1 Aralık 2009

İrlanda Evinde Kal

Play-off eşleşmeleri belli olduğunda bloga not düşmüştüm. Gönlümden geçen İrlanda'nın 2010 finallerine gitmeseydi. Olmadı, zor olacağını biliyorduk ama böyle olacağını da tahmin edemezdik elbette. Henry'nin üstüne tüm dünya medyası gelirken Fransızların kendi futbolcularına sahip çıkmadığını da belirtmek lazım. Zamanında Maradona kahraman ilan edilirken, Arjantin adamın üstüne titriyordu. Tabii bu kampanyada Fransa ile sevişmeyen İspanya ve kendi vatandaşları Trapattoni'nin İrlanda'nın başında olmasından dolayı İtalyanlar da sıkı çalıştılar. Sonuçta İrlanda "33. takım olalım" önerisiyle geldi ki; ilk duyduğumda hadi canım oradan dedim. Saçmaydı çünkü. Her hakem hatasından sonra kulüpler ve milli takımlar kurula gitsinler. Hatta Arjantin 86'da kazandığı kupayı geri versin. Olacak gibi değildi. Olmadı da... FIFA yarın kurulda usulen görüşecek ama çıkan karar bugünden belli. İrlanda'ya üzgünüz ama televizyon başındasınız dediler. Henry'nin elinden önce tartışılması gereken play-off'taki seri başı uygulamasıydı. Bu kadar önemli iki 90 dakikada hakem hatalarını minumuma indirmek için -ki azalıyor mu o da şüpheli- Avrupa Ligi'ndeki gibi 5 hakemle de oynatabilirlerdi. Fransızların Dünya Kupası'nda ilk turda elenmesini dört gözle bekleyecek milyar insan var dünyada. O da onların talihsizliği. Ya da Domenech'in kaderi...

12 yorum:

cisco dedi ki...

kesinlikle katiliyorum. seribasi olayinin playoff oynayacak takimlar belli olana kadar bilinmemesi, kararin hangi takimlarin playoff'a kaldigina gore belli olacagi izlenimi uyandirdi. (ki isin asli biraz da oyleydi)

GrandMaster dedi ki...

Fifa ve yandaşları Fransa,Portekiz gibi takımların olası eşleşmesinden kaçınarak ne yaptı etti bunları Dünya Kupası'na götürdü.

Majesty dedi ki...

Falkland Adaları yüzünden İngiltere ve Arjantin arasınadaki durum burada olmadığı için Henry'ye daha fazla tepki gelmiş olabilir. Yoksa Henry çoğu kişinin sempati ile baktığı bir oyuncuydu.

Ozy dedi ki...

Bu yaz finallerde 5 hakem uygulaması denenecekmiş...

Adsız dedi ki...

maradona'dan sonra olmadı ama henry'den sonra bir milat olmalı ve bundan sonra hakem hatalarının yerine futbolcuların karaktersizlikeri konuşulmalı...

Çetin Cem dedi ki...

çok büyük bir irlanda sempatizanıyım ve henry'nin eli beni tam anlamıyla kahretmişti ama irlanda'nın "33. takım" önerisinin kabul edilmesi doğru olmazdı. beni şu an rahatlatabilecek tek şey, thierry henry'nin "hakemi aldatmaya yönelik hareketten" sözgelimi 5 maçlığına uluslararası maçlardan men edilmesi. bir oyuncu ancak cezalandırılacağını bilirse sahtekarlık yapmaz.

fifa'nın şu ana kadar herhangi bir çabası olmadı bu konuda. oyuncuların mentalitelerini değiştiremedikleri sürece formalara "respect" yazdır, sahaya 22 hakem koy, yine hikaye olur.

ACY dedi ki...

domenech dünya vatandaşıdır, üzmez kimseyi

Adsız dedi ki...

henry'nin golü çok öne çıktı da ondan en fazla 5 dk. önce kalecinin anelka'yı çok net düşürmüş olması anında unutuldu. o pozisyon sonrasında irlanda finallere gitse de bu sefer fransa mı 33. olalım diyecekti? irlandalılar 90 dakika inanılmaz mücadele etti ama işin doğrusu da bu.

maradona ve henry'nin durumları aynı kefeye konmadı, çok doğal olarak. maradona o maçta bir de dünyanın en güzel gollerinden birini (belki de en güzelini) attı, onun dışında da hem o maçta hem tüm turnuva boyunca tüm futbolseverleri mestetti. arjantin'in ingiltere'yi elemesini istedi büyük çoğunluk, bir anlamda o hareketi kutsanmış olarak gördü o yüzden (aynen de maradona'nın söylediği gibi). fransa ise irlanda'ya karşı 90 dk. varlık gösteremedi, hem evinde hem de kendisine göre çok daha mütevazi (maliyetsiz) oyuncular karşısında. o yüzden güçlünün küçüğü ezmesi oldu o hareket.

tofi dedi ki...

gol anında aynen senin gibi düsündüm, gereksiz ligdeki şerif yada dinamo bukres gibi maclara 5 hakem, boyle macta yok, neden uygulanmaz, yine de fransayı isterdim, irlanda'da bi henry, anelka, ribery, gourcuff gibi göze hitap eden tipler yok, blackburndeki oyunundan uzak duff ı yada keane'i hiç izleyemezdim kusura bakmayın.

varol döken dedi ki...

bence biz de fatih terim in kopan parmağını fifa ya gönderip 31. takım olalım!

lionel dedi ki...

futbol insanlarla oynandığı sürece sahtekarlıklar olacak.günümüz futbolunda herkesin idol olarak gördüğü oyuncuların teker teker youtube da sahtekarlık videoları mevcut(kendini yere atma vs.).Ben asıl suçlu olarak birinci sırada işini yapamayan hakemler,ikinci sırada ise yine işini yapamayan fifayı göruyorum.ve tabi ki henry de neyse cezası onu çekmeli.

Neftçi Cousins dedi ki...

bugun itibariyle henry'nin flash oyununa ulastim.

http://amirariff.com/games/thierry-henry-hand-ball-flash-game/