1 Nisan 2009

Türkiye:1 İspanya:2

Türkiye: Volkan Demirel, Gökhan Gönül , Hakan Balta, Emre Aşık,İbrahim Üzülmez, Tuncay Şanlı, Mehmet Aurelio, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Semih Şentürk, Nihat Kahveci
İspanya: Iker Casillas, Sergio Ramos, Gerard Pique, Carlos Marchena, Joan Capdevila, Marcos Senna, Xabi Alonso, David Silva Xavi Hernandez, Albert Riera Fernando Torres
Yoğun bir iş temposunun içinde seyredip üstüne bir de 2010 finallerine gidememe ihtimali tavan yapınca uzun tutmamak lazım satırları. Madde madde gideyim bu gece.
* Ali Sami Yen eskiden, çok eskiden cehennemdi. Artık değil. Tribünler sanıyorum yine davetiyeli futbol seyircisiyle dolmuştu. Casillas da şaşırmıştır bu duruma!
* Madrid'deki onbirin sahaya çıkması, o 11 doğru 11'di demekti sanırım! Ben Nihat'ın yedek olduğu, Tuncay'ın forvet, Sabri ya da Ayhan'ın olduğu bir onbir bekliyordum.
* Kaleyi tutan, tutmayan şutumuz yokken golü bulduk. Ardından "Nihat atsa 5 olurdu" bile dedik yahu(!)
* İspanya tandemi sallandı, durdu, klasik onbirinden 3 eksik, kanat adamlarıyla geleneksel kısa paslar yerine çapraz uzun toplar ve arka direkler... Çalışmadığımız yerden geldi galiba!
* Bizim milli takımda bu iyiydi, o kötü demenin manası yok. Ası, yedeği, teknik kadrosu mutlak kazanmaları gereken maçı 1-0'dan 2-1 verdiler.
* Değişiklikler yine garipti. Batuhan'ı bu yaşta "Vieri" yaptık milli takıma!
* İspanyollar yenilmezlik serisini 31 maça çıkardı. Clemente dönemini egale etti. 11. seri galibiyetlerini aldılar. * Bosna'nın 6 puan aldığı 4 günde sıfır çektik. 2010 Haziran'ında Arjantin'i tutmak zorunda kalacağım ya, ona yanıyorum şimdi... O Arjantin de ben bu satırları yazarken (dk 70) Bolivya'da 4'lük oldu. Ne gece ama! 6-1 bitti. La Paz'da Maradona ve adamlarının beyinlerine oksijen gitmedi demek ki)
* Yorumlarda lütfen kimseyi kırmayın, hakaret etmeyin, vaktinize yazık. Ricamdır...

81 yorum:

turnusoll dedi ki...

Allah Yolumuzu açık etsin

Ocakçıyan dedi ki...

ayhan ın kadroda olmaması nasıl bişey ?

M. Alper dedi ki...

Seyircimiz çok terbiyesiz bir şekilde İspanyol milli marşını ıslıkladı. Onlar ıslıklamış olabilir ama bize yakışmaz.
Medeniyet dersi verebilirdik ama nerede öyle insanlar?
Adamları belki de gaza getirdik.

sinem dedi ki...

tam acetoya girdiğim an gol oldu, f5 totemim oldu :D

Unknown dedi ki...

Sarsak Tuncay yerlerde sürünüp golü attirdi. Casillas bu adam yerde ne yapiyor diye bakarken Semih golü atti :) .

Tunç Bozacılar dedi ki...

semih ...
bakalım geride olduklarında sabırlı top çevirecekler mi bu pandİSPANYAlar ...

turnusoll dedi ki...

Emrenin ayağına top değmiyor ve yedekte Ayhanımız yok???

Cem Kalay dedi ki...

Yav bu Gökhanla Tuncaya ne olmuş top tutamıyolar. Volkan gününde boluzumaz inşallah..Güzel bitsin.. Hadi amansızlar bir gol daha sinirleri bolzuldu hepsinin..

y. dedi ki...

Şu an durum 1-1 ,hakem bizim ofsayt olan golümüze karşılık onlara da verilse de olur verilmese de bir penaltı verdi.Bugün Volkana bir kez daha gıcığım,takım birazdan yorulacak,işler zorlaşacak,hani cehennem,hani nerde?

Ocakçıyan dedi ki...

fatih terim-hakan balta-nihat(egoist).........

Houston dedi ki...

Lanet olsun... Beceriksizlik mi, şanssızlık mı, bıktım duran toplardan.

memduh95 dedi ki...

top oynamayı bilen takım kazandı. üstelik beraberliğe razıyken.

Unknown dedi ki...

Iki Ispanya maciyla sanli yenilgiler tarihimize geri dönmüs bulunuyoruz. Kadere bak ki Güiza Ispanya'yi galibiyete tasiyor.

turnusoll dedi ki...

Ardayı niye çıkardın naaaptın Terim Hocam. Yedin bitirdin takımı egolarınla. Bir Sen bir de Bülent Korkmaz.

seer dedi ki...

bu sezon sami yen maçları böyle olmaya başladı. maç bi ara mehmet güvenin gireceği kıvama geldi diyordum ki sabri girdi... bu emre belezoğlu ne iş yapar? tuncay ve nihat çok kaçırdı... arda'yı allah nazardan saklasın... yazık oldu(nokta)

cortez85 dedi ki...

oleeeeeeeeeeeeeee
oleeeeeeeeeeeeeee
oleeeeeeeeeeeeeee

ARRIBA ESPANA!!!!!que hemos marcadoooooo, gooooolllllllllllll
q bueno q quitaron a torres porq en vez de pasarla como hizo guiza la tiraba a puerta......

Güizaaaa te amo

cortez85 dedi ki...

GUIZA SELECCION

Adsız dedi ki...

ve tekrar gördük ki:
Yaşamdan umut beklemek büyük yanılgıdır.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Dünya kupası patlar,geçmişler olsun cümlemize.Bu Terim milli takımdan ayrılınca avrupada iş falan bulamaz.Gs'nin başına gelir diye feci korkuyorum açıkçası...

MBC dedi ki...

Nihat´a tskler..
orta sahada duran top.. orda sen...
kalenin agzindan tuncay vuracak.. orda sen..

tskler..

buarada aceto reklam yapabilirsem..(müsade varsa)
www.yesilortam.blogspot.com
tskler

EsEs dedi ki...

bundan önceki maçın postunda yazmıştım, bu sistemsizlikle bizim 2.maçı almamız katarın 2010 dunya kupasını almasıyla aynı diye . inanın ben bu yenilgiye sevindim , hani bazen hayırlı yenilgiler vardır , bu maç allahın izniyle adanalı& yalakası belözoğlundan kurtuluşumuz oldu.başka türlü bunlardan kurtulacağımız yoktu , inanın bana sevindim :=) bu sistemsizlikle bu hadi koçum , hasi aslanımcılıkla nereye kadar

M. Alper dedi ki...

Ekşisözlük'ten hislerime tercüman olan bir yorum:

"Sol kanadında İbrahim Üzülmez'in sağ kanadında Sabri'nin yer aldığı bir takım için şaşırılmayacak sonuçtur. Üzülmek, tepinmek, sinirlenmek gereksiz olacaktır. Tek isteğim Allah rızası için Fatih Terim'in istifa etmesidir. Bu kadar basiretsiz bir takımla zaten Dünya Kupası'ndan da pek umutlu değildim. Bari şu amansız kafasını alsın, başka mecralara doğru yol alsın."

cortez85 dedi ki...

QUE DIFICIL ESTABA!!! pero este equipo tiene la etiqueta de campeón y han remontado, SERGIO RAMOS magistral en el penalty y daniel GÜIZA VAYA JUGADITA COMO SE LA LLEVÓ, Y EN EL CAMPO DEL GALATASARAY JAJAJAJAJ VIVA ESPAÑA!!!!

GRACIAS POR 6 PUNTOS :)))))))))))))))))

Adsız dedi ki...

FATİH TERİM İSTİFA!!!

Akay dedi ki...

tünelin ucundaki ışık ne yazık ki trenmiş...

Ocakçıyan dedi ki...

bence türk futbolcusunun KAFA YAPISI ile alakalı bişey... ve egoist fatih terim in sadece bir motivasyon ustası olarak buluyorum taktik bilgisi ve can alıcı hamleleri bilmediğini verdiği gaz dan başka bişey olmayan bir adam sabriyi kurtarıcı olarak oyuna sokan semihe en ihtiyaç olduğu zaman oyundan alan son dakkalarda ardayı çıkartıyor 5 dakkada uzatma vardı anlamıyorum ne ayak bu adam yaaa

1717 dedi ki...

"Yarın muhtemelen Fatih Terim'in sözleşmesi uzatılır. Ne de olsa bu takım ülkenin değil belli başlı insanların takımı, yoksa Emre Belezoğlu gibi futbolu unutmuş birinin her maç oynamasının başka bir açıklaması yok. "

semtimizerkeksemti.blogspot.com

Unknown dedi ki...

Attığımız gol net ofsayt..
Penaltı doğru karar + ibo'ya ikinci sarı verilebilirdi..

Hadi Volkan'ı, Emre Aşık'ı hatta Hakan Balta'yı seçmeni anlarım hocam.. Alternatifleri yok şu dönemde..

Ama Sabri-Belezoğlu-Nihat nedir?
- Ayhan neden yok bu gece 18'de?
- Mehmet Topuz oynayamaz mıydı Emre kadar?
- Arda'yı o dakikada çıkartmanın mantığı nedir?
- Mehmet Yıldız nerede?

İlk maç Arda kötü kalanlar orta şekerliydi..
Bu gece Arda-Marco aştılar kendilerini diğerleri uyudu maalesef..

Bu defter kapanmıştır bu arada..
Gazla falan yürümüyor artık işler!
Fatih hoca'm sana diyorum, Bülent hocam sen anla olayıdır...

alperensaylar dedi ki...

2-1 olunca veya 1-1 olunca sevinen bi adam vardı tv'de ispanya formalı, eğer ramon oysa, gidip hıncımı ondan almak istiyorum:)

4suits1aim dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
n0s dedi ki...

girdiğin pozisyonları atıcaksın bu biiiir, saçmasapan oyuncu değiştirmiyceksin (dk 87 arda yoruldu diye mi çıkartılıyo alkışlansın diye mi bilmiyorum ama gol atmaya zaman olduğunu ispanyollar gösterdi, yoruldu diye 87. dkda adam çıkartılmaz) 4 puan alacakken 0 puan alırsın bu ikiiiiii, takımda güvendiğin adamlardan bir çekirdek oluşturursun her antrenörün tarzı farklıdır imparatoreninki de bu eyvallah ama bu kadar sakat varken daha geniş bakıcaksın olaya bu da üüüüüüüüç. sinirlendim gerçekten. bu arada ek olarak söylemek istediğim şu, 6 yabancı hikayesi veya daha fazla yabancı olsun tamam, bu milli takımı etkiliyo. fatih abuk subuk türk takımlarından (bazı gençleri "ben yarattım" egosuyla oynatsa da -ecole de vedat-)oyuncular oynatmıyor, onların ligdeki performanslarına güvenemiyor olabilir. o zaman nasıl deivid kalibresinde adamlar burda oynuyor, bizimkiler de yurtdışında oynıcak. ama bu durumda da mboro tarzı takımlarda ancak yer bulabiliyorlar. tamamen ayrı bi piskoloji, şampiyonluktan düşme hattına... bilmiyorum bi 10 sene böyle bocalarız arada finallere katılır büyük işler yaparız, sonra katılamayız diye düşünüyorum. bugün baktım kosecki gs'ye 400 bin dolara gelmiş, türkiyede o güne kadar en büyük transfermiş, şimdi guiza geliyor beğenilmiyor. nereden nereye ve bu işte büyük bi sakatlık var. kör topal denk geldi mi 3.yüz yeri geldi mi terim istifa. ikinci bi antrenör de yok zaten nasıl olsun, rıdvan bile ilk maçta korkudan ağlıcaktı. belki de yabancı td denemenin tam zamanı. ama sinyor terim biraz daha az egoya sahip olsaydı demekten kendimi alamıyorum. bu maç ve 1 önceki; çok yazık oldu, binaaleyh mesele sistemde alınamayan 4 puanda değil.

alanshearer dedi ki...

Arda çok büyük topçu.
Allah nazardan saklasın.
Seni en iyi yerlerde görmek istiyorum çocuk.
Hakediyorsun bunu.

Can dedi ki...

Kurtaricilar Nuri ve Sabri, gülmekten baska ne gibi bir tepki verilebilir ?
Fatih Hoca ne yapmaya calisiyor anlamiyorum.

Bu arada Üzülmez iyi topcu olacak, 10 sene sol bek sikintisi cekmez milli takim (!)

AbSurDMaN dedi ki...

Zaten baştan kayıp olarak baktığımız maçları kılpayı elimizden kaçırdık, Bosna 6 puan almasaydı ileriye hala umutla bakıyor olurduk. Bu maçtan sonra taktik teknik vs. konuşmak çok saçma olur, kazanammız gereken bir maçtı öyle veya böyl, ama kazanamadık... Şimdi geriye kalan tüm maçlarımızı kazanacağız da, İspanya serisine Bosna'da da devam edecek de... Şu altın kuşak belçika'nın da borusu bize ötüyyor heralde... Pff gel de sinirlenme, Afrika kıtasında Bosna milli takımının ne işi var Allah aşkına :(

erssre dedi ki...

Ben mümkünse seni kıracam abi, Batuhan eşşek kadar adam oldu neden oynamasın, Bülent hoca genç semihi oynatmadığında tepki koymuştum, bugün de spiker Semih çıkıyor deyince bari gökhan yerine sercan veya batuhan girsin dedim, hoş semih neden çıktı onu da anlamış değilim egotastik bir kararı olsa gerek yine Terim'in.

ermansire.blogspot.com

Anıl Kıral dedi ki...

Defter kapanmadı bana göre azda olsa şans var gibi..

Akay dedi ki...

şimdi kimse çıkıp " bizde servet yoktu, hamit yoktu" demesin. onlarda da " puyol yoktu, iniesta yoktu" derler adama. aman diyeyim...

Unknown dedi ki...

istifanın erdem oluşu eylemini gerçekleştirecek bir Fatih Terim göremiyorum. Bir futbol anlayışından malesef bahsedemeyeceğim ; en büyük korkum Galatasaray'ın başına geçmesi olur; Allah Korusun...

Engin dedi ki...

Bu da benden notlar:
1. türke türk propagandası: 5
türkiye : 0
2. Biz aslanız kaplanız son saniyeye kadar çalışırız çabalarızlarla, reklam yırtıcılığı ile maç kazanılmıyor. Kendi kendimzi gaza getiriyoruz ama son dakikalarda beraberlikte iyidir vites küçültelim demiyoruz.Juliette Binoche'un harikulade "Mary" filmini hatırladım maç sonunda. Onda da Meryem'i oynayan aktris oynadığı karakterin etkisine kapılıyor ve Kudüs'te kalmaya devam ediyor ve ... Yani demek istediğim sen o değilsin. Şans eseri bir şeyler yapabilmişsin ama bu hep yapacağın anlamına gelmez. ok?
3. Fatih Terim son saniyeye kadar ekran başından ayrılmayın derken haklıymış. çokgüzel bir asist yaptı guiza.
4. Sorulunca toprağına ölürüz Türkiyem, stada bakınca geçerken uğradık havası... Beleş amerikan bezi bayrakları sallayarak, savunmada üst üste 3. pası yaparken oley çekmeye çalışmalarla, arada bir hönkürdemlerle milli takım desteklenmez. İyi örnek için bknz. İngiltere Bu maçtan alınması gereken derslerden biri de "Milli Takım Destekleme Kursları" açılması gerekliliğidir. Olmuyor. Hakkatten becermiyoruz.

alperensaylar dedi ki...

o değil de bolivya rakım avantajını baya iyi kullanmış sanırım 6-1 ile. tabi arjantin'in 4-1 den sonra 10 kişi kaldığını da yazmamız lazım.

turnusoll dedi ki...

Bu arda bu kadar iyiyken niye kimse ısrarla sola değilde sağa oynadı. Biraz da art niyet aradım ben. Okadar arda tezahüratı vardı ki.

Madriddeki sıkıntı yine yaşadık. Sol kanada yine yüklenemedik. aynı senaryo.. İnsan bir ders alır yahu.

Unknown dedi ki...

80 dakikada yapılan semih - sabri ve 87'de yapılan arda - nuri değişiklerinin anlayan ve anlatan kişiye tam 100 bin lira veriyorum. tama oyuncularımız sakat , moralsiz ve formsuz. ama teknik yönetim konudan çok kopmuş. bi de nihatım senin ispanyollara bişey kanıtlamana gerek yok ki , neden kastın bu kadar kendini. iki maçın da en kötü adamı oldun..

cortez85 dedi ki...

golazo de altintop centro de ribery :))))999999999999

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

maçın 1-1 ya da 1-2 bitmesi bizim afrika'ya gidebilmek için yapacaklarımızı değiştirmedi.

bosna ile fark 4 olduguna gore bizim bosna'yı yenip, ispanya ile berabere kalmasını bekleyeceğiz. diğer maçlarda zaten 6 puan alır. ama deplasman maclarına rahat cıkarsa, bizim yasadıgımız sıkıntıları yasayabilirler.

bizim için 4 maçta 12 puan toplamaktan baska sans yok. bosna'nın deplasmandaki belcika macında taraftarının taskınlıgı yuzunden ceza gelebilir. belki bizim mac seyırcısız oynanır.bizim acımızdan avantaj olur.

sonucta kaybedilmiş bir sey yok ortada. 4 macı kazanacagız ve bosna'nın 3 maçtan bir beraberlik almasını bekleyecegız.zaten hep boyle gıdıyoruz sampıyonalara.tabi sonrada baraj macı.

Azgard dedi ki...

yürüyelim arkadaşlar diye bağırdılar hakikaten yürüyelim ufak ufak toz kaldırmadan..hedef 2012

Adsız dedi ki...

İki ispanya arası'nda

"Biz gol atamazsak maç berabere biter ya da yine karambol bir golle mağlup oluruz."

Demiştim. Bu sefer bir gol bulduk, ikinci yarı yine hatalar yapacağımız belliydi. Beklediğimiz gibi oldu ve yine yenildik. Şaşırmamak lazım.

Fatih Terim oyuna müdahale etmese böyle olmazdı belki de. Madem iyi bir taktiğin yok bırak ilk başta kimler çıktıysa kalsınlar sahada. En azından oyun düzeni bozulmazdı. Belki de berabere biterdi ve bu kadar isyan etmezdik.

İLKER ONGUN dedi ki...

Fatih Terim vazgeç artık şu fantazilerinden VAZGEÇ......

AbSurDMaN dedi ki...

Mazhar Alanson - Benim Hala Umudum Var

Demin nette maçla ilgili haberleri dolaşırken winamp 2 kere arka arkaya çaldı şarkıyı... Mesaj mı geliyor biryerden ne...

sembolist dedi ki...

İbarhim üzülmez-nihat(sezonun büyük bölümü sakat)-sabri-emre b.(insiyatif almaktan kaçan,kaçak güreşen) var takımda.Formlarnın zirvesindeki Ayhan-Mehmet topuz-Fatih tekke kadroya bile alınmıyor.İdda ediyorum,Ayhan ve mehmet Topuz olsaydı biz daha sağlıklı ve mantıklı oynardık.
Ramosun karşında İbrahim Üzülmezin ne işi var?
Fatih Terimin 'ben yaptım oldu' tarzında mantık dışı seçimleri kabak tadı veriyor artık.
Medyada ona buna posta koyup sindrdi ve kimse eleştrmiyor.
Ayhan-mehmet topuz şuan Türkiyede Arda ile beraber en formda kaliteli futbolcular.
Hırs-inat ve kin..
Terim istifa et..
biz avrupa şam.da da iyi oynamyrduk ki..
çok doluyum,yazacak çok şey var.hatalrın,tercih yanlışlarını biri bin para..
yazık..

bozo dedi ki...

ispanyollar bi rahat durun da : ))

hayır bişey değil 2 aydır yazmayan ramon'un ağzına laf verdik:)

salihcan sezer dedi ki...

arda turan


-birkaç boşluk sonra-
gökhan gönül
tuncay şanlı (sevabıyla, günahıyla ama yüreğiyle)
ve biraz da semih şentürk

hepsine helal olsun. bunun dışında kimin yerine başkası oynasa bir şey farketmez artık.

nihat kahveci'nin artık milli takım kariyeri sorgulanmalı.. hiçbir futbolcuya karşı böylesine tiksinti duymadım emre belözoğlu'ndan duyduğum kadar. bırakın milli maçı, 90 dakikayı!!! halı sahaya bile yakıştıramam. fatih terim eyyamcılıktan vazgeçmeli ve oyuncu değişiklikleri tam bir rezalet son maçlarda

ama fatih terim için istifa demek kolay. gerçeği şimdi etmesi bişey kazandırmaz, aksine geriye götürür. 'umut var, hayat var.'

bu takım dünya kupasına gitmesin sözü de gayet yersiz kanımca. biz biraz da turnuva/motivasyon takımıyız. anlık hareketler, reflekslerle gaza geliyoruz. oralarda havaya giriyoruz. aşırı duygusallık ya da değil. gerçek bu.

Unknown dedi ki...

yahu durun bu takım rahatça çıkacak merak etmeyin.

FASLI dedi ki...

Çok üzüldüm...

fataliyev dedi ki...

Hepimize büyük geçmiş olsun. Bosna'ya burada puan verir alnımızın akıyla Avrupa Şampiyona'sını beklemeye başlarız.

HaCiTo dedi ki...

Güiza Te Amo mu??? Naptınız Amigolar, kafa güzel herhalde :)

Şaka bi yana, Hakan Balta'nın top Güiza'ya doğru gelirkenki umursamaz tavrı -nasıl olsa topu alayım derken ayağına dolanır tadı- kaldı aklımda.. Bi de Riera'nın 25 metrelik füzesi ve Volkan'ın kurtarışı...

Batuhan değişikliği keşke 55 - 60 gibi gelseydi, top onların sahasında daha çok kalmaya başladı fasulye sırığımız girince. Bu arada 86'da Tuncay'ın vuruş yaptığı pozisyonda bizim yüzde yüzlük bi penaltımız güme mi gitti, bi tek ben mi öyle gördüm?

Bu ara Emre Aşık'a da söylemek lazım, hücum faul baskette oluyodu be hoca :)

Şansımızın çok azaldığına da inanmıyorum ayrıca, Bosna'nın İspanya maçı var daha yani aradaki fark 1 aslında. Bizim meselemiz Rou Badouin'de Belçika'yı yenebilmek olmalı, fikstürün gerisi kolay söylemedi demeyin.

Artı tecrübesiz Bosna'nın tutup da gubidik bi Estonya veya Ermenistan maçından beraberlikle dönmeyeceği ne malum! Biraz sakin olmalı ve paniğe kapılmamalı...

Bir de bunu söyleyeceğim hiç aklıma gelmezdi ama Gökhan Gönül, içindeki Sabri ortaya çıkacağı maçı buldu be :))

Majesty dedi ki...

Beraberlik çok şey anlam ifade ediyordu. Bütün maçlarımızı kazanınca(ki çok zor değil) çıkıyorduk. Ancak şimdi Bosna 1 puan önde. Yine bizim dışımızdaki bir maçtan puan kaybetmesi lazım. İspanya mı? Kendi evinde, garantilemiş İspanya karşısında. Bilemiyorum..

erdemkursat dedi ki...

1-normal şartlarda ispanya bizden daha iyi bir takım.(10 maç yapsak olayı)

2-zaman zaman daha kötü bir takım iyi takımı yener, bu 4 günde bu olmadı.(motivasyon kıl tüy bi yere kadar )

3-Bizim ligin lideri sivas, onların barca, bizim ada dan gelen futbolcumuz,Middlesbrough dan onların ki liverpool dan.

4-oyuncu değişiklikleri farklı olsa şu an yorumlar içerisinde mevcut değişiklikler öneriliyor olurdu, yapmayalım bunu.

ERKUT dedi ki...

maglubiyet grubun bizim adımıxza geleceğini flulaştırdı ve can sıktı. Lakin gazete ve Tv'lerde İspanya'yı söyle salladık yok efendim böyle hırpaladık. kısmetsiz penaltı,hatalı hakem geyikleri kaybetmekten çok daha sinir bozucu. Biz fareklı bir maçmı izledik. Dİyelimki kısmetsiz bir takımız ya netice ne ? İspanya'nın yediği golde onların kısmetsizliğimi ? yoksa kadrdemi var ? Bırakın bu işleri çığırtkanlıkla iş yürümüyor. Spiker için ise nde ın lakin golü yiyen biz olduğumuzu mutfağa çay peşine gittiğimizde anlayacak kadarda spikerlik yapın.

alkiza dedi ki...

herkes bir anda gaza gelip oyuncularla hocaya sallamış ama biz zaten 96dan beri topu böyle oynuyoruz ki! hayır iki üç maçtır kötü/karambol/gaz/yürek karışımı bi oyunumuz olsa neyse haklısınız diycem de dünya ve avrupa üçüncüsü olurken de biz hep böyleydik bea! bi şekilde afrikaya gideriz biz (hep böyle son anda olmadı mı zaten, acı çekip sevinmeyi daha çok severiz millet olarak)..

ama bundan gayrı artık yabancı bi hoca gelsin milli takımın başına..bi de öylesini görelim bakalım nasıl oluyo..

Çetin Cem dedi ki...

bence biraz acımasız davranılmış yenilginin etkisiyle. buralarda yazıldığı gibi çok kötü falan değildi bence türkiye, ispanya'ya karşı bunca pozisyona giren bir takımdan bahsediyoruz.

ha, torres'in gününde olmaması türkiye'nin şansıydı, ayrı.

burdan bir puan alsak da bosna'yı da, belçika'yı da yenmemiz gerekecekti. sadece bosna'nın bir defa daha puan kaybetmesini bekleyeceğiz, ki ben ispanya'nın en bırakmış, en garantilemiş haliyle bile sahaya rastgele çıkacağına inanmıyorum. bu gidişle 10'da 10 yapacaklardır.

Cem Kalay dedi ki...

Bir zamanlar büyüklerimizi; yenildik ama ezilmedik sürecindelermiş..Bizde; önümüzdeki maçlara bakalım sürecindeyiz galiba..İstediğin kadar iyi oyna atamazsan üzülürsün..

Arda sana helal olsun..İyiki Türksün ve iyiki Galatasaraylısın..

İlk yarıda batıran Gökhan 2.yarı eh işte, biraz Tuncay, biraz Semih..Volkan bence iyiydi..

Emre-Balta ellerinden geldiğince mücadele ettiler..

Ne yapalım önümüzdeki maçlara bakacağız..Şansımız %20.

A . A dedi ki...

mill takımın forveti semih-tuncay olmalıdır. nokta.

anlamamızı sağlayan maç olmuştur.nihat ne zaman tıpkı eski günlerdeki gibi olur, o zaman giyer formayı.

ve fatih terim olsa da olur olmasa da.

varol döken dedi ki...

1- Birileri size de bize de yalan söylüyor ama ondan önemlisi biz kendimize yalan söylüyoruz yahu. Maçın sonucu o stadın yarısı için önemli değildi. Bir konsere gider gibi, bir filmi izler gibi, Belgrad Ormanı'nda pijamalarla maç yapsak izleyenler daha coşkulu olurdu herhalde. Bu anlayışı aşamadıktan, gerçekten istemedikten sonra gitmeyelim zaten Dünya Kupası'na...

Bu kadar önemli bir maçta TFF'nin bu kadar bedava bilet dağıtmaması gerek.

2- İkisi üçü beşi yok zaten, içinde olmayan şeyi dışarı vuramazsın, stüdyoya girip reflektörle adamın üstüne boğa, akrep, aslan salmakla olmuyor bu işler...

not: adamlar kazanmayı istemiyordu bile ya, ben size bu kadar söyleyeyim!

zachpaulsen dedi ki...

uluslararası futbol arenasında 2000yılının galatasaray'ı dışında hiçbir türk takımı ve tarihi boyunca bütün dönemlerdeki milli takımların ne oynadığı belli değildir. biz 'teknik' bir takım değiliz, hiçbir zaman da olmadık.

teknik = ayağa kısa seri paslarla rakip yarı alanı parselleyerek kaleye yaklaşmak. rakibin tersine adam kaçırırp oraya 30-40m'lik top indirmek. topla adam eksiltmek, rakip yarı alanda art arda 10-15 seri pas yapmak. defanstan paniklemeden, heycanlanmadan, uzun dan dun vurmadan veya kaleciye dönmeden topu orta sahaya veya forvete ulaştırmak.

bunlar teknik bir takımın yapacağı işler. barcelona, livepool, arsenal, ispanya, arjantini brezilya, portekiz, chelsea, manchester.... bu takılar teknik biz değiliz.

teknik olmadan bu gibi takımlarla başa baş oynayabilmeyi, onlara karşı kapanmadan oynayarak en az onlar kadar hücum edebilmeyi başarabilmiş futbol aklını yine fatih terim'in 10 sene önce yapmış olması ne garip!!!

türk futboluna bir akıl gerek!!!

20 yıl önce derwal'in yaptığı gibi, bizim altyapılarımızda ve üst yapılarımızda futbolcularımızı eğitebileceğimiz bir akıl.

yoksa başarılarımız maaselef anlık ve tesadüfi olmaktan öteye gitmiyor.

gaz veren reklamlarla bu iş olmuyor. motivasyon işini biraz abartmıyor muyuz artık?

GP dedi ki...

Tam bir işkence olmaya başladı artık Terim ve getirdikleri.. Bu millet hayal kırıklıklarına alışkın neyse ki..


Maçtan sonra bir kare kaldı gözümde, Gol attığımız sırada Fatih Terim kibirli sevincini sergilerken, arkasında Oğuz ve Metin panik bir halde ellerini aşağı doğru bastırarak, “ sakin sakin” hareketi yapıyordu. Yani ispanya’ ya gol atmışsın ve belki 10 saniye bile adam gibi hakkıyla sevinmiyorsun ve hemen panik havasına sokuyosun futbolcuları.. Bunlara biri psikoloji dersi versin, o hareketi gören futbolcu, sakin olmaktan çok mücadelesiyle küçülttüğü, üstelik golünü de attığı rakibini, gözünde büyütür. O kareyi gördüğüm an bu maçı alamayacağımız içimden geçmişti. tamam şanssızdık yine ama bunun gibi bazı ayrıntıları ıskaladık hep. Ve malesef o "futbol şansı" dedikleri şeyi bu ayrıntılar oluşturuyor.... Maç sonunda sahanın en iyisi Semih ve Arda yine kenarda, gol de 90 artı da. .. Yazık..

june.one dedi ki...

ben ispanya'nın kora kor mücadelesine şapka çıkarıyorum.bizim var olma maçımızda adamlar ise işi garantilemişler turistik geziye gelmişlerdi kağıt üzerinde ."büyük takım" olmak bu olsa gerek.futbolculara tek tek sallamaya gerek yok.bence avrupa şampiyonasında oynadığımız maçlar dahil fatih terim dönemindeki en mücadeleci en iyi futbolumuzu oynadık.buraya kadarmış geçmiş olsun.

TheRealBigLebowski dedi ki...

maçta numaralıdaydım. ikinci yari ibrahim uzulmez onumuzde oynadı.(aslinda oynamadi demek lazım) yenilgiyi tek bir oyuncuya baglamak gibi basit bir anlayışta deilim ama numaralıdaki bayanlarin bile agzi bozuldu ibrahim uzulmez sayesinde.

Caner dedi ki...

puan kaybedeceğimize emindim.milli takımımız zaten ''şaşkın'' oyunculardan oluşuyor sonuç normal.fatih terim'in sözleşmesini uzatanlar da biraz düşünmeli şimdi

Olgu Akbayrak dedi ki...

Dün akşam rahmetli Alpaslan abi'nin tribünündeydim... ASY neden cehennem değil ? Emniyet uA'nın davullarına el koyduğundan mı acaba ? Yoksa neden sponsorların stadın 3/2'sini işgal edip maçı çekirdek-cips-kola 3'lüsüne teslim etmesimiydi ? Tam taraftarın kapalı-eski açık ısınma turları sırasında ''sana güvenmiyorum'' ve türevlerinin son ses(!) çalınması da olabilir...

ASY taraftarıyla cehennem...

İngilizlere özeniyorsan maçı 55 ekranında bol sanal reklamlı, sanal TV'inde cips kola kombinasyonuyla seyret...

Milli takımı da bize bırak endişen olmasın ! Ölüyü diriltir demişse Hagi... Sponsorları hesaba katmamış besbelli(!)...

Olgu Akbayrak dedi ki...

Batuhan'ın girmesi doğruydu ama çıkan Nihat olmalıydı ! Hatta hiç oynamamalıydı ! 5 numara denen şahıs oynadığı sürece ben bu milli takıma inanmıyorum ! Bu kadar sıradan bi futbolcu o-la-maz ! İstemiyosan oynama arkadaş dimi !

Ayrıca Batuhan elinden gelenin en iyisini yaptı... Marcehana-Pique'nin arasına girip kaç top indirdiğini bilmiyorum ! Sorun 'cin' olamamakta ! İndirdiği toplara koşamamakta ! Hele Tuncay bi başkaydı uyuyodu resmen top nerdeyse o başka yerlerdeYDİ...

gorcanabi dedi ki...

İkinci olsak da iş bitmiyordu ki.
Hırvatistan, Ukrayna, Rusya, Çek Cumhuriyeti, İsviçre, Yunanistan, Portekiz, Macaristan, Danimarka gibi takımlar muhtelif rakiplerimiz olacak.

Ayrıca Belçika'ya deplasmanda 4 atan Bosna'nın playoff'a kalması daha mantıklı (hak edilmiş) bir şey değil mi?

mre dedi ki...

Maradona DEFOL. Allah'ın unuttuğu Bolivya'dan 6 yedik. Kazandığımız maçları da şansa ve futbolcuların günlük ve kişisel becerileriyle kazandık. Zanetti'nin bu kadar hataya rağmen ne işi var milli takımda, 40 yaşına geldi hala aynı. Hak edenler evinde hak etmeyenler sahada. Aguero milli takımda hiç yok. Bir tek Messi ile bu kadar oluyor. Hemen bir yabancı hoca ile anlaşalım Milli Takımı kurtaralım.
Pardon ya yanlış bloga yazmışım !!!!!!!!

mrt dedi ki...

Adamların oyundan önce ısınması bile bizimkilere göre çok farklıydı...

resmen maç yaptılar kendi aralarında küçücük alanda...

bizimkilerse ortalıkta dolanıyor herkes kendi halinde...

liverpoolandkop dedi ki...

maçtan önce PES'de bir şansımı deneyeyim dedim. sonuç önemli değilde benim dikkatimi bir şey çekti, PES'deki İspanya kadrosu ilk maça çıkan kadronun bire bir aynısı ama bizimki her zaman ki gibi alakasız bir kadroydu. bence her şeyin özeti bu daha belli bir kadromuz yok, onu bıraktım kaptanımız yok ? her maç kaptan değişiyor takımda ..

SG dedi ki...

ispanya maclarina kadar 12 puan toplamis olsaydik ustuste alinan bu 2 maglubiyet fazla konusulmayacakti. istikrarli bir sekilde gruplardan cikabilmek ve bunu nispeten rahat yapabilmek icin gerimizdeki takimlarla yaptigimiz maclarda surpriz yasamamak lazim. ne hikmetse milli takim boyle rakiplere puan kaptirmada fazlasiyla comert davraniyor. estonya'ya belcika'ya puan kaptirirsan sonra eteklerin tutusuveriyor iste. yine 2006 elemelerinde evimizde gurcistan'la berabere kalmistik, sonra yine evimizde ukrayna'ya 3-0 yenilmistik. boyle ornekler gereginden fazla mevcut.

apaç dedi ki...

maldini'nin eski teknik direktörü, floransa'da çok sevilen, rui'yi milan'a kazandıran imparatoremiz, pek sevgili teknik direktörümüz; canımız, kanımız fatih hocamız'a güveniyoruz.

emre aşık'la, hakan BALTA'yla, emre belözoğlu'yla başaracaktır bu işi. götürecektir bizi afrika'ya.

kimsenin şüphesi olmasın.

josemarcelosalas dedi ki...

Ayhan'ın kesin olması gereken bir maçtı, İ.Üzülmez gitsin büfe açsın, Riera'da ne top oynadı bee...

Ç.D dedi ki...

avrupa şampiyonasında en iyi futbolumuzu oynadıgımız almanya maçında tam bir sistem takımıydık. bu da terim'in muhteşem seçimleri de sakat ve cezalı futbolculardan dolayı olan bir mecburiyetti. halbuki şu maçta nihat yerine tuncay- semih, emre b. yerine ayhan oynasaydı bu maç böyle bitmezdi. üzülmez faktörünü eklemiyorum bile. üzülmez yerine koy oraya baltayı, ortada kadroya almaya tenezzül etmedigin egemen'i oynat bakalım neler olacak. kraldan çok kralcı terim. egosunu şişirmekten başka bişey yapmıyor. türklerin hastalıgı mevkii. başarısız olsa bile bırakılmaz

(bkz. melih gökçek)

Çağrı Develioğlu

Ç.D dedi ki...

üzerinden o kadar maç geçmiş. hala aynı sorunlar. değişen bir şey yok.

http://www.ntvspor.net/pages/27591.asp

ucancekirge dedi ki...

Takim avrupa sampiyonasindan pek farkli oynamadi. Sadece ordaki sansi yoktu o kadar. Demek ki balla bu kadar oluyomus. Fatih Terimi A.Sampiyonasini nasil baltaladigibi hepimiz biliyoruz, orda supermiydi? Kadro, taktik iyimiydi? Gazla giden bi takim vardi. Aynen devam, sans yaninda olmadimi yenemeyen bir takimiz. Sahaya kurtarici olarak nuri ve batuhan girerse Avrupa 1.sine karsi yapilan macta, zaten sans olmadan hic bisey yapilmaz.
hani Mehmet Topuz?Hani Yildiz? hani anadolunun stoperleri? Sol kanat neden calismadi diyoruz calismaz tabi İbrahim Ardaya kac defa pas verdi? Verkac oynayabilen birisi degil ki?Tuncayi sag kanatta öldurmenin ne anlami var. Ayhan top toplayici mi GS de. Emre super bi sezon mu geciriyor? ibrahim toraman BJK da deplasmana maca gidior da Milli mac icin mi sakat? Bunlari sorarlar adama... Sonuc yine Bu memleketteki en yuksek maaşi alan egoizmin oncusu kisini isine devam etmesi olucak adim gibi eminim buna. Artik takimi egoizmle baltalamanin ve kasimpasa dili ile habercilere saldirmanin tamül edilemez oldugunun yuksek merciilerce anlaşilmasi gerekiyor ki bu da ayri bi dert...

MadridFan dedi ki...

Top oynadığımız yok kendimizi kandırıyoruz