9 Ocak 2010

Patrick Vieira

2006 Dünya Kupası öncesindeki Calciopoli skandalı patlamasa o güzelim Juventus kadrosu çok iş yapardı İtalya'da. Gidenlerin hepsini kulübü satmakla suçladı Juventus taraftarı. En çok da Cannavaro'yu. Gün geldi adam kulübe geri döndü. Alışıyorsun yani zamanla. O da İbrahimovic ile birlikte Inter'in yolunu tuttu. Milano kulübünde 3 şampiyonluk kazandı ama İsveçli'nin yaptığı katkının onda birini yapmadı. Cam adamlar derneği kurucu üyelerindendir kendisi. Inter ona yılda 6 milyon Euro ödüyordu. Bu rakamın kenarından geçemeyecek kulüplerin ağzının suyu aktı tabii. Ön libero teriminin oluşmasında katkısı olan adamdır Vieira. 2010 Dünya Kupası'nda oynayabilmek adına transfer yapanların arasına katıldı. Eski hocası Mancini olmasa bu fırsatı da yakalayamazdı. Manchester City'de para bol tabii. Inter kariyerini 91 maç ve 9 golle kapadı.
Roy Keane vs. Patrick Vieira

4 yorum:

Schumy dedi ki...

Nasıl yaa Blues Chelsea'nin lakabı değil mi ?

City'nin The Citizens değil miydi ?

ahmetcan_48 dedi ki...

Gerçekten de 2006'da Juventusumuzun en zor zamanında bu saydığınız oyuncuların hepsi takımını sattı. İçlerinden yalnızca birkaç cesur adam kaldı. Manchester United'in kendisine astronomik bir rakam teklif etmesine karşın takımına duyduğu aşktan bir kere bile şüphe etmeyen Del Piero, Buffon, Camoranesi ve Nedved gibi aslanlar takımında kaldı lakin Ibrahimovic, Vieria, Zambroatta gibi karaktersizler parayı aşka tercih ettiler. Lakin günü geldi. Juventusumuz bütün geçmişin hesabını herkese soracak. COMING SOON.

Unknown dedi ki...

Artik beli donmez olmus bu adamdan ne verimi almayi dusunuyor acaba City?

Lorik Cana'yi kapsalardi keske zamaninda Sunderland'den once...

De Jong - Cana fena olmazdi...

baldur dedi ki...

vieira isterse 40 yaşında olsun vieira'dır, alexandre song ile karıştırmayın, adamın premier ligi tanıması yeter, ayrıca ön libero olarak zengin değildi manchester city.