarafta Ekrem de işlerken, Bobo ile oyuna başlamak daha mantıklı görünüyordu.
***
Galatasaray maça bir antrenmanla hazırlanabildi. Atletico Madrid maçı bu derbinin provası mıydı yoksa bu derbi, o maçın ezberi mi oldu? İkisi de aynı kapıya çıkar sanırım. Orta alanda Mustafa Sarp'ı yedeğe çekip Barış-Elano ve Topal ile iyi bir duvar oluşturdular. Madrid'de aksayan Servet de yerini geçen hafta da iyi oynayan Emre'ye bıraktı. Aksayan adam Madrid'de olduğu gibi Uğur oldu. Kısa deparlarda hep ezildi, hücuma destek veremedi ve ilk topları da savurarak kullandı. Galatasaray'ın mecburiyetten forvet Arda tercihi Bursaspor deplasmanından beri iş yapmıyor. Kazanılan ve elenilen Antalya kupa maçı dahil 5 maçta Arda en uçta oynadı ve Galatasaray, 3 beraberlik, bir yenilgi ve bir galibiyet aldı. Rijkaard takımını iyi yönetti. Caner-Jo değişikliğiyle Arda'yı kanada attı ve golü de buldu. Futbolda hesap edilemeyenler vardır. Arda'nın sakatlığıyla top tutmakta zorlanmaya başladılar. Beşiktaş'ın bu arada ikinci yarının ilk yirmisinde oyunda olmadığını da belirtmek lazım. Giovani'nin çok da gerekli olmayan faulü sonrasında Leo Franco karambolde tek hatasını yaptı ve Sivok da gecenin günahkarı olacakken kendini affettirdi.
İki Atletico Madrid maçı arasında Galatasaray'ın sakatlarına rağmen İnönü'den çıkması başarıdır. Neill sezonun en iyi transferi olmaya aday. Elano da üstüne koyarak yola devam ediyor. Beşiktaş'ta iki bekle birlikte orta göbekteki iki Alman da eski günlerinde değil. Hücumlarda hiç rol almadılar ve şut denemediler. Oyuna sonradan girenlerin da konsantrasyon problemi vardı. Hakem Aydınus birkaç pozisyon dışında temiz maç yönetti. Barış'ın karttan sonra eline ikinci sarı çıkar mıydı? Toraman'ın Topal'a sarıldığı pozisyon penaltı mıydı? Ya da Keita'nın sıfıra inerken dirseği nizami miydi?....
***
İnönü'de taraftar ve Yıldırım Demirören arasındaki soğuk savaş sürdüğü sürece; Beşiktaş'ta futbolcuların böyle viraj dönecekleri zorlu maçlar öncesinde akıl sağlığını sorgulamak yersiz. Yönetici Mete Düren'in maçtan sonraki açıklaması da ilginç! "Hafta başından beri başkanın maça gelmekten imtina ettiğini biliyorduk. Başkan maça gelerek bu derbiye ekstra bir önem verildiği yorumunun yapılmasını istemiyor. Sonuçta bu maçta alınacak 3 puanın bizim üzerimizdeki diğer takımlardan alacağımız 3 puanlardan farkı yok. Gelseydi belki de takım biraz da stresli olabilirdi. O yüzden gelmemiştir."

Ne demekse artık!..

39 yorum:

conqierors dedi ki...

Maçın kader anı Dos Santosun oyuna girmesidir. Galatasaray maçı alacakken Dos Santos ortaya çıktı ve oyunu katletti. 2. gole engel oldu ve gol yememizdeki baş sorumlu faul yaparak kendisidir...

Çağrı dedi ki...

Beşiktaş mücadele etti Galatasaray futbol oynadı, Rüştü'yü son dakikada o halde yere çökmüş dua ederken gördüm ya yenilsek te üzülmezdim =)

umutation! dedi ki...

iki maçtır barajlarda sıkıntı var. unutmuşlar herhalde çalışmaya çalışmaya baraj kurmayı... franco da esiyor duran toplarda

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

maçın kırılma anı barış'ın sarı kart gordugu pozısyondan 5 dakıka sonra elıyle topu onune almasında hakemın sarı kart gostermemesıydı. 10 kısı kalmıs galatasaray ılk yarıdakı ıyı besıktas karsısında zor durumlara dusebılırdı. keıta'nın dırsegı ıle ıbrahım kas'ın kupa macındakı dırsehı arasında fark goremedım.

genel anlamında macın beraberlıktı. besıktas sampıyonluktan koptu artık.

yeterrrr yıldırım demıroren yeterrrr

Ocakçıyan dedi ki...

keita çok yoruldu umarım atletico maçında formunu sergileyebilir bir de arda ne durumda sakatlığı bu önemli Eeksik olan kadroya daha da eksik katmamak Madrid maçıdır önemli olan!! bence sonuç galatasaray lehine burdan yorgun,eksik aklında Atletico maçı olan bi takım için alınacak 3 puan pastanın üstune krema olurdu diye düşünüyorum...

gomongo dedi ki...

Keita'nın bu kaçıcı dirsek vukuatı? Benim hatırladığım 3(fener maçında carlos'a, kasımpaşa'dan sancak'a, bu akşam üzülmez'e).
Ama allahı var iyi yediriyor, bir tek carlos'unkinde yakalandı.

mre dedi ki...

Kimse maçın temposunda oynanan güzel ve heyecanlı oyunda değil. Penaltısı, sarısı, kırmızısı, goldü, değildi. Elbette bunlar da konuşulmalı da böyle tempolu, heyecan dozu ve pozisyonu bol maçta en son şeyler olmalı.Hoş, birileri güzelliklerden bahsetse hemen fazla iyimser olmakla ya da dünya futbolunu takip etmemekle suçlanıyor ya, neyse...
Ben 90 dakikadan keyif aldım. Zaten hayatımda hiç "şöyle iyi bir hakem seyredeyim" diye maç seyretmedim.

önyargı dedi ki...

beşiktaş'ın eksik maçı istanbul bb'ye karşı değil miydi? ben mi yanlış hatırlıyorum?

Mehmet Ali dedi ki...

maçın özetini izledim sadece ve 3 soruya 3 cevap verebilirim. 1- BARIŞ a çok güzel 2. kart çıkar oyundan atılırdı. 2- toramanın topalı indrdiği pozisyon bariz penaltı. hee şimdi 3 e gelelim. keita nın pozisyonu var ya, hani ağzımı biraz yayvan yapiyim de öyle söyliyim. bu hakem tayfası bundan anlar. ALLAHINA KADAR KIRMIZI. kimse bana kem küm etmesin. karambol olsa anlarım. bre allahtan korkmaz gözünün önünde oluyor. önünde kimse yok. onu görmiyeceksen kul hakkı yemiyeceğin başka işler yap.
yöneticimizin buyuruğuna gelince: güya derbiyi küçümsemiş. bizde her maç önemlidir demeye getirmiş. birisi çıkıp şu adama DERBİ denen türkçe kelimenin anlamını anlatmalı. yoksa nolur mu? bjk anadolu takımı olur.

mirmak dedi ki...

@mre güzel yorum tebrikler.

Galatasaray sistemini oturtmuş/öğrenmiş ve onu oynamaya çalışıyor.Bu yolda devam ettikçe güzellikler bekliyor bizi.

4-4-2 yi belki de bundan sonra asla görmek istemeyecek taraftar, tıpkı Terim dönemi heyecan dolu hücum futboluna alışan taraftarın Lucescu'yu 'sıkıcı' bulması gibi.

Leo Franco bunun gibi birkaç maç daha çıkarırsa önümüzdeki yıllarda da kalede kalır.Elano ise daha iyi olacaktır, her yerde vardı bu akşam.Kayarak müdahale,top çalma,yardıma gitme,ön alanda savunmayı düzenlemeye kadar elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı.İlk yarı sonunda en çok koşan oydu takımda.Oyunun defansif yönünü de ofansif yönünü de oynayabilen komple bir oyuncu olarak çıkacak karşımıza tabi yanında daha iyi oynayan oyuncularla birlikte.Topal Elano tamam gibi orta sahada ama yanına barış/sarp sanki eksik kalıyor.

Gio Santos'un kredisi altyapıdan olmadığından Aydın kadar değil gibi taraftar açısından bakıldığında.Medya aforoz etmeye hazır ve nazır olsa da taraftar bekliyor.Ama görülmeli ki oyuna defansif açıdan da katkı sağlayabilen bir oyuncu GSantos.

Lucas için fazla söze gerek yok.Ne kadar isabetli ve doğru bir karar.hele hele ara transferde!Emre Güngör/Lucas ise Servet/Lucas ikilisinden daha iyi bir seçenek eminim birçok taraftar aynısını düşünüyordur.

Gs yönetiminden sezon bitmeden transfer bekleyen bir taraftar olarak ''Rijkaard ile 2015'' demek istiyorum.

Adsız dedi ki...

ARDA TURAN diye büyük puntolarda yazayımda başka bir şey yazmayayım demek istiyurum zira ne mücade nede skor memnun etmedi beni
birde sormak isterim
Arda Turan'ın bu kaçıncı maçı oynadığı bütün beşiktaş maçlarında gol atmış o ne istatistiktir ya

Kartal Bafiler dedi ki...

Demirören yönetim kurulunuda kendine benzetiyor diyelim...

Ayrıca gelmesin maça, ne işi var,yüzünü görmeye meraklı değiliz.

Beercholic dedi ki...

iki alman, özellikle fink olanı gayet iyiydi yahu..
şut falan da çektiler, ara ara sorumluluk bile aldılar..
ekstra oynadığı dakikalar bile oldu..
farklı maç izlemediysek tabii..

benden bu kadar dedi ki...

bir fenerbahçeli olarak tsl'de bu sezon en çok keyif aldığım 5 maçtan birisi oldu bu.

ferrari ve sivok sene başındaki gibi değil, orası kesin. lakin fink ve ernst'in şutlarını hatırlıyorum sanki.

oguzer dedi ki...

Bir maçı eksik olan ve Barcelonayı yenmiş bir rakiple hafta içinde zorlu mücadeleden üstün futbol sergilemesine rağmen 1 puan alan Galatasaray için gayet iyi sonuç. Beşiktaş'ın şampiyon olma oranı bu seneye nazaran çok daha düşük.Bu sene ne İspanya milli takımını çalıştırdığını zanneden ve aynı sistemi Fenerbahçe'de uygulamaya çalışan Dede var nede Galatasaray'a yıllardır kaptanlık yapmış ve birçok zaferde yer almasına rağmen Teknikdirektörlüğü futbolculuğu kadar iyi düzeyde olmayan Bülent Korkmaz var.Bu senede olması gerektiği gibi şampiyonluk yarışının Fenerbahçe ve Galatasaray'ın arasında geçeceğine inanıyorum onlar bizim ligimizin olmazsa olmazları.Bülent TİMURLENK'e saygılarımla Oğuzer Yiğit :)

Rot dedi ki...

bülent abi sen yapma bari. kimse görmemi$ mi ibrahim üzülmez'in keita'ya attığı tokadı? keita tahriklere gelemiyor, en ufak olayın öcünü almaya çalı$ıyor. fenerbahçe derbisinde de carlos çok üstüne oynamı$ hatta a$ırı müdahalelerde de bulunmu$tu.

ben yine diyeyim, deli'nin tokadını da görün bence. bir günah keçisi keita değil.

ayrıca, lazer olayı çok can sıkmaya ba$ladı. önlem alınması $art. hem de numaralı tribünden geliyordu lazer ı$ığı..

Rot dedi ki...

ek olarak buna da bakınız; http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=18267556

arkada$ güzel yazmı$ vaziyeti..

liquefied dedi ki...

Elano yokları oynadığı sürece, iyi futbol oynayamayacağız. Orta sahada liderlik yapması gerekiyor hazretlerinin ama göremiyoruz. Gerçi milli takımda "Kaka'nın yancısı" olan adamdan liderlik beklemek de tuhaf olacak ya, neyse.

Bir de Bülent Timürlenk bile "Elano da üstüne koyarak yola devam ediyor." gibi bir şeyler yazıyorsa, ciddi bir aydınlanmaya ihtiyacımız var. Gerçi doğru bir üstüne koydu ama böyle devam edecekse 3 yıl sonra falan, "aa ne güzel oynuyor" diyebileceğiz.

Mitya dedi ki...

bazilari besiktas mucadele etti, galatasaray top oynadi gibi ilginc yorumlar yapmis. acikcasi galatasaray bu mactan bir puan aldiysa yalnizca ve yalnizca mucadele ettigi icin aldi. izlerken galatasaray'da elano disinda bir futbolcu gormedim, arda yine her aldigi topu ezdi, oyunu yavaslatti, keita savruktu. ugur disindaki savunmacilar cok iyi oynadilar. mehmet-baris ikilisi de standartti.

mac heyecanliydi, ama besiktas'in kalite acisindan eksiklikleri macin genel gidisatini da belirledi. ilerideki altiliya bakinca ernst-fink-tello-holosko-ekrem-nobre icerisinde yalniz tello nisbeten yetenekli. besiktas kanimca son senelerde kayserispor takimina benzemeye basladi - surekli mucadele eden, ama bunun mukafatini gol olarak alamayan bir takim. seyircisinin destegi ve "buyuk" takim olmalari elbette kayseriden daha fazla puan almalarini olanaklastiriyor, ancak gidisat iyi degil. iki takimdan (kalecileri cikarip) karma yapsam diyorum herhalde soyle olur:

sabri-neill-ferrari-hakan; ernst, elano, keita, arda, kewell, baros.
galatasarayli degilim.

Bellamy. dedi ki...

beşiktaş'ın yabancıları tello hariç ortalama iyi performanslarıyla oynadılar, sivok'un 2 sahnesine bakmazsak. ernst ve fink ilk yarı bütün topları aldılar dönen, hatta ve hatta ernst son 5-10 maçının en iyi performansını koydu.

beşiktaş'ta iyi gitmeyen şey gol vuruşunun bir türlü gelmeyişi. fenerbahçe maçında fink'in füzesi olmasa o maç da bu maçın akibetine gidiyordu. batuhan ne zaman kabullendirecek kendisini bakalım.

dün akşam beşiktaş ilk yarı top oynadı, gsaray seyretti. ikinci yarı beşiktaş top oynamadı, gsaray lütfen topa sahip oldu. gsaray gözlükleriyle bakanlara selamlar.

Cereyancı dedi ki...

@Liquefied Arkadaş Elano'nun ne yapması gerekiyor daha söyleyin de bilelim.Artık insafsızlık oluyor bu söyledikleriniz tepkisiz kalamıyorum.Elano aşağı Elano yukarı,yabancıların box to box diye tabir ettiği oyunu oynuyor bu adam,Rijikaard'ın beklentiside bu yönde.Yoksa Lincoln gibi forvetin hemen arkasında adeta 2.bir forvet gibi oynamıyor.Adamın gelişinin üstünden aylar geçmesine rağmen insanlar daha yaptığı işi,oynadığı mevkiyi,Lincoln'den çok çok daha farklı bir oyuncu oluşunu anlayamıyor.Bu adam Brezilya milli takımında oynuyorsa bende.... deseydiniz bir de tam olsaydı

natura horror vacui dedi ki...

@Liquefied

Gerçekten ciddi misin yazdığın yorumda bilmiyorum ama bir Beşiktaşlı olarak dünkü maçta hayranlıkla izlediğim tek adam Elano'ydu. Aynı maçı mı izledik emin değilim...

Beşiktaş adına takımın en iyisi tartışmasız Fink'ti. Özellikle ilk yarı tüm dönen topları topladı, oyunu açtı, şut attı, orta yaptı...

Bir de Barış Özbek ve Ekrem Dağ'ın büyük takım futbolcusu olmadıkları dün bir kez daha görüldü sanırım. Özellikle Ekrem, karşısında Caner'le birlikte günün en kötü adamı olan Uğur olmasına rağmen, neredeyse aldığı tüm topları olumsuz kullandı. 75 dakika sahada kalması anlaşılır gibi değil.

AFO dedi ki...

İlk yarı Beşiktaş'ın ezici üstünlüğüyle giden maçta ikinci yarı dengede geçti. Bütün maç sahada gezinen Arda, seriyi bozmadı ve yokları oynadığı bu maçta dahi Beşiktaş ağlarını havalandırabildi. Bir Beşiktaşlı olarak ben, dünkü maçta Elano'yu çok beğendim. Keita'nın pozisyonuyla İbrahim Üzülmez'inkini karşılaştıran arkadaşları da ağzım açık bir şekilde okudum. İbrahim Üzülmez'in pozisyonunda İbrahim ikili mücadele sırasında elini arkaya doğru savuruyor ve hakem de doğru kararı veriyor: Faul. Kasıtlı yapılmış birşey yok, ikili mücadele sırasında olur böyle şeyler. Keita ise dirseğini kasıtlı olarak patlatmış İbrahim'in yüzünde. Faul bile verilmeyen bu pozisyonda Keita'nın gözü dönmemiş olsaydı bomboş pozisyondaki arkadaşına pas verir, dar açıdan kaleyi yoklamazdı zaten.

Yunus Konmaz dedi ki...

@Liquefied
Elano sahanın en iyisiydi . Çok iyi bir ortasaha oyuncusu olmaya başladı. Yanına uyum sağlayacak birisi ve forvetlerimiz gelirse cok daha etkili olacaktır.

mre dedi ki...

Yukarıda yaptığım yorum boşunaymış. Benim futbol izleyicisinden de bu işi profesyonel olarak yapan yorumculardan da ümidim kalmadı. Allahtan sahada HALA futbol OYNAMAK için uğraşanlar var da bir şeyler izleyebiliyoruz. Oyunun aslı, futbol maçından daha fazla rağbet gören futbol geyiklerinin olması söylediklerimin kanıtı. Biz futbolu değil futbolun geyiğini seviyoruz.

cerkez1905 dedi ki...

Galatasaray kalite olarak çok ağır bastı dün akşam...bjkli oyuncular bir oraya bir buraya koşup yaptıkları doldur boşalt birilerine baskı gibi gelse de Gs de golü atan Türkiyenin gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu arda çıkmasaydı bu maç 2 gün oynansa Galatasaray kazanırdı..ne zmaan dos santos girdi hem atakları kesti hem eksik oynattı hem de olmadık yerde faul yapıp golü yedirdi...sivokun vuruşu iğne deliğinden geçerdi de ordan geçmesi biraz abest oldu sanki...

Adsız dedi ki...

Maçın 30. dakikasında Gs 10 kişi kalsa maçı Bjk götürürdü.. Hakemler bu derece etki ediyor işte oyuna maalesef..

Bora dedi ki...

bu maçta iki tane futbolcu izliyoruz biri sarı kırmızlı siyahi çocuk maç boyu topla güzel oynamaya rakibini geçmeye çabalıyor. rakibi uzun saçlı futbol oynanmasına karşı adamdan bir tane hesaplanmış bilinçli bir tokat bir tanede maksadı provake olan künde yiyor rakip takımın futbol oynatmamaya programlanmış adamından. (ki uyanık biliyor izlemiş carlos abisini ne yapması gerektiğini belli ki düşünmüş maç öncesi ) bizim siyahi çocuk yine sinirlerine hakim olamayıp savuruyor rakibi gibi elini ve elinde meşelalerle hesap sorulacak adam oluveriyor birden! hadi ordan yahu!

Valthord dedi ki...

@bora:

o siyahi tatlı şirin çocuğun cinayet teşebbüslerini de biliyoruz. sancak, carlos, şimdi de ibrahim. ya türkiye'deki bütün sol bekler çirkef, hepsinin keita'yla bir alıp veremediği var ya da keita'da bir problem var.

gerçi bu şirin çocuk carlos'a kroşeyi indirince de sen ve senin gibiler "ama carlos da sinirleriyle çok oynadı :(((" demiştiniz, kime anlatıyorum ki.

nikolatesla dedi ki...

Elano böyle oynasın her maç heryerinden öpelim!!

Unknown dedi ki...

Beşiktaş'ın gelişleri hiç tedirginlik yaratmadı bünyede...

Atletico öyle miydi yahu?..

alkiza dedi ki...

geçen maçtan sonra birkez daha Kurucumuz Ali Sami Yen'e küfrederek "duruş!!"larını cümle aleme göstermiştir bjk taraftarı...

the silent defender dedi ki...

başka maç mı izledik bilmiyorum.

bjk mücadele etmiş, gs top oynamış.

gelmiş geçmiş en büyük türk futbolcu arda sahada olsa sabaha kadar galatasaray yenermiş.

ilk yarı beşiktaş daha iyiydi. öyle büyük farktan bahsetmiyorum tabii ki. ikinci yarı da ortadaydı.

gelmiş geçmiş en büyük türk futbolcu arda da, sivok'un hediyesini değerlendirdi. onun dışında ayağında top tutmaktan başka bi katkısı olmadı. keita biraz serbest oynayarak karıştırmaya çalıştı defansı. elano etkiliydi.

beşiktaş sol kanattan gelerek net pozisyonlar buldu. ernst'in değil de, fink'in 3 şutunu hatırlıyorum. ikisi dağlara taşlara gitti zaten. biri de defansa çarpıp üsten kornere çıktı. ekrem'de futbol zekası olsa, çok farklı olurdu. neticede maç ortada, az da olsa beşiktaş'tan yana bir skora açıktı. ama berabere bitti.

galatasaray ankaraspor'u bay geçip iki madrid arasında aldıkları bir puana sevinmeli.

Çağrı dedi ki...

Birkaç arkadaş Beşiktaş mücadele etti, Galatasaray futbol oynadı sözüme çok alınmış açıklama ihtiyacı duydum ;

Bilinçiz şekilde sağa sola koşturup doldur boşaltlarla gol aramak ne zamandan beri futbol oynamak oldu, sağdan soldan bindirmeler, verkaçlar, 2 ye 1 ler, ara pasları oldu da ben mi göremedim ..

Beşiktaş golü bulacaksa karambolden bulacaktı nitekim öyle de oldu, kadro sıkıntısı sebebiyle savunma yapıp kaliteli adamlarınızla gol bulmaya çalışmak bana göre Beşiktaş'ın dan dun'undan daha futboldur ...

damla dedi ki...

istatistiklere baktigimiz vakit ne kadar olumlu istatistik varsa (gol pozisyonuna girme, korner, olumlu pas, topla oynama, sut) hepsinde besiktas onde. farka gidebilecek bir mac son vuruslarin beceriksizligine takildi.

ikinci yarida ise hemen basinda uyuyacaktik bir ara. gs nin oyunu sogutma taktigi besiktasin yorulmasiyla, gs etkili oldu. ve bireysel hatadan kaynaklanan guzel bir vurusla gs golu atti.

nitekim bu sezon 0-0 lik antep macindan sonra en cok aklimin kaldigi mac oldu diyebilirim, yazik oldu.

nit dedi ki...

Bence Gio'nun yaptigi hareket faul degildi. BJKli oyuncu kendi kendine bacagini gio nun onune atip ardindan yere birakiyor kendisini. ama olan oldu tabi.

nocturnal dedi ki...

@ valthord

Keita'nın yaptığını hiçbir GS'li savunmuyor ki. Net kırmızı kart. Ama hem Sancak ile, hem Carlos ile, hem de İbrahim ile olan bütün pozisyonlarında kasti tekme yiyen, omuzu çıkarılmaya çalışan (İbrahim'in yaptığı hareketi başka türlü adlandıramadım hehe), boynuna sarılıp yere savrulan, hatta Antep maçında boğazına dirsek yiyen Keita. İlk hareket Keita'dan gelmiyor, bunu gözardı edemezsiniz. Etki-tepki meselesi. Herkes Keita'yı suçlu gösteriyor ama futbolcuarın kasti şekilde canını yakan hareketlere yaptırım uygulamayan hakemlerimiz asıl hataya düşenler. Aynı şekilde dün de Bursa'lu biri Alex'e yapıştırmış yumruk-drisek karışımı birşey. Bu art niyetli hareketler cezasız kalacaksa hakemler neden var?

cerkez1905 dedi ki...

the silent defender

"gelmiş geçmiş en büyük türk futbolcu arda da, sivok'un hediyesini değerlendirdi"

dostum sen o kadar hızlı araya gir topu kap kendi ekseni etrafında 270 derece dön sonra da topu kale tarafına doğru at be bidaha futbol izlemem...yanlız dikkat et gol at öle vur falan demiyorum topu şaşırmadan o tarafa doğru at...

kendinizi bişey sanıp insanları küçülttükçe ne başarılı insanlar ziyan olur bu ülkede...ama arda turan öle olmayacak.!!!

the silent defender dedi ki...

@Çağrı

sağdan soldan bindirmeler, verkaçlar, 2 ye 1 ler, ara paslarını galatasaray yaptı da biz mi görmedik?

beşiktaş çok iyiydi demiyoruz. ama oyun olarak galatasar'yın bir adım önündeydi.

sağ kanadı kullanmadık. soldan ortalarla bi kaç kez yokladık. galatasaray'ın barış'ın pozisyonu dışında etkili geldiği pozisyon mu vardı.

hadi beşiktaş top oynamadı da, galatasaray beşiktaş'tan daha fazla ne yaptı ki? anlatın bilelim.

@cerkez1905

arda'nın iyi futbolcu olduğunu biliyorum. kimsenin kimseyi küçülttüğü yok. lakin gelmiş geçmiş en büyük türk futbolcu diyorsun, ki hata orada. arda pozisyonda çabalamış ve golü atmış olabilir. ama ennihayetinde sivok'un tek hamlede uzaklaştırması gereken bir topta hata yapması ile öyle bir fırsat buldu. yaptıklarını elbet ben yapamam. ama normal bir futbolcunun yapabileceğinden fazlasını yapmadı gol pozisyonunda. maçın geri kalanında da etkisizdi. başta dediğim gibi arda'nın iyi futbolcu olduğunu biliyorum. hepsi o kadar.