9 Ocak 2010

Otobüsle Gelmeyin Demedik Mi?

Angola zaten yıllardır hazır bir savaş filmi platosu. Togo milli takımına silahlı saldırı sonrasında savunması da güzel Angola'nın(!) "Biz size otobüsle gelmeyin demedik mi kardeşim? Bu şartlarda güvenliğinizi garanti edemeyeceğimizi söylemiştik." Üç ölünün çıktığı otobüsteki futbolcuların Pazartesi günü Gana maçına çıkmasını elbette ki kimse beklemiyor. Öncelikle bu maçı erteleyecekler. Togolular doğal olarak ülkelerine dönmek istiyorlar. Angola'ya gelen milli takımlar arasında pasaport bilgilerini bildirmeyen ve güvenlik kriterlerine uymayan tek ülke Togo'ymuş. Tabii da bu da Angola'nın savunması. Haziran ayında Dünya Kupası finalleri için panik şimdiden başladı. Afrika Kupası'nda Nijerya yedekte bekletiliyordu. Herhangi bir aksilik halinde finalleri orada oynayacaklardı. Güney Afrika'da güvenlik tedbirlerini katlanarak büyüyecek elbette.

9 yorum:

ebirinci61 dedi ki...

peki sormazlar mı bre angola hırsızın hiç mı suçu yok?

mustafa taha dedi ki...

belgrad'da patlayan bombayla londra'da olimpiyat duzenlemek tehlikelidir demekle aynidir bu olay sonrasi guney afrika kupa icin tehlikelidir demek...

ACY dedi ki...

güney afrika aşşa yukarı bir avrupa ülkesi gibidir bu tip olayların orada olacağını hiç sanmıyorum dünya kupasına zarar geleceğini de sanmıyorum ama artık birileri şu afrika kupasının ne kadar gereksiz anlamsız olduğunu farketsin, bir de sezon ortası yapıp liglerin içine etmeleri cabası

pompelmo dedi ki...

Angola'da sadece şehirler güvenlidir, kırsalından geçilmez. Geçen belasını arar.

mustafa taha dedi ki...

@Clean Shit

O zaman Avrupa Futbol Şampiyonası ve Copa AMerika'da gereksiz onlar da yapılmasin...

Adsız dedi ki...

@Clean Shit

Kuzey yarım küre ülkesi olmak, onların bu eğlencesine gereksiz deme hakkını bize vermez. Bizde sezon ortası denen şey onlar için sezon ortası değil yaz mevsimine denk geliyor. Amaçları senin-benim liglerimin içine etmek değil, senin-benim gibi iki yılda bir kendi ülke takımlarının mücadelelerini seyretmek. Bu noktada "mustafa taha"ya hak vermemek elde mi? O zaman Avrupa Futbol Şampiyonası ile Copa Amerika da gereksiz ve yapılmasın.

salamy dedi ki...

Bunu konuda ben de köşemde düşüncelerimi yazdım. isteyenler www.salamysalamy.blogspot.com a bakabilir.

Radical Media dedi ki...

G.Afrika da korkunç güvenlik sorunları yaşayan bir ülke. Özellikle Beyazların iktidarı devrinden sonra siyah kabileler arası çatışmalar ve beyazlara yönelik silahlı saldırılarda çok büyük miktarlarda artış oldu. 90'lı yıllarda bunları yazmaya çalışan kimi İngiliz ve Amerikalı gazeteciler anormal tepki aldıkları için herşey mandela'nın Hulusi Kentmenleştirildiği bir çiçek bahçesi gibi tasvir edildi bugüne değin. Gene de Nijerya , Mısır , Tunus ,Kenya ( En olabilirleri bunlar gerisini hesplayın artık ) gibi ülkelere göre G.Afrika ehven-i şer kalıyor. Ben kendi adıma kupanın Afrika , Kuzey Amerika veya Asya'da düzenlenmesine sıcak bakmıyorum. Geçen sene de bu blogda yazmıştım bu dünya kupası şu ana kadar yaşanmamış skandallara ve güvenlik sorunlarına gebedir. Daha şimdiden G.Saray'ın stadında olanlara benzer şekilde FIFA inşaatlara bir anlamda kayyum oldu da işler yürüyor. Yazın görücez herşeyi.

Tayshaun dedi ki...

Otobüsle gelmeyin diyen Angola değil, Afrika futbol konfederasyonu.