17 Ocak 2010

Messi 101

Barcelona tarihinde 100 gol barajını geçen 15 futbolcu vardı. Dün gece 16 oldu. Messi 22.5 yaşında Barcelona tarihinde 100 golü geçti ve bunu başaran en genç futbolcu oldu. Maça 99 ile başlamıştı. 100. golü basitti ama 101'de yine nefis bitirdi. Barça tarihinde en çok gol atan futbolcu 235 ile Cesar. Kubala'nın 196, Rivaldo'nun 130 golü var. Santrfor olmayan bir oyuncunun 22 yaşında bunu başarmış olması ancak adının Messi olmasıyla açıklanabilir galiba. Kariyeri boyunca Barcelona'da kalırsa bu rekoru kırabilir ama Barça çoğu zaman yıldızlarını yiyen bir kulüptür. Dün gece THY, Camp Nou'da göründü. Yarın da sponsorluk anlaşmasının töreni var. Türkiye'den de birçok gazeteci 3 günlüğüne Barselona'ya gitti. Umarım uzun uzun anlatırlar Barselona anılarını...
Barça ve Kaçan Yıldızlar

14 yorum:

berthelemy dedi ki...

yakışır thy'ye.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Başlık Ronaldo'nun alması gereken dersin ismi!

mvpatakan dedi ki...

ilk gol basit miydi ? yapma aceto, kaç fitbolcu öyle düzeltebilir o topu ?

BT dedi ki...

@Atakan
Messi standartlarına göre basitti:)

SirEvo dedi ki...

Basit olan önüne düşen toptu işte, diğeri felaketti tabi. Adam topu düzeltmesiyle bir anda 3-4 oyuncuyu oyundan düşürdü. Bu yaşta 101 yaptıysa, 30'a geldiğinde genel toplamı ne olacak bu adamın Barça'da oynamasa bile?

Unknown dedi ki...

Messi'nin Barcelona'ya olan sevgisi çok farklı.Maradona,Rivaldo,Ronaldo,Romario tipik güney amerikalılar zaten,barcelona taraftarı olduklarını zannetmiyorum.Figo zaten belli etti kendini.Messi gözünü açtıgında barcelona yo görmüs zaten.Tüm rekorları alt üst ederek en büyük barcelona efsanesi olacaktır.

aşkın dedi ki...

Ayrıca gol krallığında 1. sıraya yükseldi.
Şutlarını kale direğinin yukarısına değil aşağısına (!)nişanlarsa ağları yırtan goller görebiliriz.Bazuka gibi çekiyor.

Ozan Gunduz dedi ki...

messi dün gece 101'inci golünü attı ancak maçın asıl kahramanları abidal ve xavi idi kuşkusuz. abidal neredeyse hatasız tamamladı maçı.

linguisticsfc dedi ki...

valla dun oyuncular tunelden sahaya girerken thy yi gorunce bir mutlu oldum. hoş, bana ne oluyosa artık

Kasux dedi ki...

bende çok merak ediyorum messinin gelecekte nerelerde olacağını ama inşallah hep buralarda kalır kim bilir belki bursaya yolu düşer.tamam bu biraz hayal oldu kabul

Kapali Ust dedi ki...

Messi kadar olmasa da yine yetenekli bir Arjantinli Jesus Datolo İstanbul'a 50 dakika uçuş mesafesi kadar yaklaştı. Jesus Datolo Olympiakos'a imzayı attı bugün.. Türkiye'de de baya fanı vardı kendisinin Arjantin günlerinden kalma..

nerduban dedi ki...

bu ilk değildi. villareal maçında da gördüm diye hatırlıyorum thy yi nou camp da.

Doğan Kelleci dedi ki...

Messi'yi ekranda izlerken çocukça bir mutluluk yaşıyorum.
İlerde toruna torbaya anlatabilecek benzersiz bir zaman diliminin içinde olduğum hissine kapılıyorum fazlasıyla.

bonaventure dedi ki...

tam katar olduk!