1 Nisan 2009

Juan Figer

Juan Figer'i spor sayfalarını takip edip bilmeyen yoktur. Daha yakından tanımak için Der Spiegel'in bir araştırmasını okumak lazım. Bir arkadaşım ulaştırdı. 2006 yılında yayınlanmış. İngilizce, 3 dergi sayfası (pdf). Vakit olsa çevirip yayınlayacağım. "Vaktim var, Türkçe'ye çeviririm" diyene saygılarımızı sunarız. Juan Figer, başta Alex ve Lugano olmak üzere çok sayıda futbolcunun menajeri. Galip Öztürk 30 Ocak tarihinde Sabah'ta hakkında uzun bir araştırma yayınlamıştı. İlginç bir adam Juan Figer. Uruguay kulübü Rentistas ilişkisi karanlıktan öte... Mahmut Uslu'yu bilmem ama o masaya ben otursam pazarlığa... Adamın suratına bakıyorum da; her saniye "bu bizi kazıklıyor "diye düşünürüm. Bir de, Ata Aksu'nun (bkz: foto 2) ikiz kardeşi gibi duruyor Figer fotoğraflarında.
Der Spiegel: Juan Figer

10 yorum:

Sinan Yılmaz dedi ki...

hehe harika aceto sağol güldürdüğün için.

efess dedi ki...

ortadaki telefonla da Hamdi beye mi baglanıyolar?lugano 5 milyon dolar..yokum diyooor

Trofolo dedi ki...

Ata Aksu'dan cok Sami Ofer'e benziyor.

Alper Öcal dedi ki...

Galip Öztürk'ün araştırmasını okumamıştım, şaşırdım.

Bilmediğim detaylar gördüm fakat birşeyi eklemek lazım.

Figer'in Uruguay bağlantısının tek sebebi vergideki kolaylıklar değil. Yazıdan öyle anlaşılıyor halbuki değil.

Bağladığı oyuncuları elinde tutabilmek için imza attırabileceği bir yer olması Figer'in asıl amacı. Lugano, Edu ve Alex gibi oyuncular hiçbir zaman kulüplerin malı olamıyor ve Figer'den izinsiz çişe bile gidemiyorlar bu sayede. Ve dolayısıyla, aslında kulüplerin bu oyunculara ödedikleri paralar bir tür kira bedeli.

Ve büyük kulüpler dışında bu mafyaya karşı durabilecek bir yapı yok, zira Figer vb. birer asalak ve beslenmeleri için bu kulüplerin paracıklarına ihtiyaçları. Sadece 1, bilemedin 2. torba takımları bu adamların oyuncularının haklarını tamamen satın alabiliyorlar.

GSveFutbol dedi ki...

arkadaş benim siteden almış.. arkadaşa selam ederim

Emre Demirel dedi ki...

Vaktim var, Türkçe'ye çeviririm.
Benim için keyifli de olacaktır.
Beğenir misiniz bilemem. O ayrı tabii:)

bce dedi ki...

yazının tamamını okudum.. bildigimiz mafya bu adam, bizim kluplerimizde ne yazık ki figer'in kucagına oturmus durumdalar. sen maldonado'nun bonservisini 1 milyon euro'ya al, 2 gun sonra fener'e 1.5'a sat. besiktas'tan nobrenin sozlesmesini yenilemek icin 2 milyon euro civarında acıktan para iste. lugano'nun da bu uruguay klubune imza attıgı soyleniyor, boylece figer efendi fener'e bir de ordan gecirecek.
zannettigimizden cok daha guclu bir adam oldugunu dusunuyorum, futbol piyasasında sozunun gecmeyecegi adam yok gibi.

Unknown dedi ki...

Ekmek parası işte :)

varol döken dedi ki...

ben o pozun nasıl çekildiğini merak ediyorum ya? kulübün fotoğrafçısı ile figer neden poz vermiyor? ya da figer istemiyorsa neden çekiyorlar resmini? figer in fotoğrafçıysa daha da saçma... mahmut uslu elindeki kalemle sanki figer'in reklamını yapıyor: bakkallarda marketlerde figer figer figer... figer iyi s..er!

Tunç Komutekir dedi ki...

bce çok haklı bencede adamın heryerde bağlantısı var .fifa başkanından brezilya nın futbolunun başındaki adama kadar. futbolcularda ne yapsın adamın eli çok kuvvetli hazır da bir pazar var bari kendimizi teslim edelim diyorlar herhalde. bu arada amcam çin futboluna el atacam ve geliştireceğim demiş. fener acaba hangi çinliyi alacak 2 sene sonra :)