3 Aralık 2009

Guti ve Real Madrid'de 25 Yıl

İnsan hayatında 25 yıl; bir yerin eskisi olmak için ziyadesiyle yeterli bir süre... Bir mahalle, bir semt, bir kulüp… O da 25. yılı geride bıraktı Real Madrid’de. Raul ile ona geçen sezon “Dükkan sizin” diyorlardı. "Sözleşmenin bitiş tarihi ne demek! Buyrun ömür boyu sözleşme" dediler. Bir yılda köprünün altında çok sular aktı. Bugün “Gidiyorum” derse kimse itiraz etmeyecek. Yönetim “Gönderiyoruz” dese -ki diyorlar- taraftar tepki vermeyecek. Forma numarası belki de kaderidir:14. Real Madrid’de A takımı çıktığı 1995 yılından bugüne kadar geçen sezon sayısı...
Son 15 yılda Real Madrid’e gelen ve tutunamayıp giden yıldızların kuyusunu kazan İspanyol çetesinin elebaşlarından biri olarak tanıtıldı. Ağalar: Hierro, Morientes, Raul ve Guti. İlk ikisinin ipini birinci Perez döneminde çektiler. Üç Fernando vakasında (Hierro, Morientes) bir giden de Fernando Redondo’duydu. Ne Seedorf kalabildi, ne Arjantinli; ne de son dönemde orta sahaya gelen Hollandalılar. Herkes yolcuydu, Guti hancı...Devir değişti. Florentino Perez’in 2. Galacticos projesinde ikisini de yiyeceği kesin. İlk kafası kopartılacak adam da Guti. Raul’u da ya beklenenden önce bir jübileye zorlayacaklar, ya da bir bayrak adam daha kulübünde tulum çıkartamadan bir başka ligin yolunu tutacak. Hakkını vermek lazım, huysuzdur, gamsızdır, çoğu zaman disiplinsizdir, hırçındır ama büyük topçudur Guti. Capello ve Schuster ile gelen iki şampiyonlukta payı büyüktür. (3-2’lik Sevilla maçını tek başına almıştı.)
Özel hayatı Katolik bir ülkede skandal kabul edilecek ilişkilerle doludur. İspanya’da magazin medyasının 15 yıldır ekmeğini yediği bir figürdür. İstatistikleri ise onun herşeye rağmen büyük profesyonel olduğunu gösteriyor. 95-96’da 9 maçla başladığı A takım kariyerinde 97-98 ve geçen sezon hariç 12 yıl boyunca hiç 30 maçın altına düşmedi. Rekor sezonu 2002-2003 sezonunda, 52 maç. Son iki şampiyonlukta sırasıyla 38 ve 45 maçta forma giydi. Şampiyonlar Ligi’ni son kez kazandıklarınde ise 48 maçı var. Ligde 367 maçta 46 gol, Şampiyonlar Ligi’nde 98 maçta 16 gol, Kral Kupası’nda 41 maçta 13 gol...Toplam 522 maçta 77 gol. Takım içindeki otoritesinin yok olduğunun göstergesi, teknik direktör Pellegrini ile yaşadığı tartışmadır. Şilili teknik adamı Raul ile birlikte yiyemediler. Onların buraya gelmesinde büyük pay sahibi olan Valdano bu kez onlara arka çıkmadı! 9 yaşında girdiği kulübün kapısından 34 yaşında çıkacak şimdi… İlk karedeki tahttan, son karedeki sade vatandaşa...

13 yorum:

İsim dedi ki...

Pellegrini'nin başarılı olma ihtimali gittikçe artıyor yönetim desteği var şimdilik.
Barcelona'da Barca'ya karşı en pozitif futbolu oynayan takım vardı sahada uluslararası karşılaşmalar dahil.
Büyük maç oynadıkça çok sıkı bir takıma dönüşecekler gibi görünüyor
Guti'de kral topçudur şu takımda oynayabilseydi keşke.
Türkiye'ye gelse altüst eder bu ligi ama yazıda belirttiğiniz gibi karakteri daha fazla baskı oluşturur üzerinde burada.Nefes aldırmazlar.

joe kleine dedi ki...

İki tane top konulu yazı üstüste hayırlısı diyelim...:)

Aman yanlış anlaşılmasın bir Memedalierbil esintisi yaratmak istedim sadece, bu arada bence en iyisi fevernova...

julien sorel dedi ki...

cim bom'a gelse döktürür valla bülent abi. ama medyanın dilinden hiç düşmez...

aydın dedi ki...

Şu resmi belediye başkanlığı veya milletvekilliği adaylığı için kullanabilir.Sloganı da hazır:
''İçinizden biriyim''

Baran Doğan dedi ki...

Gerçekten gay miydi?

serkan dedi ki...

522 maçta 77 gol'ün ötesinde bir de asist istatistiği vermek lazım aslında..ben ulaşamadım ama siz bulabilirsiniz belki Bülent Bey..çok güzel bir rakam çıkar ortaya..
Hierro'dan sonra Raul ile birlikte en beğendiğim oyuncuydu kendisi..bir devrin kapandığını kabul etmek lazım artık ama her zaman iyi hatırlanacaktır Madrid semalarında..

antti_sumiala dedi ki...

gay , may ama delikanlı adam bu guti...

Adsız dedi ki...

iyi topçuydu ama büyük bir topçu değildi bence. hiç doğru dürüst savunma yaptığını görmedim, hiç takım oyuncusu olmadı.

Borges dedi ki...

ilk resim sahaneymis. Iceride yer alan su iki tanima kesinlikle katiliyorum: Gamsiz ve iyi topcu.

Okumasi cok keyifli bir guti postu olmus.

Korkut Ali Ferah dedi ki...

Tam tamına 25 yılını o kulübe vermiş bir oyuncunun takımdan ayrılacak olması gerçekten üzücü..Umarım Pelegrini,Guti'den hızlı çıkar..

Adsız dedi ki...

Kaç yılınızı verirseniz verin size ihtiyaç kalmadığında gitmelisiniz ya da gönderirler. Gönderilmek istemiyorsanız siz doğru zamanı keşfetmeli ve tamam buraya kadar diyebilmelisiniz; anılmak istediğiniz yerde anılacak bir veda merasimiyle...

mondo trasho dedi ki...

fotoda bi arkadaki kirli sakallı ronaldo mu acep?

antti_sumiala dedi ki...

@ mondo trasho

miguel torres o kirli sakallı..