15 Haziran 2009

Je m'appelle Servet Çetin

Erik Gerets'e teşekkür etmesi lazım Galatasaray'ın. Onun verdiği rapora Dechamps sadık kaldı. Marsilya, devre arasında alamadığı Servet'i bugün transfer etti. Resmi açıklamayı da görmek lazım tabii.. Fransızların iki alternatifleri vardı bu bölge için. Bordeaux'dan Diawara ve Servet... Servet'in daha iyi adam olduğu kesin. Galatasaray da pazarlığı iyi yönetti. Devre arasında kapıyı 8 milyon eurodan açmışlardı. Marsilya, 7 milyona (resmi rakamı GS yönetimi açıklar) işi bağladı. Fenerbahçe'den Sivas'a giderken lüks cipini yeni takım arkadaşları rencide olmasın diye İstanbul'da bırakan, azmedip İstanbul'un bir başka büyüğüne dönen, tribünleri inleten, oncalarına nispet yaparcasına "ben takım tutmuyorum" diyen, tekmeye kafa uzatan, saha dışında da koca yüreği olan bu güzel adam artık Fransa'da ve Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak. Hayallerin kadar varsın hayatta. Yolun açık olsun Türkü Baba. Ribery'de kendisine kazık atan Marsilya'dan Galatasaray kasasına tarihinin en büyük transfer gelirini koydu. Üstelik bir defans oyuncusundan. Kaçmaz bir teklif olduğu kadar Rijkaard'ın da mutlaka gidebilir raporu etkili olmuştur. Sıcak para elbette ki güzel ama Galatasaray'ın işi şimdi çok daha zor. 6 yabancı kontenjanında hesaplar karıştı. Savunmanın göbeğini Fenerbahçe gibi iki yabancıyla kurmak eldeki hücumcuları düşününce yabancısız orta saha gerektiriyor. Servet transferi stratejiyi değiştirecektir. Nonda'nın 7. yabancı olarak kalması, Halil Altıntop'un forvete yerli kontenjanından girmesi yüksek ihtimal. Stopere gelecek yabancı için tarif basit. Rijkaard ne ister? Ayağı düzgün, topla çıkabilecek ve ön liberoların 20 çizgisinden top almasını önleyecek bir adam. Galatasaray en son böyle bir adamı -Popescu- bulduğunda -ikincisi Frank De Boer fos çıkmıştı- UEFA şampiyonu olmuştu.

75 yorum:

nebilim dedi ki...

üzüldüm be abi..hayırlı olsun servet'e..hak etti..

umutation! dedi ki...

üzülsem mi sevinsem mi bilemedim.

artılar eksiler yaptım şimdi, seviniyorum. siz de sevinin...

Massimo dedi ki...

Yolun acik olsun Servet..

Herseyinle 10 numara adamdin. Seni tenekeyle kovanlar, simdi seni mumla arar hale geldiler..

Unknown dedi ki...

Eğer gerçekten Servet'ten bu parayı kazandıysak helal olsun diyorum yönetime. Transfer işini az da olsa kıvırmaya başladığımızın göstergesidir. Ama bir yandan da defansın halini düşünmeye başladım. İnşallah o boşluğu dolduracak transfer yapılır. Bu arada Fenerbahçe'leşiyor muyuz diyorduk, onlar bir zamanlar iyi paraya adam satardı biz bedavaya kaptırırdık şimdi onlar kaptırır oldu biz parayla satıyoruz. Enteresan ve düşündürücü :))

Kadir dedi ki...

Bu bilgiyi nerden aldın acaba

berserk dedi ki...

güle güle türkü baba
dönersen burdayız yine her zaman.

ihk dedi ki...

galatasaray, servet ve türk futbolu için çok önemli bir adım. avrupa'ya bir defans futbolcusu göndermek türk futbolu için devrim gibi bir olay. servet iyi oynarsa seneye dünya kupasında sonra mehmet topal ve arda'yı çok daha fazla fiyata satabiliriz. bize en uygun yöntem lyon ve porto'nun yolundan gitmektir.

antti_sumiala dedi ki...

öncelikle gerçekten üzüldüm.. servet karakter olarak türkiyedeki en iyi futbolculardan birisidir.. oyun olarak ise 2007-2008 senesinde mükemmel bir çıkış yakaladı.. yüreğini sahaya her an yansıttı ve formasının ve kazandığı paranın hakkını verdi.. her şey için teşekkürler servet.. kendisi gibi kocaman bir yüreği var...

transfere bir de galatasaray yönüyle bakarsak yıllardır iyi paralara oyuncu satamadık..sürekli al, al nereye kadar.. bu kadar iyi bir fiyat bulmuşken satmak en iyi seçenekti.. yeri yabancı transferi ile doldurulabilir.. hele hele basında geçen henrique ve caceres kiralıkta olsa gerçekleşirse az maliyetle savunmaya aranan kan bulunabilir..

sonuçta hem servet hem galatasaray için sevindirici bir haber ama özleyeceğiz serveti...

mts dedi ki...

10 milyon diyen de var 7 milyon diyende var acaba kesinmi 7

İsmail dedi ki...

Seviyoruzzz Seni Serwett...

Sonuna kadar aldığın tüm paralar helal olsun..

Para kazandırıp gidecem dedi,öyle de yaptı...

Sağoaslın Servet tüm yaptıklarn için...

500.00 € ya gelmişti ve 7.000.000 € ya gidiyor

Helal olsun,daha ne denir ki...

mes dedi ki...

Rakam hakkında değişik söylentiler var , Melih Abi'de 10£ dedi. Ben Servet'in yerine Eren Güngör'ü düşünüyorum , şuan ki oyun tarzı ve hırsı ile mükemmel bir oyuncu , alışma sürecinden sonra Servet'ten bile iyi bir oyuncu olur ve bu adamı 1,5 veya 2£'ya kapatırız gibime geliyor. Hayırlı olsun ayıboğana , çok sevdik onu , karakteri ve efendiliğiyle unutmayacağız. Ama Veledrome çalışanları o balgamları biraz zor temizlerler :D

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Melih Şabanoğlu 10 milyon euro demiş.Her halükarda çok karlı bir iş olduğu halde canım fena halde sıkıldı.Çok severdim Servet'i,ideal oyuncuydu her yönüyle benim gözümde,savaşçılığıylada,profesyonelliğiylede.Nice klübün gerçek sahibi doğuştan Galatasaray'lıya inat ideal adamdı Servet...

Duygu kısmını bir kenara bırakırsak,Leo Franco,Kewell,Baros sayılınca 3 kontenjan kalıyor,neye yetecek bu 3 kontenjan şimdi?Savunmaya 1 değil,2 yabancı lazım.Servet'in yanına stoper düşünülürken Servet'te gitti ve yerini doldurma şansı olan bir yerli oyuncu yok.Savunmaya kaliteli 2 yabancı alınıp,yanına Dos Santos+Altıntop brothers getirilerek ideale yakın nefis bir kadro kurulabilir,kontenjanada uygun.Birşeyler olacaktır ama bu kadarını becereceklerini sanmıyorum,Hamit gelse kendimi keserim sevinçten heralde.Bakalım...

havyarsız dedi ki...

vay be. ilk geldiğinde kızmıştım, yönetime. şimdi üzülüyorum servetin gittiğine.. nerden nereye.

mre dedi ki...

Klübün kasasına giren ve çıkan beni çok bağlamıyor. Maça gittiğimde oh ne güzel 4 gol yedik ama kasamızda 7 milyon var demiyorum yani. Dolayısıyla üzüldüm. Taraftar yalakalığı yapmadan gönüllerde yer alan bir adam Servet. Saha içindeki hırsına rağmen kimseyle sorun yaşamadan, hakemle dalaşmadan topunu oynayıp çıkan giden bir adam. Hakkını helal etsin bizden yana kendisi için tükketiğimiz nefeslerimiz helal olsun.
Son olarak Serveeeeeet Serveeeeeeet Serveeeet Serveeeet.

BT dedi ki...

@emre
edit için sagol

aksilaz dedi ki...

sevinmemek elde degıl

Ömer Cankat Yüce dedi ki...

bülent bey bu haber sadece sizde var.doğruluğuna kesin inanıyorum ama kaynağı nedir?

Onur Aydın dedi ki...

France Football 5 gün önce Marsilya'nın ilgilendiğini yazmıştı. Olduysa çok iyi.

Aynı France Football bugün de Ribery'nin Real Madrid ile anlaştığını da yazdı.

PENNEARABIATA dedi ki...

http://www.laprovence.com/articles/2009/06/15/841651-Sports.php

mre dedi ki...

aceto özür dileyerek bişey soracağım. Ersin Düzen'in şu dakikada yaptığı gibi (senin bir önceki transfer postunu yayınlıyor) hemen her akşam senden alıntı yapmasına bişey demiyor musun? Diyorsun da bizim mi haberimiz olmuyor?

L.E.N. dedi ki...

Millî odun Servet'in bu gidişi her açıdan benim için eğlencelidir:

-Belki futbol öğrenir.

-Fransızlara "Bu adama 7 milyon verilir mi l'anne ?" dedirtir.

Her iki ihtimal de alabildiğine eğlenceli.

Ben bu memlekette cüsseye verilen itibarın aşıldığı gün, Servet ve Mehmet Yıldız gibi takozların haketmedikleri değeri terkedip müstehaklarına erişeceklerine inanıyorum.

Sayabileceğim tek doğru dürüst tarafı mazbutluğudur sanırım. Gerisi, futbolculuğuyla beraber, bayır aşağı.

Bu memleket Bülent Korkmaz'ı terkettiği günden beri stoper görmediği için böyle yarmalar kıymete biniyor.

Futbol oynayabilen Türk stoperler görebilmek temennisiyle, selametle Millî odun. Tuncay 25'inden sonra şut atmayı öğrendiyse, Servet için de hani böyle bir fakir umudu taşıyorum.

Au revoir, le odunne.

Başkanson dedi ki...

türk takımlarının hep yapması gereken şeyler bunlar. keşke mehmet topal da gitseydi, onun ve galatasaray ın iyiliği için gitmesini tercih ederim şahsım adına.
yanlız gs adına ciddi bir defans sorunu var. şu anda emre güngör ve semih dışında safkan defansımız yok göbekte.emre aşık sadece 1 yıl daha yedekte durucak ve semih in sakatlığı da malum. ayrıca bu üçlünün sezonu kaldıramayacağı gerçeğine henüz girmedim de.
kısacası bize "topu oyuna sokabilecek" bir defans oyuncusu lazım.önce bu tarz bir oyuncu alacağız ki gerekirse sert ve mücadeleci bir ikinci alalım.
servet fransanın tozunu attırır onu da belirtetim. mahmadou sakho filan hikaye kalacak diye umuyorum. alem defans görsün...
işallah başarılı olursun servet. galatasarayda yaptıkların için sonsuz teşekkürler...

mre dedi ki...

@L.E.N.
Yorumuna yapılabilecek çok yorum var ama en güzel cevap Marsilya'nın ödediği para sanırım. Ya onlar futbolcudan anlamıyor ya da sen. Bence b şıkkı.

BT dedi ki...

@mre
Sürekli izlediği bir program değil ama biraz önce ben de izledim bu transferler dosyasını. Bundan önce ne alıntılanmıştı?

Mr.Eko dedi ki...

Bu kadar zamandır futbol izleyip yorum takip etmeye çalışıyoruz gazete, internet ve sağlam yorumculardan..Sanıyorum futbolun f'sinden anlamamışım..

Servet nasıl 7 milyon EURO eder? Kişiliğine birşey demem o ayrı konudur. Ama benim gözümde bu senenin en bomba transferidir. Sadece tekmeye kafa uzatmakla defans oyuncusu olunsaydı, Afrika'dan neler neler getirebilirdiniz...Marsilya'nın elinde patlar, ya da futbol oynamayı öğrenir öyle yararı olur milli takıma ve Marsilya'ya.

mre dedi ki...

@aceto
Abi sanırım bir Barcelona dosyan vardı forvetlerin attığı goller ve Avrupa Ligleri'nin karşılaştırılması onu hemen hemen bire bir yayınlamıştı. Bir kaç kez de senin blogdaki ilginç fotoları aynı akşam programda yayınladı. Yalnız bunlar benim şu anda aklıma gelenler. Blogu şöyle bir karıştırsam hatırlarım diğer alıntılarını (!) Bir postunun yorum bölümünde daha önce de yazdığımı hatırlıyorum ama gözden kaçmış ya da ben yazacam deyip unutmuşum.

L.E.N. dedi ki...

@mre

Yorumuma yorum yapmaktan neden çekiniyorsun ki? Herkesin "ooğğ serveöeöröerrrt !!1 çılgın türk !12" diye alkışladığını alkışlamak zorunda mıyım ? Fikir ayrılığı neden bu kadar canınızı sıkıyor ? Burası tribün mü ?

Futbolcudan anlayıp anlamadığımı seneye futbol ekranı gösterir, sanal bir karakterin 2009 öss ayarında "bence beee" yorumu değil.

Bir laf vardır, Servet için: "Koyunun olmadığı yerde keçi Abdurrahman Çelebi".

İyi geceler diliyorum. Yarın iş güç var. Senin de yorum yazabilmek için epey vaktin :)

L.E.N. dedi ki...

Eklemeyi unuttum. Jardel için GS 17 milyon dolar mı vermişti, şimdi rakamı tam da hatırlamıyorum, Bülent Akın, doların dolar olduğu zamanlar 6-7 milyon dolara mal olmuştu GS'ye.

Ne zamandır bir adam için verilen transfer bedeli katî bir kalite kriteri oldu ki ?

"Bence de beee şıkkı be annem".

mre dedi ki...

@L.E.N.
Dünyada stoper kalmadığı için Servet'i alıyorlar yani çok mantıklı :))))))))))
Senin de cevap kalitenden karşı fikirlere ne kadar açık olduğun görülüyor. Bol Servetli rüyalar.

Ömer Cankat Yüce dedi ki...

servet kendini çok geliştirmişti.zaten bence eksiklikleri soğukkanlılığı ve süratiydi.sürati her nasılsa inanılmaz bir şekilde arttı.portekiz maçında yırtık iç yan bağ ile ronaldonun arkasından yetiştiğini bilirim.futbol asla sadece futbol değildir.servet de futbolun sadece futbol olmadığını gösteren somut bir kanıttır.soğukkanlılık ve pozisyon bilgisi ise doğal olarak zamanla birlikte üstüne eklendi.bence değeri 7 değil 20 milyon eurodur.marsilya kendi adına yılın transferini yapmıştır.

cemilorhon dedi ki...

Eğer Fenerbahçe'de oyalanmasıydı şu anda dünyanın en iyi defans oyuncularından biri olmuştu bana göre. Her zaman gelişen, kendini geliştiren ve futbolu çok seven bir adam Servet. Ben 7 milyonu az bile buldum diyebilirim. Muhteşem yüreğin ve maddi manevi maksimum kazandıran bir adam olduğun için sonsuz teşekkürler AYIBOĞAN.
Bülent abi, bir sonraki listende 2010 yılında sözleşmesi bitecekler arasında Serdar Taşçı da var. Bence 3-4 milyon Euroya böylesine Türk bir yetenek bağlanabilir.

teritori dedi ki...

Servet'in iyi bir defans oyuncusu olduğunu kabul etmemek kapristen başka bir şey değildir gözümde. Futbol cahilliği hiç değildir çünkü bir şeylerin farkında olup Servet'e çamur atmak futbol bilgisi gerektirir.

L.E.N. dedi ki...

"Eric Gerets" fikir verirse bu transferin geçmişi için, net yanıtlarımdan oluşan sancın biraz hafifler. ^^

:)))))))))))99999999dokuz (buralara smiley doldurunca kendimi çok güvende hissediyorum)

Chamakh, Servet'in dönmeyen belini kırarken görüyorum rüyamda. Veya Servet'in 2 metreye pas atmaya çalışırken Giuly'nin araya girişini.

İyi fikir verdin, eğlenceli rüya olur, teşekkürler, dehacan. Öpüyorum. :*

laktat dedi ki...

bir fenerli olarak gidişine sevindiğimi söyleyebilirim. hem gs defansı zaafa uğrar, hem servet avrupa'da yeni açılımlar yapar. gs'de oynamasına karşın severdik servet'i!

mre dedi ki...

@L.E.N
Jardel, Bülent Akın ve Servet'i aynı cümlede kullanabildiğine göre futboldan en azından Aydemir Akbaş kadar anladığın kanısına vardım :))))))))))))))))))))))))))))))
Seviyeyi seninkine indirmeden bu kadar cevap verebilirim.

Seni bir kenara koyup ciddiyete dönersek Avrupa'nın sayılı stoperlerinden bence. Topu oyuna sokmadaki eksikliği dışında eksiği yoktur gözümde.

Adsız dedi ki...

Güle güle Servet. Yolun açık olsun. Gelirken eyvah dedirtmişti ama giderken üzüldük...

Adsız dedi ki...

@L.E.N,

Buraya bu kadar yorum yazan insan arasinda Servet hakkinda fikri ayri olan tek kisi sensin.. Su anda Turkiye'deki en iyi stoper Servet, burada sanirim kimsenin bir itirazi yok. Galatasaray'i neredeyse tek basina sampiyon yaptigi sene -Milli maclar dahil 50+ mac araliksiz oynadi bu adam.

Bulent Uygun'un Sivas'inda Super Lig'de Sivas ilk defa muthis bir sicrama yaparken, Servet Sivas defansinin degismeziydi.

Gerets hocayken, Servet banko oynadi.

Kalli hoca oldu, Servet gene bankoydu.

Cevat hoca son 5 macta devir aldi, Servet gene sahadaydi.

Euro 2004'de Fatih Terim hocaliginda, Servet sakat olmadigi surece ilk 11'deydi.

Skibbe Galatasaray'a geldiginde, her macta Servet'i oynatti.

Marsilya, takriben 7 milyon Euro vererek Turkiye'den bir defans oyuncusunu aliyor ve bu defans kategorisinde bu ucret bir rekor.

Ama buna ragmen bu yukaridakilerin hicbirisi futbolu bilmiyor, tek sen biliyorsun.

Eyvallah.. Scout olarak her an Chelsea veya Barcelona'dan is teklifi gelirse, Barcelona'yi sec derim.

önyargı dedi ki...

@gianlia,
gerets hocayken servet banko oynadı? gerets döneminde servet yoktu ki...

Utku dedi ki...

Alışmamız lazım seneye Arda Turan giderken de aynı burukluğu hissedeceğim...
Geldiği gün ne işi var dedim,söylediğim laflatı bana yedirdi,yüreğini koydu sahaya,5 yediğimiz Kocaeli maçında kırık parmağıyla oyuncu değişikliği hakkı kalmadığını anlayınca sahaya dönmek istedi ama parmağı kırılmıştı yoksa oynardı aslan adam...
Yolun açık olsun,sadece Galatasaraylısı değil herkes senin arkanda,umarım çok başarılı olursun Servet Çetin,bize verdiğin emeğin karşılığında aldığın para da sonuna kadar helal olsun.

Adsız dedi ki...

bülent abi, barca'da oynayan 2 tane genç isim geçiyor galatasaray için. caceres sanırım defanstı. bunlar nasıl oyuncular? bizim ağırlığımızı kaldırabilirler mi? rijkaard'ın raporu doğrultusunda sanırım çıkıyor bu isimler ancak kapasiteleri nedir?

bize riziko gerekmiyor şu durumda. en azından defansta. 2 tane sağlam adam lazım. "gerçekten genç" semih, nane molla emre güngör ve yolu yarılamış emre aşık'a bel bağlayıp bir sezon geçmez servet'siz..

ayrıca, takımdan ilk uçan da servet oldu. iyi paraya gitti bence. hakettiği bir değerdi. ve çok da iyi bir kar elde ettik.

Adsız dedi ki...

http://goal.com/fr/news/33/transferts/2009/06/15/1327376/transferts-ca-chauffe-entre-lom-et-servet-cetin

salva dedi ki...

aslında millet olarak en büyük hastalıklarımızdan bir taneside kendimizi olduğumuzdan küçük görmemiz ve yaptığımız işleri beğenmememiz.

Kabul Servet A klass çok üst düzey bir stoper değil ama rahatlıklada B klass ın üst sıralarında yer alacak meziyetlere sahip.

Ben iyi bir stoperimi kaybetmeme rağmen mutlu oldum Servet adına. İnşallah şampiyonlar liginde takımı ile beraber yürümeye devam eder.

L.E.N. dedi ki...

@mre

Aynı üç futbolcuyu "marsilla çok para verdi ki" cümlenin içinde göremediğim için Aydemir Akbaş seviye futbol bilgisini ben sende göremiyorum. Bir argüman sundun, ben de argümanının altını üstüne getirdim. Tartışmaya dahi gelemiyorsun ki sen. Alnında Servet yazılı bantla dolaşacak gibisin.

Beni bir kenara koyma, Allah'ın adını verdim. :(((((((((((8888888sekiz

@gianlia

Kronoloji çıkarmışsın ama, Servet fan'lığı yüzünden yanlış hatırladığın Gerets dönemi bilgini atlayarak tekrar bahsedeyim: "Koyunun olmadığı yerde keçi, Abdurrahman Çelebi". Adam belki kendini geliştirir dedim yahu daha ne istiyorsunuz? ^^

Üzerime kendi kendinize çıkarıp yapıştırdığınız etiketlerden ziyade fikir beyanımla uğraşın. Fikir ayrılığına düşmeyi dahi beceremiyorken futbol üzerine ahkâm kesmek abesle iştigaldir. Herşey sırayla.

Esprin de kötüydü. Güzel olsa güzel derdim yemin ediyorum. Ama kötüydü. Kısfmet.

GS açısından konuşayım. 3 milyon'dan bir kuruş fazla etmeyecek topçuyu 7'ye sattılar. İyi kâr gerçekten.

Jordi Metal dedi ki...

Servet için hayırlısı oldu fakat şimdi Cimbom eldeki gereksiz yabacıları acilen temizleyip TEmmuz başına kadar yeni 2 stoper bulmalı

Mr.Eko dedi ki...

Bülen ağbi bu arada resimdeki ufaklık Raul mü?

gulphi dedi ki...

ya bu arada kimse bahsetmemiş ama sattığımız en pahalı oyuncu meira değil miydi 8M € ile? yoksa ruslarla arapların verdiği parayı saymıyor muyuz?

sunshine dedi ki...

Mehmet topuzun 9 milyon euro ettiği yerde servete bu para az bile.Emre güngör ve yeni alınacak yabancı bir stoperle defans tamamdır.Bir tanede yedek alınabilir.Ama en önemlisi sağlık ekibi değiştirilmelidir.
Bence halil altıntop galatasarayda oynayacak kapasitede değil zaten Rijkaard'ın oyun felsefesine de uygun biri olduğunu düşünmüyorum.

varol döken dedi ki...

servet'in futbolu aslında geri bile gitti denebilir, bu çocuğa 21 yaşında inter'den resmi teklif gelmedi mi?

servet'i fenerbahçe milan maçıyla harcadı, önder turacı'yı denizli maçıyla, ikisinin beraber oynadığı oyun daha iyi, yaptıkları hatalar da daha az lugano edu'dan ama seviyoruz sultanahmet'te hello turist how are you demeyi...

iyi olacaktır servet orada da, özellikleri bilinerek alındı, mevcudunun üstünde şeyler yapması yerine, olduğu gibi alacaklardır...

BT dedi ki...

@Mr.Eko
ta kendisi...

Unknown dedi ki...

http://goal.com/fr/news/33/transferts/2009/06/15/1327376/transferts-ca-chauffe-entre-lom-et-servet-cetin

bu adresin kaynagindaki sanirim iki bloggerdan bir tanesi aceto.

"provenant notamment de deux bloggeurs particulièrement fiables et habitués à révéler des scoops, "

rogg dedi ki...

Milan Porto'nun sol bekine 15 milyon verdi. Biz 10 milyondan aza satarsak yazıktır. Yerine bir tane sağlam türk dafens koyamazsak daha da kötü. Sağ bek-kaleci-çift stoper...bunları yabancı alacaksak ayvayı yemişiz.

rogg dedi ki...

Hala bu transfer konusunda resmi açıklama yok bakalım ne olacak ?

venezia dedi ki...

'bu fiyata' bu transferin tek bi açıklaması olabilir ; ulan biz bunların canını ribery olayında fena yaktık ve eşek yükü paraya bayerne sattık,bari biraz gönüllerini alalım :) 7 milyon €, 10 milyon € nedir yahu ? şaka gibi..ki günümüzde defans oyuncularına transfer ücrete ödemekte cimri davranan kulüpler(real hariç) ezici çoğunlukta iken.gs yönetimine canı gönülden bi tebrik,iyi iş çıkarmışlar.

ama önümüzdeki sezon marsilyanın ş.liginde milanla(ya da başka bir avrupa deviyle) karşılaşması ihtimalini düşünemiyorum bile(sevchenko'nun takımda kalması ihtimaline endeksli olarak tabi)ve sanmıyorum ama olurda eskaza shevchenko oynarsa o vakit ilker yasin devreye girecektir ; 'döndürmeyin sevchenko'yu ...

işte o zaman anlayacaktır muhalif görüşlere tahammülü olmayan o bünyeler bahsedilen milyonların değer hacmini ve servetin dünyanın en iyi defans oyuncularından biri(!) olduğunu..

MiyOzzy dedi ki...

Raul'a elini atmış,hadi hayırlısı:)))

Nasıl varmı küçük yaşta bir yetenek?

orbey dedi ki...

Türkiye A Milli Takımı, dünyada ilk 10-15 milli takımdan biri. Sanırım buna kimsenin itirazı olmaz. Peki gözün kapalı kimi koyarsın o takıma?

Servet-G.Gönül-Arda-Tuncay-Semih-Nihat diyelim.

Bu adamlar 7-15 milyon euro tabii ki edecek.

@L.E.N.

"İyi fikir verdin, eğlenceli rüya olur, teşekkürler, dehacan. Öpüyorum. :*"

Hiçbirimiz futboldan anlamak zorunda değiliz ama seviyeyi düşürmeyelim lütfen.

Yasin dedi ki...

muhalif görüşlere tahammül var; Servet bu kadar etmez denebilir. Abartıldığı kadar iyi oyuncu değil denebilir, herkes saygı duyar. duymasa da takmaz, güler geçer, begenmeyenlerin cok sevenlerine gülüp gececegi gibi...
Ama ciddiye alınabilmek icin Hıncal gibi "odun" vs. hakaretlere girerse iş, bu Servet'e oldugu kadar sevenlerine de saygısızlık olur.
Bunu görmek gerek.

matiasemilio dedi ki...

güle güle koca adam...
L.E.N. ve mre abarttınız!!

L.E.N. dedi ki...

Sevdiğiniz bir oyuncuya birinin "odun" demesinden alınıyorsanız hayatınızın geri kalanında da sorun yaşayabilirsiniz. Öyle bir yoruma sinirlenmeniz olasıdır ama "hüşşş !" gibi bir savunmacılık buluttan nem kapmaktır.

Ben Servet hakkındaki giriş yorumumda "bu adam beğenilir mi","bu adamı beğenen futboldan anlamıyordur" gibi argumentum ad hominem kullanmadım, Servet üzerine konuştum. Yıllardır insanlarla yerli-yabancı birşeyler tartışıyorum ve birşey tartışmanın metodu asla o değildir.

Servet odundur. Baptista'nın "Hayvan", Recep'in "Takoz", Ortega'nın "sıpa" olduğu gibi. Oyun zekâsı yoktur. Çevik değildir. Fizik gücüyle dünyanın önde gelen milli takımlarından birinde "koyunun olmadığı yerde adı Abdurrahman Çelebi'ye çıkan keçi" olmuştur. O kadar. Yerine kimi koyarsınız ki? Can mı? Emre Güngör mü? Bekir mi? Kimi?

Ama işi sen ilk cevabında kişiselleştirip "bence sen futboldan anlamıyorsun :()()2908392" gibi bir ifade kullanırsan ben de kişiselleştirmenin de hakikisini yaparım. O "rüya" örneği de yine muhatabımın "Servet'li rüyalar kikiki" komikliği üzerine deh edilmişti.

Tartışmayı baştan sona Servet sevginizi bir kenara bırakarak tekrar okursanız kimin sav ortaya koyduğunu kimin de "savuşturmaya" uğraştığını daha net anlarsınız.

Üslubumu, muhatabımın müstehakına göre denklerim. Bende renk çok. "Her yol Servet". ^^

caca dedi ki...

bir ığdırlı olarak, aynı toprağın insanın böyle kardeşlerinin avrupaya gitmesi ve külübünede büyük kazanımlar kazandırarak gitmesi bizleri sevindiriyor. inşallah allah yolunu açık eder de daha büyük yerlerde görürürüz serveti.

mre dedi ki...

Birincisi, birine türk odunu, hayvan demek hakaret değilse, futboldan anlamıyorsun demek hiç hakaret değildir. Herkes anlamak zorunda değil ya sen de anlamıyıver.
İkincisi Servet Çetin BENCE bu ülkenin en iyi stoperidir. Ayrıca koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi ifadisi kullanabilmen için dünayda stoper kalmamaması lazım ki bu hepsinden de komik bir sav. Son olarak "bence de b şıkkı be annem" gibi "iyi geceler dehacan" gibi seviyesi belli bir üsluba girdikten sonra sana cevap vermem benim hatam kabul ediyorum. Burada kapladığım gereksiz sütünlar için de okuyuculardan ve aceto'dan özür dilerim.

L.E.N. dedi ki...

Haklı çıkmak için bu kadar kıvranıldığını görmedim. Ve heyecandan yazılanı okuyamaz hale gelmenin de bu kadarını.

"La Bestia", "The Beast", "Hayvan" Baptista'nın lâkabıdır. "Takoz" Recep, yıllardır "Takoz"du, minibüsün önüne yatmış fotoğraf çektirdiği söylenir Recep'in.

Bunlar alışılagelmiş, herkesin kullandığı lakaplar olsa da anlaması çok da zor olmayan sebeplerden takılmış isimler. Bence de Servet "odun"dur. Bu memlekette Mehmet Yıldız'ı gibi bir başka "odun" da forvet hürmeti görüyor. Bu kadar. Buradan daha nasıl ajitasyon çıkarırsın, benim bir fikrim yok.

Futboldan anlamak veya anlamamak da yazdıklarını okuduktan sonra hakikaten iddialaşacağım birşey değil. Şimdi bir tespitte daha bulunacağım iyice alınacaksın :)


TÜRKİYE'de iyi TÜRK stoper olmamasından dolayı Servet, bir TÜRK stoper olarak Abdurrahman Çelebi ihtimamı görmektedir. Dünya, cihan, yedi alem nereden çıkıyor ben ifade etmeden, bir izah sana zahmet bana eziyet.

Şahsına taktığım her kulp senin bana ilk cevabını takibendir, dikkatini çekeyim.

Son bir not ve ben de dengim olmayan bu tartışmayı bitireyim:

Uykusuzken, heyecanlıyken veya sinirliyken tartışmaya girmeyin, rica ederim.

Laf anlatayım derken muhatabımı seçememiş olmamdan ötürü uzayan münakaşa yüzünden affımı dilerim. Servet hakkındaki fikirlerim yukarıdadır.

Selamlar.

Ömer Cankat Yüce dedi ki...

o odun dediğiniz adamlar sizle top diye oynar ya neyse...

serdark dedi ki...

23 senedir bu topu izlerim, TURKIYE'DE "ILK DEFA" BIR ADAMIN GELISTIGINI GORDUM..

GOZLERIMLE GORDUM, IZLEDIM, ADAM CALISTI, DIDINDI, KENDINI GELISTIRDI.

AVRUPA KUPASINDAKI EN SAGLAM DEFANSLARDANDI!

HELAL OLSUN SANA.

L.E.N. dedi ki...

Ok, seni de anlıyorum.

gulphi dedi ki...

ben "l.e.n." de biraz aziz yıldırım havası aldım, sanki başkasının şampiyonluğundan sonra gündemi değiştirircesine, yapılan transferi bastırırmaya yönelik tartışmalar falan, ya da yok yok, bana öyle geldi sanırım.

guner dedi ki...

bu arada ne zamandı hatırlamıyorum, ntvspor galatasarayın barça altyapısından iki stoperi almaya yöneleceğini söylemişti. biri sanırım henrique'ydi bunların. böyle bi şey mümkün mü, siz daha iyi bilirsiniz.

iki stoper + kaleci + giovani ve altintoplarla tadından yenmez kadro olur, ama o kadar para çıkar mı...

bir de bi başka soru, seneye Linderoth oynayacak mı, akibeti ne olacak bu adamın?

Unknown dedi ki...

Örnek verdiğin diğer futbolcular lakaplarını belki kabul ettiler kendilerince, görmedim ama senin dediğine göre Recep kendini bir minibüsün önüne atıp kendine "takoz" dedirtebilir, ama eminim ki Servet "takoz"dan daha kötü bir çağrışıma sebebiyet veren bu "odun" kelimesini bir lakap olarak kaldıramaz, keza onu sevenler de o lafı sevdikleri bir insana lakap olarak takamaz arkadaşım.

Sen birilerine "odun" demeye devam edeceksin yine de, devam et.

joe kleine dedi ki...

gs adına al-sat dönemine geçildiğine işaret bu transfer, yarın arda, topal da sıraya girer.
Aslında ekonomik kriz ve gs nin durumu düşünüldüğünde bu Portovari tarz en doğrusu gibi ama havaalanı basan taraftara bu nasıl kabul ettirilecek orası meçhul.

L.E.N. dedi ki...

@skn

Tamam hocam, sinirlenin, kızarın bozarın, yapabileceğim hakikaten birşey yok. Ben naçizane futbol bilgimle bir adamı, herkesin kullandığı bir tabirle tasvir ettim, o kadar. Kızarın bozarın sinirlenin, tamam, sabaha kadar siz "odun deyil süper" dersiniz ben de "odunun önde gideni" derim, didişiriz. Size uyuyorsa, bana da uyar. Varsa başka arkadaş, sıradan başlayalım, ben copy-paste yapacağım ama uyarayım. Böyle boş bir eğlence için hususi bir gayret beklemeyin benden.

hadesperado dedi ki...

"odun" denilen adam için 8 milyon euro verenler, ona "odun" diyenleri kapıdan sokmaz...

tıpkı Rijkaard'ı eleştirmek için kıvrananların "Barça'yı ben de şampiyon yaparım baba, ne var yeaaa" diyip Barça kulüp binası önünden geçemeyecekleri gibi...

tabi anlayana...

Brave n Wise Guy ;) dedi ki...

bu yıl galatasaray'ın ligi bu kadar kötü bitirmesinde, servetin sakatlığı çok etkiliydi. umarım seneye servetin yokluğunu aramayacağımız bir takım kurulur. onun performansıyla galatasaray çok maçı döndürdü. yolu açık olsun.

Schumy dedi ki...

tabi canım bedavaya bıraktıkları adamın süper performans gösterip 8 milyon euroya satılması insana öyle bir koyar ki... :)

O paraya bir mehmet topuz daha alabilirlerdi düşünün artık :)

bahtiyar dedi ki...

her galatasaraylı gibi benim de aklımda ilk geldiğinde soru işareti vardı ama 2 sezonda o kadar önemli işler yaptı ki 8 milyon euro gibi önemli bir paraya gittiği halde gitmesini istemezdim. neyse servet için hayırlısı olsun diyecek fazla birşey yok.

L.E.N. dedi ki...

@muhataplarına

Olayı "aha FB'li kesin acısından konuşuyor ağağağağa" basitliğine indirgemek dümdüz holigan olduğunuzdan başka birşey düşündürmüyor açıkçası. O yüzden alakasız Rijkaard teşbihi veya gına getiren Topuz esprileri kulakta sadece Fotomaç tadı bırakıyor.

Yapmayın, etmeyin canlar. Lig bitti. Bırakın Servet g.t etsin beni, boşuna sancı çekiyorsunuz.

dogan pamuk dedi ki...

adama verilen parayı niye bu kadar abartıyorsunuz anlamadım.
fellaini ye ödenen paraya bakın bir de nasri ye. ya da ben arfa nın bonservisine. fellaini hepsi genç futbolcu. fellaini de öyle ama onlardan daha iyi futbolcu anlamı mı çıkıyor.
şunda herkes hemfikirdir sanırım. servet normal standartlarda para verip alınabilecek bir stoper.
shevchenko nun karşısındaki servet i unutmadık tabi. ama biraz da onun gösterdiği gelişime bakın. milli takıma ve bize verdiklerine. odun vs. diyerek kişiliğine hakaret çok yanlış bence. faydalı mı faydalı. bu çekememezlik ve abartı nedir anlamadım.