17 Ocak 2010

Geri Döndü

Gecenin bir vaktine yazı konusu olsun. Bugün Siena'ya 3 attı ve San Siro'yu salladı.
****
01:00
Maçtan hemen sonra açtım bu başlığı, başka türlü başlayabilirdi bu yazı. Ronaldinho'nun bu akşam verdiği demeç değiştirdi yönümü. "Artık sevildiğimi hissediyorum" diyor Ronaldinho. "Taraftarlar beni seviyor ve saygı duyuyor. Ben de bunun karşılığını vermeye çalışıyorum" diye de devam ediyor. Aslında onun ortadan kaybolduğu ve tekrar geri döndüğü bugün arasında kalan zaman diliminin de kilidi sevgisizlik. Kim sevilmek istemez ki bu hayatta? Barcelona'nın en sevilen adamıyken üstüne gül kokladılar Katalanlar. Doğrusu yeni sevgili de pek alımlı, pek havalıydı. Severken karşındakinin kusurlarını yok sayarsın ya, Ronaldinho'nun kusurları da aşk bitince ortaya çıktı Barcelona'da. Alemci, geçimsiz, arıza, kilolu... Hepsi göze batmaya başladı ve ilişki gün geldi uzadığı yerden koptu. Futbol dünyasının en tepesine tırnaklarıyla çıkmış bir adamın -paraşütle de değil- serbest düşüş yaptığı kariyerinde tüm bu travmaları yaşamış olması doğal. Şöhretin bedeli, şöhretin getirdiği servet ile ödenmiyor ne yazık ki. Adisyonu ödeyip çıkamıyorsun o dünyadan. Açıkçası ben de "bir daha eski günlerine dönemeyecek. Milan ya tutarsa diye göle maya çaldı" diye düşünenlerdendim. Bahsettiğimiz adamı futbolu şov olarak gören, tribünleri ayağa kaldıran, bir kerede geçebileceği bir adamın belinden su almak için türlü numaralar deneyen ama en sonunda El Clasico tarihinde Santiago Bernabeu'da Real Madrid'li baba oğula kendini alkışlatan bir sanatçı. Milan taraftarının, "ellerimle büyüttüğüm solarken direttiğim çiçeğimi ellere verdin" ile sevdiği Kaka bir başka aşka yelken açınca, kollarını açmış bekleyen bu eski kulağı kesikle beyaz bir sayfa açmak kaçınılmaz oldu elbette. Bunu mevsimlik pamuk işçisi gibi gelip giden Beckham başaracak değildi elbette. Biliriz ki, Brezilyalılar zordur, çiçek gibi sulamak zorundasındır onları, pamuklara sarıp sevmek gerekir. İşte sevildiğine ikna olan bu adam yeniden doğdu San Siro'da. Geçen hafta sahada olmayan Juventus'a iki gol atmıştı, bu hafta da Siena'ya 3 kez santra yaptırdı. Biz futbolseverler de az vefasız adamlar değiliz elbette. Onun üzerine çok gül kokladık, çok kramponla kırıştırdık, daha genç olanları aklımızı çeldi. 2000'ler çokça bu adamdır aslında. Hülasa, eski aşkların değerini bilmek lazım çünkü Murathan Mungan'dan emanet alırsak eğer: "Bir aşk birçok aşktan yapılıyor ve ayrılınmıyor hiçbir seferinde..."

41 yorum:

AbSurDMaN dedi ki...

Özlemiştik...

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Yürü be Roni...Sana Messi için bile ihanet edemedim...

gianfresco dedi ki...

Hele o son golü yok mu...

vino alla fine dedi ki...

%100'ü ile oynayan bir Ronadinho'ya ne Messi ne Ronaldo rakip olabilir.

Halim dedi ki...

sizin gibi gençleri man utd karsisinda gormek isteriz :D

Unknown dedi ki...

eş dost,futbola uzaktan bakanlar noldu ronaldinho'ya dediklerinde biraz topluyor bu hafta izledim iyiydi yine çalım attı filan idyordum.2 aydır bi kıpırdanması vardı.bugün itibariyle artık toplandı diyebiliririm :)dünya kupası etkisi herhalde...

Adsız dedi ki...

ben herkesin dı$ında kalan biriydim. herkes ronaldinho bitti, olmaz artık derken ben ona destek olurdum kendi kendime. daha 28 ya$ında, futbolunun en olgun çağındaki adam(kli$elerin kralıdır bu da) nasıl olur da -biter- bunu hiç anlayamadım.

milan gibi bir takımda onun geri döneceğini biliyordum. ronaldo yapmıştı bunu, küçük ronaldo neden yapamasındı ki?..

pes serisinde her daim favorimdir ronaldinho. bo$ yere abartılmı$ bir cristiano ronaldo ve messi haricinde oyunun her zaman en iyisidir o. en çok sevindiğim nokta, onu 2010 dünya kupası'nda izleyecek olmamdır. sakatlık haricinde bu kesin gibi görünüyor. ilk 11'e adriano ve ronaldinho'yu yazdım ben $imdiden..

ayrıca bir geri dönü$ hikayesi de adriano için yazılabilir mi bülent abi?

SirEvo dedi ki...

87'de kapattım maçı 1 tane daha atmış, hem de süpermiş gol. Şans işte...

Egé dedi ki...

bitti bu adam hiçbirşey yok dendiğinde içim acırdı,mutlu oldum şimdi,kötü de oynasa duruşunu severim,duruşu bozulsa gülüşüne bakıp ne sevimli herif derim,reklamlarını izleyip kendime gelirim,adam iyi..

lancey dedi ki...

messi,ronaldo açın aranızı r10aldinho geliyor!

Selocan dedi ki...

Milan'ın toparlandığı haftadan beri aslında geri dönmüştü.O geri dönünce zaten bence Milan toparlandı. Bu hafta çok iyiydi ancak ilk yarının ortalarından beri R10 eski günlerdeki gibi.

MustafaAGCA dedi ki...

Sadece özgüveni geri kazamaya ve istemeye ihtiyacı olduğunu düşünmüşümdür hep. Bu akşam her ikisi de yeterince vardı. Ama maçı izlerken çok sevdiğim Henry yerinde Barça'da sağ kanatta olduğunu hayal ettim. Şu anki Barçaya uymayacağı kararını verdim kendimce. Barça bu tarzda yalnızca bir tek oyuncu kaldırabilir. 2.si fazla gelir. Şu an o oyuncu da Messi...

AbSurDMaN dedi ki...

Bu arada yazmadan geçmeyelim bu maçtaki Borriello'nun golü de tam bir santrafor golüydü.

muzoz dedi ki...

ronaldinho zaten belli de beckham geldikten sonra korner asistlerinde gözle görülür artış :) gerçekten takdire şayandır. beckham olan bir takımda artık 3 korner bi penaltı uygulamasına geçilsin daha karlı olur gibime geliyor :))

orchel dedi ki...

ronaldinho'nun çöküşünü ben hedeflerine ulaşmış olmasına bağlamıştım.. şimdi anlaşılan yeni bir hedefi var bu da dünya kupası herhalde.. umarım yanılıyorumdur da akıllanıp 3-5 sene daha bize mükemmel futbolunu izletir.. ne messi ne ronaldo onun eline su bile dökemez..

şimdi aynı hedefsizlik tehlikesini ronaldoda da görüyorum.. son 2-3 senedir r. madrid diye ağlayan adam sonunda istediği yerde..

messi ise burada ön plana çıkıyor çünkü herhangi bir yıldız gibi kendini ön plana çıkartmıyor..

gökhan özdemir dedi ki...

çok özledik hem de çok.. bu arada boriello italyada ibra'nın eksikliği hissedilmesin diye garip garip goller atıyo :))

Unknown dedi ki...

Hep buradaydı zaten!

tofi dedi ki...

3. gol güzeldi..yalnz forma girdi, iki hafta evvel de ceza alanına girmeden eski yapıgı hareketlerden birini yaptı, adamın aklı böyle alınır...milan takımı oturttu, interle çekişir, sampiyon bile olabilir.

Frentzen dedi ki...

Ronaldinho benim için bir numaradır. Ne Messi ne Ronaldo ne Baki Mercimek...

caveksk dedi ki...

bu gidişle elano dünya kupasını tv den izleyecek galiba.

ACY dedi ki...

saman alevi.. hiç bir zaman eski fizik gücünde ve kıvraklığında olmayacak o bel bir daha eskisi gibi dönmez.. messi de çoktan yolunu almıştır ronaldinhoyu geçmiştir...

forzaMANU dedi ki...

@rot

Elano var mı ilk 11inde??:)

ayrıca katılıyorum sizin gibi gençleri old traffordda görmek isteriz:D

A dedi ki...

Emre Çolak da döndü bu gece :)

brk dedi ki...

messi değil ama c.ronaldodan her türlü iyidir bu adam...

bonaventure dedi ki...

milanda kendini tekrar gösterip avrupanın büyük kulüplerine transfer olmak istiyor dünya kupasından sonra.
bakın beyler bana bu ronaldinhonun performansı hiç inandırıcı gelmiyor. demedi demeyin.

cerkez1905 dedi ki...

benim izlediğim en iyi oyuncudur kendileri..chelsea barça maçlarında yaptıklarını tekrar tekrar izlerim...

Joker dedi ki...

insanı barça fan yapacak kadar muhteşem oynadığı o günlere geri dönebilmesini isterim. ne messi ne cr ne başkası o dönemin roni'si kadar etkileyici gelmiyor bana hala. elle atılmayacak golleri ayakla atardı :)

erdincinho altunozzi dedi ki...

messi bira ise; ronaldo vodkadır,ronaldinho ise babanızla içtiğiniz ilk rakıdır..

berthelemy dedi ki...

haftaya milano derbisi var. orda da şov yaparsa kesin geri döndü demektir ki futbolu seven herkes için müthiş haberdir. haftaya kazanırlarsa o havayla milanı şampiyonluk için daha şanslı görüyorum. alemin en büyük loser'ı inter ensesinde milanın nefesini hissederken şampiyonluk baskısını kaldıramaz. bu arada juventus 5.liğe düştü şampiyonlar ligine de gidemeyecekler. lazio da küme düşerse şaşırmam.

insivible dedi ki...

sanirim iki senedir okudugum en guzel yazinizdi. tesekkur ederim.

alchoburn dedi ki...

ronaldinho 90'ların bir nevi 10 numarası aslında. sevmemiz da ondan, yermemiz de. aynı şekilde messi ve ronaldo2nun kariyerleri ilerledikçe ve futbolun yapısı değişip de onlar eskidikçe onlara da iğneleri batıracağız.

A . A dedi ki...

chelsea- barcelona eşleşmesinde yaptıklarını kim unutabilir.


"mevsimlik pamuk işçisi beckham" ise
muhteşem olmuş aceto.

gunahkargecelerintovbekarcocugu dedi ki...

Maçı statta izleme şansına eriştim dün, felaket soğuktu ancak goller, özellikle Boriello'nun ve Ronaldinho'nun son golü hissettirmedi soğuğu. Taraftarların Ronaldinho'ya çok fazla ve diğer futbolculardan ayrı bir sevgisi var. Tüm maçın yarısında neredeyse Ronaldinho'ya (Inter'e edilen küfürleri saymıyorum =)) özel tezahüratlar yaptılar. Bu sevginin karşılığını da şu an veriyor bence. Gollerden sonra solo danslar falan (bkz: Sambacı) Bir de haftaya Inter'e patlasa da azcık daha sevinsek =)

SAFÆ dedi ki...

Son 10 yılın en iyi futbolcusu !!!

Koray dedi ki...

Muhteşem bir yazı aceto, kalemine sağlık!!!

varol döken dedi ki...

onun sahada hem de en zor maçlarda yaptığı hareketleri bugün antrenmanda yapamaz dünyanın en iyi futbolcuları...

gelmiş geçmiş maç içerisinde en etkili (yani laf olsun, gösteriş olsun diye değil, oyuna skora etki eden) spektaküler hareketleri yapan adam...

MuRaTGRB dedi ki...

Bende Ertem Şener'den bir alıntı yapmak istiyorum; Yıldız özlemiyle yanıp tutuşan futbol için çölde bir vâhâ: Ronaldinho!!! Geri gelmiş, hoş gelmiş...
Bu arada Bülent abi mevsimlik pamuk işçisi benzetmesi nedir ya :)
Allah'ta seni güldürsün emi...

Ali Ersoy Pembe dedi ki...

O en iyi oldugu zamanlara dair yaptiklarinin kucuk bir ozeti;

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=ronaldinho+gaucho%2F%2315893719

Top cambazindan cok daha otesi kendisi.

gegendiewand dedi ki...

ronaldinho messi karşılaştırmasından tuttuğum adamdı kendisi...yıllarca ne oldu senin ronaldinhına diyerek eziyet edildim...ama bi hattrick içinde messiyi harcamayalım arkadaşlar:)

Anıl Güzelankara dedi ki...

Muhteşem tek kelimeyle muhteşem.

Unknown dedi ki...

kurban oldugum ronaldinho su beeee
herzaman söledim ..messi cristi deyip durmayın lan bana
bu dünyaya futbol tanrısı bi kere gelir o da ronaldinho dur !!
maç içerisinde yaptgı hareketlerin zorluk derecesine kimse erişemedi suana kadar
messi mi ? tipim degil !
cristiano ? bişeyler eksik !
ama ronaldinhom öle mi ya bel kırar..pazara gönderir...tüm çelsi defansını hallac pamugu gibi attıgı maclar ne cabuk unutuldu ?