12 Nisan 2009

Derbiden Geriye Kalan

Galatasaray-Fenerbahçe
Milan-Inter

65 yorum:

EDDIE dedi ki...

hikayenin özetidir.

Travis dedi ki...

farkın, farkında mısınız? :)

reverdy dedi ki...

bülent abi bu resim yüzünden lincoln'ü eleştiren kendine galatasaray taraftarı diyenler var maalesef.bu acınası tabloyu izleyen oyuncunun ne yapması bekleniyor sence?

aliriza dedi ki...

Şimdiye kadarki en güzel post olmuş bu. Lincoln ile R.Carlos'un sohbeti de gelmişti ekrana, bir anda maçın havasından çıkarıp neşeye boğmuştu beni. Akıllı adamlar.. Profesyonel adamlar..

kutay dedi ki...

tribünde onları böyle görür görmez aklıma bu kare gelmişti.. sahne aynı ama içerik bambaşka...

Fatih Mehmet dedi ki...

rezalet.

PENNEARABIATA dedi ki...

Materazzi ile Rui Costa'nın izlemesi normal, çünkü taşkınlığı yapan taraftar. Carlos ile Lincoln'ün izlemesine ise vahim mi desem normal mi desem bilemedim. Çünkü taşkınlık çıkaranlar kavga eden arkadaşları. Ayırma adına bile müdahalede bulunmayarak aidiyet duyguları olmadığını mı ortaya koymuşlar, yoksa bu salakları uzaktan izleriz ne bulaşacağız diyerek doğru olanı mı?!

mrcool dedi ki...

super kare.

"kimin futboldan ne anladığı" nın belgesidir

Houston dedi ki...

alttakini göreli seneler oldu sayende de...

üstteki, harika fotoğraf olmuş. asıl futbol, asıl futbolcular fotoğrafın odaklanan bölümünde...Arkadaki çingenelik, rezalet, adını siz koyun.

Adsız dedi ki...

Bülent yorumlamayın demiş ancak bu derbi enine boyuna incelenip ders alınmazsa bu tiyatro artan bir trajedi ile devam eder.
Bu olaylardan sonra umarım bu karagöz oyununu dünya derbisi diye pazarlamaya çalışanlar biraz utanmıştır.
Ancak üçüncü dünya ülkelerinde görebileceğimiz bu sahneler iki taraf için de kaçan şampiyonluğun tepkisinden korunmak için taraftara ve kamuoyuna oynamaya yönelik reklam kokan hareketlerdi.
Neticede sezon sonundaki faturadan en az zayiatla çıkmayı amaçlayan şark topçusunun günü kurtarmaya yönelik yalandan hırs gösterisi cehaletinin tezahürü idi.
Yurt dışında, ülkede kazandıklarının beşte birini kazanamayacak topçuların, bu tatlı kazancın tehlikeye gireceği korkusuyla başarısızlığa ortak olmamak için, milli takımdaki dostluklarını bile açık arttırmaya çıkardıkları bu geceden herkesin ibret alması gerek.
En komiği de bu fakir ülkeden emeklilik yıllarında son voleyi vuran brezilyalıların bizim yerli şabanlar kavga ederken kollarını birbirinin omuzuna atmış halde gülerek tiyatroyu izlemeleri idi.
Gecekondu halkına pazarlanan futbol da ancak bu seviyede olur.

SirEvo dedi ki...

o "sıcak" muhabbetlerini, Ligtv her ekrana getirdiğinde, telegol her ekrana getirdiğinde ayrı bir güldüm. adamlar bu kadar mı vurdum duymaz olur ya?
20 tane takım arkadaşı orda kafa göz dalmış birbirine, herifler güle oynaya muhabbet ediyolar, en sonundada sarılmışlar.
neyse, acetonun dediği gibi ne yorum ne bişey hak getire.

Adsız dedi ki...

Cikan kavga elbette rezalet de hic olmazsa o arka plandaki -sizin tabirinizle- 'rezil' adamlar mucadele ediyor bu oyun icin. Digerleri de tatilde; buldular salaklari, tadini cikartiyorlar paranin.

Bir de bu yonden bakmak lazim.

Bellamy. dedi ki...

roberto'nun formada 2 eksik.

Kartal Bafiler dedi ki...

Adnan Abi'de olayı Beşiktaş'a bağladı,Allah diyorum :)

Borges dedi ki...

Bu olaylara bulasilmamasi en mantikli harekettir. O insanlari ayirma eylemi cokca zaman sonu kirmizi kart ile sonlanir ki Semih dahi ayirmaya calistigini söylüyordu keza Hasan Sas bir ayirma eyleminde kirmiziyi yemisti cok net hatirliyorum.. Bu yüzden bu kaosun disarisinda kalabilecek kim varsa, akilli hareket etmis olur.

Ayirma ya da müdahale -ki hcok nadir olur bizim liglerimizde- hakemden sariyi yiyecek olan oyuncuyu hakemden uzaklastirmaktir..

Fark demiyorum ben cunku bu olaylar ve satasmalar dunyanin her yerinde oluyor o kesin. Ama bu kadar cok futbolun önüne gecen saha disi ve saha ici olaylar serisi kalitesi yüksek bir ligde olmuyor. Simdi bakin, macin icerigi her zamanki gibi ne kadar tartisma konusudur bir de tüm bu yasanilanlarin icerigine ayrilan toplam vakte bakin.. Fark daha cok buradadir..

EsEs dedi ki...

abi hakikaten süpersin yaa maçın özeti tamamıyla bu yani başka bişeyle anlatılamazdı :)

thieu dedi ki...

pennearabiata, ne zamandır hislerimin tercümanı deyimini kullanmak için fırsat kolluyordum, kısmet bugüneymiş.

jose dedi ki...

Adamsın Sipsi #66!

Utku dedi ki...

2 resmi karıştırmayalım beyler,birinde sahaya atılan meşaleler,diğerinde kavga eden arkadaşlarını izleyip büyük ihtimalle de kıs kıs gülen 2 tane (sözde profosyonel) oyuncu...
Oraya girseler kavga biter miydi hayır,ama bu 2 adamın şu duruşu da maçı ne kadar salladıklarının göstergesidir,yabancı falan da demesin kimse olayı başlatan arkadaş da Uruguaylıydı...
Son yıllarda izlediğim en kötü derbi,artık zıvanadan çıkmaya başladı bazı şeyler,ben utandım,birbirine diş geçiremeyen daha doğrusu geçirecek dişi olmayan 2 takımın maç sonunda mahalle çocukları gibi o bana bunu dedi,şu bana böyle yaptı demesinden bir Gsli olarak utandım...
Bu mudur Galatasaray-Fenerbahçe derbisi,bu mu ezeli rekabet,maç sonu ağzı yüzü şişi futbolcular mıdır.Bu hallere de mi düşecektik tanrım...

ti esti to dedi ki...

valla ben lincoln ya da carlos'un çok değerli futbolcular olduğuna inanırım ancak bu kadar vurdumduymazlık gitmez bu taraftarlara.

Pads dedi ki...

O asil futbolculardan biri kafasi estikce top oynar, memleketine kacar gelmez, digeri ise reklamlarda sahadakinden daha cok gozukur, hakeme su atar.

alchoburn dedi ki...

materazzi = 23
rui costa = 10

r.carlos = 3
lincoln = 10

o açıdan dikkatimi çekti nedense bir an. ayrıca iki resimde de yaslananlar defans oyucusu, kolları kavuşturanlar ise 10 numaralar.

Adsız dedi ki...

@orpen

acı ama gerçek yazmışsın, fazlasıyla gerçek, her kelimesine katılıyorum...

Chevic dedi ki...

oh ne ala herkes lincoln ve carlosu sahiplenmiş.. Lincoln ve Carlos'un bu pozu benim için hiçbir şey ifade etmiyor, nasıl alttaki fotoğrafta sadece Materazzi aynı şeyleri hissettiriyorsa...Sadece güzel bir fotoğraf, anlamı bu oyuncuları bilenler için fazla değil...

Forte-Minor dedi ki...

yakın zamanda oynanmış 2 maçı örnek vermek istiyorum. roma-lazio maçında ortalığı karıştırma adına her derbide elinden geleni yapan mexes maç sonunda kırmızıyı gördü -hatta güntekinin yorumuyla kırmızınında ötesini-
bayern-barça maçında eski barçalı van bommel o hırçın adam barçanın futbolu karşısında ilk yarıda kendi takım arkadaşlarına bagarmaktan öte gidemedi 2.yarıda da güldü geçti çalım atan herkese.

keşke ligimizde futbolcular birbirlerini futbollarıyla dövmeyi öğrense ve bu kırmızı kartları da sadece yakışan oyuncular görse, herkes kendi kimliginde oynasa...

carlos orda lincolne hagiden bahsediyodu galiba..

Erdal Güngör dedi ki...

ODİO ETERNO AL CALCİO MODERNO !

Buraksem dedi ki...

babaa...
büyüksün :)))

-maç için söylenecek birşey yok ama çok üzüldüğüm bir açıklama geldi adnan polat'dan...kendisi hemşerimdir bugüne kadar severdim ama bugünden sonra kendisine sadece acıyorum, maç bitmiş olaylar ve futbol ortada, adnan kişisi diyor ki; hakem maçı berabere bitirdi...ortada tezgah varmış...adnan bey bu olaylardan sonra bunu söylüyorsa, kendisine acımaktan başka birşey hissetmiyorum...

aşkın dedi ki...

1)Hakan Balta'yı en azılı adamları soğukkanlılıkla ayırırken gördükten sonra bu şekilde izlemeleri tuhaf görünüyor bence.
Soğukkanlı olmaya da gerek yok, Yasin Çakmak son iki kavgalı Fb-Gs maçında hep ayırmaya çalıştı.
2)Bazı yerlerde en üst düzey liglerde de bu tür kavgaların yaşandığı yazılıyor.Aynı şeyler değil.Oralarda spontane gelişiyor,elle tutulur bir sebebi mevcut ve nadiren oluyor.Burada maç boyu dalaş sonunda işi buralara vardırıyor ve sıklıkla oluyor.
3)Emre Aşık - Lugano olayının öncesi var, bütün bunlar arkadan kafa gömmeyi gerektirmez.Her zaman Şampiyonlar Ligi çeyrek finali oynama imkanı olmadığına göre her süppper lig derrrbisinde kırmızı kart görme huyu objektif bakıldığında bile şunu söyletiyor:
Git, Lazio'ya mı nereye gideceksen.
4)Bir Sabri varken diğerine gerek yoktu.
''Aman tribünlerin sesi ol''
''Aman Emre B. ile arkadaşlık yapma''
Sonuç bu.Koşa koşa kavgaya karış.Hayırlı uğurlu olsun.

kuzgun leşe dedi ki...

nicedir takip ettiğim bu bloga böylesi bir sebepten dolayı yazmak üzüntü verici.

kimileri bu iki futbolcunun vurdumduymazlığından bahsetmiş. demek ki kavga edenler futbol aşkıyla yanıp tutuşuyorlar, orada oyunun bir parçasını oynuyorlar, öyle mi? gülerek seyretmişler! ya nasıl seyretselerdi? ben televizyon başında utanarak seyrettim şahsen. onlar eğer utanmamışlarsa, "bugün var yarın yok" oldukları içindir. buradaki dertlerle dertlenmek zorunda olmadıkları içindir.

sen buradaki dertle dertlenmiyorsan, üstüne üstlük bir de hala taraftarlık martavalları atıyorsan arkadaşım, kusura bakma ama -hani nazım hikmet diyor ya- kabahatin çoğu senin. senin zihniyetinin.

Buraksem dedi ki...

ajanspor copy+paste yapmış abi senden...hemen dava aç ;))

http://www.ajansspor.com/futbol/superlig/h/20090412/macin_pozu.html

turnusoll dedi ki...

http://i304.photobucket.com/albums/nn195/turnusol/Galatasaray/GS_FB_2008_2009/MVI_07112.gif

semihin ardaya vurmadım dediği olayın belgesidir.

Hadi TV ler saklıyor görüntüleri de bizim elimiz armut toplamıyor.

le saux dedi ki...

Yanlış zamanda yapılan yanlış bi hareketin bu yanlış ülkede doğru algılanması pek bir ironik.

Lincoln'ün samimiyetsizliğini bilmeyen yok da Carlos'ta da varmış demek aynısı. Über adamlar ya ikisi de, avamın kavgasına katılmıyorlar. Maç içinde de Ergün Pembe performansı gösterin o zaman, yoksa bu ne perhiz, ne lahana turşusu.

Samimiyetsiz ve yapay bir poz velhasıl, bi halta yaramaz.

esen dedi ki...

turnusoll,
Semih olayi ayirmaya gittigimde Arda'yi arkasindan cektim dedi ve senin gonderdigin link'te o yok. Ondan sonrasi Arda'nin dedigi gibi gerceklesti zaten.

Bu arada eger Fenerbahce ve Galatasaray buyuk takimlarsa, en kisa zamanda Lugano'dan ve Sabri'den kurtulurlar. Bu Lugano'nun kacinci vukuati! Ben bir Fenerbahceli olarak utaniyorum. Satsak da kurtulsak diyorum. Sabri'yi anlatmaya gerek yok zaten.

turnusoll dedi ki...

Esen, olyların tamamımının videosunu yüklüyorum. buraya da rapid linklerini atıcam. hepsi var.

Öncesinde Semihin ayırma bahanesiyle Ardayı iki yana salladığını görürüsünüz.

artık kararı seyredenler verir.

tribünden bayağı küfür var yalnız.

papaz dedi ki...

sidik yarışı böyle devam eder. 2sinin de bu sezonki performanslarına yakışan bir maç oldu.

haute_couture dedi ki...

@ turnusoll

videoları yüklemeye zahmet etme, bahsettiğin görüntüler facebook'ta ve lig tv sitesinde dönüyor. kimsenin kimseden birşey sakladığı yok anlayacağın. bir kavgayı ayırırken kibarca hareketlerle bunu başaranı da henüz görmedim.
olan oldu bari biz blog tayfası olarak futbolcular gibi "sen başlattın, sen daha sert itekledin, ben sana karşılık vurdum." muhabbeti yapmayalım.lütfen.

bu kavga üzücü olsa da asıl "tecrübe abidesi, profesyonel, kritik zamanlarda sorumluluğu üstlenen" diyerek taptığımız adamların ağırlıklarını koyup şu kavgayı bitirmek yerine sorumsuzca, film izlermişcesine, sanki oradakiler arkadaşları, meslektaşları değilmişcesine izlemeleridir utanç verici olan..

haute_couture dedi ki...

bahsettiğim video'nun linki:
http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=55139

Scorpiusshaula dedi ki...

Milyarlarca insanın hayali olan, para, şöhret, saygı kazandıran bir işi yapıyor bu adamlar.

"Profesyonelce" eğleniyorlar.

2 kısa örnekle

Selçuk = Yerine takım arkadaşı girecek diye direğe vurursa bu kadar önemli bir maçta (Deniz olsam bu adamı silerdim kafamda)

Lincoln = Arkadaşlarıma, kendini yere atıp frikik almaya çalışır dedikten 3-5 dkk sonra kendini yere atıp, üstüne kart göster işaretini yapıyorsa

Bu "adamlar" yeterince iyi yetiştirilmemiştir.

Maç sonrasında Semih'in "sertçe Arda'yı ayırmaya çalıştım, o da anın siniriyle yumruk attı ona yakışmadı, sadece büyüğüyüm özür dilesin isterim" demesiyle,

Arda'nın çıkıp "biz kimseden korkmayız, Semih abi bana vurdu, biz her zaman abi deriz, saygısızlık etmeyiz ama herkes dediğini bilecek demesi" arasındaki fark ortada.

Lugano'nun çıkar çıkmaz herşey için özür dilemesi ile, Emre B.'nun maç boyunca ana baba dinlemeden yüz yüze küfretmesi arasında forma farkı da yok.

Ne iyi adamlar hep iyi topçu, ne de iyi topçular hep iyi adam oluyor. Önemli olan kötü adamları iyi topçular diye savunmamak, körü körüne desteklememek.

Volkan= "Bazı arkadaşların beni bir taraflarıyla anlamalarından ötürü...... vs." diyebildi canlı yayında..

Kalkmasın böyle tarafları milli takım kalecilerinin, kanatlarının, orta sahalarının, "büyük" takım oyuncularının artık. Bu kadar kalkmasın en azından...

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Ortaokul caglarinda kavga ayirmaya calisirdim, bana da bir yumruk gelirdi ve sonra o gazla ben de kendimi kavga icinde bulurdum. Sonra yas ilerledi. Cok da ilerlemedi, hala daha 20'lerdeyiz. Ama kavga baslatmamayi, kavgaya karismamayi ogrendim. Bir halta yaramiyor cunku. Counter Strike, Unreal falan oynuyorum cok sinirlenince, yetiyor.

Su resimde gorulen olgunluktur, vurdumduymazlik degil. Ofke kontrolsuzlugunu, tribunlere oynamayi makul gorursek; siddeti mesrulastirirsak bu mac hic bir ise yaramaz.

Volkan'in Lincoln'u kovalamasinin uzerinden ne kadar gecti ki? En azindan olaylara karismayan bu ikisini ders almis kabul edebiliriz. Bugun de Arda ile Semih dersini aldi. Seneye de Ayhan ile Ugur ogrenir. Her sene bir kavga ile sonuclanan "Turkiye'nin en buyuk derbisi" ise agizlara sakiz olur.

turnusoll dedi ki...

http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=55129

http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=55139

yukarıdaki görüntülerde zaten açık. adamlar her seferinde sahamızda oyuncularımıza saldırıyor ve yine bize alıyor ihale.

bir de adamların bir oyuncusu niye hep bu stadda oluyor diyor. adama kaf atamazsınız. sen gidip lincolnün peşinden koşup hayalarına tekme atmazsan olay olmayacak.

Ali Sami Yen!e zaten top oynamaya değil, tahrikle çirkeflikle beraberlik almaya geliyor. Ha arada bir pozisyonda bulup gol atarsak oh ne ala. Bu duruma da hakemler çanak tutuyor.

http://rapidshare.com/files/220575339/olay.part1.rar

http://rapidshare.com/files/220629125/olay.part2.rar

http://rapidshare.com/files/220647228/olay.part3.rar

DJAN dedi ki...

Sevgili Bülent Abi ve diğer yorum bırakan arkadaşlar,
Maç bittiği anda bloguma yazdıgım yazı için bu fotograf yada benzerı bır foto aradım ama bulamadım . O yüzden Bülent abi sana teşekkür ederim.
www.djanultras.blogspot.com
Girip okumanızı da isterim ayrıca.Adamların rahatlıgını bu fotoda tekrar görünce içim içime sıgmıyor. Neden benim Turko larım birbirine giriyor da bunlar bu kadar rahatlar ???

Ghetto Ultras Tribune Group dedi ki...

Hala Arda Semih muhabbeini yapanlar var.Sabri kişisi Emre'yi kşkırtma rolünü iyi almış lakin bizim takımın en iyisi Emre idi.Lugano'ya ben artık birşy demiyorum adam böyle işte.Semih'i kaç defa antreman sonrası forma imzalattığımda 3 dakkalık sohbetten tanırım her videoya varım inanmam küfür falan yoksa Semih Arda'ya vuracak topçu değil.Ama dün gece kendi takımımdan utandım bu futbolla şampiyon olmayı geçtim Kupa'da devam edip BJK sayesinde UEFA görürüz diyorum ve hatta bu GS 'de Bursa nın altında kalacak ve UEFA'ya gidemeyecek gibi.Bu derbinin böyle olacağı belliydi.22 ruhsuz topçu.Bunların aldığı para yarın sabah kesilsin PAF'lar maç etseydi çok daha heyecanlı olurdu. (Paf maçı 3-0 fener üstünlüğü ile bitmiş: gereksiz bilgi)

Ege dedi ki...

Onlar buraya futbol icin geldi..

varol döken dedi ki...

en güzeli her şey bittikten sonra gecenin 3ünde 3. sınıf hong-kong filmi niyetine seyretmekmiş yahu...

@aceto
ulus 29un manzarası ile nişana kısmet aramaya gelmiş evde kalmış sosyete kızları şahaneydi:)))

Fabio Luciano dedi ki...

akşam bu fotoğrafı hem star tv futbolig'de hem de kanaltürk telegol'de gösterdi hem de burada gördükten sonra ve ne acıdır ki ikisi de kaynak göstermedi hatta futbolig nereden bulduğunu bilmiyorum dedi.ama antu'dan aldıkları fotoda antu'dan aldık diye eklediler.

ayıptır emeğe saygı diye bir şey vardır.bu adamlar dutchman'i,aceto'su,borges'i,ali okancı'sı,king santillana'sı,lambuja'sı zevk için bizler için beş kuruş menfaat gözetmeden buraya ne haberler koyuyor ne fotolar koyuyor neler yazıyor da sayelerinde avrupa futboludur dünya futboludur öğreniyoruz bi şeyler.

bir isim söylemek bir kaynak göstermek bu kadar mı zor olur arkadaş..

cinkean dedi ki...

fabio luciano;

merak ettiğim bir şey var Aceto bu resmi kendimi çekmiş ben anlayamadım, kaynak acetobalsamico mu yazacaklar?

t.nvl dedi ki...

310....2310 belki numaralardadır keramet

t.nvl dedi ki...

ayrıca anlamadığım bir yorum grubu var bir pozisyonla ilgili yukarı bakıyo adamı görmedi kart yok diyen bir grup arkadaş size soruyorum şimdi ben gözlerimi kapatıp sürekli tekme sallasam birine gelse bu tekme kart olmıcak mı görmeden vurmuş olucaz sonuçta anlamış değilim aydınlatırsanız sevinirim yada kör olsam öle oynasam futbolu ne yapsam atılmazdım heralde bu mantıkla ... futbol kuralları nelerdir kontrolsüz hareket nedir ve tehlikeli harekete teşebbüsün bile kart olması gerektiğini bilmeyen arkadaşlara da slm olsun

Çetin Cem dedi ki...

roberto carlos'la lincoln, türkiye'ye gelen en kariyerli yabancılardan ikisi, bir sokak kavgasın girmedi diye ruhsuz oldular ya, demek ki bize hakikaten futbol fazla. baros'lar, carlos'lar gitsin bu ülkeden, sabri'ler, volkan'lar, emre b.'ler, lugano'larla mutlu mutlu yaşayalım. çünkü onlar ne yapıyorlarsa armaları için yapıyorlar.

ayrıca "paralarını alıyorlar tabii" edebiyatını yapan yüzeysel yorumlara da, arda turan ile semih şentürk'ün, hele hele diego lugano'nun asgari ücrete tabi olmadığını hatırlatırım.

2007'deki inter-valencia maçını düşünüyorum, demek ki ne villa, ne ibra, en hakiki interli valencialılar navarro ile burdisso imiş bu hesaba göre!

broker&dealer dedi ki...

kahrolsun endüstriyel futbol!

Fabio Luciano dedi ki...

burada bahsettiğim şey sadece resim ile lgili değil.herhalde resmi bülent abi çekmedi.ama daha önce dutchman'e 3-4 kere yapılan ve kendi emeğiyle çevirdiği yazıları kaynak göstermeden gazetesine koyan akşam ile milliyet'ten,ali okancı'nın mesut özil röporaıjını haber yapan sabah'tan dün akşamki adamların bir farkı yok.yoksa buradaki çoğu fotoyu da bloggerler başka yerlerden alıyorlar onu da biliyoruz.en azından oraya çıkıp nerden bulduğunu bilmiyorum demesin.ya da direk copy paste yaptığı yazının kaynağını söylesin.

yani bundan önceki yorumum sadece bu fotoğraf ile alakalı değil genel bir durum.

dutchman binbir emekle penaltı yazısı çevirecek dünyanın en ilginç 10 stadını fotoğraflarıyla beraber yayınlayacak ali okancı kimsenin bulamadığı mesut özil ile röportaj yapacak sabah,akşam,milliyet bunu copy paste haber yapacak.

Sohu dedi ki...

Sezonun özeti bir maç işte 2 takım için de. Şu takımların yönetimini de artık profesyonel futbol adamlarına bıraksınlar. Kepazelik aldı götürdü...

tolga dedi ki...

14 sene sonra şampiyon olduğumuzda 10 yaşındaydım çocuktum sevinçten ağlıyordum kopenhagta popescu penaltıyı attığında 23 yaşındaydım bayılmıştım kendime geldiğimde sevinçten ağlıyordum geçen hafta perşembe akşamı bayan bask.takımı uzatmaları oynarken 32 yaşında gözlerim dolmuş ve hatta ağlıyordum. evet benimki renklere aşktı alışkanlıktı bağlılıktı vs...
dün akşam maç sonunda nerdeyse utancımdan ağlayacaktım
yeter
stad bitene kadar
Sabri 40 IQ’sunu da yanına alıp gidene kadar
Bülent korkmaz!! ve egoları görüş alanımdan çıkana kadar
Sahaya ellerinde ne varsa atan NEANDARTAL yaratıklar yok olana kadar
Aşkımı kalbime gömüyorum:(:)

İğneyi kendime batırmışken
Çuvaldızı da NEANDARTAL yaratıkların sahada ki yansıması Uruguaylıya ve
Sabrinin IQ’su kadar karakteri olan E.B.oğluna batırmak isterim
Çok yazdım kusura bakmayın

tofi dedi ki...

bu emre düşmalıgını anlamadım, darbeyi yiyen o,rekla panosu önunde bile bile itilen, kafasını çarpıcagı aşikar olan o, üzerine oynanan o, su atılan o, küfür edince mi olay oldu, ağzı okunuyor, ayıp oluyor sabri diyor, o gırtlagına yapışıyor; dun sadece top oynamaya çalışan nadir adamlardan biriydi emre; emre aşık konusuna gelince karakterini tartışmaya gerek yok bence, pierre van hoojidonk a yaptıgı terbiyesiz hareket mi örnek vermeli, her kavgada başı cekmesi mi, beni şaşırtan super terbiyeli ayhan'ın dün sakin kalmasıydı, asıl bunu ondan beklerdim, eskiden ergün penbe, şimdi hakan balta, gerisini geçiceksin. her darbdede hakeme oynadılar, bir insan kafasına aldıgı darbeden 2 sn sonra yere düşmez, herhalde aklına o zaman geldi, kimseyi kandırmasın..
Lugano konusuna gelince, bu adam sorunlu bir adam ve dün yaptgı hareketlerle beni silin mesajı verdi bana kalırsa, italya yolu gözuktü gibi, yolu acık olsun, hiç bir zaman cok tuttugum biri olmadı oyunculuk anlamında da zaten, stoper dedigin biraz toptan da anlasın, kimsenin olmadıgı yerlere uzun toplar şişirmesin, neticede zevksiz bir aksam oldu, sonucta kollanan beşiktas ve sivasspor rahat nefes almıstır, ama bu anadolu takımlarıyla sivasın şansı cok daha fazla.

Empyrium dedi ki...

Çirkinliklerin; olmayan güzelliklerin bir süre daha olmamasını sağladığı bir Derby idi.Fazla konuşmak yersiz.

Ancak tüm Anadolu takımlarının! Sivas gibi ilk 10 için oynacayacak bir takıma; Anadoludan şampiyon çıksın kisvesi altında mücadele bile etmeden maçları verdikleri, sene kadar hiç birşey çirkin olamaz.

(Konuyla direk alakalıdır)

oralardaniyivurur dedi ki...

Lugano'yu suçlamayın
olayları fişekleyen Sabri ve Emre B. dir.
Lugano böyle maçın stressinde normalde yaptıklarını ister istemez abarttı
Bülent Korkmaz'ın Luganoya laf atmasını da hiç anlamadım, kendisi de Lugano gibi bi defans oyuncusuydu,
ah doğru tek fark var, Bülent Korkmaz tek kırmızı kartını alkışladığı için almıştı

turnusoll dedi ki...

@tofi

p.ç kurusu dediği de okunmuyor mu acaba?

venezia dedi ki...

oysa ne güzel başlamıştı haftasonu...

cumartesi,önce bursa-ankaragücü maçında herzaman ki gibi tribündeki yerimizi alıp desteğimizi vermiş klasik tribün şovumuzu yapıp maçı kazanmıştık.ardından zor da olsa roma-lazio maçına yetişip tv karşısına geçtik.adeta derbinin ne demek olduğunu, damarlarımızda futbolu ve güntekin onay'ın goooooLL çığlıklarını sapına kadar hissettik.en nihayetinde de assolist çıktı sahneye.bayern maçı kadar zevk vermese de barça(ki çok doğal bu durum) yine de akşam yemeğinin üzerine içilen orta şekerli kahve tadı bıraktı biz FUTBOLSEVERLeR'in damağında..

derken pazar oldu..olmaz olaydı.dedik ya biz FUTBOLSEVERiz...
-bi kaç şık hareket görmek isteriz...üç beş estetik pas...
-belki bi de gol...olsa da olur olmasa da..
-zaten sırf o anın heyecanı içindir sitemimiz tam gol olduğu anda ekranın önünden geçen sevdiciğe,arkadaşa vs..
-siz ki türkiyenin en büyük 2 kulübü bırakın ' o an ' ı bize yaşatmayı yaşatmak için çabalamayı,milli takımda aynı odayı paylaştığınız abinizin,kardeşinizin yüzüne karşı ana avrat küfür ettiniz edebildiniz..yetmedi birbirinizin boğazına sarıldınız,utanmadınız yumruklaştınız !!!!!!!!
-hani bi laf vardır ya ' biz türk futbolcularının adalelerini ve ceplerini dolduruyoruz ama kafalarının içi hep boş kalıyor ' diye...

şimdi sormak istiyorum ben ; o saygıdeğer(!)kafaların futbol'dan,güzel oyundan anladıkları bu mudur .? buysa eywallah diyecek bişeyim yoktur onun çaresi de yoktur zati onlar için ama ;

YETER ARTIK FUTBOL BU DEĞİL,FUTBOL KİSVESİ ALTINDA BİZE SUNDUKLARINIZLA FUTBOL'DAN SOĞUTTUNUZ YETER !!!!!!!!!!

H.B dedi ki...

bu resmi gordukten sonra ikisinin de yeri yok artık bence takımlarında. evet profesyonel olunmalı, ama hem lincoln hem carlos takımlarının onune geciyorlar artk, bu kadar egolu futbolcuları Türkiyeye getirmek ve kral gibi yaşatmak için milyonlar vermeye gerek varmı acaba? bu paraları alt yapya yatırmamak, genç futbolcuları hem iyi yetiştirip hem de yurtdışına egitmeye gonderip ufuklarını açmamak niye? Ufuklarını açmak diyorum çünkü en basit örnek GS altyapısı Şehremini Lisesi'ne gider genelde, iyi bir eğitim almazlar ve bulundukları ortam ve sergiledikleri karakterler bellidir şu an itibariyle. Hatırlarım Şampiyon Dinamo Kiev'de iki üniversite bitiren Rus futbolcular vardı zamanında. Neyse. Daha iyi bir egitim, anlayış, onları olgun ve profesyonel futbolcular yapcaktır zaten, ve bunun katkısı da onları seven, izleyen küçük futbolcu adaylarına olacaktır. Öyle görüp öyle yetişecekler çünkü. İleride onların sergiledikleri futbol ve karakter, bu egoların klüplerin parasını yiyip yatmalarına engel olacaktır bir yerde.
Ben bu resimdeki tavırlara pek katılamayacağım. Zira pennearabiata nın da dediği gibi o maçta olayları taraftarlar çıkardı, gayet normal bi durum Materazzi ve Rui Costa'nn ki. Fakat takımlarından en çok parayı alan bu iki oyuncunun bu derecede vurdumduymazlıgı beni çldrtıyor. Kimse kavga etmelerini soylemiyor, en yanlış olay o olurdu zaten, ama sen o takmın futbolcususun git arkadasının olaydan en az zararla kurtulması için uğraş. Bu kadar da ruh yok onlarda, ikisi de bitirmiş kafalarında Türkiye'yi benim gözümde. Ama onlar yabancı ve profesyoneller ya sonuçta, olayları sogukkanlılıkla uzaktan izlemişler. Hepsi samimiyetten uzak tamamen bencilce yaplmış şeyler bunların. Ben kaldıramıyorum bunu. Futbolumuzun ve oyuncularımızın karakterlerinin bu kadar kötü durumda olduğu bir durumda bu adamların bu kadar para alıp, genç yeteneklerin önünü kesmesini de, Fatih Terim'in oyuncuların aklına soktuğu ve sürekli övündüğümüz ama bizi geriye götüren bu savaşçı ve kabadayı ruhu da, Türk futbolunda popülerite nin ön plana çkarak bu paraların harcanmasını da, bu vurdumduymazlğı da kınıyorum. Türk futbolunun kalitesi böyle adamlar alıp idare edememekle yükselmez. Temelimiz sağlam değil bizim onu güçlendirmemiz gerekir bu durumda. Yazık bu kadar gence, verilen bu paralara ve he geçen gün ülkenin durumuyla dogru orantılı olarak cahillesen ve geriye giden futbolumuza.

H.B dedi ki...

Çok da bağlantılı ülke durumuyla bu durum aslında. Yeni zeki genç sorgulayan araştıran ve ÜLKESİ için (belirmetk istediğim şey takm ruhu) çalışacak yeni bir nesil yetiştirmek yerine biz gittikçe daha da cahillesiyoruz ama paramızı lükse harcıyoruz,, geleceğe yatrm yapmak yerine zengin daha zengin, fakir daha fakir ve birçoğu için ülkenin durumu umrunda değil. Sanayi ve endüstri özellesiyor, halksa daha da cahillesiyor. İste bu futbolda da aynı durum. Acı ama gerçek.. Malesef.. Para konuşuyor..

sMAnia dedi ki...

ne olursa olsun bülent korkmaz kaorkan bir TD...
luganodan aliskin oldugumuz kareler...
artik hakan balta gibi de bir tip sinirleniyorsa düsünün artik...

hakem son dakika sovu cok güzeldi - sisce aynisini ilk 5 dkk da yapabilirmiydi...???

bence iki sari kart uyarilar ve bitti

son not: ümit karan futbolculugunu bitirmis kafasinda...

ucancekirge dedi ki...

bence bu fotograf 2 futbolcunun neden turkiyeye geldigini cok net bir sekilde acikliyor...

Bay C. dedi ki...

12 Nisan 2005

12 Nisan 2009

Böyle de bir benzerlik var..

Tesadüf mü acaba?:)

pompelmo dedi ki...

FOTOĞRAF: SALİH ZEKİ FAZLIOĞLU / AA

Nefis kare yakalamış.

dogan pamuk dedi ki...

futbolcular kavgaya karışsa bir utanç karışmasa bir dert. ergün pembe olsa efendi deriz lincoln ve carlos olunca yanlış oluyor. içimizdeki hırs ve kin brezilyalıları bile kendimize benzetecek kadar büyümüş. böyle giderse benim kalbim fazla atmaz artık bu derbilerde ekstra heyecanlanmam.
maçı tv den izliyoruz fenerli arkadaşlarla benim yüzüm kızarıyor sabriyi görünce. atılsın artık diye dua ediyorum. aynı şey fenerlilerde de oluyor lugano ile emre ile. çok övülen gs taraftarı bana bir darbe daha vurdu. yazık o stada gidip maç izliyoruz onların içine.adam sırf psikopatlık olsun ve sahaya girmiş görünsün diye atlamış sahaya. çok yazık bir kısım tarfatardan bile utanır oldum iyi bir cimbomlu olarak.