21 Ocak 2010

Dentinho

Bir haftadır Dentinho transferi konuşuluyor Fenerbahçe'de. Gökhan Ünal transferi öncesinde Luis Suarez ismini yazdı birkaç arkadaş. "Yapmayın, etmeyin" dedim okuduğumda. Adam Ajax'ta otomatiğe bağlamış. Hollandalıların amacı belli, en yüksek fiyattan çakacaklar. Şimdiden fiyatı 30 milyon bu adamın. Ardından Dentinho daha mantıklı geldi. "Bruno Ferreira Bonfim" dendiğinde galiba bir tek babası "benim oğlum" diyordur. Brezilya'da dişlerinden dolayı Dentinho diye çağırıyorlar. İki kanatta da oynuyor. Çok teknik demenin bir manası yok elbette (!) Andre Santos ve Cristian'ın geldiği Corinthians'ın alt yapısından yetişti ve hala orada. Fenerbahçe'nin bu iki transferden dolayı bildiği bir kulüp Corinthians. Peki Dentinho gelir mi? Napoli de peşinde olduğundan menajeri Mariano Grimaldi bugün İtalya'da radyoya bağlanmış. Oyuncusunun Corinthians'da taraftarın idolü olduğundan bahsediyor. "Brezilya U20 milli takımında oynuyor. Burada 50 bin taraftar önünde oynadığından Avrupa'da oynamaya hazır. Bu yıl Avrupa'ya geleceğini sanmıyorum. Dentinho'nun fiyatının oluşmasını bekliyoruz. Gerçek değerini bulduğu zaman gelecektir" demiş Grimaldi. Bir de pasaport meselesi var. İtalyan akrabası olmadığından Serie A'da yabancı sayılacak. Şubat 2009'da adının geçtiği postta yine İtalyanlar talip olduğunda 10 milyon Euro lafı geçiyordu. Kime giderse büyük transferdir...

23 yorum:

murat durgun dedi ki...

fener aldı deniyor,nedir ne değildir,anlayamadık bi türlü.

nikolatesla dedi ki...

bende o dişlerle ismi Dentinho olmalıydı zaten yazacaktım ki, zaten diş yüzünden almış adam lakabı :)
Rabbimin gücüne gitmesin, adamda kaş desen kaş, diş desen diş, burun desen burun :) azcıkta Laurence Fishburne havası almadım değil. Öndeki iki dişin arası açık oldu mu korkacan bu berezilyalılardan.

memo dedi ki...

fenercell üyelerine mesaj göndermiş dentinho hayırlı olsun diye.

liquefied dedi ki...

izleyen var mı bu adamı daha önce?

MuL€ dedi ki...

@ memo

bu mesaj olayı ciddi mi ya?

res dedi ki...

güvenilir kaynaklara göre bazı kişilere mesaj gitmiş, genç fb bunlara dayanarak açılış sayfasına "Dentinho Fener'de" posteri koymuş, antu anasayfadan ilan etmiş transferi, ekşisözlükte bile başlık açılmış, ancak bir 10-15 dk. içinde bunların hepsi buhar olmuş.

bir fenerbahçeli olarak benim görüşüm -ki eğer bu transfer haberi doğruysa-, fenerbahçe yönetimi bu transferi açıklamak için galatasaray'ın devre arasında yapacağı yıldız transferinin açıklanmasını bekler.

Amaç daha evvel de olduğu gibi haberin etkisini azaltmak ve her zamanki gibi gündemi değiştirip kendi üzerine çekmek.

gerekli gereksiz tartışılır ama, aceto'nun da dediği gibi geldiyse büyük transfer.

Drunk Coyote dedi ki...

bugün duydum bu güzel dişli (!) arkadaşın ismini nedir ne değildir çok bilmiyorum henüz ama buharlaşma olayına face'ten bizzat şahit oldum :)

lionel dedi ki...

kaşlar gözler selçuk inan dan :)

Schumy dedi ki...

Çocuğun biri arkadaşının telefonunda ismini FENERCELL diye kaydetmiş ve sonra mesaj göndermiş. Bunun üzerine eleman gidip GFB Facebook grubuna yazmış, sonra oradan gören bir arkadaş Antu'ya yazmış...

Aşçı şoföre, şoför bahçıvana... :D :D

gegendiewand dedi ki...

daumun güzel ellerinde anelkalar appiahlar harcandı...bu genç brezilyalı işinden ona komisyon vermezlerse bu arkadaşta kayıpları oynar

unknown dedi ki...

gelirse ayakta alkışlarım, gelir mi? Hiç zannetmiyorum..

güvenegüvene dedi ki...

İtalyanlar bu adamı kapar.Fener'e bırakmazlar.Ama gelirsede fener iyi iş yapmış olur.

admin dedi ki...

Emre Belözoğlu twitter'ında yazmış, "İdari Menejer Hasan ve hocamız döndüler, Aykut Hoca brezilyada bir oyuncu ile anlaşmış, yarın imzalanabilirmiş... hayırlısı artık " diye... Emre'nin başı ağrıyabilir. Tabii bu hesap gerçekten kendisininse.

Ali Cahit dedi ki...

gelirse hem fenerbahçe'de hem de diş macunu reklamında oynar :)

BT dedi ki...

@Gökhan
Addı geçen twitter hesabı Emre'nin değil.

sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

Evet kaç gündür geçiyor bu transfer. Hatta bu transfer haberini nasıl yalanlamadı bizim yönetim şaşırdım. Bazı yerlerde de yalanlamadığına göre kesin bunu transfer ediyoruz düşünceleri oluştu. Ama bunu biz alamayız gerçekten. Bize bırakmazlar bunu. Real madrid ayarında takımlar alır bunu alırsa. zaten adamında 2013'e kadar mı ne sözleşmesi varmış.Ama gelse süper olur. ama kafamızdanda hikaye uydurmayalım:)hani uyduranlar varya antu gibi yerler:)

L.E.N. dedi ki...

Ben picodogringo'muydu neydi, evdeki bilgisayarımdaki Sık Kullanılanlar'da kayıtlı bir Brezilya menşei TV'de spikerlik yapan bir medya mensubunun blog'una rast gelince, adama hemen e-mail atıp basınımızda böyle söylentiler dolaştığını söyledim.

Kendisi sağolsun hızlı bir geridönüşte bulundu ve Brezilya medyasında Dentinho - Fenerbahçe bazında hiç bir haber olmadığını söyledi. Hatta ilgim ve Dentinho ile ilgili her yazının altına Türkler'in çökmesinden ötürü Dentinho ve Fenerbahçe üzerine müteakip bir yazı da yazdı.

Fırsattan istifade Andre Santos'taki düşüşü ve karakterini de sorduğumda, "aslını söylemek gerekirse para için gitti ve kısa zamanda Brezilya'ya kiralanmak yoluyla geri dönüşünü temin eder. Kalitelidir ama yürek derseniz o Dentinho'da vardır" diyerek çok aydınlatıcı yanıtlarda da bulundu.

Gereğini bilginize arz ederim.

varol döken dedi ki...

bize dişe dokunur bir sağ bek lazım...

berserk dedi ki...

robinho nun büyük dişli olanı.

Major dedi ki...

@gegendiewand

hadi anelka'yı daum harcadı diyelim bi yere kadar. ama daum'un appiah'ı harcaması ne alaka? appiah fenerbahce'de 3 sezon oynadı. en iyi sezonunu da daum ile geçirdi. alex'i de mi harcadı yoksa daum dentinho'yu harcayacak?

fazla bir daum karşıtlığı var herhalde sende..

sxenixd dedi ki...

@gegendiewand

Daum'un oyuncu harcamaları dillere pelesenk olmuş. Şu yazıları okumanı tavsiye ederim. Hoş bu ön yargıyla okuyacağını da sanmıyorum ya neyse...

http://www.tirajik.com/daumun-harcanan-turk-gencleri/

http://www.tirajik.com/daumun-harcanan-gencleri/

turkuaz0707 dedi ki...

daum, lucio zeroberto gibi brezilyalı süperstarları avrupaya getirmiş ve tanıtmış adamdır. Fener'deki ilk senesinde de alex costa(chelsea'li defans oyuncusu) ve luis fabiano'nun alınması iin çok mesai harcamıştı. belki 1-2 milyon dolar yüzünden gerçekleşmedi son aşamasına gelinen o transferler. Yani demem o ki evet daum türk gençleri pek tutmaz ama iş brezilyaya geldi mi sonuna kadar güvenirim kendisine ve brezilya scautunun da Alper Öcal olduğuna dair kuvvetli kuşkularım var::))

Adsız dedi ki...

bülent abi bugün mehmet demirkol bu transfer konusuna senden alıntı yaparak ve teşekkür ederek değindi.