12 Ocak 2010

Kaka Anlatıyor

Kaka'nın bugün 24 yaşında olan kardeşi çocukken ağabeyine Ricardo demeyi başarabilseydi, Brezilyalı belki de Juventus forması giyecekti! Ne alaka değil mi! "Kaka"nın nereden geldiğini anlatıyor Ricardo Leite katıldığı radyo programında. Kardeşler hep böyledir ya, adınızı telaffuz etmekte zorlanırlar. Kardeşi de "Kaka" deyip çıkmış işin içinden. Gün geldi, Kaka'yı -ki transferde parmağı olan adam bugünün teknik direktörü Leonardo'dur- Milan bitirdi . Kaka, o tarihte ülkesinde 250 bin dolara oynuyordu. Juventus da talipliydi, sonraları şike skandalı yüzünden hayatı kayan Luciano Moggi'ye sordular. Kel Moggi, "Biz öyle ismi olan adamı almayız" dedi. Buffon da ertesi gün "Beni(Soytarı) niye almış ki" dedi. Neyse bu çok bilinen hikayedir.
Kaka'nın İsa'nın Atletleri Üyesi olduğunu çok zaman önce yazmıştım. Hatta o grubun en ünlü sporcusu da Kaka'ydı. Gelin görün ki; Kaka bunu yalanlıyor röportajında. "O gruba yardım ediyorum Onlar bir araya gelir, İncil okur Hz. İsa'yı konuşurlar ama ben katılmam" diyor. Tabii Katolik İspanyollara araya, "Siz Evanjelistlerin farkı nedir?" sorusunu da eklemişler. Kaka, Hz. Meryem dahil Hristiyanlıkta geçen tüm "Saint"leri kabul etmiyor; sadece Hz. İsa'ya inanıyor. Neyse dönelim futbola. Real Madrid Başkanı Perez sözünü tutan adamdır. Kaka'ya 2002 yılında bir maçta rastlamış. "Bir gün bizim takımda oynayacaksın" demiş. Kaka da ne desin o zaman? "Bakarız..." demiş.

6 yorum:

Kasux dedi ki...

isanın aletleri diyince hep gülüom yaw:)

sukullaci dedi ki...

"Hz. Meryem dahil Hristiyanlıkta geçen tüm "Saint"leri kabul etmiyor; sadece Hz. İsa'ya inanıyor"
sanki daha mantıklı gibi geldi bana.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

they're not catholic. i think they're secret jews. and jews are against catholic church always. they like money and show. a true catholic doesn't like money and show. a true catholic doesn't follow these orders. a true catholic follow only jesus (MESSIAH) and saints.

varol döken dedi ki...

isa'nın atletleri bana hep çiftkaplan'ın son serisi gibi geliyor...

çiftkaplan fanila giyen futbolcu ne güzel futbolcu...

BT dedi ki...

@varol döken
rezervasyon tamamdır. bol sigaralı yerden

Santiago dedi ki...

31 ligas y 11 eurocopas galiba Yalçın Küçük'ün ispanya şubesi :)))