18 Haziran 2009

Juninho Katar'a

O.Lyon'da son senesinde 4.5 milyon euro kazanıyordu. Sözleşmesinin son senesini beklemeden Başkan Aulas bonservisini verdi. Genoa ve Lazio demek ki 2.5 milyon euro veremediler! Juninho Katar'a gitti, Al-Gharafa'ya imza attı. Takım hakkında bir fikrim yok olmasın da zaten. Desailly, Hakan Yakın, Sonny Anderson da bir zaman emekli ikramiyesi almışlar bu kulüpten. Bonservisi elinde 2.5 milyona ikna olan bu adamı bir Türk takımı ikna etmeliydi. Trabzonspor alsa onikiden vururdu.

12 yorum:

Bhut_Jolokia dedi ki...

Bu ülkede kimlere verilmedi o para. Keşke getirebilselerdi Türkiye'ye

müşkülpesent dedi ki...

türkiye liginde hiç yoktan en az 10 maç kazandırırdı.

efess dedi ki...

merak ettiğim bişey var?sonuçta Juninho ya da benzerleri, 2-2.5 milyon dolara avrupada çok rahat takım bulabilirler oynayacak.ama aynı paraya Katar'a gitmeye razı oluyolar.acaba bu,artık o ağır idmanları yapmama, ve lig,kupa,avrupa üçgenindeki sert mücadelelere girmeme isteğimidir?

erdersson dedi ki...

günümüz futbolunda kapanan savunmalara karşı en önemli şey uzaktan şutlar ve duran toplar.bence gs alsaydı çok iyi bir iş yapmış olurdu.gs bu sene duran toplar konusunda hiç yararlı işler yapamadı.tabiiki bir takımda sadece bir joninho olur.lincolnü gözden çıkarmak lazımdır.hagide gs da duran toplarda çok puan kazandırmıştır galatsaraya.

erdersson dedi ki...

efes bir takımda bir koşmayan olursa fazla problem olmaz.ama bu sayı 2 olursa çook problem olur.

broker&dealer dedi ki...

bu adamı birinin türkiye' ye getirmesi şarttı.

gidip saçma sapan adamlara saçma sapan rakamlar verip yok parasına yollayan klüpler juninho ya sadece gel frikik at diye 2 3 milyon euro vermeliydi.

Ki kendisi 8 Yılda 274 Maçta 107 gol atmış ve bunun yanılmıosam 30 civarını frikikten atmış :)

hayırlı olsun juninho ya katar yolları...

Minero dedi ki...

İnanamıyorum ya. Bu ligde kimler bu parayı almıyor ki? Hiçkimse olmadı Ankaraspor, İBB bile bu parayı verebilirdi Juninho'ya... Canım sıkıldı şimdi....

İsim dedi ki...

efess doğru bir noktaya değinmiş.
Juninho'nun aynı paraya buraya geleceğini hiç sanmam.
Burası yılda 2,5 milyon vereceği adamdan ciddi antrenman,mücadele ve başarı isteyen,yıpratıcı ve sert bir lig.
Katar'da ise kraliyet ailesinden sonra gelir protokolde.
Ayrıca Katarda paramı geç alırım,erken alırım derdi yok,vergi yok.

Büyük Kaptan dedi ki...

bu adam türkiyede istanbuldan başka bi yerde duramazdı. avrupa görmüş oyuncu trabzonda barınamıyor zaten. 3 büyüklerimizde alex, lincoln, delgado sözleşmeleri devam ederken aynı mevki için yabancı hakkını israf etmeye gerek yok diye düşündüler doğal olarak..

bir de katar tercihi sade para değil, saraylarda yaşatıyorlar adamları.. taraftar baskısı yok, takımın şampiyonluktan başka hedefi yok, olamasa da canı sağolsun.. emekli olmuşsun, çalıştığın zamanki maaşını alıyorsun ve keyif için futbol oynuyorsun, var mı ötesi?

İsmail Şayan dedi ki...

Avrupa'da bir oyunuya 2,5 milyon Euro verecek çok fazla takım olduğuna inanmadığımı söyleyerek başlayayım. Mesela bence Hollanda'da zor bulursunuz, belki de bulamazsınız. Fransa veya Almanya için ise sayı bir elin parmaklarını bulmaz. Ki onlar da bu parayı gelecekte kendilerine getiri sağlayabilecek bir oyuncuya yatırmayı yeğlerler. Bahsettiğim son iki ülkenin "Avrupa'nın beş büyük ligi'nden ikisi" olduğunun da altını çizeyim.

Ortada dönen paranın çılgınca boyutlarda olduğu İngiltere'de bile tek bir oyuncuya bu parayı verebilecek takımlar bellidir, onların da Juninho yaşındaki bir oyuncuya bu yatırımı yapacağını zannetmem, ki görünene göre yapmamışlar sanki...

Türkiye Ligi'nde ödenenen paralar abartılıdır, asıl mesele bu bence. Bir stoperin(Lugano) net 3,2 milyon Euro istediği bir ülkeden bahsediyoruz, başka yerde isteyemez o parayı zaten bir Ferdinand ya da Terry değilse... İngiltere dışında bir ülkede bu parayı alan bir stoper zor bulunur(Lucio, Cannavaro gibi istisnai adamları es geçiyorum).

Ha tabii Lugano'nun istediğine bakarsan Juninho ucuza gitmiş :) Hele bir de Deivid ile karşılaştırırsan, peeh, para mı be!

gökhan42 dedi ki...

yusuf un dengeleri değiştirebildiği ligimizde ben en çok topuz u satan kayseri nin böyle bir oyuncuyu alması gerektiğini düşünüyorum, para da var nasılsa, hem aldığı para neredeyse topuzun kayseri den istediği para

yalçın dedi ki...

lincoln u almadan önce galatasaray junınho ıle gorusuodu.bız junınho yu almadık ve junınho lyon ıle sozlesme yenılemıs maaşına zam bıle almstı.özhan canaydın ın acıklaması ılgınctı ''bızım sayemızde cok ii bır sozlesmeye ımza attı'' demıstı!!! keske dıyorum haım fresco devreye gırmeseydıde junınho gelseydı hem lıncoln problemı yasamaz hemde 2 3 sene bize yararı olurdu junınho nun...