18 Mayıs 2009

Juventus 40 Yıl Sonra...

Sezon sonunu da beklemediler çünkü son Atalanta beraberliği ağır geldi artık. Juventus gibi bir takım 7 maçtır ligde kazanamıyordu. Bu 26 yıl sonra başlarına geldi. 8 olsa rekora gidecekti Ranieri. Göreve geldiği ilk günden bu yana Juventus kalibresinde olup olmadığı tartışıldı. Bence de bir beden ufaktı. İyi futbol oynattığı dönemler de oldu, kritik sakatlıklar yüzünden zor günler geçirdiği. Bir gerçek var. Juventus sezonu kupasız kapadı. Didier Deschamps gibi bir adam Serie B'de takımı şampiyon yapmışken işine son vererek zaten iş bilmez olduklarını göstermişlerdi. Ranieri'nin sezon bitmeden görevden alınması Juventus tarihi açısıdan da önemli. Bu konuda yazmıştım. Bu kulüp 40 yıldır sezon ortasında hoca değiştirmiyordu. Her güzel şeyin bir sonu var. 40 yıl önce Luis Carniglia'nın başına gelen bugün Ranieri'nin başına geldi. Teknik direktörlüğe son iki maç için eski futbolcuları Ciro Ferrara'yı getirdiler. Kendisi Lippi'nin yetiştirmesidir. Yeni sezon için ilk aday Spalletti...
Ağalara Dokunma Yanarsın
Del Piero'yu Oyundan Almak
Juventus Dereyi Geçerken
Ranieri Juventus'ta

11 yorum:

jose dedi ki...

zamanında "juventus benım ılk buyuk kulübüm.daha önce çalıştığım chelsea ve valencia'yı ben büyük yapmıştım" diyerek beni benden almıştın be ranieri.sende kabul et asla topclass bir seviyede değilsin..

SkyCaptain dedi ki...

Spalletti ile kan uyuşması olursa Juve için güzel olur ama benim kafamda soru işaretleri var. 2010'dan sonra Lippi gelir mi acaba?

alperensaylar dedi ki...

atonio conte de adaylar arasında sanırım.

Basketbol Günlüğü dedi ki...

Sezonun ilk yarısında Ranieri'nin performansı iyi sayılabilirdi ama, ikinci yarıda takımı kontrolü altına alamadı.

Luciano Spalletti Juventus gibi bir takımı çalıştırmayı haketti...

berserk dedi ki...

bu adam naptı da Juve ye t.d oldu ki zaten, bu alemin en overrated adamlarından birisi.

R. Baggio gelsin
ya da Sinyor Terim ::)

firat selcuk dedi ki...

nasıl yaptı nasıl başardı bilmiyorum ama fiorentina'nın 3. olabilecek duruma gelmesini sağladı ranieri.. bize 4. sıra yetecekti ama juve'nin şu kötü performansından sonra 3. sırayı ele geçiremezsek yazık olacak..

tek korkum nedved'in veda maçlarında ufak çaplı resitaller sunup hayallerimizi orta yerinden baltalaması..

tete dedi ki...

Yine bir kurban verildi ve meslegi yine teknik direktor. Eh ismi de Ranieri olunca ortaya atilmasi daha kolay oluyor.

Sakatliklar Juventus'un bu sene belini buktu ve bana gore bu seneki basarisizlik da bundan dolayi geldi. Cunku Juventus'un kadro derinligi rakiplerine oranla bir hayli dusuk. Defans blogu ve kanatlarda belli bir rotasyon imkanina sahipti Ranieri ve bunu da fena kullanmadi. Fakat asil problem forvet hatti ve on libero mevkiinde ortaya cikti. Ozellikle Sissoko sakatlandiktan sonra o bolgeye kim gectiyse verimli olamadi cunku bu oyuncular Juventus kalitesinde; hatta daha da ileriye giderek Serie A'da ust siralara oynayan bir takimda oynayabilecek kapasitede degiller. Juventus maclarini takip edenlerin dikkatinden kacmamistir, Sissoko'nun sakatlanmasindan sonra bu takim orta sahada top kapamiyor, biraz baski gordugunde de orta alanda cok fazla top kaybi yapiyor. Poulsen cok calisiyor ama kapasitesi bu, Tiago'nun ise ne oynadigi belli degil, Zanetti'nin de buraya katkisi belli bir yere kadar, cok seyler beklenen Marchisio'nun ise bana gore biraz daha zamana ihtiyaci var. Avrupa'nin onemli kuluplerinden birinin orta sahanin kaderini tek bir isme baglamasi transfer politikasi yanlisina isaret eder bu da apacik bir yonetim zaafiyetidir.

Gol koklayan oyuncularinin kalburustu oyuncular olmasi sebebiyle -Del Piero, Nedved, Camoranessi, Givinco- Amauri ve Trezeguet'nin sakatliklari belli bir olcude giderildi ve forvetteki sıkıntı o kadar goze carpmadi diyorduk ki Ranieri'nin Del Piero'yla, Trezeguet ile olan tartismalari bu havayi bozdu. Ranieri suclanacaksa bu yuzden suclanmali bence. Alt yapidan birini orta sahaya monte etmediginiz surece veya mevkiilerde degisiklik yapmadiginiz surece -ki ne kadar tutacagi da sadece farazi olarak belirlenebilir- eldeki bu malzemeyle takimin basinda Mourinho da olsaydi ligi en fazla 2. sirada bitirebilirdi Juventus. Takdir edersiniz ki Ranieri de bir Alex Ferguson veya Arsene Wenger degil.

Sonuc olarak bence Ranieri kotu bir teknik direktor degil ve suclanacak birileri varsa, bu listede Ranieri her zaman yonetimden sonra gelmelidir.

Radolaite dedi ki...

Ranieri ya da Spaletti durumu değiştirmez bence.Ben de iyi hoca demiyorum italyana gitmeliydi ve gitti,ancak kadro olarak interin ve C.L'in çok gerisinde Juve.Diego'ya rağmen o defans ve orta saha oyuncularıyla işleri seneye de zor gözüküyor

M. Alper dedi ki...

Al sana overrated bir adam daha...
Bu adam nasıl olur da Juve gibi bir takıma hoca olur? Hatta Serie A gibi bir ligin bir takımının hocası olabilir?
Bu yöneticiler (Türk veya İtalyan farketmez) tayfasının iş bilmez olduklarına bir örnek...

peralta dedi ki...

Antonio Conte ismi geçiyor bir de...

bc6 dedi ki...

Şeytan gitti kardeşi geldi durumları olmasın ?