3 Haziran 2009

Guardiola vs. Eto'o

Geldiğinde takımdaki iki tümörü çıkartıp atmıştı Guardiola. Soyunma odasının huzurunu bozan iki adamın adına, geçmişine takılmadan kapının önüne koydu. Ronaldinho ve Deco'nun yanında göndermek istediği üçüncü adamın Eto'o olduğu sır değildi. Büyük golcü ama bir o kadar sorun adam. Sezon içinde de didişip durdular. Şimdi eli kuvvetli olan Guardiola. Sözleşmesinin son sezonunu Barcelona'da geçirip elini kolunu sallaya sallaya gideceğine satalım para kazanalım diyorlar. Deco örneğinde olduğu gibi. 81 doğumlu Eto'o, 28 yaş kuralına giriyorsa gün olarak artık bu sezon kazandığı rakam karşılığında takım değiştirebilir. Barcelona'nın bu transferden kazanacağı para en fazla 10 milyon euro. Diego Forlan ile aynı oyunu oynayabilirler mi? En azından İbrahimovic'li bir onbire göre bunu daha rahat uygulayabilirler. Eto'o muhtemelen Inter ya da Milan'a gidecektir. Ibrahimovic'in olası bir transferinde çerez olması da mümkün tabii.

24 yorum:

ihk dedi ki...

bence henry'yi forvetin ortasına çekip sol kanada ribery'yi alacaklar.

Unknown dedi ki...

Ronaldinho zaten son 1 senesinde hiçbir şey oynamadı. Deco da iyi futbolcu ama 30'un üzerindeydi. Ama Eto'o bence fazlasıyla küçümseniyor, CL finalinde attığı golü Forlan atamazdı bence. O yüzden gidişi Barca'yı kesinlikle etkileyecektir.

yok artık leBron james dedi ki...

ibrahimovic gercektn süper bi yıldız
ama ata kardesinde dedigi gibi forlan o kadar buyuk bi macta o tarz igol atabilirmi.yetenegi tartısılmaz ibra asıl barcayla uyum saglayabilirmi.en cok merak ettigim soru bu?ayagında sanırsm topu o kadar cok tutturmazlar barcaya gelirse

Turiaf dedi ki...

Arsenal'e alsak cillop gibi olur be. Adebayor-Eto'a acaip bir ikili olur.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Ibra yada Villa gelsin.Ibra kanımca mevkisinde dünyanın en iyisi ama oyunu hariç sevmiyorum,o yüzden Villa'ya da sevinirim.Yok Forlan,Adebayor yada Benzema gelirse-ki bunlarda harika adamlardır-Eto'o kadar gol atamazalar diye tahmin ediyorum.Hele ki Forlan'ın yaşıda ortada,saçmalık olur.Ibra yada Villa Eto'o kadar atabilir diyorum...

Selocan dedi ki...

Transfer notları yazısında Forlan Barcelonaya giderse kim oynamayacakki diye yazmıştım. Cevap belli oldu, ikilinin arasının kötü olduğunu biliyordum ama çok iyi bir sezonun ardından Eto'nun istenmeyeceğini düşünmemiştim. Şimdi Forlanın önü açıldı %90 biter heralde, bizdeki gibi sadece manşet olsun diye atılmıyordur bu başlıklar, haberler.. İbra'yı almazlar diye düşünüyorum daha doğrusu duygusal olarak İbrahimovic gibi taptığım bir adamı Barçada görmek istemem. ya İnterde kalıcaktır ya da hiçbiryere gitmeyecektir.. Gönül tabi Realde oynamasından yana.Büyük Başkan duy sesimizi :D

IBRAcadabra dedi ki...

Ibra transfer olacaksa adres Real Madrid olmalidir Barca degil.rekabet olmasi acisindan soyluyorum.yoksa o takima yakisir. eto'o dan da cok gol atar bencede...

İsim dedi ki...

Eto tartışmasız dünyanın en iyisi.
Barca'nın göndereceğini de hiç sanmıyorum.
Guardiola didişe didişe oynatıyor adamı işte.

AAAA dedi ki...

eto'o'nun ne kadar iyi oyuncu olduğu konusunda kimsenin şüphesi yoktur kanımca. lakin takımın huzurunu bozan kişi kim ise kapı dışına konulması mantıklı geliyor. tabi eto'o şu hali ile türkiyenin herhangi bir takımında olsa ve sorun çıkarsa dahi gönderilmemelidir bence ama mevzu barcelona olunca işler değişir.

ibra'nın gelmesi zor görünüyor ayrıca onun gelişi sistemin değişmesi anlamına da gelir ki amerikalının dediği gibi çalışıyorsa müdahale etme.

zachpaulsen dedi ki...

abi forlan nedir allahaşkına? hiç bir zaman top class bir golcü olmadı ki zaten.
guizadan sonra ispanya gol grallığına da şüphe ile bakmaya başladım.
eto'nun yerini kesinlikle dolduramaz. Eto bu kadar kolay vazgeçilecek adam değildir. Eğer gidiyorsa aynı ayarda bir adam gerek Barça'ya.

benzema veya david villa diyorum.

mre dedi ki...

barca ispanya'dan ispanyol oyuncu transfer etmiyor pek. ya da son zamanlarda etmiyor diyelim. O yüzden Villa Real'e daha yakın. Etoo'nun seneye bedava gitme ihtimaline karşılık göndermeleri mantıklı olsa da yerini doldurmaları kasayı boşaltmaları demek.

aliriza dedi ki...

fernando torres'in geldiğini düşün bir. bence şu anki takımın üstüne çıkılabilmesini sağlayabilecek tek transfer olur. ibrahimoviç de forlan da torres'in yerini tutamaz.

Onur Aydın dedi ki...

Adriana Lima ile sevişmek istersin Megan Fox ile mi sorusu bu.

Eto'o mu oynasın forvette İbra mı?

ilquer dedi ki...

Eğer Eto'o giderse İbrahimovic onun yerini dolduracak yegane isimdir.

aşkın dedi ki...

Nerval
İkisi de değil, Jessica Biel dermişim
Kimse Etoo'nun yerini dolduramaz ama o da bunun farkında maalesef ve şu sezonun ardından bile böyle hikayeler dinliyorsak defolsun gitsin kalbinin olduğunu söylediği Mayorkaya.Şımarık herif.

İsmail Şayan dedi ki...

Bir ihtimal de ben atayım ortaya:

Wenger'in Eto'o hayranı olduğu biliniyor. Hatta Kroenke ilk hisselerini aldığı zaman "yabancı sahip" konusunda "Eto'o alınacaksa neden olmasın" yanıtını vermişti. Geçen sezon sonunda da Barcelona'nın Adebayor ile ilgilendiği haberleri sıkça yer almıştı. Arsenal için ise "kadroya tecrübe takviyesi gerektiği" yorumları yapılıyor ve hatta Wenger'de bir ara bunu kabullenir gibi oldu, sonradan oyuncularını savunan açıklamaları geldi. Adebayor ya da Van Persie ile bir takas olasılığını da bir kenara yazmak gerek derim tüm bunların ışığında. İki takımın oyun anlayışlarının benzerliğini de işin içine katınca her iki tarafın da işine yarayabilecek, yabana atılmayacak bir olasılık gibi duruyor.

bc6 dedi ki...

Eto'o bence bu isimlerin arasına iyi asimile olmuş. İbra, bildiğin küçük dağlar ne ulan everest benim yapım, der havasına oynuyor. O adamı oraya koymak bence sistemin içine etmekten başka bir şey değildir. Onun için Eto'o kalmalı. İbra da nereye gidecekse gitmelidir. Ha bu sözlerimden İbrahimovic'e karşı antipatikmişim gibi algılanmasın. Inter'deki tek sevilecek adam!

4suits1aim dedi ki...

guardiola fena aksircak gibi cikmis..

barSELOna dedi ki...

sell eto'o
get benzema

unutmayın eto'o nun arkasında messi xavi ıniesta alves var , eto'o yu sezonu doğru takip edenler kaç tane pozisyon harcadı görürler kale dibinden abanacak hale gelmiş ...

www.fcbarcelonaturkiye.com

mavibenim dedi ki...

"Sözleşmesinin son sezonunu Barcelona'da geçirip elini kolunu sallaya sallaya gideceğine satalım para kazanalım diyorlar."

Barca gerçekten böyle diyorsun saçmalıyor: neden mi, bu cümlede söyleneni geçen sene yapsalardı Eto'yu örneğin 30 milyon Euro'ya satıp fazladan 20 milyon Euro kazanacaklardı, ama satmayaınca ne oldu ona bakalım;

ligde atılan 30 gol, şampiyonlar liginde en önemlisi finalde olmak üzere yanılmıyorsam toplam 6 gol ve kral kupası.. tüm bu başarıların barçaya biletli seyirci, maç günü satışları, marka değeri, oyuncuların artan değerleri, sponsorluk gelirleri v.b. anlamda kazandırdığı ek para en az 100 milyon Euro...

yani Eto'yu sırf 20 milyon Euro fazla kazanmak için satmayıp ekstradan kazanılan 100 milyon Euro..

bence bu sene de Eto'dan gelecek 20 milyon Euro yerine Eto'nun kazandıracağı yeni 100 milyon Euro'ları düşünsünler..

Ronaldinho ve Deco hamleleri gerçekten çok yerindeydi, ispatı da barca'dan gittikten sonra bu ikilinin ne yaptığı oldu, biri doğru düzgün maç bile oynamadı, diğeri ilk 11'e bile zor girdi..
Ama geçen sene satılması düşünülen Eto yaptıkları ile düşündüklerinin hatalı olduğunu ispatladı..Eto'yu satarlarsa bu sefer gerçekten Barca yönetimi çok büyük hata yapar..

MustafaAGCA dedi ki...

O değil de, Deco ve Ronaldinho ile yapılmış bir röportaj falan okumak istiyorum. Eski takımlarının alabilecekleri her kupayı almalarına daha önemlisi herkesin dilinde olmasına, gelmiş geçmiş en iyi takımlarla kıyaslanmasına falan ne diyorlar acaba? Bence çok pis koyar adama bu durum.

varol döken dedi ki...

ya transfer dediğin takımı iyileştirmek, mevcut başarının üstüne çıkmak için yapılmaz mı?

barcelona'da bu sene ne eksikti göremedim ben, lütfen biri beni aydınlatsın...

ve bence mevcut sistemi kimse etoo'dan daha iyi oynayamaz, manchester'a o golü de kimse kolay kolay atamaz...

ha transfer heyecanı diyorsanız, onun için de oyun yapmışlar yahu adı üstünde: Football Manager!

İsmail Şayan dedi ki...

@ barSELOna

Bir insan tuttuğu takımı ancak senin kadar anlayamaz. Ne anlam ifade ettiğine ancak senin kadar uzak olabilir. Jet Fadıl II'sin gözümde. Git Chelsea'yi falan tut da futbol kazansın. O da olmaz gerçi, futbol yine kaybeder... Külliyen zararsın. Varlığın maalesef külliyen zarar. Yuh be!

Feridun Bitir dedi ki...

bu sorunlu halleri ise, iyiki sorunlularmis diyorum. birde sorunsuz olsalarmis vay anam vay

http://www.youtube.com/watch?v=nLrSf4U-MMM

bu ne ya!!!!