6 Haziran 2009

Aybaba'nın Başarısı(!)

Perşembe akşamı Ali Okancı, Varol Döken, Emre Atasoy ile Balat'a attık kendimizi. Trabzonspor'un Samet Aybaba tercihi için "Bizde hiçbir başarı cezasız kalmaz" derler ya, bu ülkede başarılı olmayacaksın. Aybaba gibi takımın ligin son haftasında başka takım sayesinde kümede kalacak. Sen de gidip o sezon şampiyonluğa oynayan, başkanın da gelecek sezon şampiyonluğun en büyük adayıyız dediği takıma, Trabzonspor'a teknik direktör olacaksın. Var mı benzeri?" dedim, telefona mesaj geldi. Trabzonspor, taraftar baskısı yüzünden Aybaba'dan vazgeçti diyor. Tebrik ediyorum Trabzonspor taraftarını. Mutlaka yabancı bir teknik adamla çalışmalı Trabzonspor. Mümkünse fazla da meşhur olmamalı. Çünkü yerel medya, teknik adam ne kadar şöhretli olursa ona çakmaktan o kadar fazla haz alıyor.

13 yorum:

Northx dedi ki...

galatasaray ve fenerbahçe bu sezon çok kötü olduğu için oluyo bunlar, fazla aldanılmasın, gerçekçi olunsun.

masa bekleyen cocuk dedi ki...

en ustteki yoruma cevap :

her basarıyı da basarısızlıgı da onlara baglayın en buyuk onlar ya da sizsiniz..kimsiniz bilmiyorum ama harikasınız. (!)

bu zıhnıyet yuzunden sampıyonluk trabzonuma gelmıyor zaten ya... onlar kötuydu biz hic bir zaman iyi olamadık dimi ? 6 sene şampiyon olurken de kötüydüler dimi...

masa bekleyen cocuk dedi ki...

şunu da eklemek istiyorum bülent abi..

trabzon taraftarına yakıştırılan her zaman 2 tane argüman vardır.

1) takımına zarar veriyor
2) futbolu cok iyi biliyor

oyuncu değişikliklerine olan tepkiler haricinde ilk defa 2. sini doğrular nitelikte bir harekette bulunduk ve işe yaradı. başkanımız sadri şener bırazcık kızdı üzüldü ama ona verilen değeri pazartesi günü anlayacaktır. bizim sorunumuz sizin de dediğiniz gibi kaderi başka takımın 70. dk da attığı golle belirlenen ve küme düşmeyen takımın hocasını şampiyonluk için transfer edilmek istenmesiydi. bazıları daha önce de sizdeydi diyecekler ama o zaman hiç bu kadar şampiyonluğa yakın hissetmemiştik..

merTS dedi ki...

Çok doğru tespitler.Trabzonspor kesinlikle yabancı hoca ile çalışmalı.
Sadri başkan bu takım için her türlü fedakarlığı yaptı fakat son hamlesi gerçekten yanlıştı.

Northx dedi ki...

yok öncesi için değil ben sadece şu anki durum için yorum yaptım. bu zihniyet yüzünden de trabzon'a şampiyonluk gelmemesi arasında bir mantık bağı yok ama küçük düşünüldüğü için gelmiyor olabilir mesela.

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Ersun Yanal'in yerine Samet Aybaba'nin goreve getirilmesi tum zamanlarin en basarili yoneticilik hamlelerinden birisi olurdu; olamadi. Ironi de bir yere kadar tabii.

FatihHayri dedi ki...

Ersun Yanal ı gönderdiğin de bu yönetimin işi bitmişti zaten. Bu sene hiç bişey beklemiyoruz, ama şampiyonluk kaçtı diye hoca gönder yok böyle bir ikilem. Şartlar ne olursa olsun Ersun hocayla devam edilecekti.

venezia dedi ki...

üstten 2. yoruma cevap :
(baştan söyliyeyim bursasporluyum)

'' türkiye'de lig tarihi boyunca çeşitli takımlar boy göstermiştir bunlardan 4 tanesi büyüktür, bu 4 taneden 3'ü çok büyüktür, bu 3 tanesinden de 2'si en büyüktür '' (ahmet çakar)

şimdi bunu ben söylemiyorum.kim söylüyor? fifa nezdinde bu ülkenin gelmiş geçmiş en iyi hakemlerinden biri olan, hadi onu geçtim bu hayatta en çok sevdiği saydığı insanlardan biri yani babası koyu beşiktaşlı olan bir insan söylüyor.

kusura bakmayacaksın arkadaşım ama bu '2 en büyük' takımın ''2si de birden aynı sezonda'' bi şekilde kötüyse(ki bu tür sezonlar çok nadirdir) ve bu sayede bazı şeyler olduğundan fazla abartılıyorsa her başarı ya da başarısızlık onlara bağlanır,o yüzden onlar 'en büyük' sıfatını taşırlar ya zaten geçmişleriyle,tarihleriyle,bütçeleriyle,taraftar sayılarıyla bla bla bla. bunu çözemediysen diyecek lafım yok.

ancak siz şampiyonluğa uzun zamandır hiç bu kadar yakın olmadığınız bi sezonda(!)kalkıpta sezonun son maçında tüm bir sezon boyunca ayakta duramayan '11 kişiyi'(takım demiyorum farkındaysan)kendi saha ve seyirci avantajına rağmen yenemiyorsan ve bu nedenle sivasa başarılar dilemekten başka çaren kalmıyorsa kusura bakma da burada millete ayar verme çabalarında hiç bir mantık ve realite göremiyorum ben.ondan sonra sorarlar adama 96 yılının finalinde uzun süredir hasreti çekilen 'şampiyonluk turu için' yine kendi sahanda beraberlik dahi yeter iken kaybedilen şampiyonluğun nedeni de bu '2 en büyük' takımın gölgesi miydi ? diye..o yüzden bir adet ayna öneriyorum ben nacizane..

not: ayar verilmez 'zorla alınır' bu arada..

dündar siz dedi ki...

neden hiç güvenç kurtar düşünülmüyo..(sanki güvenç hocanın bi yakınıymışım gibi oldu ama bence terim dende denizli dende büyük)

ilnevyA dedi ki...

böyle bi sezonda şampiyon olamamak üzücü bir durum. bu kadar kolay şampiyon olunabilecek bir yıl daha gelmeyecektir önümüze. kaçırdık fırsatı. bundan sonra da zor görünüyor. ersun yanal hakkında ise: ersun yanal kalsa idi bu sene ilk 3'te bitiremeyecektik bu kesin. ben ersun yanal varken bi tane maç hatırlamıyorum oyuncu değişikliği sayesinde kazandığımız. bu da açıklayıcı birşey..

corrado dedi ki...

http://kalearkasi.blogspot.com/2007/11/ersun-ve-iki-kupal-samet.html

madalyonun diğer yüzü veya olaya farklı açıdan bir bakış.
bence yılmaz vural ikisinide döver

varol döken dedi ki...

trabzon'da o yerel medya oldukça, biz daha çok balat'a gideriz, 4 büyükleri bilmem de bizim açacağımız büyüklerin ardı arkası kesilmez...

sadri şener'in ersun yanal'ın gönderilmesiyle ilgili lig tv'de oğuz tongsir'e yaptığı açıklamalar var, linkini bulabilen varsa beri gelsin... ama özetle şöyle diyor:

ben ersun'dan memnundum ama trabzon'da bu medya ve eskiler oldukça 5 maç kazanan adamın arkasında duramazsın... ersun trabzon için fazla kültürlüydü... biz futbol kültürü aramıyoruz, sadece kazanmak istiyoruz, bunun karşısında hiçbir teknik adam ve yönetici duramaz...

ülkemizin cennet bir köşesine ve güzide bir kulübüne laf söylemek istemem, sadece üzülüyorum çok, çapulcuların ellerine bırakıyoruz her şeyi... trabzon'a yeni açılan bir alışveriş merkezinin reklamlarını yapıyorum, öyle kısıtlar geliyor ki aklınız şaşar, sanki trabzon değil, iran... ktü'nün şehri iyiye gitmiyor, kaçan sadece şampiyonluk değil, ben de bunu eklemiş olayım naçizane...

not: elbette ki samet aybaba hamlesi yanlış, onu belirtmek bile komik:)

altan yerdenayaga dedi ki...

@venezia "yemişim ahmet çakar'ı" "bak dalgana"