14 Haziran 2009

İki Kafadar: Leonardo ve Tassotti

1994 Dünya Kupası'nda rakibe çakıp kırmızı kart gören iki adam var şimdi Milan'ın başında. Leonardo, ABD maçında rakibine dirsek atıp oyundan atılmıştı. Yardımcısı Mauro Tassotti de Luis Enrique'ye. İki kafadar bu oyun felsefesini mi getirecekler Milan'a (!) Leonardo ilginç bir tercih oldu Milan için. Galatasaray'ın da hocasını bulmasına yardımcı oldu. Rijkaard, Milan hocasını bulduktan sonra Galatasaray'ın teklifine evet dedi. Van Basten ile birlikte teklif bekliyorlardı ama olmadı. Galliani en has adamını takımın başına getirdi. Ancelotti kazandığı kupalardan sonra hükmedilmeyecek kadar ayakları yerden kesilmişti. 12 yıldır Milan kulübünün içinde Leonardo. 6 yıl önce de futbolu bıraktı. Biraz geriye dönersek kariyerinin ilk yıllarına Zico'yu görürüz. İdolüdür Zico. Her zaman da elinde tutmuştur. Aynı kulüpte doğdular Flamengo'da. Zico, Japonya'da futbolu sevdirirken çağırdığı futbolcuların en hasıydı Leonardo. Kashima Antlers'de forma giydi. Öncesinde La Liga'da yolu geçti. Valencia'dan. Brezilyalıların iyisini seçen Paris Saint Germain'de oynadığı futbolla da Milan kapıları açıldı. 93'de Milan karşı İntercontinental Kupası'nı kazanmıştı. 4 yıl sonra kariyerini tersten okudu. Önce Sao Paolo, ardından Flamengo. Kürkçü dükkanına dönenlerden o da. Kaka, Pato transferlerinde onun imzası var. Milan'ın Güney Amerika'daki eli ayağıydı. Galliani ile olan ilişkisine biraz da Guardiola modası eklenince kendini Milan'ın başında buldu. İşi zor. Milan'ın Kaka'yı satarken Gourcuff'u elde tutması bekleniyordu. Parasızlık işte. Kasaya 80 milyon euro girdi ama oyunu çekip çevirecek iki yıldız da uçtu geçti. Yıllardır kanatsız futbol oynayan Milan'a getireceği sistem merak ediliyor elbette. Transfere defansla başladı. Şehrin öte yakasında herhangi birisi yok maalesef. San Siro'yu 15 günde bir paylaşacağı adam Mourinho. Ustası Zico ile bitireyim: "Futbol oynadığım takımları çalıştırmam. Bırakalım o taraftar beni sırtımdaki formayla hatırlasın..."

3 yorum:

tifo dedi ki...

Zico çok güzel söylemiş...

Selocan dedi ki...

Zico güzel demiş Büyük Kaptan da keşke bu adamı dinleseymiş gerçi bilmediğim çok şey vardır birşey demiyeyim.

Esas konu: İnter yine kazanacak gibi bu seneyi de ne yazıkki. Diğerlerinde bir ışık yok Milan 3 lünün içinde en umutsuzu ama 80 milyonu var artık takımın tamamen değişeceği belli çok da erken konuşmamak lazım. Korkum Leonardo beceremesse bizim TD ye salça olmasınlar

cozker dedi ki...

abd94'te tassotti'ye, attıgı dirsek sonrası kırmızı kart göstermemişti o maçın hakemi.. 90. dakikada ceza sahası içinde l.enrique'nin ağzını burnunu dağıtmıştı tassotti ama 3 dakika öncesi italya'ya ofsayttan gol attıran hakem burada penaltı+kırmızı kartı vermeyerek tarihe geçmiş ve ispanya'yı alenen doğramıştı.. ama fifa 7 maçla cezalandırmıştı tassotti'yi..