1 Aralık 2009

Bahaneler

Santiago Bernabeu'daki 2-6'dan sonra 1-0 mağlubiyet önemli bir aşama elbette Real Madrid için. Yenilginin faturasını ise verilmeyen penaltıya ve futbolculara tutulan lazere bağlamak ise gerçekten çok komik. Kestirmeden ağlak diyebiliriz bu manşetlere. Pique'nin Cristiano Ronaldo'ya hareketi penaltı değildi. Yüze tutulan lazerin sağlığı tehdit etme meselesine gelince biraz abartmışlar galiba. Tribünden o mesafeden gelen lazer retinayı tehdit eder mi? Madrid'de bu laserin profesyonel işi olduğunu söylüyorlar. Bir not da Ronaldo'nun oyundan alınmasıyla alakalı. Doktoru 60. dakikadan sonra ben kefil değilim, oynamaya devam ederse sorumluluk sizin diye bombayı Pellegrini'nin kucağına koymuş. Şilili de mecburen oyundan almış... Barcelona, Kral Kupası'nda Sevilla ile eşleşti. Ekstradan iki büyük maç...

Not: Yorum bölümünde bu lazer hakkında önemli bilgi var. Evet zararlıymış...

14 yorum:

AbSurDMaN dedi ki...

Barça tribünleri bizden mi görmüş acep :)

Steganoss dedi ki...

bu lazer olayı iyice moda oldu.Bizim ligimizde de var.Kalecileri az da olsa etkiliyordur bence

Maslow dedi ki...

keşke ronaldo ilk 60 dakika değilde son yarım saat oynasaydı. bence şuan başka şeyler konuşuyo olurduk.

smyrnian dedi ki...

haha sevgili basın bunu da yazın zokası olmasın bu bomba mevzusu:))

baho dedi ki...

onu bunu bilmemde hakem kıtır kıtır doğradı reali hemen hemen her faul pozisyonunda, hele kaka alves arasında olan pozisyona bir faul çalışı varki o hareket faul olsa futbol diye bir oyun olmaz şerefsizim

Adsız dedi ki...

Barcelona İspanya Kral Kupası'nda Alcorcon ile eşleşmemiş miydi?

Minozzi dedi ki...

Bu yeşil lazerle ilgili tüm bilgim sağdan soldan duyduğum ve internette okuduğumdan ibaret. Gözde kalıcı hasar yapıyor filan deniyor, yani zaten bahis vs. yüzünden iyice sinirimi bozan 'futbol izleyicisi' profili iyice düşüyor gözümden. Nasıl izin veriliyor bu lazerlerin stada girmesine?

Kasux dedi ki...

En azından artık tek bizim taraftarlarda var böyle şeyler demezler heralde.

Rewendor dedi ki...

Merhaba, Barcelona'yı desteklesem ve kazanmasına sevinsem ve hatta bunların bahane olmasına katılsam da, lazer konusunda yorum yapayım dedim. Maalesef evet söylendiği kadar tehlikeli o lazer. Hani herkesin elinde gördüğümüz oyuncağa dönmüş kırmızı lazerlerden olsa problem olmazdı hele o mesafeden. Ancak bu lazer yeşil lazer. En az 100mw belki de 200mw çıkış gücü var. Karşılaştırmak için söyleyeyim kırmızı lazer 5-10mw civarında. 200 katı yani yeşiller Profesyönel demekte haklılar, çünkü bu lazerler "bayağı" güçlü. Pek çok ülkede kullanımı yasak. Astronomik cisimlerin yerini göstermek için kullanılıyor. 2-3 sene evvel Avustralya'da bir uçağa doğrultulması ve pilotlara geçici körlük vermesinden dolayı sorumlu 2 türk ceza aldı (bulabildiğim bir kaynak: http://www.haberler.bbs.tr/avustralyada-lazerci-turk-krizi.html). Aynı şekilde doğrultulduğunda bir balonu kısa sürede patlatabiliyor ya da uzun sürede belli cisimleri eritebiliyor. İnsan gözünün de retinasına körlüğe varan kalıcı hasarlar bıraktığı kanıtlanmış. Yüzlerce metre havadaki uçağın pilotlarını kör edebiliyor, uzaydaki cisimlerin yönünü göstermek için kullanılıyorsa 30-40 metreden insan gözüne neler yapabileceğini siz düşünün.

celly aydebre dedi ki...

Retinayı tehdit etmiyo diye bahane sayılmıycağı gibi retinayı tehdit etmiyo diye nolcak yani demek olmaz
Bir futbol maçı böyle şeylerin olmaması lazım

Saçma sapan işler bunlar

Tribünün hiç bi şekilde futbolcuya müdahale etmemesi lazım bağırıp kaçırmaktan başka...

stingachu dedi ki...

onca kalabaligin ve hareketin icinde ayrica adamin suratlarini nasil tutturabiliyorlar anlamis degilim. hic mi hoplamaz ziplamaz, nefes almaz bu lazerci milleti.

Rosso Relativo dedi ki...

Yav bu lazer saçmalığı nedir? Futbol izlemeye gidiyorsun lazerle! Lazere hayır, Forza VUVUZELA...

insivible dedi ki...

ben de sporx de barcelona alcorcon diye gormustum iki hafta once, onlari da biri avlamis galiba

Halim dedi ki...

aynen bende barça'nin alcorcon ile eslestigini okumustum..gaza gelip bu eslesmeyi anlatan resim bile bulmustum :D

http://i45.tinypic.com/zjcite.jpg

real < alcorcon < barça