1 Ocak 2010

İspanyolların Kalbi

İspanya güzel ülke ama havasından mı suyundan mı bilinmez nedir son yıllarda futbolcular genç yaşta ya saha ortasında yığılıp kalıyor; ya da erken teşhisle kariyerlerine son noktayı koyuyorlar. Sevilla'lı Puerta oyun içinde kalp krizi geçirmişti, kurtaramadılar. Espanyol kaptanı Dani Jarque kampta kalp krizi geçirdi, o da yasa boğdu ülkeyi. Real Madrid'de De la Red orta sahada harika top oynamaya başlamıştı, teşhis sonrası kariyeri bitme noktasına geldi ya da bitti. Son olarak Sevilla'da 23 yaşındaki Sergio Sanchez'in kalbindeki problem nedeniyle bırakın futbolu spor yapması yasaklandı. Adı geçen isimlerin hepsi 25 yaşında. Bu ne büyük rastlantı ve/veya talihsizliktir ya da ne oluyor bu İspanyol alt yapılarında!

5 yorum:

MizahiGeveze dedi ki...

Ne olacak pezolar basıyolar hormonu basıyolar ilacı 25 günlük tavuk gibi olup çıkıyor futbolcular.

Töbe töbe.Yazık gencecik insanlar.

aşkın dedi ki...

Sıcak ve nemli havada profesyonel spor?
İzmir ve Adana neden Süper Lig'de değil sandinista?

Unknown dedi ki...

bu hastalığın adı ihss(idiopatik hipertrofik subaortik stenoz)

ani sporcu ölümlerinin önemli bir bölümünden sorumlu.

20'li yaşlarda olması rastlantı değil, hastalığın seyri böyle.

peki neden hep sporcularda var?
-çünkü semptomlar efor ile ortaya çıkıyor

peki neden eskiden yoktu?
-eskiden de vardı ama o zamanlar adına "ecel" ya da "vadesi yetti" deniyordu.

umarım yardımcı olmuştur.

Minero dedi ki...

Benim de aklıma ilk gelen şey İspanya iklimi ve İspanyol sporcuların beslenme düzeni idi. İspanyol futbol federasyonu kapsamlı bir araştırma ve resmi liglerde oynayan her oyuncuya detaylı tetkik gibi önlemler getirebilir...

Doga dedi ki...

Benim ilk aklıma gelen hormonla bilinçsiz destektir. Amatör liglerde hakemlik yaptığım yıllarda altyapı antrenörlerinin gururla anlattıkları bilinçsiz hormon ilaçlarını gördükten sonra akdeniz insanı ve ispanyol rahatlığı ile aynı antrenör kafa yapısı aklıma geliyor.