2 Haziran 2009

Real Madrid'in Yeni Hocası

Mütevazi şehir, kendini aşmış takım. Bu sezon Şampiyonlar Ligi dışında kalmak lazım. Sırtlamışsın takımı onca ne zaman. Ne yapmak lazım? Biraz da kendini düşünmek lazım. Manuel Pellegrini de öyle yaptı. Villarreal'e ben gidiyorum dedi. Yerini aldığı Juande Ramos'un Sevilla'dan Tottenham'a gittiği gibi. Real Madrid 4 milyon euro ödeyecek Pellegrini için. Onun ne yapacağından çok şimdi bu sabah başkanlığa gelen Perez'in transferde ne yapacağı önemli. Kimi alırlar, kimi yollarlar bunu zaman gösterecek de Barça eğer ligin gol kralı Forlan'ı da alırsa Pellegrini'nin sezon açılana kadar evinde şapkadan tavşan çıkartmak için çok çalışması lazım... Juande Ramos'un kaderi Del Bosque gibi oldu. "Kavruk" karizmatik bulunmadı. Elbet bir gün o da İspanyol milli takımını çalıştırır...

17 yorum:

alessandro del piero dedi ki...

aceto, hollanda medyasının son dakika verdiği haberlere göre de gs'nin yeni hocası da adriaanse deniyor, hayırlısı olsun..

Selocan dedi ki...

Forlan müthiş bir futbolcu tartışılmaz, fakat barcelona çekirdeğini sarsacak gibi olursa o kusursuz oyunu bozulabilir. Ronaldinho varken ve yokken ki fark gibi bir durum olabilir, Forlan geldi kim oynamayacak ?

Büyük Başkan Perezi alacağı kesin gibi gözüken yıldılzlardan çok bu akıllı TD transferi için tebrik etmeli. Ayrıca Real Madridin kalitesiz kadrosunun mutlaka kökünden değişmesi lazım bu kadar kötü bir kadronun ligde buralara gelmesi şaşırtıcı ayrıca hollanda taktiği de tutmadı. bütün takımın büyük ölçüde değişiceğinden eminim forvetinden defansına kadar. Pellegrini bu değişimle başa çıkabilecek en iyi hocaydı... Seneye çok daha iyi bir Real izleyeceğiz..

dogan pamuk dedi ki...

pellegrini ile juande ramos arasında çok fark yok bence. perez yeni bir galacticos kurcam diyor ama yeni bir doku uyuşmazlığı bizi bekliyor gibi. pellegrini zor kaldırır. madridi mourinho ve paklar başkası yalan bence.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Iniesta-Xavi-Messi suikasti öneriyorum Real'e.Kısa vadede başarının anahtarı budur.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

El Madrid hizo en sus mejores años campeones de Europa a jugadores de toda España. O mejor al revés: jugadores de toda España hicieron al Madrid repetidamente campeón de Europa. De ahí que este club concitara desde los sesenta y setenta tanto fervor por todo este viejo país. Y siempre hubo 'mucho Madrid' en la Selección. Ahora no es así. Por eso veo bien que Florentino rectifique algo el tiro y lo de galácticos y cantera se abra a futbolistas españoles criados en otras tierras, que los hay, y muy buenos, y no todos están en el Barça


Albiol, Xabi Alonso, Villa, Silva, Granero, Negredo y CR7

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

i like juande but welcome manuel to the greatest and most succesfull club of the world..

Northx dedi ki...

bülent korkmaz'la devam kararı verilirse çok hayal kırıklığına uğrarım. iyi futbolcu olmak iyi teknik adam olmak manasına gelmiyor. teknik direktörlüğün %50si taktik vermekse, %50si insan yönetebilmektir kanımca.

fatih dedi ki...

takımda o kadar çok orta saha- forvet arası oyuncu var ki önce onların birazını temizlemesi gerekecek, bazı portakalları yemeli sanki...

lancey dedi ki...

pellegrini iyi bir seçim olmuş bence ve sanrım perez portakalları gönderecek büyük bombalar patlatırken umarım manu ya da sorar başkan

varol döken dedi ki...

portakalları göndersin biz yeriz yahu...

forever holland:)

Ku.Ba dedi ki...

Ben Forlan'in Barcelona'ya muhtemel transferinin ardindaki mantigi anlamadim yalniz..? Sanki sirf "rakiplerden önce davranmaliyiz" gibi bir zihniyet var, yaniliyor muyum?

sergea dedi ki...

@giannichedda

portakallardan galatasaray'a gelen olur mu?

osmancanpolatblog.com dedi ki...

portokallardan birini alsak cok guzel olur bize de bi portakol hoca geldigi konusuluyor iyi anlasirlar

İsmail Şayan dedi ki...

Belki bir "galat-ı meşhur"dur, İspanyol değil yanlış hatırlamıyorsam, Peru'lu.

Bence en aklımda kalıcı tarafı Wenger ile karşılaştırılabilecek nadir teknik direktörlerden olması. Şöyle de dalga geçebilirim: "Wenger olmayınca imitasyonu oldu" ama yapmayayım.

Perez'de bir tarz değişikliği var sanki, günü kurtaracak "galacticos"lar peşinde değil, kalıcı bir yapı kurmak istiyor anladığım kadarı ile önce Wenger'i tırmalayıp ardından Pellegrini ile anlaşmasından. Pelegrini saygıyı hak eden bir teknik direktör. Ama Perez eski reflekslerini uyandırıp kerameti oyuncu kadrosunda ararsa iş zor.

Muhtemelen Perez'in eski refleksleri uyanacak gibi geliyor bana; çok seneler geçti, dönen yok seferinden. Ne biliim. Zaten Alper Bey de "iyi pazarlar" diyerek dalgasını geçmiş... Her Pazar çalışıyoruz. İşleyen demir ışıldıyor, parıl parıl oldum.

venezia dedi ki...

''Manuel Pellegrini de öyle yaptı. Villarreal'e ben gidiyorum dedi. Yerini aldığı Juande Ramos'un Sevilla'dan Tottenham'a gittiği gibi. Real Madrid 4 milyon euro ödeyecek Pellegrini için''

buram buram ironi kokuyor...

erdersson dedi ki...

bir kasaba takımı olan villareali bir baş altı takım yaparak markalaştırdı.büyük hocadır.diğerlerine benzemez.

fatih dedi ki...

@sergea
Portakallarin orta saha futbolculari bence turkiye ye gelmez...