14 Nisan 2009

Chelsea 4 - Liverpool 4

Bizim futbol dünyamızda 48 saatti futbol konuşulmuyor. Oyunu özlemişiz. Ama bu kadarı da fazla. Nutkum tutuldu. Bir maça "muhteşem, unutulmaz, en iyisi" derken geçmişte seyrettiğimiz maçlara haksızlık ettiğimi, onları aldattığımızı düşünürüm. Suçluluk duygusu kaplar içimi. Varsın suçlu olalım, cezamız neyse çekelim bu gece. Mantık arayan arkadaşına "film ulan bu" dersin ya; işte ondan. Ne oyunun analizi, ne eksikler ne ilk maçın ardından bu dehşet skor. Hangi kalıba sokacaksın, nasıl anlatacaksın ki bu oyunu. Hatta o garip spiker Uğur Önver'i (!)
Eleneceksen böyle eleneceksin kardeşim...
***
CHELSEA-LIVERPOOL 4-4 (primo tempo 0-2)
MARCATORI: Fabio Aurelio (L) al 19’ Xabi Alonso (L) su rigore al 28’ p.t.; Drogba (C) al 5’, Alex (C) al 12’, Lampard (C) al 31’, Lucas (L) al 36’, Kuyt (L) al 38’, Lampard (C) al 44’ s.t.
CHELSEA (4-1-4-1): Cech; Ivanovic, Alex, Carvalho, A.Cole; Essien; Kalou (Anelka 36’ p.t.), Ballack, Lampard, Malouda; Drogba (Di Santo 48’ s.t.). (Hilario, Belletti, Mancienne, Mikel, Deco). All. Hiddink.
LIVERPOOL (4-3-3): Reina; Arbeloa (Babel 40’ s.t.), Skrtel, Carragher, Fabio Aurelio; Mascherano (Riera 25’ s.t.), Xabi Alonso, Lucas; Kuyt, Torres (Ngog 35’ s.t.), Benayoun. (Cavalieri, Hyppia, Agger, Dossena). All. Benitez.
ARBITRO: Medina Cantalejo (Spagna).

55 yorum:

reverdy dedi ki...

eğer liverpool bu maçta chelsea'yi elemeyi başarsaydı ki çok yaklaştılar
rafael benitez tanrı yerine konulabilirdi liverpoolda.olsun aldırma torres aldırma.

nestavarro dedi ki...

doyduk futbola tekrarını verseler bari gece içe içe izlesek:))

seer dedi ki...

böyle takımım olsun dünyanın heryerinde kovalarım.... böyle maçı bırak bizde böyle 10dakika top oynanmıyor

cortez85 dedi ki...

Corono te lo daria encantado pero hasta que no pasen las decadas necesarias para que nos igualeis en titulos nada de nada ;-)
a ke no sabeis kien va ganar la champions? el chelsea q esta todos frescos sin jugar en toda l temporada : drogba essien LAMPARD john terry

CHELSEA 5 FARSALONA 0

HALA MADRID

bsrcnzyrt dedi ki...

işten geldiimde kronometrede 78:12yi ve 3-2yi gorunce kime kızacaımı bilemedim.kız arkımı arayıp çalışmak zorunda oldugum kapitalist duzenin beni bu saate kadar tuttugunu hatta macı aklımdan cıkardıgını soylerken (hakkaten bu kadar konusmusken)3-4 oldu.lutfen macı ovmeyin artık.empati yapın biraz.yanıyorum

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

maçı annemle birlikte izlerken annem şu yorumu yaptı. "şampiyonlar ligi'nde elenecekler ama kavga etmiyorlar. birbirlerine sarılıp ayrılıyorlar. bir de hafta sonu maçta olanlara bak. bizim ligimiz daha mı önemli şampiyonlar liginden!"

Murty dedi ki...

şurda oynanan futbolu tüm fenerbahçeli ve galatasaraylı futolculara büyük bir fanus içinde defalarca izlettirsek yine de pek bişi değişmez. sahada en ufak bir tartışma bile olmadı. helal olsun.

lancey dedi ki...

harika bir maçtı lp eleseydi chelsea karışırdı baya

http://losgalacticosblog.blogspot.com/2009/04/sampiyonlar-liginde-4-4luk-gece.html

Umt dedi ki...

dıkkat eden arkadaslar varmı bılmıyorum ama spıker 23dk salomon kalou ya Florent Malouda dedı.ve macın tek defosu spıkerdı.Ertem sener ı arattı:D

cortez85 dedi ki...

fernando torres pakete!!..basura y tomaaaaaaaaaaaaaaaaa

david villa y raul el mejor de españa.. !!

cortez85 dedi ki...

Medina Cantalejo es español y con el apoyo liverpool claramente.

mates dedi ki...

seer,
çok haklısın.
Son yıllarda hiç bir maçta yaşamadığım heyecanı yaşadım adeta..3-3 ten sonra ayakta izledim maçı.
İşte premier lig bu...
Her ne kadar maç şampiyonlar liginde de olsa.

erssre dedi ki...

bu futbol değil.

hahah spiker 2-0 olduğunda ikisi de düşünülmüş çalışılmış goller dedi, biri kalecinin hayvani hatası, biri penaltı :)

ps. YOU WILL NEVER WALK ALONE

Alper; dedi ki...

aslında bu maç için yorum yapmaktansa bu maçı türkiye'de ki bütün teknik direktörlere, futbolculara, spor yorumcularına, kısacası futbolla ilgili kim varsa hepsine bir ders niteliğinde izletmek gerek. futbolcuysan böyle futbolcu olacaksın, teknik direktörsen böyle teknik direktör olacaksın, taraftarsan böyle taraftar olacaksın(gerçi liverpoollular erkenden çıkmaya başladılar spikerin dediğine göre ama olsun).

liverpoollu futbolcular maç 4-4 olduğunda bile savaştılar, bırakmadılar hiç maçı. bizde olsa bırakın 4-4'ü 2-1 olduğunda bırakırlardı.

kısacası bu maç herkesin izlemesi ve ders alması gereken maç olmuştur.

alicansolak dedi ki...

spiker lucas'a bakıp bakıp kuyt dedi, bi pozisyonda da alex'e ivanovic dedi, ben acaba anelka ile lampard'ı da karıştırır mı diye düşündüm bir an

nasıl liverpool taraftarıydı ama öyle

Rory Breaker dedi ki...

Adını süper lig koymuşlar bizi çok fena yiyorlar be üstad. Futbol desen futbol yok, yayın desen lahmacundu, motor yağıydı reklamlardan olmayan futbolu da izleyemiyoruz. Ama bu tipler yine milyon dolarları götürüyor. Bir yanlışlık var bu işte ya...

sertano dedi ki...

kupon yaparken bi ara elim "alt"a gitmişti, çelsinin iyi kapanacağını filan düşünmüştüm.. futboldan pek anlamadığımı net bir biçimde anladım :S

ps: kuponuma "üst" yazdım ama yine de bir an düşünmüş olmam bile yetti!

Rory Breaker dedi ki...

Bu arada spiker sağolsun. Giren herife 10 kere Babel dedi. Herifin tipe bakıyorum diyorum alala uzamış lan bu babel, sakalları da kesmiş adama benzemiş, lan sanki renk de açılmış herifin. Herifin tipi gördükçe bunlar geçti aklımdan meğersem o vatandaş N'Gog muş. Ah be star nerden bulursun böyle tipleri sınavla alsan böyle kadron olmaz ya...

Akay dedi ki...

bu maçı hiddink' in bu ülkeden kaçarcasına gitmesine sebep olanlar izlese yeter.

winston barian dedi ki...

reina onlarca maçımızı kurtarmıştır ve bu akşamki hataları hala onun mükemmel bir kaleci olduğu gerçeğini değiştirmez. bu geceye ait tek hayal kırıklığım lucas sahada gezinirken (gerrardın rolü mu?) masch-riera değişikliğidir ki değil taraftar olarak futboldan anlayan biri olarak hakarete uğradığımı düşündüm ve rafayı bu yüzden asla affedemem.

EsEs dedi ki...

sanırsam maçın tek kötü tarafı spikerdi :)) ilker yasin olsa bu kadar zırvalamaz yaa

armandolionel dedi ki...

az kalsın uğurun ağzında patlıyodu 3-2 den 4-3e gelince maç sustu,4-4 olunca bye bye liverpool demelere başladı,gaza gelmicen abem öğren bu işleri spikersin sen sakin ol :)

Deli Gömleği dedi ki...

skor liverpool'dan tarafken spikerin "istanbul ruhu" hali, skor chelsea tarafına döndüğünde "tuz ruhuna" döndü hep. adamcağızın liverpool sempatisi aleniydi de, kırmızılıların galibiyetine bahis kuponu olup olmadığından şüpheliyim :)

papaz dedi ki...

BLUE IS THE COLOUR!

KP dedi ki...

Abi ne olur, senden rica ediyorum. Eminim ki bu Uğur Önver denilen spikerimsiyi tanıyorsundur. Allah rızası için söyle, bize tercüman ol.

De ki; bak yavrum, sen bu işleri bırak, geç masanın başına, spor haberleri hazırla, maç seyret, ama sakın sakın sakın maç anlatma.

Lan herif bi gol diye bağırdı, sonra gol olmadığını anladı, bi sonraki pozisyonda, "şimdi çok keskin bakıcaz, ilizyona yer yok" gibi saçma sapan bişey dedi, o anda Alex gol attı :)) Ya ben böyle şey görmedim. Herif bu muhteşem maçın bile önüne geçti. Bence işte bizim sorunumuzun sebeplerinden biri bu. Saçmalamayı maharet sanıyoruz. Belki ben bile şu an bu hataya düşüyorum yazdıklarımla.

Tekrar senden rica ediyorum. Tanıyosan söyle abi şu adama bıraksın bu işleri.

Bu arada varya kesin senin blogu takip ediyodur bu. Du ben söyliyim.

Uğur Önver; Futbol keyfimizin içine etmeye çalıştın ama başaramadın. Uza hadi :)

frankello dedi ki...

neyse liverpool un bi gram top oynamadan attigi 2 golünden(Penalti penalti degil bence) sonra hakkı olan taraf turu gecti
YOU'LL NEVER WALK AGAIN.

Avram dedi ki...

Bu Amerikaninda, doktoraninda, saat farkininda taaaa bir tarafina koyayim dedirten mac oldu benim icin!!! - maci livescoredan takip ederken 2001de Yildirayli Bayer'in Liverpoolu eledigi mac aklima geldi bir de.

ornitrin dedi ki...

Babam manşeti attı:
4 4lük maç!!!!

ilkay dedi ki...

kötü maçtı. alex ve lampard ın golleri dışında berbat bir maçtı bence. başka güzel gol anımsayamadım şu an unuttuysam affola. ama o goller dışında gerçekten kötüydü.

ayrıca you will never walk alone diyip maç bitmeden giden liverpool taraftarının hastasıyım.

bonaventure dedi ki...

ben ne yaptım!!

sınavım vardı. kopmuş film bende. maçı şimdi görüyorum.

torrenti var mı bu filmin pardon maçın bir yerlerde?

AbSurDMaN dedi ki...

Sigara kullanıyor olsaydım heralde bu maçtan sonra bi tane keyif sigarası yakardım :)

Böyle maça böyle spiker gelmesi de nazarımız olsun.

Erk dedi ki...

Seyir zevki var mıydı evet.
Peki gerçekten büyük keyif aldım mı hayır?
2 takımda gol atmak istediğinde atıyordu. E ne anladım öyleyse mücadeleden.
2 takımda kazanmak için mücadele ediyorlar ama birbirinden bağımsız.
2 takımda ayrı kulvarda mücadele ediyorlar.

Futbol zevki 2 takımın birbiriyle mücadelesiyle olur.
Bi takım ataktayken diğeri defansı kuracak. boşluk bırakmamaya çalışacak. Ortasahayı nasıl parsellerim derdi olacak. Hep gol atarım derdi değil.
2 büyük teknik direktörü bu yüzden eleştireceğim. İstediklerini yapamadılar. 4 gol yiyen bir takım 10 tane atsada kaybetmiştir.
Gol olsaydı seyir zevki 1 kaleci 10 forvetle çıkılırdı sahaya.

RoS dedi ki...

Türkiye de haftasonu dünya! derbisinden sonra chelsea-liverpool. Türkiye deki futbolu izlemekten ya da futbol izleyememekten sonra cok iyi geldi valla.

bjkmad dedi ki...

evet maça söylenecek laf yok,muhteşem.
kaleciler belki en kötü günlerindeydiler.gerçi Cech bizim Çek-Türkiye maçında daha kötüydü bundan:)ama reina'nın yediği ilk gol akıllara zarar.abicim öle gol yenir mi ya.drogba gibi adamın geldiğini görüyon,niye kapatmıyon ön direği.kaldı ki drogba bu tip gollerden çok fazla atıyor,ve ligden de tanıdığın bu adamın oraya vuracağını bilmen lazım.ekran başında ben bile tahmin ettim yani drogba'nın topu sıfırdan atacağını:)
liverpool tarafında anlamadığım değişiklikler mascherano ve torrres'in çıkması oldu.riera niye kenarda ve lucas niye sahadaydı onu da pek anlamadım.
sonuç olarak kalecilerin ikramlarında ağır basan reina oldu.
ben 3-2'den sonra bile liverpool'un maçı çevirebileceğini düşünüyordum.netekim 4-3 de oldu,ama o aralar işte gerrard'ı aradı gözlerim.takım derleyip toparlayacak,sakinleştirecek lider lazımdı malasef o da tribündeydi.
güzel olan şu barca'nın rakibi liverpool değil,chealse:)
şahsen barca'nın liverpool karşısında işinin daha zor olacağını düşünüyordum,ama barca için final yolu daha açık.

Fart Maul dedi ki...

Evet arkadaş evet!..GS-FB derbisi bir dünya derbisi!..TSL'de dünyanın en iyi futbolu oynanıyor!...Çünkü bu adamların futbolu ayları , uzayları aşmış...Onlar yeryüzünde değiller artık..Biz buralarda yaya kalmışız...Eğer sahadaki futbol ,ekran başında bizim gibi daha evvel iki takımla arasında bir bağ olmayan izleyenleri birer taraftar haline getiriyorsa bir şey denmez artık...(Dün gerçek Liverpool ve Chelsea taraftarlarının yerine koyabiliyor musunuz kendinizi?..)

Kartal Bafiler dedi ki...

Liverpool'un ilk golü ve Chelsea'den alex'in golü , gol değil başka bir şey...

Cem Kalay dedi ki...

Uğur Önver Bilgehan Demiri bile arattı ya helal olsun!

Houston dedi ki...

lanet olsun uğur!

bize ertem şener'i arattıranlar utansın...

varol döken dedi ki...

bu hayatta en kötü şey dönekliktir... 2-2 olunca maç bitti diyip, 3-2 de nutku tutulan, 4-4 olunca da bye bye liverpool diyen, rafa benitez'in oyunca değişikliğine halini hatrını soracak herhalde diye maç anlatan bir spiker bir daha iş alabiliyorsa star tv spor servisi müdürünün bu işi bir daha düşünmesi gerekir!

Aragorn dedi ki...

bu maçta bizim takımlara örnek olması gereken çok şey var ama liverpool'un 2-2 olduğunda hatta 3-2 olduğunda bile vazgeçmeyip maçı 5-3 olabilecek duruma getirmelesi önde gelir bence..olmadı ama sonuna kadar takdiri hakkettiler. içinde mücadele olması bir maçın, güzel ve kaliteli futbol kadar hoşuma gidiyor ve en kötü maçı bile seyredilebilir kılıyor..
dün sahada bir türk takımı olsa 2-2 olunca maçı bırakırdı tur gitti diye..aramızdaki farkta bu zaten..maç 4-4 iken ve 90 ncı dakikada essien'in çizgiden çıkardığı top için yapılan mücadeleyi izlemekti esas güzel olan :)

iktisadiajan dedi ki...

Yorumlarda Türk futbol seyircisinin benden ne kadar önde olduğunu da anladım.Şu maçı beğenmemek nasıl bi doyumsuzluk örneğidir.
Ayrıca amansız nasıl olunur bunu da gördük bence dün akşam

FASLI dedi ki...

İlk gol çok güzeldi...

cikkoleite dedi ki...

Ilk eslesme belli oldu.Yine bir Barca-Chelsea düellosu :) anilar canlaniyor.Bayern´in Lizbon maclari onlari cok yaniltip rehavete sokmustu ama böyle bir rehavet Barca´da yasanirsa Bayern maclarindan sonra bu sefer Hiddink´li Chelsea bunu kullanabilir!

Mehmet KUL dedi ki...

star tv spordan sorumlu elemanı ertem şenerde ugur abiyide bu kadar agır eleştiri yazıktır gunahtır zamanla alısacaktır ama keske ertem abi olsaydıda bu mactakı benzetmelerını cok merak edıyordum aslında...

mcD dedi ki...

Spikere kızmayın,ilker yasini dinleyerek yetişmiştir muhtemelen. yüreğimiz ağzımıza gele gele ağzımızda yer kalmadı diyen de bu muydu?Bir ara drogbanın vuruşunda hem gol hem aut bekledim de çıkmadı..

bir lafımda liverpool çekirdekçilerine,arkadaşım deplasman tribünündesin senin neyine maç bitmeden çıkmalar falan?
(maç hakkında konuşmicam,benim kelimelerim anlatmaya yetmez..)

İsim dedi ki...

Hiddink 35'de Anelka'yı alarak giden turu getirdi.
Oyuncu değişikliği için 60. dakikayı bilemedin devre arasını bekleyen teknik direktör bozuntularına ders olsun.

Left Winger dedi ki...

böyle maça can kurban,öleceksende böyle öleceksin kardeşim...

Uğur dedi ki...

Chelsea ve Liverpool'un oynadığı oyun futbolsa bizim haftasonu izlediğimiz neydi? Çok güzel bir karşılaşmaydı ama yine de keşke dayıoğlu ve Terry de oynasaydı... Ryan Babel kenarda otururken Benayoun'u ilk 11'e pek yakıştıramam ama o da iyiydi dün, hatta o bile iyiydi... Bugün Man Utd hakkında bir yazı yazılacaktır muhtemelen ama Porto kendi sahasında İngilizlere yenilmiyor şeklinde bir söylenti var gerçekliği var mıdır?

Utku dedi ki...

Pek normal kafayla söylenecek cümleler değildi spikerin söyledikleri,daha önce de anlattığı maçları izlemiştim gayet normal anlatmıştı...
Ya kafası iyiydi ama gerçekten iyiydi
veya
bu korkunç maçı izlerken o da içindeki küçük çocuğu ortaya çıkardı ki ben kafasının iyi olduğunu düşünüyorum...
Maça gelince 2-0da yakaladım ve sona derbi denen şeyin ne olduğunu oturdum izledim...
Hepsinin ayağına sağlık...

anutellabanada dedi ki...

Muhteşem maçın daha muhteşem spikerinden ilk şok : "Torres'in lakabı çocuk (KID) , adam gibi vuramadı da zaten topa" Ntvspor al şu CL'yi kurtar bizi diyor Porto-Manu maç saatini bekliyoruz artık.

H. İbrahim Andiç dedi ki...

@spiker
istanbul sensin, ruhu da sana..

canımızdan bezdirdi be!

delininbiri dedi ki...

futbola doyduk resmen..harika bir maçtı..

Black dedi ki...

Bi şutta top yan ağlara gidince 5-10 saniye kendini yırtıp "gooool" diye bağıran sonra "hayır hayır gol değilmiş taraftarlar gibi bizi de yanılttı" diyen .. / "malesef oyun alanı içinde kontrol edemedi" dediği topun aslında oyunda olduğunu görünce kıvıran spikerin .. Allah müstahakını versin neyse HD kayıtlısını buldum netten ingiliz spikerler eşliğinde izleyeceğim tekrar , tekrar , tekrar ...

venezia dedi ki...

ya usta o değil de şimdi sorsan messi'de lampard'da torres'de futbolcuyum der sabri'de selçuk'da futbolcuyum der,hatta deli ibo bile..bi taraf bizi resmen ayakta yiyiyo ama hangisi daha çözemedim !

spikere gelince de hüseyin turan'dan geliyor ; ecayip heyvanlara benziyirsen :))

josemarcelosalas dedi ki...

Belgesel abi...