19 Ocak 2010

Neeskens ve Lucas Neill

Hikayeye Eninde Sonunda Benim Olacaksın başlıklı yazıyla giriş yapmak lazım... Tarih 14 Temmuz 2006, Barcelona 1.5 ay önce Şampiyonlar Ligi'ni kazanmış Paris'te. Rijkaard'ın 2. adamı Ten Cate gidiyor. Yerine gelen isim Neeskens. Bütün operasyonu Cruyff'un yaptığını söylemeye gerek yok tabii. Neeskens, Avustralya Milli Takımı'ndan geliyor. Rijkaard'a önerdiği isim Lucas Neill. Avustralyalı o sezon Blackburn Rovers'ta. Liverpool da fena halde peşinde. Kulübü de kolay kolay bırakmaya niyetli değil. İtalya'da şike skandalı yüzünden küme düşürülen Juventus'tan firarlar başlıyor. Defansa adam arayan Barcelona da dört ayak üzerine düşüyor. Thuram ve Zambrotta'yı alıyor. İtalyan ve Fransız'ın Barcelona kariyerleri pek de parlak olmayacak ama kim bilebilir ki! Thuram 4. stoper oluyor takımda. Lucas Neill defteri de kapanıyor Barcelona. Neeskens ve Rijkaard için demek ki kapanmamış ki Avustralyalı bu akşam İstanbul'a geldi.

11 yorum:

sambalici dedi ki...

araştırmacı gazeteciliğin son noktası, helal aceto.

Halim dedi ki...

rijkaard gibi neil'in de kontrati 1.5 yil sonra sona eriyor. ilginç.

bu arada santrfor kim olacak ? bence halil altintop fena transfer olmaz. baros tan çok nonda tipinde oyuncu olmasina ragmen en azindan baros iyilesene kadar goturur diye dusunuyorum. nonda'dan kotu olamaz yani. schalke de magath onu dusunmuyor, yil sonu kontrati da bitiyor. bence maliyeti pek fazla olmaz. hem halil transferiyle sezon sonu için agebeyinin basini da baglamis oluruz. gerçi yillar once canaydin formasini transfer etmisti. o da bi nevi on protokol sayilir :D

orta sahayada bi aurelio hiç fena gitmez hani

Emre Erdogan dedi ki...

Neeskens şu Babel'i de evvel zaman içinde çok istemiş olsa da şimdi alsak onu...

İsim dedi ki...

E ama Rijkaard 'Ben ne yapayım 31 yaşındaki futbolcuyu' dememişmiydi?
Yalanmıydı şimdi bunlar.
Rijkaard ile Neskens'in haberi varmıydı yani bu transferden?
Haldun Üstünel ani bir kararla imzayı attırıp gece cepten aramammışmıydı size bir stoper aldım ismi de Lucas Neill diye.
Aaaaa.

Atilla Çelik dedi ki...

Adnan Polat seçimi kazansın, işler yolunda gitsin, 1,5 yılın sonunda eminim ki Rijkaard ile sözleşme uzatılır. Uzatılmalı da. Zaten seçimi Adnan Polat kazanamazsa yeni gelen yönetim Rijkaard'ı çat diye gönderirse şaşmam bile. Sırf bu yüzden bile Adnan Polat'ın 100 yanlışı olup 10 doğrusu olsa bile Rijkaard doğrusu nedeniyle Adnan Polat'ın devam etmesini isterim. Hem de fazlasıyla...

metak dedi ki...

@Atilla

100 yanlış 10 doğru falan abartmayalım da dua edelim yönetim kalsın ve değişim devam etsin.

cerkez1905 dedi ki...

Adnan Polatın 100 yanlışı 10 doğrusu var diyen arkadaş a canaydının başkan olduğu her hangi bir takımı tutmasını öneriyorum...şayet biz GALATASARAY taraftarı olarak son derece memnunuz başkanımızdan önümüzde seçim 10 senelik de olabilir yanii no problem...

moist dedi ki...

döve döve öldürdünüz Atilla'yı :) öyle demek istememiş adam. Adnan Polat'a yanlış işler yapıyor diyenler var, hem basında hem camiada. Onlara cevaben; sırf Rijkaard'ı getirdi diye devam etmeli diyor adam.

@delioglan

nesi ilginç? çözemedim ben buradaki ilginçliği. buradan da bir şeyler çıkarıp yazarsa hürriyet falan hiç şaşırmam.

mirmak dedi ki...

Rijkaard için bir platform oluşturulmalı! Galatasaray'ın geleceğini düşünen her mantıklı insan Rijkaard gibi bir teknik adamın takımda kalması için çok ama çok uzun süreli bir kontrat önerilmeli.

Ben çok korkuyorum, yönetimin medyaya uyup ufak ta olsa Rijkaard'a karşı olumsuz bir tavır içine girecek diye çok çekiniyorum.

Barcelona nerden nereye geldi.Barça bu kadar keyifle izlenirken bunun mimarının Rijkaard olmadığını kimse inkar edemez sanırım.Dünyada hem oyuncu hem de teknik adam olarak Şampiyonlar ligi kupasını gören 5 insandan birinden bahsediyoruz.

Her ne olursa olsun, Galatasaray bu sezon sonunda ya da bir an evvel Rijkaard ve Neskeens'e uzun süreli bir kontrat önermelidir.

Rijkaard'ı belki bizim ligimiz kesmeyecektir.Ama bu adam para için Galatasaray'a gelmedi!Ve uzun dönemli bir proje ile karşısına çıkarsak ve avrupa mantalitesi ile bu teknik adama yaklaşırsak/davranırsak yönetim olarak Galatasaray Avrupa'nın doğu ucunda batısındaki Porto'dan daha iyi bir kulüp olacaktır.

Transfer edilmek istenen oyuncuların Rijkaard ismini duyması bile ileride transferi daha da kolaylaştıracak bir etken olacaktır.

Eğer Galatasaray bir transfer yapacaksa,ne bir forvet ne defans ne de orta saha oyuncusu olmalıdır,
bu sezon sonlanmadan yapılması gereken transfer F.Rijkaard ve Neskeens olmalıdır.

Burdan galatasaray ve türk futbolu'nun geleceğini düşünenlere seslenmek istiyorum,F.Rijkaard için bir platform oluşturmalıyız belki komik gelecek bazılarına ama sesimizi güçlü bir şekilde duyurabileceğimiz sivil toplum örgütü gibi bir taraftar oluşumu yaratmalıyız.

Yabancı hayranı filan değilim, Rijkaard ile altyapıdan daha fazla genç oyuncuyu izleme şansı olacağını düşünen biriyim.

Rijkaard ile en az 2015'e kadar(hatta daha uzun süreli)bir kontrat yapılmalı!

Rijkaard'tan bile bonservis alma şansımız olur en azından,unutmayalım ki Galatasaray mı Milan mı diye sorsak Rijkaard'a herhangi bir zaman diliminde, Milan/Barça/Ajax deme olasılığı Galatasaray'dan fazladır.

Bu yüzden istediğim transfer Neill ya da forvet değil, Rijkaard'tır.

Yalvarmam gerekirse yalvarabilirim, Rijkaard'a uzun süreli kontrat lütfen!

Halim dedi ki...

@moist

kariyerli yabanci futbolcularla anlasma yapiyorsan bence en az 3 yillik yapmalisin. yarin birgun neil'i satmaya kalksa epl veya championshipten rahat bi alici buluruz. ama 1.5 yil sonra kalmasini isteyince, ingiltere ve tr arasinda seçim yapmak zorunda kalacak ve ingiltere'yi seçecek.

mesela kewell'a astronomik rakamlar onerilmedikçe kewell kalmaz. sakatliktan gun yuzu gormeyen adam florya rehabilitasyon merkezinde hayata geri dondu, ve sezon sonu bonservisi elinde, saglam bi takimla anlasacak. alkolun gozune verildigi cibil cibil partiler, sabahlari yenen domuz etli fish&chips, maçlardan once yenen mars,snickers gibi ivir zivirlar, kopek pisligi kokan sokaklar.. kewell bunlari fazlasiyla ozlemistir. hem karisi ve çocuklari orada çalisiyor/okula gidiyor. onlari hergun gormek varken ne diye atalarinin savasmaya zorlandigi galllipoli'ye uzak olmayan istanbul'da kalsin ? yanlis anlama olmasin, kewell karekteriyle,agabeyligiyle,profesyonelligiyle 4x4luk oyuncu ama sezon sonunda kontrati 2 yillik oldugu için çekip gidecek. bizi avrupa veya ligde sampiyon yapmadan giderse, kewell'e hakkimi helal etmem!

moist dedi ki...

@delioglan

Tamam ben yanlış anlamışım :) Hürriyet vb. Galatasaray'ı karıştırmaya uğraşan yayın organlarının ürettiği "conspiracy" teorilerinden biri daha sandım 1.5 yıl olayını :)

Valla çok haklısın ama Kewell'la 2 yıl değil 1 yıl bile imzalayabilirlerdi en başta. Çünkü kapalı kutuydu, almak büyük bir riskti. Kimse böyle bir patlama beklemiyordu. Del Bosque vb. facialardan sonra Rijkaard'a da temkinli yaklaşmış olabilirler. Neill da çok iyi bir transfer gibi gözüküyor ama Meira gibi olup olmayacağını bilemiyoruz daha.

Veya Rijkaard 2 sene futbola döndükten sonra Avrupa'ya gitmeyi planlıyor olabilir. Demek istediğim bunların mantıklı bir açıklaması vardır. Ama umarım Kewell'la da Rijkaard'la da uzun süre beraber oluruz.

Özellikle Rijkaard Jupp Derwall etkisi yapacak bu takıma. Belki de daha büyüğünü. Emre Çolak'ı, Sabri'yi, Barış'ı, Mustafa'yı 6 ayda getirdiği nokta bile yapabileceklerinin kanıtı. Tabii yeteri kadar kalırsa...