6 Ocak 2010

Eninde Sonunda
Benim Olacaksın

Baştan söyleyeyim, bu hikayeyi Tarkan'dan "Gül Döktüm Yollarına"yı dinleyerek okumak lazım. "Eninde sonunda benim olacaksın" futbol dünyasında da var. 5 yıl öncesine dönelim. 2005 yazı. Rijkaard'ın Barcelona'sı sezonu şampiyon bitirmiş. Transfer listesinde iki isim var. Thierry Henry ve Julio Baptista. Hollandalı ilk yılında Harry Kewell'ı istemiş alamamış, Luis Enrique, Luis Garcia gibi isimler oynamış sol kanatta. Hesabı Henry'i alıp 4-2-3-1'den terfi edeceği 4-3-3'e monte etmek. Arsenal direniyor, diğer taraftan Baptista için de Barça ve Real Madrid ile kapışıyor İngilizler. Henry'yi o tarihte Arsenal'den koparmak zor. Barça, 20 milyon Euro teklif ediyor. Henry, Arsenal'de kalıyor ve 10 ay sonra Rijkaard ve Henry, Paris'te buluşuyorlar. Transfer görüşmesi için değil. Şampiyonlar Ligi finalinde. Arsenal, Henry'i sezon başında satsa büyük ihtimalle Paris'te Barcelona'nın rakibi olamayacaktı. Baptista da o transfer dönemi öncesi Sevilla'da 25 gol atmış. Arsene Wenger iki sezondur peşinde. Devreye Real Madrid giriyor ve Sergio Ramos ile birlikte Baptista'yı da koparıyor Sevilla'dan. İki baba adamını satan Sevilla'nın çökeceği varsayılıyor, o takım gidip Avrupa'da iki kupa alıyor! Arsene Wenger pes etmiyor. Bir sezon önce aynı takımdan Reyes'i satın almış. Real Madrid'e takasa yolluyor İspanyol'u ve karşılığında Baptista'yı kiralıyor. Rijkaard da Henry'de ısrar ediyor. En sonunda da kavuşuyor. Son sezonunda Henry, Camp Nou'ya geliyor. Fantastik Dörtlü, "ortalığı yıkıp geçecek" diye başlayan sezon. Olmuyor. Eto'o ve Ronaldinho başa bela oluyor. Rijkaard gidiyor. Bir sezon bekleyip geldiği Galatasaray'da 6 yıl önce istediği Harry Kewell karşılıyor onu. 5 yıl önce Barça'ya istediği Baptista ise bugün Roma'da ve Hollandalı'nın yine transfer listesinde olduğu söyleniyor ama bence Inter'e gider!..

13 yorum:

Sponza dedi ki...

şarkıyla okudum, harbi bir farklı tad altım posttan!=)

Unknown dedi ki...

o kasla o topa vurduysa...
o top patlar arkadaş daha da birşey demiyorum.

vino alla fine dedi ki...

baptistayı tesislere caycı olarak mı alıcaklarmıs yada forvete daha uygun birilerini bulamamıslar mı ?

sMAnia dedi ki...

inter ne yapsin baptistayi ... onlarda forvet veya benzer ne var ne yok toparliyorlar ...

ribery11 dedi ki...

İnsanın 15'inde beğenip sevdiği ile 30'undaki aynı mıdır?
Sanmam.
Zamanla herşey gibi istekler ve beğeniler de değişir.Ne Rijkaard o Rijkaard,ne de Baptista o Baptista artık.
Bülent Abi bende sana Tarkan'dan Sen Başkasın şarkısını öneriyorum.

b. dedi ki...

inter pandevden sonra forvet almaz diye düşünüyorum!

Zoma dedi ki...

Şampiyonlar Ligi'ni aldığı sezon sol kanatta Ronaldinho oynamıyor muydu Barca'da? Sağ kanatta da Giuly vardı diye aklımda kalmış. Neden sol kanada adam arıyordu ki Rijkaard?

marcello dedi ki...

abi yoksa baptista galatasaray'a mi geliyor? nedir son durumu, ise yarar mi, ilac olur mu derdimize? sen italya ligi'ni takip ediyorsun, biraz daha detayli anlatsan :)

MBC dedi ki...

inter niye alsin?
forvet bolugu var.. tamam eto´o afrika kupasina gidiyor.. ?

umutation! dedi ki...

hadi naz yapma baptista

Schumy dedi ki...

Baptista Galatasaray'a gelsin çocuğumu keserim :)

Anlayan anladı :)

Sade dedi ki...

belki bi 5 yıl sonra! (içses: Haldun Üstünel şaşırtsın yine bizi)

moist dedi ki...

Baptista gelmesin artık ya. Bi önlibero bi stoper alınsın. Sonra bakarız Baptista'ya falan.

2 yazdır coşuyoruz transferlerle sonu hüsrana doğru gidiyor. Olmuyor bu savunmacılarla bu iş.